Yapabilirsin demenize ihtiyacım var!

Ben o sarmaldan çıktım
Benim insülin direncim 10,5 ti
Kilom 6 ayda 56 dan 75 e falan çıkmıştı....
sadece tatlıyla besleniyordum
Kan şekerim de sanırım 120 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam...

hemenn diyetisyene koştum....
Regl oluyordum ama akıntı şeklinde oluyordum...
Ne yaptım anlatayım
Her sabah güne başlarken maydonuzlu su içtim...
Kahvaltı da 2 dilim kepek ekmeği yağsız salata yedim 5 zeytin yedim ve yarım yağlı peynir yedim...

ben ara öğünde sadece süt içtim ara sıra bir avuç fındık yedim(ama doğalfındık)
Yarım yağlı süt
2 fincan yeşil çay muhakkak...
Ve şekerin her türlüsünü hayatımdan çıkardım...
Meyveyi asla abartmadım...

öğle yemeginde suyu olmayacak şekilde nohut yedim 8 yemek kaşığı kadar nohut koydum
Suyu yok çünkü suyunda yağ var....
Ondan önce mutlaka çorba içtim ve un kavrularak yapılan çorbalar yemedim ya da un kavurmadan annem yaptı...

tereyağ hiç bir yemekte kullanılmadı..
Et yemek istediğim zamanlar da yagsız et ve köfte yiyorsam 2 tane köfte yedim..

her öğünde ekmek olmasına ragmen kullanmadım...
Her gun 2 2,5 lt su içtim...

akşam yemeğin de de öğle yemegınde atıyorum bakla yedim akşam ya balık ya et yedim...

ya da sadece salata yedim

en son ara öğün saatim 22 deydi sanırım onu hiç yapmadım...
Mantığıma göre vucudumuzun uzun saatler aç
Kalması gerekiyor...

ama doktorum bana bu yaşam tarzın olsun dedıi
Hala da aynı düzen de devam ediyorum...
Regllerim düzeldi baya...
Kilo verdim yine 55 56 civarındayım...
Ki ben yürüyüş yapmadım...

siz elbette yapabılırsınız

Bak yine imzami çaktım.
Aynen, bende en son küçük bir kriz gecirip hatda baya baya uzun bir süre paleo beslemiştim (taş devri stili)

Ben yurtdisindayim burda sebze pahali ve nerde işlenmiş pis gida varsa sudan ucuz. Ve gercekdende sudan ucuz. Benim aldığım bir litre su 90 kuruş, bir paket çikolata 49 kuruş.

Yemiyorum vallah. O pis paketli soslari, gıdaları, trans yağları, işlenmiş pislenmiş yiyecekleri yemiyorum.

He cok sağlıklı değilim...sigara bile içiyorum ama bari bilincli zarar veriyorum kendime bu konuda. Yahu adamlar "esmer ekmeğin" icine pekmez koymuşlar. Düşün ben sağlıklı diye tam buğday aliyorum cüp şeker.

Artik gina gelmişti bana. Resmen alışveriş yaparken elimde büyütü ile bakıyordum her ürününün içeriğine. Artik rahatim.

Yemiyorum. Kurtuldum. Rahatlik varmış. Kilo sorunu bir yana kalsin derim bile ışıl ışıl...
Gören 32, sigara, kahve manyağı demez.

zaten o esmer ekmek dedıklerı bugday da ıslenmıs hep :) genetıgıyle oynanmıs hersey vucutda guzel olan herseyı bozuyor ekmek olan herseyde kanda dırek sekere donusuyor

sekerı kestım dıyorlar cayır cayır ekmek yıyorlar meyve yıyorlar e hanı sekerı kesmıstın dıyorum
hıc unutmuyorum bırı cok fazla seker tuketıyordu o cok seker tuketen de sıgara ıcene kızıyordu . seker yıyecegıne sıgara ıc daha az zararı var seker eskıden uyusturucu olarak kullanılıyordu hangısı daha kotu demıstım ben sıgara da seker de alkol de kızartılmıs gıda da unlu mamulde hıcbırını tuketmıyorum pürrrüü pakım vallahı mıdemın ıcıne ayna tutsalar yenı sılınmıs cılalanmıs parke gıbı parlıyordur emınım :)

gercekten gozlerın beyazı daha beyaz dıs etlerı pembe ppembe tırnaklar guclu parlak cılt pırıl pırıl sac pırıl pırıl oluyor cok farkedıyor

Yok ben sigarayı hala birakamadim. Kismetse hipnoza gidicem. Resmen tiryakiyim Seneye cocuk planliyorum- gebelikten en az 6 ay önce birakmam şart.

İşte, bende en son sinirlenip hepsssssssini cikartdim hayatimdan.
Hic gerek yok okadar şekere. Sanki taş taşır gibi lop lop meyve yemeyede gerek yok. Külçe gibi masa başında çalışıyorum zaten. İki kas kimildamiyor. Bide ara öğün modasi cikartip muz, elma yiyemem. He insan madende çalışır o başka. Ben resmen - spora gitmesem- yürümeyi unutacagim. Evde otur, elektronik aletlerle "temizlik yap" işyerinde otur, otobüste otur, arabada otur. Sonrada kicim niye traktör oldu diye ağlarken mandalina soy- niye??? Vitamin C varmış...kirmizi biber yerim...orani daha yüksek.

Ben de genelde dikkat ediyorum,ama dun delirdim,ne olduysa.
Kahvaltidan 2 saat sonra birseyler yemeler,cay yanina almalar,aksam az yiyeyim derken gece atistirmalar
Surekli olunca düşünemedim,anliyorum sizi.
İnşallah bu defa basarirsiniz

Ahhahhaa depremmii
Ooof gidip kabak koyayim ocaga,ütü yaparken pissin

Zaten ilk insanlarda ketojenik besleniyordu bence,av filan,ekmegi nerde bulacaklardı,paketli gidayi filan:))

Zuhahahahahahahahahahahahahahah ya iyi güldüm kıçım niye traktör oldu ? Hareketsizlik konusunda çok haklısın. Ben ancak &70 falan oranında çıkarttım rafine şekeri hayatımdan henüz instagramda bol bol gıda üzerine hesap takip ediyorum o bir oturuşta 3 tane yediğim brownielerin içinde neler varmış onları yemiyorum mesela, ama pastadır, ikram çikolata gelir onlara hayır diyemiyorum. Kola içmiyorum mesela bıraktım ama haftada 1 mutlaka canım hamburger istiyor, onu da sağlıklı bir şeyle değiştirmeliyim. Aslında istediğimde çok güzel yapıyorum ama üstümde bir atalet hali mevcut

olur elbette ama diyetisyen elma verir muz vermez şekerli diye genelde. gerçi yeni nesil diyetisyenler instagramda maşallah muzlar, hurma arasına fıstık ezmeli tatlılar falan derken epey veriyor şekeri ama bilemedim.
Fıstık ezmesi şekersiz, muz ve hurma da sınırlı ölçüde.
Aslında olaya diyet değil yemek ve yaşam biçimini değiştirme( düzenli egzersiz) olarak bakabilsek ve bunu düzen haline getirebilsek ki getirmemiz lazım problem çözülecek te işte...
Tavsiyem porsiyon küçültme,
Karbonhidratı sınırlı tüketme,
Her öğün yemek yanında az yağlı salata yemek.
Su olayı önemli, kilonuza göre su tüketimi birde

Hahahah, kac kere bu sohbetlere denk geldim. Birde yemekten sonra meyve fasli beni benden aliyor. Gecende bir arkadaşa davetliydik. Arkadaş kilolu ve neden kilolu olduğu bilmiyor :) neyse, Yemek masasında kuş gibi yedi...
Ben tabi etleri, sebzeyi, salatayi yuvarladim.

Sonra geçtik oturma odasina, cerezler, chipsler, meyveler, meyve sulari (meyve yetmemiş bide suyunu iciyor, cok ihtiyaci varya, sanki somalide yaşıyor) havada uçuşuyor. Sonunda dayanamadim patladim. Yahu madem yiyecen...madem o migde torba gibi bari et ye, balik ye, salata ye. Kime calimin. Oturma odasinda bi 200 gram şekeri+ 5000 kaloriyi yedi rahatladi...sonrada tulumba sen benden 5 kat fazla yiyorsun niye tombul degilsin ağlayası. O anda elinde mandalina...

Neyse, uzatdim. Bence bicak gibi kes. Şeker bir bağımlılıktır malasef. Azaltarak insan arınamıyor.
Hic olmadi haftada bir cheatday yap. Ye yani hamburgeri ama bilincli ye

O ikramliklarida hic yeme. Gerekirse yalan söyle. Gizli şekerim var de. Millet bi düşsün yakandan.

2 ay denedim bu kadar kilo verdim demeyin. Diyetisyenle devam edin bence. Kilo verirken insan yavaş yavaş kilo veriyor. Sağlıklı olan da bu. Zamanla mideniz küçülür. O kiloda kalmaya devam edersiniz.
Kısa vadeli kilo verince mide kuculmuyor. Sonra yine kilo alınıyor

Ben de kabak pisireyim dedim,dondurucudan bamya pisirdim limonlu,2 tabak yiyecegim,yoksa cocuklarin pilava cok pis saracagim

dengeli beslenmeden yanayım çikolata krizi yaşayıp bi profiterol ile glukoz şurubu içeceğine muz yemesi daha faydalı. en azından protein de almış olur. zaten spor yapılmalı kilo değil sağlık için.

glutensiz beslenme gluten sensivitesi olmayanlar için çok elzem değil. eğer proteinli ketojenik diyeti karşılayabilecek maddi durumu olmayanlar varsa yenmelidir az da olsa.

japonların stili her sağlıklı besinden az az ve çeşitli yenmeli. vücudun günlük pek çok eser elemente ve vitamine ihtiyacı var kalori defisiti yaparak zayıflayabilmek için düşük porsiyonlu ama çeşitli yenmeli. tek düze bir yemek stili her daim zararlıdır. pankreasınıza iyi gelse bu sefer barsağınıza zarar verebilirsiniz. konu uzun ve karışık. herkes bilir kişi edasıyla ahkam kesmemeli çünkü yanlış yönlendirmeler olabilir.

vucuda asla seker ve sekere donusen seyler gırmezse tatlı krızı yasamıyorsunuz zaten :)
tatlıyı bagırsak ıster bagırsakta sekerden beslenen canlılar onların karnı acıktıgı ıcın :) 2 senedır benım nıye canım hıc tatlı ıstemıyor eskıden krıze gırer kılo kılo dondurma cıkolata yerdım sımdı ha beton gormusum ha pasta aynı...

konu sahıbı ınsulın dırencıne sahıp ona bal muz dırek yasak normal standart durumlarda dedıgınız dogru konu sahıbı az az bıle olsa asla seker ve sekere donusen seyler yememelı

ahkam kesmıyorum yanlıs yonlendırmıyorum aynı degerlere sahıptım ve doktor kontroluyle kılo verdım yasadım bılıyorum :)

şekerden kastınız ne bilemedim sanırım karbonhidrat demeye çalışıyorsunuz ama yediğiniz her şeyde karbonhidrat var.

aslında işin özü meyveyi az porsiyonda aç karna ve diğer öğünü yemeden en az 2 saat önce yemeli yoksa yememeli gerçekten.

imsülin direnci olanların ketojenik diyet ve ağırlık kaldırmaktan başka şansı yok açıkçası. kas miktarını arttırmalı ve proteinli beslenmeli ancak öyle direnç kırılıyor.

şekerli şeyler ben de sevmem ama vücudun karbonhidrata ihtiyacı var. glisemik indekse bakıyoruz işte glisemik indeksi düşük olan kan şekerini zıplatmayan karbonhidratları tüketmeliyiz. işlenmiş gıda yerine bulgur yulaf gibi daha sağlıklı türevler ki insülin pik olmasın yavaş yavaş kan şekeri yükselsin gün boyu bize enerji vermeye yetsin ama fazlalık kalıp da kolesterole çevrilmesin yağa dönüşmesin kilo da verilsin.

bu türev için en iyisi et salata çorba tavuk balık işte. diyet dedin mi türk mutfağından uzak duracaksın demektir.

muz sekerdır bal sekerdır sekerden kastım seker dırek seker ve seker ıceren yıyınce de kanda sekere donusen hersey ekmek hem karbonhıdrat hem sekerdır ama muz bal gıbı seyler dırek sekerdır .

karbonhıdrat bambaska bırsey :)

karbonhıdrat ıhtıyacımızıda sıfır karbonhıdrat grubu olan sebzelerden alıyoruz havuc kabak gıbı harıkalar onlar :)

aslında keto pahalı bır beslenme seklı degıl tam aksıne dıger seyler daha pahalı hergun her ogun oturup pırzola yemıyoruz sonucta bırbırıne cok karıstırmadan saf halıyle yıyoruz yaglar ısınmadan ısıtılmadan kızartılmadan tukenıyor etler muhurlenerek pısıyor sebzeler buharda veya fırında pısıyor yanı herkes gıbı bızlerde aynı malzemelerı kullanıyoruz tek fark karbonhıdratı ekmekten degıl sebzeden c vıtamını portakaldan degıl bıberden alıyoruz cunku meyve yememı gerektırecek enerjıde ıs yapmıyorum madende calısmıyorum evlere temızlıge gıtmıyorum sporcu degılım . meyveden alacagım vıtamını sebzeden alıyorum bunun gıbı...

turk mutfagı tam aksıne tam olarak keto beslenme . tam anlamıyla turkler gıbı beslenmek gerek gocebe yasamda ordan oraya turklerın catır catır sabah pastırma yemesı sabah avlanıp yemesı gıbı :)
anteplı gıbı beslenmedıkden sonra sorun yok bence ulkenın bu bolgelerınden uzak olan herkes ıcın saglıklı beslenme cok cok kolay

Kızlar mobildeyim alıntı yapamadım ama ben diyetimde azar azar bal da muz da, fıstık ezmesi de yemiştim. Gofret, bisküvi, Nutella vb ve şerbetli tatlılar yemedim sadece. Çok azar azar tükettikçe ve hareket de ettikçe bir zararı olmuyor bana. Çünkü insülin direncim var ama şeker hastası değilim.

Bacım tereyağı var mı ketoda? Ay isme bak aklıma Medyum Memiş geliyor

ınsulın dırencı aslında seker hastası demek sadece ıgnelık durumda degılsınız dırenc ıcın doktor ılac verdı mı
doktor bana ınsulın dırencı lafı yenı cıktı bız buna da seker gozuyle bakıyoruz uzun surelı ınsulın dırencı seker demektır oyuzden acıl beslenme seklını degıstırıp hemen kılo vermelısın demıstı
oyyy fıstık ezmesı onu yemek yerıne onun yerıne badem yemeyı tercıh ederım ben mesela 1 tatlı kasıgı fıstık ezmesı yıyecegıme 10 tane badem yerdım. hangısı daha doyurucu oyle dusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…