- 15 Ekim 2016
- 7.102
- 12.730
- 248
Baskasinin kismetine hasetlenmek ve kiskanmak cahilligin acik ve net tek belirtisidir istedigin kadar özen kendini üzüp bitirmekten baska bir ise yaramaz insan oglu hep ayni b.kun laciverti sahip olamadigi herseyin hayrani sahip oldugunun nankörüEvet yeni taşındım yan komşumu tanımıyorum bile ama evli ikiside doktor bir kızları var hayatımda gördüğüm en güzel bebeklerden biri siteye gidip gelirken gördüğüm kadarıyla piyasadaki en lüks arabalardan birine sahipler ve onlarda bizim gibi genç sayılır. İnançlı bir insanım hepsi gelip geçici biliyorum ama elimde olmadan kendime bakıp üzülüyorum. Biz daha kirayı ödeyemedik bu ay, bebek istedik kimyasal gebelik geçirdim, eşimse işsiz kaldı bir süredir. Bir onlara bir bize bakıyorum elimde olmadan.
Sizinki biraz hakkınız ödenmez dediler ve ödemediler gibi olmuş , valla geçen ay gittiğimiz Doç. Dr bayan eşi de Prof.özel Ünv. Hastanesinde çalışıyorlar karı koca esimin Dr olduğunu öğrenince gençken kaç git diye akıl verdilerbabam da annem de tip profesoru, bir kez bile insanlarin bize boyle baktigini gormedim. cunku ne kadar calistiklari, kim olduklari belli. onu sorgulayacak insanin akli yoktur. bence siz kendinizi oyle goruyorsunuz. cevremde asiri fazla doktor var kimseden boyle bir sey duymadim daha once. hatta herkes “doktorluk yapilacak is degil ya emeginin karsiligi parayla olculmuyor” der.
Siz aklı başında yorum yaptınız ama o kadar bambaşka yerlere taşıyan insanlar geldi ki uzadı gitti çok sıkıldımdusuncelerimi kendime saklayacak olsam foruma uye olmazdim. dunyadaki tek doktor sizin esiniz degil. baska doktor aileleri de kendi tecrubelerini aktarabilir ne var bunda herkes sizinle ayni dusunmek zorunda mi?
Bir yanlışın olmalı miss, hem para hem mutluluk bir arada olmaz. Karıştırıyorsun muhtemelenMesela ben tonla param var ama gayet mutlu ve saglikliyim
Sizinki biraz hakkınız ödenmez dediler ve ödemediler gibi olmuş , valla geçen ay gittiğimiz Doç. Dr bayan eşi de Prof.özel Ünv. Hastanesinde çalışıyorlar karı koca esimin Dr olduğunu öğrenince gençken kaç git diye akıl verdileryani herkesin durumu sizin ailenizinki gibi olmayabilir
Ben bunu ovunmek için yazmadım, üzülüyorum insanların bu bakış açısına kiskanilacak bir durumum yok,ay neyse gerçekten herkesin içi kötüben de onu diyorum herkesin durumu sizin gibi de olmayabilir. biraz da kendinizi sorgulamanizda fayda var yani “kocam doktor diye beni kiskaniyorlar” lafi acisindan soyluyorum.
Bir yanlışın olmalı miss, hem para hem mutluluk bir arada olmaz. Karıştırıyorsun muhtemelen
Mesela ben tonla param var ama gayet mutlu ve saglikliyim
Ben eski kimya ogretmeni yeni iş guvenlikciyim,gerçekten durum tam da bahsettigim gibi,belki de şu an yaşadığımız yerle ilgili bir durumdur ama insanların bakış açısı bu malesef,eşim de çoğu yerde Dr olduğunu söylemiyor ben de eşimin Dr olduğunu söylemiyorum,aynı apartmandaki aile hekimi komşumuz da muzdarip mesela Dr un Dr dan başka dostu yok diyor
Birdenbire herkesin de annesi babası tip profesörü oldu ben ona şaşırıyorum asıl,bir kere gerçekten öyle olan biri şu yorumu yapmaz gibime gelmiyor da değilbabam da annem de tip profesoru, bir kez bile insanlarin bize boyle baktigini gormedim. cunku ne kadar calistiklari, kim olduklari belli. onu sorgulayacak insanin akli yoktur. bence siz kendinizi oyle goruyorsunuz. cevremde asiri fazla doktor var kimseden boyle bir sey duymadim daha once. hatta herkes “doktorluk yapilacak is degil ya emeginin karsiligi parayla olculmuyor” der.
Birdenbire herkesin de annesi babası tip profesörü oldu ben ona şaşırıyorum asıl,bir kere gerçekten öyle olan biri şu yorumu yapmaz gibime gelmiyor da değil
Aslında haklılık payı var. Bir arkadaşım vardı eşi göz doktoru kendisi ev hanımı idi. Hep duyardım başkalarından ne güzel eşi doktor oh miss hayatı yaşıyor, kendisi ev hanımı ama bak koskoca doktor ile evlenmiş gibi. Ve benim düşüncem bu şekilde düşünenler kesinlikle doktorluğun ve ailesinin yasadıgı sıkıntıları bilmeyen cahil kesim. Babamın arkadaşı da doktor eşi ilkokul mezunuydu aynı şekilde ona da bu şekilde yaklaşıyorlardı. Her ikiside doktor ise bu defa da konu sahibi gibi paraları var arabaları var diye bakılıyor.ben de onu diyorum herkesin durumu sizin gibi de olmayabilir. biraz da kendinizi sorgulamanizda fayda var yani “kocam doktor diye beni kiskaniyorlar” lafi acisindan soyluyorum.
Şeninde kocan yokCanım gezmek ister gezerim
Evde yemek yapmak istemem çıkar yerim
Her gün balık ızgara çekerim
Yetmezse ejder meyveli smoothie de içerim
Audimle vınlarım çekilin yollar da benim
Gucci Prada Hermes giyerim
Keyif benim hayat benim
Çatlayın patlayın fakirler
Nasıl oldu mu
Canım gezmek ister gezerim
Evde yemek yapmak istemem çıkar yerim
Her gün balık ızgara çekerim
Yetmezse ejder meyveli smoothie de içerim
Audimle vınlarım çekilin yollar da benim
Gucci Prada Hermes giyerim
Köpeğime bile havyar yediririm
Keyif benim hayat benim
Çatlayın patlayın fakirler
Nasıl oldu mu
DoğrudurAçıkçası yorumunuz beni de şaşırttı. Kardeşim doktor, eşi başka bir meslek mensubu. Açıkçası ne komşu, ne de arkadaş sıkıntısı çekiyorlar. Komşuları ve arkadaşlarının çoğu da doktor değil. Üstelik küçük bir ilde yaşıyorlar. Yaşadığınız yerle ilgili başka bir sorun olsa gerek.
Ben ve eşim de toplumca ilgi gören mesleklerde çalıştık. Biz de hiç öyle yalnız kalma, kıskançlık problemleri yaşamadık. Biz büyükşehirde yaşıyoruz gerçi.
Çok teşekkür ederim,benim de çevremde var saydığiniz örneklerAslında haklılık payı var. Bir arkadaşım vardı eşi göz doktoru kendisi ev hanımı idi. Hep duyardım başkalarından ne güzel eşi doktor oh miss hayatı yaşıyor, kendisi ev hanımı ama bak koskoca doktor ile evlenmiş gibi. Ve benim düşüncem bu şekilde düşünenler kesinlikle doktorluğun ve ailesinin yasadıgı sıkıntıları bilmeyen cahil kesim. Babamın arkadaşı da doktor eşi ilkokul mezunuydu aynı şekilde ona da bu şekilde yaklaşıyorlardı. Her ikiside doktor ise bu defa da konu sahibi gibi paraları var arabaları var diye bakılıyor.
Şeninde kocan yokşaka bir tarafa doktorluk çok kıskanılacak meslek grubundan çıkalı çok oldu. Belli konularda uzmanlaşmış prof hariç çoğu orta düzeyde kazanıyor. Hatta aynı yaştaki bir çok mühendis çok daha fazlankazanıyordur. Maalesef doktorlarda orta düzey artık. Müteahhit kuyumcu ticaretle uğraşanlar doktorları katlar
Nedenbu yorumu ne siz yapmis olun ne de biz okuyalim bence
Valla gayet de profesor annesi babasi , hatta babasi sagolsun babamin tedavisine destek oluyor hatta kk daki pek cok kadina destek oluyor , iyi ki var babasiBirdenbire herkesin de annesi babası tip profesörü oldu ben ona şaşırıyorum asıl,bir kere gerçekten öyle olan biri şu yorumu yapmaz gibime gelmiyor da değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?