yanlis es seçımi?

herhangi bir konu yok canım da evlilik önemli bir konu ve önemli bir karar.nasihat dinlemeyi seviyorum ve yaşanmış olan olaylardan ders almak her zaman daha akıllıca gelir bana.bilgi olması için dertleşmek istedim.cevap verdiğin için saol inşallah mutlu yuvan hiç bozulmasın.

e hanı sen çok güzeldin kocan zengindi çok mutluydunuz falan?

Ben evlendiğime pişman oldum.
Neyseki son zamanlarda daha iyiyim.
Ama çok pişman olmuştum yürekten bunu söyleyebilirim..

Şimdiki aklım olsa istediğim ne varsa hayallerim adına sevdiğimin sözüne güvenmezdim
onlar gerçekleşmeden evlenmeyi bırak nişanlanmazdım bile.
Verilen tüm sözler unutuluyor evlendikten sonra artık benim ohhh mis moduna giriyo
erkek milleti...

Sana önerim aşkın uğruna hayallerinden,kendinden fazla ödün verme..
Kendini unutarak sevme..
Kaynananın kaynana olduğunu, görümcenin görümce olduğunu, eltinin elti olduğunu unutma..
Mesafeli ol mesafeni koruki senden çekinsinler emin ol senden çekinmeleri güzel bir şey..

Kayıngillerle çok samimiyetin fayda getireceğine inanmıyorum ben.
Çok sevmesinler sevmelerinden daha mühimi saygı duymaları inan.
Sana isteklerine,görüşlerine,kişiliğine saygı duysunlar.. yemişim sevgisini.
Onların sevgisinden ne olur hep sahte..

merhaba canım bence hiç bir hedefi olmayan yani okul ve iş anlamında ki bir bayan için en erken evlilik yaşı 22 23 olmalı.ama iş okul falan devreye girince bu yaş uzuyor 27 28 gibi değişiyor.bende 25 yaşındayım bekarım benimde bir birlikteliğim var nasip olursa eylül gibi düğün olucak 26 yaşımda evlenmiş olacağım.bende henüz işiöi tam anlamıyla elime almadım yani çalışıyorum ama kadroda değilim.sen güzel düşünmüşsün biraz daha bekle derim hedefini gerçekleştirmek için ama iş olmazsada fazla uzatma bence nasip bu işler çünkü.

çok güzel söylemişsiniz bende sizin gibi düşünüyorum erkek tarafına birazz mesafeli olucaksın ki senden çekinecekler.peki birşey sorabilir miyim?siz sevginiz için nelerden vazgeçtiniz de pişman oldunuz?ben şu an çalışıyorum ama kadrolu işte değilim evlenip hamile kalınca da işimi bırakmam gerekecek.kadrolu işe girmeden evlenmemeli miyim sizce.

Şükürki çok hayalimden vazgeçmedim ama hiç bişey istemedim eşimi
sıkıntıya sokacak hiç bir maddi isteğim olmadı zaten her masrafı
ikimiz üstlendik...
Ama erkek tarafı yine de burunlarını her yere sokmayı bildiler emin ol..

Benim nişanım eşimin baskısıyla oldu o an alelacele nişanlandık daha işe girmemişti eğitimi vardı.
Eğitiminin bitmesini beklemediğime çok pişman oldum mesela..

Yani 10 ay nişanlı kaldık boşa sıkıntılarım oldu yok annemi ara babamı ara bilmem ne
sorumluluğu erken almak gereksizmiş.
Şimdiki aklım olsa düğüne 3 ay kala nişanlanırdım inan..

Kadrolu olmadan kesinlikle evlenme diyorum.
Erken evlenip iyiki evlenmişim hemen diyen görmedim,duymadım.

Ben Yabancıyla evliyim. Keske turk ile evlenseydim diyorum, cocuk yetiştirme konusunda çok farklı düşünüyoruz çünkü.

şu an görüştüğüm var aileler arası söz verildi gibi ama askerde.eylül gibi düğün düşünülüyor.bende 7 senedir bankada çalışıyorum ama kadroya geçemedim.sınavı geçsem geçicem ama geçemedim.diğer yerlerede çok uğraştım ama kazanamadım sınavları.26 ya gircem nisanda.daha ne kadar uğraşcam evlenincede denerim şansımı diye karar verdim ama doğrumu yaptım bilmiyorum.konuştuğum kişide destek oluyor çalış kazan diyor.ama 30 uma bile gelsem kesin girdikten sonra mı evlenseydim.iş güç çok zor olacağıda garanti değil ki...

Çok zor diyorsan hayatını ertelemen de pek doğru olmaz tabi..
Hakkında hayırlısı olsun..

bende evlenipte çok mutlu olanlardanım çok şükür.9 yıldır hayatmda 2 buçuk senelik evliyim.biz bekarken ediceğmiz kavgaları öyle çok ettikki şimdi kavga edeck bişeyimiz kalmadı herhalde gayet iyiyiz:))).tabiki evliliğin artı yönleride var eski yönleride var.sonuçta bir ömür geçiyorsun insanın ters anıda oluyor mutlu anıda hergün aynı olmak imkansız.çok şükür iyiki eşimle evlenmişim.allahım nazardan saklasın çok seviyoruz birbirimizi.allah herkese nasip etsin mutlu bir yuva inş

bekarım ama evlilikten çok uzağım yani sanki hiç evlenmeyecekmişim gibi geliyor sevgilim yok o yüzden mi bilmiyorum ve evlilikten de çok soğudum kk da gördüklerim ve tabi ki çevredeki yanlış evlilikler.

o kadar yıl aynı yerde çalışıyorsan kadrolu gibi olmuşsundur zaten, sınava gerek yok ailelerin acelesi yoksa yaşın daha genç, çocuk da askerdeymiş, sınav ne zaman ki, çalış işte bir yandan da... ama araya aileler girip işi hızlandırıyorlarsa da, sevdiğin emin oldugun insansa da evlen derim... evliyken karıyer yapan insan da çok.

Merhaba, ben 14 yıllık evliyim. 13 yaşında da bir kızım var. Aynı işyerinde tanıştık, haftasında söz yüzüğü aramızda taktık, bir ay sonra telefonda biz evlenmek için neyi bekliyoruz dedik, 15 gün sonra aile arasında sözü taktık 3 ay içinde de evlendik. 14 yılda hiç mi sıkıntımız olmadı ama hep başbaşa verip üstesinden gelebilmek için çareler ürettik. İkimizde 27 yaşındaydık evlendiğimizde. ben kendi evliliğim için tabii ki herkese göre değişir sevgiyle devam etmesinin nedenlerini şöyle sıralayabilirim
- 27 yaş gibi olgun bir yaşta evlenmek,
- Benim çalışıyor olmam kadının ekonomik özgürlüğünün mutlaka olması gerekir,
-eşimin gerçekten kadın-erkek eşitliğine inanıyor olması,(evlenmeden ben hayatımda hiç yemek yapmadım demiştim, eşim ben de yapmadım birlikte öğreniriz dedi ve gerçekten de hep beraber yaptık hala daha işten gelip birlikte mutfağa gireriz)
- eşimin hiç bir zaman ailesine beni ezdirmemesi, beni ailesine gitmeye,gelmeye zorlamaması,
- kızımızı büyütürken sadece benim çocuğum gibi davranmaması sabahlara kadar bereber sallayıp beraber uykusuz kalmamız
-benim çalışmama rağmen evde hep erkek olarak saygı görmesini sağlamam (babanın evdeki rolünü evimizde gördüğümüz babaya saygıyı eşime hissettirmem
-eşimin evişlerine yardımını kabul edip, ama hiç bir zaman gömleğim yok, çorabım nerde dedirtmeyecek düzen ve tertip kurmam,
- eşim beni ailesine karşı korurken ben de eşimin ailesine samimiyetle yaklaşmam,
-kızımızı büyütürken nasıl birlikte salladıysak şimdi de ergenlik sorunlarını eşimden saklamayıp Onun izin vermediğini gizlice izin vermeden kızıma baba otoritesini yaşatmam
-Her zaman sohbet edecek ve sorunlara espri üretip önemli olanın sağlıklı ve birlikte olduğumuzu birbirimize hissettirmemiz
tüm bunlara rağmen hiç mi tartışmamız küslüğümüz olmadı olmaz mı hangi kanalın syredileceği bile bazen tartışma konusudur hele de maaşlı insanlar için ayın son 10 günü suratların düştüğü anlardır ama her tartışmadan sonra birbirimize sarılıp ikimizde karşılıklı özür diledik
iyi bir evlilik ve doğru insanı buldum demek için doğru insan olmaya da çaba sarfetmek gerekir, erkeklerin zaman zaman doğalarından ve yetişme tarzlarından gelen kabalıkları ince ince işleyerek düzeltmelisin sen hayatımda gördüğüm en kalas adamsın dediğin anda biter, ev işlerinde onun yardımını aldığınızda sanki dünyayı kurtarmış gibi davrandığınızda kendi istekli olacaktır erkekler pohpohlanmaktan hoşlanır, annesi için asla olumsuz bir düşünce sarfetmeyeceksin hatta o eleştirdiğinde ailesini her daim ailesinden yana olursan, ailesi senin için olumsuz bişi yaptığında kesin senin yanında oluyor,
benim naçizane 14 yıllık tecrübelerim bunları öğretti bir daha dünyaya gelsen nasıl biriyle evlenirdin sorusuna aynı kişiyle evlenirdim cevabını birbirimizden habersiz verebiliyorsak doğru kişiyle evlenmişim ve Onun için doğru insanım diyebiliyorum.

aileler bizim sayemizde hızlandırdı olayı ama askerden gelince o da kesin hızlandırırdı.bende uzun süre konuşmak istemedim.sonra konuşup konuşup terslik çıkıp olmayınca üzülüyor her iki tarafta.hayırlısı olur artık inşallah.

canım benim çok teşekkürler cevabın ve tavsiyen için...
inşallah çok mutlu huzurlu bi evliliğiniz olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…