evlilik süremden de anlaşılacağı gibi daha cicim ayları ve büyük kavgalarımız olmadı..
ama sana şunu söyleyebilirm, aynı eve girmeden kesinlikle tanıyamıyorsun.. gerçi biz 4 sene beraberlik yaşadık.. üni dede bi ara beraber yaşadık ama evlilik bambaşka bişey
bazen eşimi içime sokasım boğasım geliyo sevgiden
bazen de o kadar sinirleniyorum ki anlatamam, eleştirilerini bazen çok kırıcı bi üslupla yapar.. bi de alındığı veya kırıldığı bişeyi o anda söylemez iki üç gün sonra patlatır bombayı
şimdilik tek derdim bunlar valla.. bakalım yaşayıp görmek lazımm.
Allah kimseyi pişman etmesin tabi kiii
herkes ailelerin ne kadar karıştığından, tapulu mal haline gelindiğinden bahsetmiş....
Ben de görüyorum öyle örnekler ama evlenirken maddi olarak ne kadar bağımsız olursanız, ne kadar kendi ayaklarınızın üstünde durursanız; o kadar manevi olarak da bağımsız olursunuz. Karışılmasına engel olursunuz.
Yani kimsenin hiç bir şeyine tamah etmeyin, bazı şeyleriniz olmasın, bazı şeylerin kötüsünü kullanın ama kendinize karıştırmayın, sınırları çizin.
Bir de her duyduğunuz adeti uygulamak zorunda değilsiniz, bazı adetler herkesi fazla içiçe ve birbirine fazlasıyla borçlu hale getiriyor; mesafeler ve sınırlar önemli... Yani aileyle evlenip evlenmeyeceğiniz biraz da sizin elinizde, çamaşırınızı vs. eşinizin daha 3 gün önce tanıştığınız annesine aldırırsanız evet onunla evlenirsiniz... Herşey siz mutlu olasınız diye yapılmalı, desinler için değil.
Son olarak şiddet (sözlü ve fiziksel) kullanan erkekten uzak durun. Küsen erkek, cimri erkek ve sorumsuz erkek de kadınların çok şikayet ettiği özellikler arasında. Ha bir de maçoluğa prim vermeyin: sizi mutlu etmeye çalışan zarif erkeği hedefleyin.
Daha sözlenmeden, nişanlanmadan, evlenmeden, aileler çok iç içe girmeden ciddi problem yaşanırsa, ilerde toparlanma şansı sanırım çok zordur.. ne olursa olsun problemler hep karşımıza çıkacak üstüne yenileri eklenecektir her halde..
burada bir arkadaş dedi ya hani hep kavgalarımızı evlenmeden önce ettik şimdi tartışacak bir şey bulamıyoruz diye... tartışmaların kavgaların ne boyutta olduğu ne üzerine olduğu da önemli tabi...
Allah pişmanlık vermesin ya hakikaten hayatımızın en önemli kararı...
çok hoş bi konu açmışsın canım tebriklerevlenipde pişman olan biri olarak bende burdayım demkki neymiş anne baba sözü dinliyomuşuuuz
teşekkür ederim canım:)) cok guzel yazmissin
arkadasim bende ucyili devirdim evliyim nasil baslarsan oyle devam edersin tartisirken birbirinize sayginiz orda belirliyor kendini yeniden dunyaya gelsem yine ayni insanla bir omur birlikte olmak isterdim kavga ederken bile hayatim canimli kulanip tartisiyoruz istem disi hani gerizekali derlerya tartisip bizde hayatim diyip tartisiyoruz :)) ha pisman oldugum seyler yokmu var neden yirmi alti yasinda evlendigim keske daha erken evlenseydim :)) cunku hamileliklerimde hep sanssizliklar yasadim henuz bebegimiz yok ve esim yurt disindaa calisiyor ikimizde universite mezunuyuz ben onun orda calistigini bilgigim halde cok karsiyken evlendim onunla cok yeni geldim yanina ama cok zaman ayri kaldik birbirimizden kesinlikle aile cok onemli onun aileisini aileme yakin olmasi kulturlerimizin yakin olmasi onemli
çok hoş bi konu açmışsın canım tebriklerevlenipde pişman olan biri olarak bende burdayım demkki neymiş anne baba sözü dinliyomuşuuuz
:)ilk defa geç evlendiğine üzülen bir kişiyle karşılaştım çok şaşırdım:)ne güzel umarım bizlerde böyle söyleyebiliriz.tartışma şeklinizede bayıldım aklımın bir kenarında tutucam bunu.kültürler bencede çok önemli...inşallah bebeğinize kavuşur çok mutlu olursunuz:)
1.asla derken aptal gibi aşık oldum ve kvalıde&görümceyle beraber oturmayı kabul ettımtşk ederim canım.siz hangi konudan dolayı pişmanlık duymuştunuz...
esimi tanimadan once evliligi asla dusunmezdim en erken 30 unda evlenirim derdim cok uzakti bana sorumluluk calisan biriydim insallah cok sever cok sevilirsin ki sende pisman olursun erken evlenmediginden :)) tesekur ederim dilegin icin ama iki aile arasi mesafe uzakti ayri illerdeydiler ayda bir gorusuyorlardi o yuzden sorunsuz atlattik senin bir iliskinmi var
1.asla derken aptal gibi aşık oldum ve kvalıde&görümceyle beraber oturmayı kabul ettım
2.annem ve babam bunlar ıyı ınsanlar deil aldanma derken onlara cephe aldım
3.ilk kavgada ailemın aynına dondugumde gitme artık dedıklerınde yine onları ezıp gectım gittim
Sonuç : 4.5 ayda biten bi evlilik sinir stres yuzunden kaybedılen bi bebek ve sinirleri bitmiş ben.
Şunu anladım ki duygularla asla hareket etmemek gerek eger bir daha evlenırsem ki sanmam mantık evlılıgı yaparım, ve aile eger hayır dıosa mutlaka bı bıldıklerı vardır.
amiin canım aminn..Allah korusun çok zor şeyler yaşamışsınız.üzüldüm.anne ve bababın sözü gerçekten çok önemli.umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz.bazen kaderin önüne geçilmiyor.sizinde öyle olmuş.Rabbim evliliğimizle imtihan etmesin.
çok üzüldüm sizin adınıza...ne gibi sıkıntılar çektiniz bizimle sakıncası yoksa paylaşır mısınız?ben hep memleket dışından evlenenlerin sıkıntısı daha az oluyor avantajı daha çok diye düşünmüştüm...
bende pişman olanlardanım ama kader işte alnımıza yazılmışsa yaşıyoruz.bunun keşkesi falan yok
evlilik bir kumar kimi kazanıyor kimi kaybediyor
1.asla derken aptal gibi aşık oldum ve kvalıde&görümceyle beraber oturmayı kabul ettım
2.annem ve babam bunlar ıyı ınsanlar deil aldanma derken onlara cephe aldım
3.ilk kavgada ailemın aynına dondugumde gitme artık dedıklerınde yine onları ezıp gectım gittim
Sonuç : 4.5 ayda biten bi evlilik sinir stres yuzunden kaybedılen bi bebek ve sinirleri bitmiş ben.
Şunu anladım ki duygularla asla hareket etmemek gerek eger bir daha evlenırsem ki sanmam mantık evlılıgı yaparım, ve aile eger hayır dıosa mutlaka bı bıldıklerı vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?