- 2 Mayıs 2019
- 868
- 1.476
- 113
- Konu Sahibi Pink_blue_
-
O çocuk doğduğundan beri kimbilir neler yaşadı... Daha 6 yaşında sinir krizi gecirene kadar şiddete uğramış çocuğa abartıyosun diyen bir anneyle yaşıyor, düşünün, gerisi muhtemelen hayal gücümüzü bile aşıyor... Üzgünüm ama çocuk zaten bitmiş arkadaşlar, bundan sonra tedaviyle filan da iflah olması çok zor artık.... Tek duam sonraki yaşamında umarım iyi insanlar çıkar kuzunun karşısına. En azından belki merhametle tanışır...Merak ettim eski konularina baktim konu sahibinin. Bikaç defa çocuğuna bağirdiğini yazdigi konular açmiş. 2 sene evvel bagirdiğinda kizinin bayilacak kadar ağladiğini sakinleşmedigini, kizinin "abarttiğini" yazmiş. Yaa çocuk 6 yaşinda sinir krizleri geçiriyomuş resmen. Okuyorsa kesinlikle hem kendisi hemde çocuğu yardim almali.
Çocuk o daha .Sen olsaydın eczacı .Şaka gıbısınız ya .Doguruosunuz şu hısterdıgınız muameleye bakın.Çocuk ıstıyor mu acaba?Kafası basmamak ne ya ?2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Fiziksel şiddetet uygulamiyorum yazmiş ama sinir sorunu olduğu ve bu yuzden de çocuğun psikolojik şiddete maruz kaldiği kendi anlatimiyla ortada.O çocuk doğduğundan beri kimbilir neler yaşadı... 6 yaşında sinir krizi gecirene kadar şiddete uğramış çocuğa abartıyosun diyen bir anneyle yaşıyor... Çocuk zaten bitmiş arkadaşlar, bundan sonra tedaviye filan da iflah olması çok zor maalesef... Bundan sonraki yaşamında umarım iyi insanlar çıkar karşısına. En azından belki merhametle tanışır...
bu çocuk okulda sınavlarda korka korka cevaplayacak.çünkü evde hesap soracak despot bir anne bekliyor.başarılı olmalarını isteriz elbette ama yolu bu değil.benim çocuk ilkokulda bilsem sınavına girdi kazanamadı ama akrabamın kızı kazandı.e ne yapayımm kıyas yapıp vayy zekan da yok mu diyeydimm?ilerleyen zamanlarda bambaşka yetenekleri çıkacak çocuklarımızın.Fiziksel şiddetet uygulamiyorum yazmiş ama sinir sorunu olduğu ve bu yuzden de çocuğun psikolojik şiddete maruz kaldiği kendi anlatimiyla ortada.
Aynen öyle . Ancak ben uyguladığı psikolojik şiddeti ( üstelik sosyal çekincelerle muhtemelen hafifleterek anlatıyor, çok daha fazlası var belli ki) böyle ulu orta anlatmaktan çekinmeyen, yaptığının apaçık istismar ve şiddet olduğunu bile kabul etmeyen , öfke kontrolü konusunda bariz sıkıntısı olan bir insanın kendini fiziksel şiddet uygulamaktan kolayca alıkoyabilecegini pek düşünmüyorum. Umarım doğru söylüyor, el kaldırmıyordur ama hiç zannetmiyorum...Fiziksel şiddetet uygulamiyorum yazmiş ama sinir sorunu olduğu ve bu yuzden de çocuğun psikolojik şiddete maruz kaldiği kendi anlatimiyla ortada.
Yok artık ya2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Merak ettim eski konularina baktim konu sahibinin. Bikaç defa çocuğuna bağirdiğini yazdigi konular açmiş. 2 sene evvel bagirdiğinda kizinin bayilacak kadar ağladiğini sakinleşmedigini, kizinin "abarttiğini" yazmiş. Yaa çocuk 6 yaşinda sinir krizleri geçiriyomuş resmen. Okuyorsa kesinlikle hem kendisi hemde çocuğu yardim almali.
Yanlış anlamayın da böyle konularda hep tüp bebek tedavisi görenlerin emsal gösterilmesi de doğru değil. Yıllarca uğraşıp tedaviyle çocuk sahibi olup aynı konusahibi gibi olan tanıdığım çok insan var. Hatta bazılarının sırf kendilerinden zayıf , aciz bir varlığa, analık babalık kisvesi altında rahatça eziyet etmek için ısrarla , üstelik tekrar tekrar doğurmak istediklerini düşünüyorum ben artık... Yani doğal yoldan veya tedaviyle doğurmuş olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor maalesef...aa ciddi mi,çok sinirlendim gerçekten böylelerinin anne olup da burada yıllarca tüp bebek deneyip evlat hasreti çekenlerin anne olamaması ne çeşit bir imtihan?
işte bu yüzden anne baba olmadan önce ehliyet alınsın diyoruz. buraya yansıttığı bile bu kadar ciddi boyuttaysa kim bilir yansıtmaya çekindiği neler oluyordur neler arka planda.bu kadından çocukların alınması gerekiyor.
Önce kendi beslenmenize dikkat edin bence, yazık çocuğa.2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Yanlış anlamayın da böyle konularda hep tüp bebek tedavisi görenlerin emsal gösterilmesi de doğru değil. Yıllarca uğraşıp tedaviyle çocuk sahibi olup aynı konusahibi gibi olan tanıdığım çok insan var. Hatta bazılarının sırf kendilerinden zayıf aciz bir varlığa rahatça eziyet etmek için ısrarla doğurmak istediklerini düşünüyorum ben artık... Doğal yoldan veya tedaviyle doğurmuş olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor maalesef...
Size inanamıyorum ya bunları okurken ben utandım. Eczacı olsun diye hayal kuruyoruz da ne demek belki çocuğunuzun başka yetenekleri hayalleri var ya da olacak kim bilir. Psikolojik baskı uygulayarak aksine çok daha kötü ilerler. Ben de annemden ders çalışmıyorum okumayı geç öğrendim diye çok şiddet gördüm. Bağırdı, çağırdı diğer çocuklarla kıyasladı aptal çevresinin lafları ile doktora götürdü ki doktora gitmekte sıkıntı yok ama doktorluk bir durum yok çocuğunuz bir dersi anlamıyor diye salak muamelesi yapamazsınız. Bunlar gelip geçici e şimdi ne oldu havacılık yönetimi okudum okulumu iyi bir eğitimle tamamladım ama sayesinde içe kapanık, korkak, özgüvensiz büyümüştüm. Siz de şuan aynısını yapıyorsunuz. Keşke herkes ebeveyn olmasa bu hak için bile mülakattan geçilse ne acı herkesin anne baba olması..2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Bizzat gözlemlediğim örnekler olmasa ben de böyle zannederdim. Ama değil maalesef. Bir tanesini bizzat ben şikayet etmek zorunda kaldım. Hiçbir yaptırım uygulanmadı, üstüne yine , tekrar tedaviyle ikinci çocuğu yaptı. Ona da aynı şekilde davranıyor.tüp bebekle uğraşan insanlarda annelik ve merhamet güdüsünü çok yoğun hissediyorum. hatta gözlemliyorum da.evlatlarına kavuşunca da ekstra bir üstüne titreme oluyor. tabii her genelleme gibi bu da çürütülebilir.
eğer o kadar masraf+psikolojik yıkım sürecinin sonunda evladına kavuştuğu halde işkence ediyorsa zaten kendiyle çelişen hasta bireydir. tutarsızlık olması gerekiyor burada.
Bizzat gözlemlediğim örnekler olmasa ben de böyle zannederdim. Ama değil maalesef. Bir tanesini bizzat ben şikayet etmek zorunda kaldım. Hiçbir yaptırım uygulanmadı, üstüne yine tekrar tedaviyle ikinci çocuğu yaptı.
Vermiyor işte, olan her zaman masumlara oluyor...e allah da belasını versin
Kesinlikle geç kalmasınlar benim yavrumun özgüveni yerle bir oldu inanınYeğenimin öğretmeni de benzer, onlar da öğretmen degistirecekler
Öğrenci sayısı fazla, sınavlar zor. Bence normalyani çok zeki olan ve bayağı da çalışan kuzenim 35bin yaptı. Keza arkadaşım aynı şekilde 27bin. Biri özelde tıp okuyor diğeri bilgisayar mühendisliği bitirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?