- 12 Mart 2011
- 934
- 17
- 68
Merhaba, ben 14 yıllık evliyim. 13 yaşında da bir kızım var. Aynı işyerinde tanıştık, haftasında söz yüzüğü aramızda taktık, bir ay sonra telefonda biz evlenmek için neyi bekliyoruz dedik, 15 gün sonra aile arasında sözü taktık 3 ay içinde de evlendik. 14 yılda hiç mi sıkıntımız olmadı ama hep başbaşa verip üstesinden gelebilmek için çareler ürettik. İkimizde 27 yaşındaydık evlendiğimizde. ben kendi evliliğim için tabii ki herkese göre değişir sevgiyle devam etmesinin nedenlerini şöyle sıralayabilirim
- 27 yaş gibi olgun bir yaşta evlenmek,
- Benim çalışıyor olmam kadının ekonomik özgürlüğünün mutlaka olması gerekir,
-eşimin gerçekten kadın-erkek eşitliğine inanıyor olması,(evlenmeden ben hayatımda hiç yemek yapmadım demiştim, eşim ben de yapmadım birlikte öğreniriz dedi ve gerçekten de hep beraber yaptık hala daha işten gelip birlikte mutfağa gireriz)
- eşimin hiç bir zaman ailesine beni ezdirmemesi, beni ailesine gitmeye,gelmeye zorlamaması,
- kızımızı büyütürken sadece benim çocuğum gibi davranmaması sabahlara kadar bereber sallayıp beraber uykusuz kalmamız
-benim çalışmama rağmen evde hep erkek olarak saygı görmesini sağlamam (babanın evdeki rolünü evimizde gördüğümüz babaya saygıyı eşime hissettirmem
-eşimin evişlerine yardımını kabul edip, ama hiç bir zaman gömleğim yok, çorabım nerde dedirtmeyecek düzen ve tertip kurmam,
- eşim beni ailesine karşı korurken ben de eşimin ailesine samimiyetle yaklaşmam,
-kızımızı büyütürken nasıl birlikte salladıysak şimdi de ergenlik sorunlarını eşimden saklamayıp Onun izin vermediğini gizlice izin vermeden kızıma baba otoritesini yaşatmam
-Her zaman sohbet edecek ve sorunlara espri üretip önemli olanın sağlıklı ve birlikte olduğumuzu birbirimize hissettirmemiz
tüm bunlara rağmen hiç mi tartışmamız küslüğümüz olmadı olmaz mı hangi kanalın syredileceği bile bazen tartışma konusudur hele de maaşlı insanlar için ayın son 10 günü suratların düştüğü anlardır ama her tartışmadan sonra birbirimize sarılıp ikimizde karşılıklı özür diledik
iyi bir evlilik ve doğru insanı buldum demek için doğru insan olmaya da çaba sarfetmek gerekir, erkeklerin zaman zaman doğalarından ve yetişme tarzlarından gelen kabalıkları ince ince işleyerek düzeltmelisin sen hayatımda gördüğüm en kalas adamsın dediğin anda biter, ev işlerinde onun yardımını aldığınızda sanki dünyayı kurtarmış gibi davrandığınızda kendi istekli olacaktır erkekler pohpohlanmaktan hoşlanır, annesi için asla olumsuz bir düşünce sarfetmeyeceksin hatta o eleştirdiğinde ailesini her daim ailesinden yana olursan, ailesi senin için olumsuz bişi yaptığında kesin senin yanında oluyor,
benim naçizane 14 yıllık tecrübelerim bunları öğretti bir daha dünyaya gelsen nasıl biriyle evlenirdin sorusuna aynı kişiyle evlenirdim cevabını birbirimizden habersiz verebiliyorsak doğru kişiyle evlenmişim ve Onun için doğru insanım diyebiliyorum.
Merhaba, ben 14 yıllık evliyim. 13 yaşında da bir kızım var. Aynı işyerinde tanıştık, haftasında söz yüzüğü aramızda taktık, bir ay sonra telefonda biz evlenmek için neyi bekliyoruz dedik, 15 gün sonra aile arasında sözü taktık 3 ay içinde de evlendik. 14 yılda hiç mi sıkıntımız olmadı ama hep başbaşa verip üstesinden gelebilmek için çareler ürettik. İkimizde 27 yaşındaydık evlendiğimizde. ben kendi evliliğim için tabii ki herkese göre değişir sevgiyle devam etmesinin nedenlerini şöyle sıralayabilirim
-eşimin gerçekten kadın-erkek eşitliğine inanıyor olması,(evlenmeden ben hayatımda hiç yemek yapmadım demiştim, eşim ben de yapmadım birlikte öğreniriz dedi ve gerçekten de hep beraber yaptık hala daha işten gelip birlikte mutfağa gireriz)
- eşimin hiç bir zaman ailesine beni ezdirmemesi, beni ailesine gitmeye,gelmeye zorlamaması,
- kızımızı büyütürken sadece benim çocuğum gibi davranmaması sabahlara kadar bereber sallayıp beraber uykusuz kalmamız
-benim çalışmama rağmen evde hep erkek olarak saygı görmesini sağlamam (babanın evdeki rolünü evimizde gördüğümüz babaya saygıyı eşime hissettirmem
-eşimin evişlerine yardımını kabul edip, ama hiç bir zaman gömleğim yok, çorabım nerde dedirtmeyecek düzen ve tertip kurmam,
- eşim beni ailesine karşı korurken ben de eşimin ailesine samimiyetle yaklaşmam,
-kızımızı büyütürken nasıl birlikte salladıysak şimdi de ergenlik sorunlarını eşimden saklamayıp Onun izin vermediğini gizlice izin vermeden kızıma baba otoritesini yaşatmam
-Her zaman sohbet edecek ve sorunlara espri üretip önemli olanın sağlıklı ve birlikte olduğumuzu birbirimize hissettirmemiz
tüm bunlara rağmen hiç mi tartışmamız küslüğümüz olmadı olmaz mı hangi kanalın syredileceği bile bazen tartışma konusudur hele de maaşlı insanlar için ayın son 10 günü suratların düştüğü anlardır ama her tartışmadan sonra birbirimize sarılıp ikimizde karşılıklı özür diledik
iyi bir evlilik ve doğru insanı buldum demek için doğru insan olmaya da çaba sarfetmek gerekir, erkeklerin zaman zaman doğalarından ve yetişme tarzlarından gelen kabalıkları ince ince işleyerek düzeltmelisin sen hayatımda gördüğüm en kalas adamsın dediğin anda biter, ev işlerinde onun yardımını aldığınızda sanki dünyayı kurtarmış gibi davrandığınızda kendi istekli olacaktır erkekler pohpohlanmaktan hoşlanır, annesi için asla olumsuz bir düşünce sarfetmeyeceksin hatta o eleştirdiğinde ailesini her daim ailesinden yana olursan, ailesi senin için olumsuz bişi yaptığında kesin senin yanında oluyor,
benim naçizane 14 yıllık tecrübelerim bunları öğretti bir daha dünyaya gelsen nasıl biriyle evlenirdin sorusuna aynı kişiyle evlenirdim cevabını birbirimizden habersiz verebiliyorsak doğru kişiyle evlenmişim ve Onun için doğru insanım diyebiliyorum.
kızlar hepinize bir ömür boyu mutlu olacağınız evlilikler diliyorum O karşınıza çıktığında kalbiniz size iki şey söylemeli O doğru İnsan ve mükemmel bir baba olacak bu sesi duyduğunuzda takın tek taşı parmağınıza.
10 seneyi devirdik eşimle.dünyaya bir daha gelsem eşimi sever,yine onunla evlenirdim.kavga anında bazen diyorum seni sevdiğime lanet olsun diye sakinleşince köpek gibi pişman oluyorum..
ha evlilikte pişmanlıklarım yokmu elbet var..
-asla 22 yaşında evlenmezdim.yaşımın verdiği cehaletle çokkkk ezdirdim kendimi,çok göz yaşı döktüm..
-nişanlıyken iş yerimden ayrıldım,işsiz kalmak yerine hemen bir işe başlamayıp,yıllarca eşimden para istediğim için pişmanım.
-eşimin tatlı sözlerine,verdiği vaatlere inanıp 2 sene kayınvalidemle oturdum.şimdiki aklım olsa 2 sene deil,2 dak.oturmazdım.
-yeni evliyken her kavgada çingenelik yapıp günlerce küstüğüm için pişmanım.en güzel yıllarımız saçma sapan geçmiş.
bu liste uzar gider aslında.ben eşimi gördüm aşık oldum 2 ay flört edip nişanlandım.nişandan 5 ay sonrada evlendim.onu ilk gördüğüm an hiç bir erkeğe karşı hissetmediğim duygular depreşti kalbimde.ben kadere inanırım.Rabbim kalbimden,aklımdan geçirdiğim insanı bana verdi.
Allahım kimseyi evliliğinde büyük pişmanlıklara süreklemesin inşallah..
canım benim çok teşekkürler cevabın ve tavsiyen için...
inşallah çok mutlu huzurlu bi evliliğiniz olur :)
Ben Evlenmeden önce siz yazmalıydınız ve ben okumalıydım
Neyse umarım zararın neresinden dönersek kardır..
Şaka maka ben de ideal bir kadın değilim..
Biliyorum..
Özellikle renklendirdiğim kısımlara dikkat etmeliyim offf offf zor iş bu evlilik..
Allah herkese sizinki gibi bir evlilik yaşatsın..
Sizin de mutluluğunuz daim olsun
canım benim çok saol.inşallah herşey gönlünce olur:)
canım benim çok teşekkürler cevabın ve tavsiyen için...
inşallah çok mutlu huzurlu bi evliliğiniz olur :)
Ben sirf kaynanam yuzunden cok pismanlik yasadim .. kocamin askindan ölsemde kayanamin boyle oldugunu bilseydim evlenmezdim .. Hergun aglamaktansa bi gun agla gecer gider ..
evlenirken esiniz kadar aileside onemli bunu asla gozardi etmeyin ..
Yasayarak ogrenmeyin, yasayanlardan ogrenin ...
Daha Çok Yeni Evliyim Eşimle 1 ay sevgili 1 ay sözlü 2 ayda nişanlı kaldım sonra kaçtık kaçarak evlendim Düğünümü derneğimi herşeyimi yaptılar allah razı olsun çeyizimide eşim aldı evimizi kurduk ev tuttuğumuzda evin içi berbattı eşimle ikimiz kimseden yardım almadan evin badanasını boyanasını yaptık eşim gece 12 de geliyordu sabaha kadar boya yaptık sabah o işe gitti ben evi temizledim soğuk buz gibi betonda yattık üzerimize yorgan diye halı attık eşyalarımı aldım evime yerleştirdim koydum eşimin tarafı çok çok iyi insanlar dilerim rabbimden bir ömür boyu mutlu mesut yaşamayı ölümüde koca evinde tatmayı nasip eder allahım. getirdiği zorluklar var eğer beraber sırtlanırsan zorlukları paylaşırsan varken idare etmeyi bilirsen yokken de gene şükür edip eşine sıkı sıkı sarılırsan herşey yolunda gider diye düşünüyorum evleniceğin kişide çok önemli beraber Zorluklara sırtına alabiliceğin biri olmalı ki tadı keyfi çıksın. Evliliğim bana Okadar çoook tecrübeler ve hayatın gerçeklerini çetin yollarını gösterdiki anlatamam ama genede Şükürler olsun.. Bundan Sonra benim İçin sadece Kocam var gerisi yalan ona sıkı sıkı tutunmaya calısıyorum. Hayat arkadaşı Herşeyden Üstün gelirmiş bunuda anlamış oldum yeri geliyor İnsanın Ailesi eze biliyor. Yaşadıklarımı anlatsam Hayretler içinde kalırsın. Evlilik Dünyanın en tatlı şeyi. Ama en zoru da Dengeyi sağlarsan anlayışlı olursan mutlu olursunArkadaşlar bekarim nasihat olmasi adina dertlesmek istedim.evlenip pişman olanlar var mi aramizda?keske yapmasaydim dedıginiz yanlislar?evlilikte pisman oldugunuz konular neler?hepimizin mutlu bir yuvasi olmasi dilegimle.
Daha Çok Yeni Evliyim Eşimle 1 ay sevgili 1 ay sözlü 2 ayda nişanlı kaldım sonra kaçtık kaçarak evlendim Düğünümü derneğimi herşeyimi yaptılar allah razı olsun çeyizimide eşim aldı evimizi kurduk ev tuttuğumuzda evin içi berbattı eşimle ikimiz kimseden yardım almadan evin badanasını boyanasını yaptık eşim gece 12 de geliyordu sabaha kadar boya yaptık sabah o işe gitti ben evi temizledim soğuk buz gibi betonda yattık üzerimize yorgan diye halı attık eşyalarımı aldım evime yerleştirdim koydum eşimin tarafı çok çok iyi insanlar dilerim rabbimden bir ömür boyu mutlu mesut yaşamayı ölümüde koca evinde tatmayı nasip eder allahım. getirdiği zorluklar var eğer beraber sırtlanırsan zorlukları paylaşırsan varken idare etmeyi bilirsen yokken de gene şükür edip eşine sıkı sıkı sarılırsan herşey yolunda gider diye düşünüyorum evleniceğin kişide çok önemli beraber Zorluklara sırtına alabiliceğin biri olmalı ki tadı keyfi çıksın. Evliliğim bana Okadar çoook tecrübeler ve hayatın gerçeklerini çetin yollarını gösterdiki anlatamam ama genede Şükürler olsun.. Bundan Sonra benim İçin sadece Kocam var gerisi yalan ona sıkı sıkı tutunmaya calısıyorum. Hayat arkadaşı Herşeyden Üstün gelirmiş bunuda anlamış oldum yeri geliyor İnsanın Ailesi eze biliyor. Yaşadıklarımı anlatsam Hayretler içinde kalırsın. Evlilik Dünyanın en tatlı şeyi. Ama en zoru da Dengeyi sağlarsan anlayışlı olursan mutlu olursun
saol tşkr ederim canım Dilerim mevlamda senin karşına helal süt emmiş Dünydaki herşeyden çok en çok sana değer verir. Tabiki Eş Seçiminde İnsanların bağzıları pişman bağzılarıda sevinçli olabiliyor. Kavun Değilki koklayıp alasın İnsanın karşısına bir kere fırsat düşer onuda çok iyi değerlendirmek gerek...bütün yaşadığınız zorluklara rağmen birbirinize sarılıp mutluluğu yakalamanız ne güzel.tabi bu evlendiğin kişiye göre değişir.sizin adınıza çok sevindim.umarım bir ömür mutlu olursunuz:)
çok yanlış bir düşünce...bende öyle sanırdım ama her evliliğin dinamikleri farklı oluyor....tek kriter kayınvalide değil yani...
Daha Çok Yeni Evliyim Eşimle 1 ay sevgili 1 ay sözlü 2 ayda nişanlı kaldım sonra kaçtık kaçarak evlendim Düğünümü derneğimi herşeyimi yaptılar allah razı olsun çeyizimide eşim aldı evimizi kurduk ev tuttuğumuzda evin içi berbattı eşimle ikimiz kimseden yardım almadan evin badanasını boyanasını yaptık eşim gece 12 de geliyordu sabaha kadar boya yaptık sabah o işe gitti ben evi temizledim soğuk buz gibi betonda yattık üzerimize yorgan diye halı attık eşyalarımı aldım evime yerleştirdim koydum eşimin tarafı çok çok iyi insanlar dilerim rabbimden bir ömür boyu mutlu mesut yaşamayı ölümüde koca evinde tatmayı nasip eder allahım. getirdiği zorluklar var eğer beraber sırtlanırsan zorlukları paylaşırsan varken idare etmeyi bilirsen yokken de gene şükür edip eşine sıkı sıkı sarılırsan herşey yolunda gider diye düşünüyorum evleniceğin kişide çok önemli beraber Zorluklara sırtına alabiliceğin biri olmalı ki tadı keyfi çıksın. Evliliğim bana Okadar çoook tecrübeler ve hayatın gerçeklerini çetin yollarını gösterdiki anlatamam ama genede Şükürler olsun.. Bundan Sonra benim İçin sadece Kocam var gerisi yalan ona sıkı sıkı tutunmaya calısıyorum. Hayat arkadaşı Herşeyden Üstün gelirmiş bunuda anlamış oldum yeri geliyor İnsanın Ailesi eze biliyor. Yaşadıklarımı anlatsam Hayretler içinde kalırsın. Evlilik Dünyanın en tatlı şeyi. Ama en zoru da Dengeyi sağlarsan anlayışlı olursan mutlu olursun
Sen Kaç Senelik Evlisin bacım ???ahhhh kıyamazlar eee tazeler tabiiii:))) geçsin bakalım bir kaç yıl yine böyle konuşur ve düşünürsen ne mutlu size ki umarım öylee olur........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?