Yan komşuma özenmek

Valla, üniversite mezunu 10 yıllık öğretmenim. Saygın bi mesleğim, güzel bi hayatım var, şu dünyada en çok doktorlara aşırı aşırı aşırı derecede saygı duyuyorum. Okulunu kazanması ayrı zor okuması ayrı zor işi apayrı zor. Tüm dünyada şuan ekonomik sıkıntı var, işyerleri kapalı, çoğu batma tehlikesi ile karşı karşıya, yaşadığınız zorluklar çoğumuz için mevcut. Ama bu ortamda lüks arabaya binen efsane güzel bebeği olan karı koca doktorlara asla özenmezdim. Bi kaç doktor ve hemşire arkadaşım var. Yarısı evine gidemiyor maruz kaldıkları virüs yükünden ötürü ayrı yerlerde kalıyorlar haftalardır. Dört duvarın arasında neler yaşanıyor bilemezsiniz. Bugünlerde geçer , geçecek elbette, başkasının hayatına bakıp üzüntü içinde olmayın, hayat kısa, mutlu olmaya bakın..

Doktor muhabbetini bırakıp başlığa dönersek daha sağlıklı olacak kanaatindeyim öncelikle bu tür vesveselere her insan kapılır. Çok normal karşıladım durumu. Ayıplamaya falan gerek yok (yapılmış baktığım birkaç sayfada maalesef) bunu hayat görüşü haline getirmemek, geçici bir dönem yaşadığınızı unutmamak faydalı olacaktır.

Reactions: 000
onlar o mevkiye gelene kadar neler çekmişlerdir, ne eziyetler, ne rezillikler onu düşün..
emek olmadan yemek olmaz maalesef..

Doktorların yarısı kadar beyin akıtmayıp bir ayda kazandıklarından daha fazla parayı bir günde kazananlar var yani her zaman çok çalışan çok kazanmıyor. O yüzden sen de çalışsaydın lafı artık gerçeklerden çok uzak malesef.belki de konu sahibi çalışmıştır ama karşılığını bulamamıştır.
İnsan bazen içinde bulunduğu zor dönemlerde dışardan daha iyi ya da sorunsuz gözüken hayatlara özenebilir, çok insani bir duygu fakat araba ve bebekten bahsediliş tarzı çok hoş gelmiyor kulağa. Tüm ülke zor durumda daha da zorlaşıcak hayatlar, o yüzden böyle hislerden kendinizi kurtarın yoksa daha da mutsuz olursunuz. Sağlık görevlileri herkesten daha çok tehlike altındalar, bu virüse ne kadar çok maruz kalınırsa o kadar tehlike büyüyor bünye için deniyor çünkü. Şu an pek özenilecek durumda değiller yani. Allah herkesi korusun. Ve keşke katkısı böyle büyük olan insanlar her zaman daha çok kazansa, herkes emeğinin karşılığını alsa. İnsanın gözüne gelmiyor.

En son kadin aşagiya indi kadinin kocasinin cenazesi götürülürken orada ne konustular çok merak ettim oda onların hayatinami özeniyormuş yoksa ?

En son kadin aşagiya indi kadinin kocasinin cenazesi götürülürken orada ne konustular çok merak ettim oda onların hayatinami özeniyormuş yoksa ?
Evet, henüz izlemeyenler için Spoiler olarak ekliyorum , üstüne basarsanız açılacaktır
Komşu kadın bizimkini görünce heyecanlanıyor. Diyor ki, siz karşıda oturuyorsunuz değil mi? 2 çocuğunuz bir bebeğiniz var? Bu dediğimi yanlış anlamayın, sapik gibi gözükeceğim ama... kocamla sık sık sizin pencerenize bakardık. Ne kadar mutlu bir ailesiniz, çocuklarınız çok güzeller. Benim eşim hastaydı ve çocuğumuz olmadı. sizin pencerenize bakıp, ailenizi izleyip özenir, hayal kurardik...
Gibi bir şeyler söylüyor.

Kocası ölen kadında o kadın ve çocuklarını izliyormuş.
Çocuklarınız çok tatlı dedi..

Yani kısaca bilmeden birbirlerine özenmişler.

Gene karmakarışık bir üye bi bakıyorsun 2 yıllık evli bir bakıyorsun 1 yılı yeni doldurmuş, bir bakıyorsun çalışmıyor bir bakıyorsun parmakla gösterilecek işi varmış ama bu süreçte ayrılmış gel de inan yorum yap. Birisi söylemiş bence de siz gözü sürekli yüksekte olan ve şartları lüks için çokça zorlayan birisisiniz. Inşallah sadece özenmedir kıskançlık değildir.

Izledim ingilizce bilmiyorum ama konu herkes tarafindan anlasilabilir.Buna ragmen diyaloglari merak etmedim degil.Ben asil filmin nasil da konuya cuk diye oturduguna sasirdim.

Ay bu konu hiç bitmesin. Kıskançlık, hırs, doktor hanımı her şey var

konu sahibi her zaman bizden daha iyi durumda da daha kötü durumda da insanlar olacak. Ne insanları aşağı görüp övünün, ne de yukarı görüp üzülün.Ben öyle yapıyorum mesela. Çünkü karşı komşu milletvekili(emekli), başka türlü avunamam

Izledim ingilizce bilmiyorum ama konu herkes tarafindan anlasilabilir.Buna ragmen diyaloglari merak etmedim degil.Ben asil filmin nasil da konuya cuk diye oturduguna sasirdim.
izlenip beğeni almasına sevindim.
Konuyu okuyunca aklıma geldi bu film, aradım buldum valla :) demek ki evrensel duygulardan; sadece uzaktan gördüğün hayatların seninkinden daha iyi olduğu yanılgısına kapılmak ...

Bu arada konuyla hiç alakası yok ama madem bu kısa filmim reyting aldı ,ennn sevdiğim kısa filmi paylasayim . Zima Mavisi Sadece on dakika ama çok anlamlı

Ve arkadaslar konu dışı bulan dislike atsın,gözünüzü seveyim kiblemeyin :) bıhtım her hafta iki gün konu dişi mesaj'dan gonderilmekten

Son düzenleme:
Züğürt tesellısı de su; kapılarını kapatınca ne yasıyorlar bilemezsınız.. Yoo cok zengın cok mutlu olabılırler.istediklerını giyiyprlar istediklerını yiyorlar borbırlerıne asık ciftler ve biblo gibi bebekleri olabılır..boyle ınsanlar var yanı.uzulmeyr devam edebılırsınjz.
Bu duyguyu ıcınızde barındırmayın.bunun sonu yok.iyiinin iyisi var guzelın guzelı..siz sizin hayatınıza sahıpsınız.onu guzelleştirmeye calısın.baskalarının hayatlsrından gozunuzu bakıslarınızı cekı n.Allah onlara bunj nasip etmiş. Siz de kendı hagatınız ıcın elınızden gelenı yapın Allah size de kapı acacaktır. Cabalamak lazım.

Özenmek çok insani bir şey, kıskanmak da, kıskanmayın demeyeceğim. Benim de kıskandıklarım var, beni kıskananlar var.

Ama şunu unutmayın, hiçbir hayat dışardan gözüktüğü gibi değil, bir film senaryosu gibi hayatlarının başka bir kesitini görseniz belki "ay yok vazgeçtim benim hayatım daha iyiymiş" diyeceksiniz.

ha diyelim her yönüyle sizden daha iyiler gerçekten de. olabilir. dünyada sizden daha iyi, daha mutlu, daha zengin olan bitmez. bununla enerjinizi düşürmeyin. kendi olabileceğinizin en iyi versiyonu olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…