- Konu Sahibi MissKitty86
-
Tekrar okuyun, üzerinde düşünerek tekrar tekrar okuyun. O kitabı 14 kez okuyan biliyorum. Ben bir kez okudum, bıraktım. O kadar memnunum ki bıraktığıma, üzerime kokusu siniyordu her gün duş alıyordum yine de rahatsız oluyordum kokarsam diye, çok çabuk hasta oluyordum haftalarca öksürük boğaz ağrısı geçmiyordu, bir toplumda kimse bana yakıştıramazdı sigara içecek en son kişi sen olabilirsin diye o kadar çok kişi sana yakışmıyor demişti, bir yere gittiğimde sigara içilecek ortam var mıdır düşüncesi, kışın kafelerin içi sıcacıkken buz gibi bahçede duman içinde oturmak, her ay ciddi bir parayı ona yatırmak, sağlığından olmak ve bütün bunların karşılığında duman solumak. Sigaraya ihtiyacınız yok, size hiçbir faydası yok, aslında sizin ne dert ortağınız ne arkadaşınız, sadece bize kodlanmış. Mesela ben eskiden moralim bozulunca yakıyordum bir tane, şimdi de moralim bozuluyor sinirleniyorum aklıma bile gelmiyor.Okudum etkisi olmadi, hatta kendi üzerimde daha büyük baski hissettim herkes bu kitabla birakiyor sen bunuda yapamiyorsun diye...
Bende de aynisi kimse yakistirmiyor. Haklisiniz belki tekrar okumam lazim. Moraliniz icin tesekkür ederim. Hele sigaranin size hicbir faydasi yok cümlesini aklima kaziyacamTekrar okuyun, üzerinde düşünerek tekrar tekrar okuyun. O kitabı 14 kez okuyan biliyorum. Ben bir kez okudum, bıraktım. O kadar memnunum ki bıraktığıma, üzerime kokusu siniyordu her gün duş alıyordum yine de rahatsız oluyordum kokarsam diye, çok çabuk hasta oluyordum haftalarca öksürük boğaz ağrısı geçmiyordu, bir toplumda kimse bana yakıştıramazdı sigara içecek en son kişi sen olabilirsin diye o kadar çok kişi sana yakışmıyor demişti, bir yere gittiğimde sigara içilecek ortam var mıdır düşüncesi, kışın kafelerin içi sıcacıkken buz gibi bahçede duman içinde oturmak, her ay ciddi bir parayı ona yatırmak, sağlığından olmak ve bütün bunların karşılığında duman solumak. Sigaraya ihtiyacınız yok, size hiçbir faydası yok, aslında sizin ne dert ortağınız ne arkadaşınız, sadece bize kodlanmış. Mesela ben eskiden moralim bozulunca yakıyordum bir tane, şimdi de moralim bozuluyor sinirleniyorum aklıma bile gelmiyor.
Inanirmisiniz ortam icicilerine bile özeniyorum kendilerine normal günlerde hakimler ihtiyac duymuyorlar diye. Sanki onsuz tek bir gün bile yapamam gibi geliyorşu an buna kendimi pek hazır hissetmiyorum. ben 5-6 senedir içiyorum aslında. Önceleri hafta sonları günde 3tane falan içiyordum. Bazen bir arkadaşlarla dışarıya çıkarsak ve onlar içiyorsa 5-6tane içiyordum. Onun dışında aklıma gelmiyordu. Yine günde 3 tane içsem bu yeter bana.
Allen Carr-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okuyun. Ben onunla bıraktım.
Esimde sigara iciyor onun icin heran ulasabilirim sigaraya maalesef. Cocuklarima iyi örnek olmayi okadar cok istiyorum ki. Büyük cocugum aglaya aglaya benden söz aldi birakacam diye ama aylar oldu. Artik annesini sözünü tutmayan biri olarak biliyorŞuan elinde sigara varsa at. Elindeki paketleri çöpe at. Ve bir daha alma. Belki böyle bırakırsın. Çocuklarının mutluluğunu sağlıkla görürsün böylece. Bir cesaret
siz galibs sigara ile duygusal bir bağ kurmussunuz. benimde tatlı ile duygusal bağım var maalesef bunun için psikoterapi almayi düşünüyorum çünkü bu bağ bende kilo insülin direnci ve kapıda bekleyen diabete sebep oldu kendim halledemedigim için destek alacağım. tatlı sigara ile ilgili bakış açımızın bir an önce degismesi gerekiyor onlar bizim dert ortagimiz değil. internetten KOAH hastalarına bakın sigara içenlerin ciğer resimlerine bakın her yaktiginizda Zehirin zararlarını düşünün inşallah kısa sürede nefret edersinizInanirmisiniz ortam icicilerine bile özeniyorum kendilerine normal günlerde hakimler ihtiyac duymuyorlar diye. Sanki onsuz tek bir gün bile yapamam gibi geliyor
Ictikten sonra o igrenc kokuyla onlara sariliyorum annelerini kendi kokusunu bile bilmiyorlardir.
Çocuğun söz mü aldı kıyamam. Onun için yap bari. Bir anda kesersen iradeni de kontrol edebilirsin. Sigara değil ama bende bir şeyleri değiştirmek istiyorum ama sadece düşünüyorum bu yüzden olmuyor. Bir şey yapmak istiyorsan üzerinde düşünme yap.Esimde sigara iciyor onun icin heran ulasabilirim sigaraya maalesef. Cocuklarima iyi örnek olmayi okadar cok istiyorum ki. Büyük cocugum aglaya aglaya benden söz aldi birakacam diye ama aylar oldu. Artik annesini sözünü tutmayan biri olarak biliyor
inanamıyorum bu mesaj hayatımı anlattı resmen babama çok duskunum o benim çocuğum gibi sanki lusedeyken hasta oldu o zamandan beri ağlıyorum ona birsey olacak diye KOAH. 20 yaşında evden ayrıldım. ve nerde sigara kokusu duysam mutluluk ve hüzünle içime çektim bazen huzur verdi bazen hüzün çünkü babamı hissettim hep. Siz yapmayın bunu illa hastalanmaya gerek yok. Maddi durumunuz iyimi bilmem ama sigaraya verilen 300 tl aylık kenara altın olarak koyulsa çocukların büyüyünce tum ihtiyaçları karşılanır. Hem paranızı sağlığınızı tüketmeye değil onların geleceğine biriktirmek mutlu eder. Ayrıca sigara içmeyen bilmez demeyin. Baba evini her ozleyip her çaresiz hissettigimde sarildim sigaraya 3 yıldır da devamli kUllandim. Bu yaz babam Ellerimde olecekti KOAH krizinde sonrasında tat alamadım bıraktım. Ben biraktiysam herkes bırakır.Bunu okuyunca gözlerim doldu.
Ne acı bir şey. İnsan bunu söyleyebiliyorsa bence kesin bırakır.
O çocuklar sigara kokusunu anne kokusu sanıyordur ve ileride o kokuyu siz yanınızda olmasanız bile nerde duyuyorsa en çok orda mutlu olacaktır. Belki kendi de icecektir.
Çünkü bir çocuk en çok annesinin kokusuyla huzurludur...
Ben size güveniyorum kendi has kokunuzu o çocuklara duyuracaksiniz Çünkü bunu çok istiyorsunuz ve istemek başarmanın yarısıdır...
Sigara içenler aptal yada iradesiz insanlar değildir. Kendinizi suçlamayın. Sigara bir bağımlılıktır, nikotin bağımlılığı ama içtikçe daha çok bağımlılık yapar. O yüzden gün geçtikçe içtiğimiz miktar artar. Çaresi ise nikotin kanınızdan gidinceye kadar içmemek ve sonrasında da psikolojik olarak kendinizi ona ihtiyacınız olmadığına inandırmak.Esimde sigara iciyor onun icin heran ulasabilirim sigaraya maalesef. Cocuklarima iyi örnek olmayi okadar cok istiyorum ki. Büyük cocugum aglaya aglaya benden söz aldi birakacam diye ama aylar oldu. Artik annesini sözünü tutmayan biri olarak biliyor
Alın işe yarıyor denemeyle sabitAlsammi diye cok düsündüm
Yani öyle birsey artik nasil baglandiysam... bakin bu iyi fikir hic yapmadim, sigaraya bagli hastalik videolari resimleri izlemek. Tesekkür ederim fikir icinsiz galibs sigara ile duygusal bir bağ kurmussunuz. benimde tatlı ile duygusal bağım var maalesef bunun için psikoterapi almayi düşünüyorum çünkü bu bağ bende kilo insülin direnci ve kapıda bekleyen diabete sebep oldu kendim halledemedigim için destek alacağım. tatlı sigara ile ilgili bakış açımızın bir an önce degismesi gerekiyor onlar bizim dert ortagimiz değil. internetten KOAH hastalarına bakın sigara içenlerin ciğer resimlerine bakın her yaktiginizda Zehirin zararlarını düşünün inşallah kısa sürede nefret edersiniz
Simdi benimde gözlerim doldu... cok cok tesekkür ederim. Bana inandiginiz icin, bu sözleriniz icin. Ben pek aliskin degilim güzel sözle gaza getirilmeye, nerde asagilama nerde ezme öyle hep „gaza“ getirilmeye calistim. Bundanmidir bilmiyorum ama kendimide hep cok acimasiz yargiliyorum. Cocuklarim dustan sonra sarildiginda anne mis gibi kokuyorsun diyorlar o an kendimden nefret ediyorumBunu okuyunca gözlerim doldu.
Ne acı bir şey. İnsan bunu söyleyebiliyorsa bence kesin bırakır.
O çocuklar sigara kokusunu anne kokusu sanıyordur ve ileride o kokuyu siz yanınızda olmasanız bile nerde duyuyorsa en çok orda mutlu olacaktır. Belki kendi de icecektir.
Çünkü bir çocuk en çok annesinin kokusuyla huzurludur...
Ben size güveniyorum kendi has kokunuzu o çocuklara duyuracaksiniz Çünkü bunu çok istiyorsunuz ve istemek başarmanın yarısıdır...
Aynen söz aldi kuzum. Hemde aglaya aglaya ölecegimi düsünüyor cünkü...Çocuğun söz mü aldı kıyamam. Onun için yap bari. Bir anda kesersen iradeni de kontrol edebilirsin. Sigara değil ama bende bir şeyleri değiştirmek istiyorum ama sadece düşünüyorum bu yüzden olmuyor. Bir şey yapmak istiyorsan üzerinde düşünme yap.
Babaniza gecmis olsun, insallah sagligina bir an önce kavusur. Iste bende cocuklarima sizin yasadiginizi yasatmak istemiyorum. Annem bizimle saglikli bir ömür gecirmeyi degilde sigarayi tercih etti demelerini istemiyorum.inanamıyorum bu mesaj hayatımı anlattı resmen babama çok duskunum o benim çocuğum gibi sanki lusedeyken hasta oldu o zamandan beri ağlıyorum ona birsey olacak diye KOAH. 20 yaşında evden ayrıldım. ve nerde sigara kokusu duysam mutluluk ve hüzünle içime çektim bazen huzur verdi bazen hüzün çünkü babamı hissettim hep. Siz yapmayın bunu illa hastalanmaya gerek yok. Maddi durumunuz iyimi bilmem ama sigaraya verilen 300 tl aylık kenara altın olarak koyulsa çocukların büyüyünce tum ihtiyaçları karşılanır. Hem paranızı sağlığınızı tüketmeye değil onların geleceğine biriktirmek mutlu eder. Ayrıca sigara içmeyen bilmez demeyin. Baba evini her ozleyip her çaresiz hissettigimde sarildim sigaraya 3 yıldır da devamli kUllandim. Bu yaz babam Ellerimde olecekti KOAH krizinde sonrasında tat alamadım bıraktım. Ben biraktiysam herkes bırakır.
Siz birakmis gibi yaziyorsunuz? Nikotinin kandan gitmesi ne kadar sürer acaba?Sigara içenler aptal yada iradesiz insanlar değildir. Kendinizi suçlamayın. Sigara bir bağımlılıktır, nikotin bağımlılığı ama içtikçe daha çok bağımlılık yapar. O yüzden gün geçtikçe içtiğimiz miktar artar. Çaresi ise nikotin kanınızdan gidinceye kadar içmemek ve sonrasında da psikolojik olarak kendinizi ona ihtiyacınız olmadığına inandırmak.
Iste maalesef o poliklinik yasadigim ülkede yok... yoksa kosa kosa oraya gidecem bir ümit. Gerci bazen ben iflah olmam diyorum amaSigarayı Bıraktırma Polikliniği sanırım adı randevu alınıyor baştan psikolojik ön hazırlık oluyor sonra bi ilaç var onu veriyorlar o ilaç bıraktırıyor yakınımdan 2 kişi bıraktı uzun zamandır içmiyorlar üstelik bu kişiler aşırı içen insanlardı
Tamam mutlaka deneyecegimAlın işe yarıyor denemeyle sabit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?