- Konu Sahibi VuslataDair
-
Hayır asla daha nelerBizim işyerindeki temizlikçi abla evlere temizliğe gidiyordu. Bir kere kaça temizlediğini soran biri fiyata fazla dedi diye hepimize fotoğraf göstermişti. Allah'ım o nasıl bir karmaşa ve pislikti. Mutfak tezgahı dağ olmuş, klozete yapmış sifon çekmemiş, bisküvi yemiş, poşetini yere atmış vs. Dediğim sizden bağımsız bazı insanlar gerçekten pis. Onların çekilmesini garipsemezdim. Bu kadar pis değildi dimi ev
Yüksek lisans mezunu, sanırım diplomalı meslekli (o ne demekse artık), kurumsal Türkiyenin bildigi firmalardan birinde calısıyorum bundan önceki işlerimde yine aynı düzeyde herkes tarafından bilinirliği olan kurumsal firmalardaydı. Ama o etik olmayan davranışlar dediğiniz öyle her gün her ay her yıl veya her kişi tarafından sık sık olmuyor. Neredeyse on yıllık kurumsal diplomalı iş hayatımda maximum duydugum 2dir. 1i biliyorum ama ikiyi belki duymusumdurda hatırlamıyorum diye söylüyorum. Ki olmasıda dogru oldugu gerceğini mi gösterir ? Bir yanlıs varsa ortada oo kurumsal firmalarda bile oluyor diyerek ev ortamındada mı yapılmalıdır ? Keza evlerdede haberlerden izledigimiz kadar ahlaksız işler yapan bircok insan vardır bu konu haricinde bunuda normal mi kabul etmek gerekir ? Ev misal benim mahremimdir siz evinizi sosyal medyada paylaşır dizilere programlara konu edebilirsiniz sizin görüşünüzdür saygı duyarım ancak ben mahremimim ücüncü sahıslarla paylasılmasını istemem.Bir de yüksek lisanslı, diplomalı mesleklere sahip insanların sözde kurumsal iş yerlerinde ne tür ahlaksızlıklar ne etik dışı davranışlar içinde bulunduklarını bilse insanlar herhalde ev temizliğinin iş ahlakını da bu kadar sorgulamazlardı diye düşünüyorum. Sonuçta tabi ki Ayşe gider Fatma gelir de, gelen Fatma’nın son derece mükemmel ve kurumsal bir iş ahlakına sahip olacağına, onun da başka hoşa gitmeyen davranışı olmayacağına inananlara bol şans diliyorum.
İşte beni de zaten bu yemin yumuşattı dahası günahını mı aldım diye bu yemin düşündürdüÇocuğunun üstüne yemin etmiş
Ya bu çok büyük bir yemin. Ama ben insanların sıkıştığında çok kolay yalandan yemin ettiğini gördüm. O yüzden maalesef artık yemin bile bir dürüstlük göstergesi olmuyor...Çocuğunun üstüne yemin etmiş
Diplomalı meslek ifadesi ile diploma olmadan yapılma imkanı olmayan doktorluk, avukatlık, mühendislik gibi meslekleri kastettim. Bir de alaylı olarak küçük yaşta başlanıp usta/çırak ilişkisi içinde icra edilen meslekler olduğu için böyle ifade etmeyi tercih ettim açıklamak gerekli ise. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için, ne güzel şanslısınız ki Türkiye gibi bir ülkede bile adaletsizliğin minimum düzeyde olduğu bir firmada çalışma imkanı bulmuşsunuz, ne mutlu size. Bu kadar şanslı olmayan çoğumluğumuz için maalesef şartlar bu kadar iç açıcı olamıyor ve sizin için kırk yılda bir kez olabilecek haksızlıklar vaka-ı adiyeden sayılıyor. Sizin de bilginiz olsun. Onun dışında bir yerde bir ahlaksızlık var diye bunun güzel bir şey olduğunu ve her yerde olmasının hoş görülmesini de söylemedim. Bir sonraki yazımda da belirttiğim gibi bu tür davranışların az ya da çok bu coğrafya insanı olarak hepimizin içine sirayet ettiğinin bir gerçek olduğunu belirtmek için yazdım. İyi günler dilerim.Yüksek lisans mezunu, sanırım diplomalı meslekli (o ne demekse artık), kurumsal Türkiyenin bildigi firmalardan birinde calısıyorum bundan önceki işlerimde yine aynı düzeyde herkes tarafından bilinirliği olan kurumsal firmalardaydı. Ama o etik olmayan davranışlar dediğiniz öyle her gün her ay her yıl veya her kişi tarafından sık sık olmuyor. Neredeyse on yıllık kurumsal diplomalı iş hayatımda maximum duydugum 2dir. 1i biliyorum ama ikiyi belki duymusumdurda hatırlamıyorum diye söylüyorum. Ki olmasıda dogru oldugu gerceğini mi gösterir ? Bir yanlıs varsa ortada oo kurumsal firmalarda bile oluyor diyerek ev ortamındada mı yapılmalıdır ? Keza evlerdede haberlerden izledigimiz kadar ahlaksız işler yapan bircok insan vardır bu konu haricinde bunuda normal mi kabul etmek gerekir ? Ev misal benim mahremimdir siz evinizi sosyal medyada paylaşır dizilere programlara konu edebilirsiniz sizin görüşünüzdür saygı duyarım ancak ben mahremimim ücüncü sahıslarla paylasılmasını istemem.
Olayı kurumsal firma veya ev temizliği diye adlandırmak hem işi hem firmaları lekeler olay tamamen kadının yaptıgı saygısızlıktan ibaret.
Ki kurumsal firmalardada benzer etik davranıs yoksunu insanlar firma bilgilerini (sonucta burdada evin mahremi paylasılmıs değil mi) bu sekilde paylasmaları yakalanması durumunda veya dediginiz ahlaksızlıklar neyse onları yapmaları durumunda sorgusuz işten atılırlar bilginiz olsun
Sizi kesinlikle onaylıyorum. Bugün yapmasa yarın yapacak. Bence onla çalışmayı bir an önce bırakın. Bugün balkonu çeker yarın yatak odasını. Ne biçim insanlar var. Başkasının fotosunu da size atacaktı. Demekki bu onun kişiliğinde varHayırlı sabahlar
Günlerdir aklımdan çıkmayan bir konuyu tamamiyle anlatmak istiyorum objektif yorumlara ihtiyacım var
Haftada bir yarım gün gelen bir yardımcım var ismi “ Ayşe “ olsun
Ayşe doğal olarak başka evlere de gidiyor yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz
Gittiği evlerden birinin sahibi çalışan bir hanım ona güveniyor anahtarını veriyor ki bende öyle
Bir gün o hanımın evinden bahsederken işte çok büyük ve giyinme odalı vs diye anlatırken bana dedi ki “ oraya gittiğimde görüntülü arar sana gösteririm”
evin hanımı çalışıyor evde değil ben tabii çok rahatsız oldum dedim ki “ sakın öyle bir şey yapma olur mu hiç ev mahremdir istemem “ bu şekilde konuyu kapattım ama onun bunu yapabilirliği beni gerçekten rahatsız etti
Gelelim olay gününe
Her zamanki gibi temizliğe geldi bende dışarı çıktım işlerimi halledip döneceğim o evde yalnız
Evim tabii dağınık zaten öyle olmasa neden çağıracağım ki ama şu da var Ayşe evin o günkü halinden çok çok daha dağınık zamanları da oldu evimin ve onları da gördü hani
Ben dışarda işlerimi hallederlerken bir baktım whatsapp üzerinden peş peşe bana evimin resimlerini atıyor önce mutfak balkonunu attı sonra mutfağı sonra oturma odamı
Ben o esnada ona yazıyorum “Ayşe noluyor bana bunları neden atıyorsun?” Cevap yazmıyor atmaya devam ediyor
derken aradım sordum ve bana dediği şu: evi nasıl batırmışsın gör diye (ama önce bir bocalama hissettim gerçekten)
İyi de ben zaten yarım saat evvel o evden çıktım
Ne halde olduğunu biliyorum bu bir
İkincisi o halde olmasa zaten sen gelemezdin yani iş tanımın bu
Üçüncüsü ben zaten geri döneceğim yani görüşeceğiz geldiğimde söyle
Önceki olayı da unutamadığımı eklerseniz ben dedim ki “ Ayşe sen evimin resimlerini başkasına mı atıyordun da yanlışlıkla bana geldi?” Hayır dedi çocuklarının üstüne Yemin etti
Haliyle ben üzüldüm peki dedim tatlı konuştum fakat o olaydan sonra çeşitli bahaneler ile onu çağırmadım temizlik rutinini bozdum ve asla çağırmak da istemiyorum
Sorum şu asla gunahına girmek de istemiyorum ama ben sizce yanlış mı doğru mu düşünüyorum
Ekranaltı almış olabilir aynı ses çıkıyorbence doğru şeyi yapmışsınız. bu yine iyi. ben lazerdeyken yüzüstü yatıyorum, kız arka bacağıma lazer yapıyor ve sürekli elinde telefonla uğraşıyor. sonra fotoğraf çekince çıkan sesi duydum telefondan. inkar etti ama o an bana işlem yaparken başka neyin fotosunu çekmiş olabilir ki?
umarım öyle olmuştur da popomu çekmemiştir :)Ekranaltı almış olabilir aynı ses çıkıyor
Keşke beni biraz tanısaydınız hayatımda canını acıttığım tek insan olmamıştır!Estağfurullah, benim kimseyi taşlamak ne haddime düşer ne de burası böyle bir platform olmamalı bana göre. Size direkt cevap yazmamamın nedeni ikili diyaloga girildikçe konu daha da uzuyor ve sanki saldırı amacı varmış gibi anlaşılıyor. Yine de taşlama gibi anlaşılacak ifadelerde bulunduysam özür dilerim, inanın ki böyle bir amacım yok. Konuyu çok dağıttığımı da bir sonraki mesajımda ben de yazdım zaten, ama bunların maalesef ülke gerçekleri olduğunu da belirttim. Sizin iş hayatından vs. haberdar olmadığınızı falan da iddia etmiyorum zaten, sizi hiç tanımıyorum ki nasıl böyle bir iddiam olsun. İş hayatında ahlaksızlık var diye yardımcı kadının davranışı haklıdır da demiyorum, bu tür davranışların hepimizin içine az ya da çok sirayet ettiğini söylemek istiyorum. Onun dışında açıkça söylemek gerekirse sizin değil de konu sahibi hanımefendinin dün akşam sanıyorum başka bir konudaki yorumu da aklımda kaldığı için biraz da taraflı yazdım, zira o mesajda da dertleşmek isteyen bir kadının canını daha da acıtacak şekilde kendi maddi durumunu ön plana çıkaran bir yorumu vardı ve üzerine de bugün bu konuyu açmıştı. Bunların her ikisinin de hiç gereği olmayan konular olduğunu halen düşünüyorum ve kusursuz bir yardımcı arayışında olan herkese de halen bol şanslar diliyorum.
Çalışmıyorum 3 kız var malum bir türlü düzen oturmadı tabii en büyük sebebi benim miskin oluşum
Böyle böyle normalleştiriyoruz kabulleniyoruz sıradan kabul ediyoruz işteDiplomalı meslek ifadesi ile diploma olmadan yapılma imkanı olmayan doktorluk, avukatlık, mühendislik gibi meslekleri kastettim. Bir de alaylı olarak küçük yaşta başlanıp usta/çırak ilişkisi içinde icra edilen meslekler olduğu için böyle ifade etmeyi tercih ettim açıklamak gerekli ise. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için, ne güzel şanslısınız ki Türkiye gibi bir ülkede bile adaletsizliğin minimum düzeyde olduğu bir firmada çalışma imkanı bulmuşsunuz, ne mutlu size. Bu kadar şanslı olmayan çoğumluğumuz için maalesef şartlar bu kadar iç açıcı olamıyor ve sizin için kırk yılda bir kez olabilecek haksızlıklar vaka-ı adiyeden sayılıyor. Sizin de bilginiz olsun. Onun dışında bir yerde bir ahlaksızlık var diye bunun güzel bir şey olduğunu ve her yerde olmasının hoş görülmesini de söylemedim. Bir sonraki yazımda da belirttiğim gibi bu tür davranışların az ya da çok bu coğrafya insanı olarak hepimizin içine sirayet ettiğinin bir gerçek olduğunu belirtmek için yazdım. İyi günler dilerim.
Hayırlı sabahlar
Günlerdir aklımdan çıkmayan bir konuyu tamamiyle anlatmak istiyorum objektif yorumlara ihtiyacım var
Haftada bir yarım gün gelen bir yardımcım var ismi “ Ayşe “ olsun
Ayşe doğal olarak başka evlere de gidiyor yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz
Gittiği evlerden birinin sahibi çalışan bir hanım ona güveniyor anahtarını veriyor ki bende öyle
Bir gün o hanımın evinden bahsederken işte çok büyük ve giyinme odalı vs diye anlatırken bana dedi ki “ oraya gittiğimde görüntülü arar sana gösteririm”
evin hanımı çalışıyor evde değil ben tabii çok rahatsız oldum dedim ki “ sakın öyle bir şey yapma olur mu hiç ev mahremdir istemem “ bu şekilde konuyu kapattım ama onun bunu yapabilirliği beni gerçekten rahatsız etti
Gelelim olay gününe
Her zamanki gibi temizliğe geldi bende dışarı çıktım işlerimi halledip döneceğim o evde yalnız
Evim tabii dağınık zaten öyle olmasa neden çağıracağım ki ama şu da var Ayşe evin o günkü halinden çok çok daha dağınık zamanları da oldu evimin ve onları da gördü hani
Ben dışarda işlerimi hallederlerken bir baktım whatsapp üzerinden peş peşe bana evimin resimlerini atıyor önce mutfak balkonunu attı sonra mutfağı sonra oturma odamı
Ben o esnada ona yazıyorum “Ayşe noluyor bana bunları neden atıyorsun?” Cevap yazmıyor atmaya devam ediyor
derken aradım sordum ve bana dediği şu: evi nasıl batırmışsın gör diye (ama önce bir bocalama hissettim gerçekten)
İyi de ben zaten yarım saat evvel o evden çıktım
Ne halde olduğunu biliyorum bu bir
İkincisi o halde olmasa zaten sen gelemezdin yani iş tanımın bu
Üçüncüsü ben zaten geri döneceğim yani görüşeceğiz geldiğimde söyle
Önceki olayı da unutamadığımı eklerseniz ben dedim ki “ Ayşe sen evimin resimlerini başkasına mı atıyordun da yanlışlıkla bana geldi?” Hayır dedi çocuklarının üstüne Yemin etti
Haliyle ben üzüldüm peki dedim tatlı konuştum fakat o olaydan sonra çeşitli bahaneler ile onu çağırmadım temizlik rutinini bozdum ve asla çağırmak da istemiyorum
Sorum şu asla gunahına girmek de istemiyorum ama ben sizce yanlış mı doğru mu düşünüyorum
Bence karşınıza alıp konuşun ve istemediğinizi söyleyin bu da ona bir ders olsun.Çocuklarının üstüne yemin edince o konuyu kapattım ama halen içime sinmeyen bir durum artık Çağıramam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?