Evlilik böyle birşey değil.. normalmiş gibi aksettirmeyin..
manyak adamların evliliği böyle oluyor.
Evlilik onun olmak bir yere gidememe sadece evinin kadını olmak değil..
Kendimi bir an kadir inanır filmleri repliği duyar gibi oldum.
evlilik erkeğin kölesi olmaktır zaten
onun her dediğine boyun eğmektir
her dengesiz davranışının üstünü "kıskançlıktandır" deyip örtmektir
kadın erkeğin elinin kiridir. erlerinize sahip çıkın. kendinizi her kapana kısılmış hissettiğinizde bir çocuk yapın.
Çok üstüne gidilmiş deniyor da az bile söylenmiş bence.
Merve şimdi pişman belki ama kocası erkenden yüzünü belli etmeseydi
hala aklı bir karış havada olacaktı..
Bu konuları okuyup bu zihniyeni olanlara ders olsun..
Ailenle mutlaka barış, dövselerde sövselerde git yanlarına,
kocan olacak yeni yetme maço da seni sahipsiz sanıp ezmesin!
Annesi haksız olsa da onu üzmeyecekmişsin! Bak sen!
Sen ağaç kavuğundan mı çıktın? Seninkiler ana baba değil miydi!
Aileni ezip geçtiğin adama bak ve aklını başına topla.
Git yalvar yakar affettir kendini.. Belki henüz çok geç değildir..
Ek kontenjanlarda tercihini yap hiç olmadı açıktan oku, ama oku!
O üçüncü sınıf akıl sahibi kocanın elinde harap etme kendini..
hap işini söyldım ablacım bana ilaca baglı kalmanı ıstemıyorum dedı baska yöntemler var dedı ben ıstesem cocuk olur benım ıstememe baglı sen okadar ıstemekı dedi....neyse ben dıkıs nakısı düşündm görumcemde gıdıyo yenı gelınler burada pek dısarı cıkmaz kısın gıderım artıkyerimseniben...ilgin için cok tsk ederım benı iyi anlamıssınahh be güzelim ahhhbu saatten sonra şunu yap bunu yapta denemez sana. kocanın ne herze olduğuçıktı ortaya hele kayınvaliden içi iyidiyosun ama hiç kusura bakma iyi bi insan ne böyle evlat yetiştirirdi nede böyle yaklaşır sana.benim görüşümde iyi olan kayınvalide kendi evladına yapılmasını istemyeceği şeye başkasının evladına yapmaz.ki kendisininde kızı var.
neyse gelelim çocuk ve okuma konusuna. olaya realist yaklışıcam.senin bu zamandan sonra okuma gibi bi lüksün olamayacağı garanti bu adamla. o zaman napıcaksın kendini garantiye alabilmek için neler yapabilirsin ona bakalım.bu herif seni ne örgünde okutur nede eve kitap sokar. fakat gerektiğinde lin ekmek tutmalı ama bunu açıkça ona söylemeye kalksan yine aynı şeyleri söyleyecek. o yüzden farklı bir boyuttan yaklaşarak konuya ona göre bi şeyler bulunacak. örneğin kocanında hatta kayınvalideninde karşı gelmeyeceği bir şey dikiş öğrenebilirsin. ( dünyanın binbirtürlü hali vali var en azından elinde bi zanaat olur ) kocana ve kayınvalidenede olayı gerçek yüzüyle değilde farklı bi şekilde anlatabilirsin böylece.hem elime uğraş olur, hem daha ucuza gelir gibi yerimseniben hatta kocana annemle beraber gidelim diyerekte daha kolay ikna edebilirsin.tabi bu dikiş sadece bi örnek. daha pek çok şey olabilir ama napmaya çalıştığını farketmemeli. yani çok afedersin eşşeğin kulağına su kaçırma bunu yaparken tutupta bilgisayarlı muhasebe deme en azından ilk etapta.
çocuk konusuna gelince bu adam seni hayatta tutupta kadın doğum uzmanına götürmez doğum kontrol için o yüzdende olaya başka türlü yaklaş yine. başka bir arkadaşımızında dediği gibi farklı bir hastalığı öne sürerek sağlık ocağına git ve ordaki aile hekiminizle durumu açıkça konuş sana hem konu hakkında bilgi verirler emde yardımcı olurlar. ayrıca eşinin hap kullanmada onay vericeğini sanmıyorum bunun içinde yine sağlık ocaklarında vurdurabileceğin üç aylık iğneler var ruhu bile duymaz. gelelim şu kulaktan dolma korunanın 3-4 yıl çocuğu olmazmış muhabbetine onu söyleyeni yolla banada bi seveyim.alsanaalsanasmile bak canım benim ailemde 4-5 yıldan aşaya çocuk ahibi olan yok ve hemen hepsi kornmayı bıraktıktan en geç 1 yıl sonra hamile kaldı.ve çok istine olan ben 4 yılda 3 düşüğüm birde şu an 1 yaşına gelemk üzere olan oğlum varki hiç bir yöntemle korunamadım koruma sağlamadı.doktorum hem iğne hem eşimin korunmasını önerdi yinede Allah'a emanetsin diyo.yani o olmaz diyenlere ben bilmiyosan sus bari adam sansınlar derim.
ve son nokta eşin iyice ipleri eline almış durumdaki anladığım kadarıyla sende eşine açıkça ailem beni kabul etmz sildi demişsin. bu durumdada seni kafeste görmemesi için yapabileceğin tek artık ailenle barışamasan bile gideceğin bir yer olmadığı kanısını onun aklına sokmak. unutma hatta bilmiyosanda öğremiş ol bu ülkede kadın sığınma evleri hala var.
bak canım daha 18 yaşındasın metabolizmanın gelişimini tamamlası için 21 ini doldurman ve en azından o zaman kadar çocuk yapmaman lazım. doktorlarında savunduğu bir şeydir bir kadının en iyi doğurganlık yaşı 25-30 arasıdır. haa belki fizyolozik olarak bi sorun oluşmasa bile psikolojik olarak göçersinki o zaman bu adam seni iyice hırpalar.
kusura bakma çok uzun yazdım ama durumuna gerçekten çok üzüldüm.
bazı arkadaşlar niy üzülüyosun ettiğini bulmuş diyebilirler. fakat zaten olan olmuş bundan sonra bence bize düşen ona söylenmek değil yardımcı olmaya çalışmak yakışır. sonuçta hemen hemen hepimiz aklı başında belli olgunluğa erişmiş kişileriz.
ya merve sana ne diyim artık
herkes zaten saydırmış bi de ben saydırmıyım bari
deseydin gece gece karıştırdın heralde ben karınım ne ananım ne bacın
işte bu maço erkek modasını da çözmüş olur genç kızlar belki
hani diyolar ya hep, beni kıskanıyo aşkım
yok ondan izin almadan çarşıya bile çıkmıyorum beni çok seviyo
yok o bırakmadı diye onu giymem bunu giymem
çevremde o kadar varki
al işte evlenince de zööönk diye çıkıyo gerçekler ortaya
EVLENCEĞİNİZ ERKEĞİN SİZİ REZİL DEĞİL VEZİR ETMESİ ÖNEMLİ
BUNUN İÇİN DE SİZİN ÖNCE YENİ ÇERİLİKTEN ÇIKMIŞ OLMANIZ LAZIM Kİ BİŞEYLERİ İDRAK EDESİNİZ:1closedeyes:
5gundur yok ve bız yenı evlıyız değilmi arkadaslar kaynanam teravıye gıttı görumcem arkadasına gıttı basbasa kalalım dıye benımkıyse benı evde tek koydu suslendı parfumlendı kıyafet degıslendı arkadaslarıma kahveye gıdıyorum dıye cıktıbilmiyorumkismile
5gundur yok ve bız yenı evlıyız değilmi arkadaslar kaynanam teravıye gıttı görumcem arkadasına gıttı basbasa kalalım dıye benımkıyse benı evde tek koydu suslendı parfumlendı kıyafet degıslendı arkadaslarıma kahveye gıdıyorum dıye cıktıbilmiyorumkismile
ahh merve ahh
üniveersiteye gidip gezmek tozmak. ufkunu açmak varken otur şimdi bi kronun arkasın yas tut ne diyim sana ben ne diyim
kahve mahve
maço tavırlar hayatını feda ettiğin adama bak
sakın bebek falan yapma hemen sakın
vallahı sevgılıyken böyle degıldı anlayıslı gezdırmeyı seven bırıydı bı pantol gıymeme kızardı okadar mumkun olmadıgı kadarıyla carsıya göndermezdı bırde burası kucuk sehır öyle kacmam zaten felaket duyuldu bosanmam fln aılem yıkılır bu sefer mafoldumbenmafoldumbenyasayamaz hale gelınır bu sehırde
aman cnm bu hataları yapmışsın
sakın ama sakın çocuk yapma olurmu
tek temenlım o yapmak ıstemıyorum cnm basarabılırsem
kahveye gitmek için süslenenide ilk defa duydum,canım yaşın daha çok ufak bencede ömrüne yazık etme,kendinin değerini bil,yoksa hep eziliceksin,
evlenipte mutlu olan varmı acaba ? '' ıykı evlenmısım dıyen ? ...
Ahh ki ahh..5gundur yok ve bız yenı evlıyız değilmi arkadaslar kaynanam teravıye gıttı görumcem arkadasına gıttı basbasa kalalım dıye benımkıyse benı evde tek koydu suslendı parfumlendı kıyafet degıslendı arkadaslarıma kahveye gıdıyorum dıye cıktıbilmiyorumkismile
benımkı bugun nöbetten geldı sabah sbahın körunde basladım bırseyler söylemeye dıyo bırı senın aklını celmıs hayırdır dedım kımle görusuyorumkı celsın aklını basına al dıyo cıvıma karsılık verme dıyo evın içinde kaprili dolasmısım dıye kızdı annem bacım nasıl gıyorsa öyle gıyceksın dedı dedım namehram yok ne olacak ıstemıyorum okadar dedı yıne sınırlı bırsey söyleyemıyorum hemen terslıyo sımdı dısarı cıktı pcyı aldım ondan bugun gıremedım
evlenipte mutlu olan varmı acaba ? '' ıykı evlenmısım dıyen ? ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?