Yardim, sigarayi birakamiyorum

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Merhaba,
Ne olur bana bir yol gösterin. 15 senedir sigara iciyorum ve artik ciddi anlamda kendimden bile tiksinir oldum cünkü acaip bagimli ve iradesizim. Her aksam yarin icmiyecem diye yatiyorum ertesi sabah yaptigim ilk is sigara yakmak. Yani ciddi anlamda bir kac gün veya saat bile birakabilmisligim yok. Cocuklarim var ve her an annelerinin elinde emzik gibi sigara görüyorlar. Ictikten sonra o igrenc kokuyla onlara sariliyorum annelerini kendi kokusunu bile bilmiyorlardir. Bir kac saat icemesem kanim cekiliyor ve ciddi anlamda yoksunluk cekiyorum. Türkiyede ilac varmis biraktiran ama burda o ilaca ulasamiyorum. Doktora gittim sadece iradene sahip cikman lazim dedi. Tamam da o irade yok bende iste. Nasil güclendirebilirim irademi nasil birakabilirim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim

sizi çok iyi anlıyorum ancak doktorunuz haklı, iradeniz olmadıkça bırakamazsınız. kafada bitiyor gerçekten başka çaresi yok. benim annem bir ton para verip seminerlere gitti ünlülerin gittiği, bir sene sonra tekrar başladı. yani gerçekten istemeniz lazım deneyimlediğim kadarına dayanarak söylüyorum. çocuklara yaklaşmadan önce sakız vs çiğneyip ellerinizi yıkarsanız daha iyi hissetmenize yardımcı olur belki

Aslında sigarayı bırakma irade ile ilgili değildir. Tamamen reseptörlerle ilgili bir durumdur ve kişi sigarayı bırakmaya tamamen karar verince uygun tedaviyle çözülebilmektedir. Nikotin bantları, bupropion ve vareniclin kullanılır. Siz sigarayı bırakmaya kesin kararlısınız ve yapmanız gereken tek şey tedaviye başlamak.

Keske o irade olsa. Kendimin bukadar zayif ve iradesiz olusum bile nefret ettiriyor. Cocuklarima iyi örnek olmak istiyorum ama yok yani.

Peki o tedaviyi hangi doktorla yapabilirim

Keske o irade olsa. Kendimin bukadar zayif ve iradesiz olusum bile nefret ettiriyor. Cocuklarima iyi örnek olmak istiyorum ama yok yani.
kendinizden nefret etmeyin lütfen, bağımlılık bu sadece siz içmiyorsunuz ki bunu. irade dışında hastalık ve ölüm korkusu bıraktırıyor bir de, bir kere hastalandım nefesim daralmaya başlamıştı ağzıma koymadım bir iki hafta hayatta içmem diyordum, hastalık geçene kadar tabii...

Ben de bırakamıyorum ama azalttım. Bir kere ne olursa olsun kıyamet bile kopsa sabah aç karnına sigara içmeyin. Mutlaka bir şeyler yiyin. Herkes için geçerli olan yöntem farklıdır ama ben kendimde işe yarayanı anlatayım. Kendime kısıtlama koymadım ama kahvaltıdan önce asla içmiyorum ve kahvaltıdan sonra da eh erteleyebildiğim kadar erteliyorum, canım çok çekince içiyorum. Arka arkaya birden fazla sigara asla içmiyorum, ikincisinin hiçbir anlamı yok. Ve en önemlisi paketi kendimden uzak tutuyorum. Evin uzak ve ayakaltında olmayan bir köşesine koyuyorum. Canım çok sigara istediğinde gidip oradan bir tane alıp paketi yerine bırakıp içiyorum. Paket el altında olursa el alışkanlığını kıramazsınız. Ben şimdilik sadece azaltabildim. Umarım bir gün tamamen bırakırım. Olay beyinde bitiyor. Kayınvalidem 30 sene içti sonra aniden bir günde bıraktı.

Sabah ac karnima iki tane bile iciyorum... gözümü acar acmaz aklima sigara geliyor. Bende kendime söz veriyorum en azindan ac karnina icme diye ama onu bile yapamiyorum.
Siz kac tane iciyorsunuz

Ben iki gün iki hafta birakabilenleri duyunca hayranlik duyuyorum cünkü kisitli zaman bile birakamiyorum... mecburi durumlarda mesela ucak yolculugunda ucakdan inene kadar kafayi yiyorum resmen stres terleme sıkıntı ne ararsan var.

Sabah ac karnima iki tane bile iciyorum... gözümü acar acmaz aklima sigara geliyor. Bende kendime söz veriyorum en azindan ac karnina icme diye ama onu bile yapamiyorum.
Siz kac tane iciyorsunuz
Günde 1 ile 1,5 paket arasında içiyordum. Şimdi günde 9 ile 15 arasına indirebildim.

Keşke kullanmayan insanlar gibi o kokuyu alabilseniz de bi mideniz kalksa.. Şahsen ben eşimin kendisini zehirlemesini de geçtim o kokuyu midem kaldırmıyor, montlarım hırkalarım ayrı yerde asılıdır. Ellerini yıkasa bile hiçbir şeye dokunmasını istemiyorum. Ama bağımlılık işte zor durum. Sizde yine bi bırakma isteği çabası var. İnşallah başarabilirsiniz

Siz kac tane iciyorsunuz
Bende aç karnına çok içiyordum
Gözümü acar açmaz kahve yapıp sigara içiyordum
Hamile kalınca işler değişti
Bikac gün zor oluyor ama alışıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…