- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi VuslataDair
-
Başkasına atmak niyetiyle çekmemiş olsa bile size atması da hoş değil ki. Ev toplu olsa onu niye çağırasınız. Onun suyu ısınmış artık tabiri caizse. Bazen biriyle uzun süre çalışınca iyice yüz göz olunuyor. Yeni bir yardımcı bulma zamanınız gelmiş.Hayırlı sabahlar
Günlerdir aklımdan çıkmayan bir konuyu tamamiyle anlatmak istiyorum objektif yorumlara ihtiyacım var
Haftada bir yarım gün gelen bir yardımcım var ismi “ Ayşe “ olsun
Ayşe doğal olarak başka evlere de gidiyor yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz
Gittiği evlerden birinin sahibi çalışan bir hanım ona güveniyor anahtarını veriyor ki bende öyle
Bir gün o hanımın evinden bahsederken işte çok büyük ve giyinme odalı vs diye anlatırken bana dedi ki “ oraya gittiğimde görüntülü arar sana gösteririm”
evin hanımı çalışıyor evde değil ben tabii çok rahatsız oldum dedim ki “ sakın öyle bir şey yapma olur mu hiç ev mahremdir istemem “ bu şekilde konuyu kapattım ama onun bunu yapabilirliği beni gerçekten rahatsız etti
Gelelim olay gününe
Her zamanki gibi temizliğe geldi bende dışarı çıktım işlerimi halledip döneceğim o evde yalnız
Evim tabii dağınık zaten öyle olmasa neden çağıracağım ki ama şu da var Ayşe evin o günkü halinden çok çok daha dağınık zamanları da oldu evimin ve onları da gördü hani
Ben dışarda işlerimi hallederlerken bir baktım whatsapp üzerinden peş peşe bana evimin resimlerini atıyor önce mutfak balkonunu attı sonra mutfağı sonra oturma odamı
Ben o esnada ona yazıyorum “Ayşe noluyor bana bunları neden atıyorsun?” Cevap yazmıyor atmaya devam ediyor
derken aradım sordum ve bana dediği şu: evi nasıl batırmışsın gör diye (ama önce bir bocalama hissettim gerçekten)
İyi de ben zaten yarım saat evvel o evden çıktım
Ne halde olduğunu biliyorum bu bir
İkincisi o halde olmasa zaten sen gelemezdin yani iş tanımın bu
Üçüncüsü ben zaten geri döneceğim yani görüşeceğiz geldiğimde söyle
Önceki olayı da unutamadığımı eklerseniz ben dedim ki “ Ayşe sen evimin resimlerini başkasına mı atıyordun da yanlışlıkla bana geldi?” Hayır dedi çocuklarının üstüne Yemin etti
Haliyle ben üzüldüm peki dedim tatlı konuştum fakat o olaydan sonra çeşitli bahaneler ile onu çağırmadım temizlik rutinini bozdum ve asla çağırmak da istemiyorum
Sorum şu asla gunahına girmek de istemiyorum ama ben sizce yanlış mı doğru mu düşünüyorum
İş ahlakı denen bir şey var, olmalı. Birinin evimi görüp görmemesinden çok, evimde çalışan insanın o ahlaka sahip olmamasından rahatsız olur, ilişkimi keserdim açıkçası. Bir de kadın bu mevzu olmadan önce bir başkasının evini konu sahibine göstermeyi teklif etmiş ya, demek ki bu onun için normal bir şey, yani fotoğrafları başkası için çekmesi çok olası. Hani dünyanın sonu gibi korkunç bir durum değil belki ama çok çiğ, irite edici bir durum bence ya.Bana tepkiniz anormal geldi
Benim evimin dağınık resmini atsın ne olacak ki, sanki o kişiler beni tanıyor mu ya da tanısa ne olacak
Normal hayatta evimizi dağınık görüp ardımızdan konuşan yok mudur hepsini hayatımızdan çıkartıyor muyuz, bu da onun günümüze uyarlanmış teknolojik hali..
Ayşe Hanımdan memnunsanız kaybetmezdim ben yerinizde olsam
Üstelik Ayşe de ekmeğini çıkarıyor , siz iş vermeyince zor durumda kalmadı mı, bir de bu açılardan bakmak lazım
Umarım yumuşar ve büyütülecek bir şey olmadığını görürsünüz Salim kafayla
Üstelik kendisi öyle olmadığını da söylemiş, bunun üzerine altında art niyet aramazdım
Evet o konularda hem fikirim ancak kendisi, bu fotoğrafları sadece ev sahibine göndermek dışında kimseye göndermediğine dair, çocukları üzerine yemin etmiş (buna da inanmayacaksak, neye inanılır)İş ahlakı denen bir şey var, olmalı. Birinin evimi görüp görmemesinden çok, evimde çalışan insanın o ahlaka sahip olmamasından rahatsız olur, ilişkimi keserdim açıkçası. Bir de kadın bu mevzu olmadan önce bir başkasının evini konu sahibine göstermeyi teklif etmiş ya, demek ki bu onun için normal bir şey, yani fotoğrafları başkası için çekmesi çok olası. Hani dünyanın sonu gibi korkunç bir durum değil belki ama çok çiğ, irite edici bir durum bence ya.
Bir de yüksek lisanslı, diplomalı mesleklere sahip insanların sözde kurumsal iş yerlerinde ne tür ahlaksızlıklar ne etik dışı davranışlar içinde bulunduklarını bilse insanlar herhalde ev temizliğinin iş ahlakını da bu kadar sorgulamazlardı diye düşünüyorum. Sonuçta tabi ki Ayşe gider Fatma gelir de, gelen Fatma’nın son derece mükemmel ve kurumsal bir iş ahlakına sahip olacağına, onun da başka hoşa gitmeyen davranışı olmayacağına inananlara bol şans diliyorum.Evet o konularda hem fikirim ancak kendisi sadece ev sahibine göndermek dışında kimseye göndermediğine çocukları üzerine yemin etmiş buna inanılır
İkincisi böyle bir ortamda işsiz kaldı , ihtiyaçlı olmasa zaten bir başkasının evini temizlemez Ayşe hanım
Bence bu yaptığından hiç haz etmediğini açıklayıp, çalışmaya devam edilebilir
Tabii ki bu benim fikrim. Senam hanım zaten kararını vermiş..
İçinizde tereddüt var neticede bence cagirmamakta haklısınız.Hayırlı sabahlar
Günlerdir aklımdan çıkmayan bir konuyu tamamiyle anlatmak istiyorum objektif yorumlara ihtiyacım var
Haftada bir yarım gün gelen bir yardımcım var ismi “ Ayşe “ olsun
Ayşe doğal olarak başka evlere de gidiyor yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz
Gittiği evlerden birinin sahibi çalışan bir hanım ona güveniyor anahtarını veriyor ki bende öyle
Bir gün o hanımın evinden bahsederken işte çok büyük ve giyinme odalı vs diye anlatırken bana dedi ki “ oraya gittiğimde görüntülü arar sana gösteririm”
evin hanımı çalışıyor evde değil ben tabii çok rahatsız oldum dedim ki “ sakın öyle bir şey yapma olur mu hiç ev mahremdir istemem “ bu şekilde konuyu kapattım ama onun bunu yapabilirliği beni gerçekten rahatsız etti
Gelelim olay gününe
Her zamanki gibi temizliğe geldi bende dışarı çıktım işlerimi halledip döneceğim o evde yalnız
Evim tabii dağınık zaten öyle olmasa neden çağıracağım ki ama şu da var Ayşe evin o günkü halinden çok çok daha dağınık zamanları da oldu evimin ve onları da gördü hani
Ben dışarda işlerimi hallederlerken bir baktım whatsapp üzerinden peş peşe bana evimin resimlerini atıyor önce mutfak balkonunu attı sonra mutfağı sonra oturma odamı
Ben o esnada ona yazıyorum “Ayşe noluyor bana bunları neden atıyorsun?” Cevap yazmıyor atmaya devam ediyor
derken aradım sordum ve bana dediği şu: evi nasıl batırmışsın gör diye (ama önce bir bocalama hissettim gerçekten)
İyi de ben zaten yarım saat evvel o evden çıktım
Ne halde olduğunu biliyorum bu bir
İkincisi o halde olmasa zaten sen gelemezdin yani iş tanımın bu
Üçüncüsü ben zaten geri döneceğim yani görüşeceğiz geldiğimde söyle
Önceki olayı da unutamadığımı eklerseniz ben dedim ki “ Ayşe sen evimin resimlerini başkasına mı atıyordun da yanlışlıkla bana geldi?” Hayır dedi çocuklarının üstüne Yemin etti
Haliyle ben üzüldüm peki dedim tatlı konuştum fakat o olaydan sonra çeşitli bahaneler ile onu çağırmadım temizlik rutinini bozdum ve asla çağırmak da istemiyorum
Sorum şu asla gunahına girmek de istemiyorum ama ben sizce yanlış mı doğru mu düşünüyorum
Kesinlikle , Ayşe’ninki bana çok masumca geldi .. belki fotoğraf çekip, senam hanımla watsaptan iletişim kurmak ya da onunla görüntülü arama yapmak, Senam hanıma arkadaşı gibi muamele etmek heyecanlandırmıştır Ayşe’yi. Kim bilirBir de yüksek lisanslı, diplomalı mesleklere sahip insanların sözde kurumsal iş yerlerinde ne tür ahlaksızlıklar ne etik dışı davranışlar içinde bulunduklarını bilse insanlar herhalde ev temizliğinin iş ahlakını da bu kadar sorgulamazlardı diye düşünüyorum. Sonuçta tabi ki Ayşe gider Fatma gelir de, gelen Fatma’nın son derece mükemmel ve kurumsal bir iş ahlakına sahip olacağına, onun da başka hoşa gitmeyen davranışı olmayacağına inananlara bol şans diliyorum.
Kesinlikle , Ayşe’ninki bana çok masumca geldi .. belki fotoğraf çekip, senam hanımla watsaptan iletişim kurmak ya da onunla görüntülü arama yapmak, Senam hanıma arkadaşı gibi muamele etmek heyecanlandırmıştır Ayşe’yi. Kim bilir
bir insanın sözüne inanılmaması acı bir durum. Sanırım empati yaptığımda beni en çok üzen bu nokta oldu.
Ben son birkaç senedir Türkiye dışındayım ve burada, insanların beyanatı aksi ispatlanana kadar , kati olarak doğru sayılır ,
misal trafik polisi sizi bir suçla isnat ettiğinde, hayır ben bu hatayi yapmadım dediğinizde, polisle mahkemeye çıkmaya ve beyanınızın doğruluğunu gördükleri takdirde , o trafik cezasından kurtulmaya ya da azaltılmasına kadar gidebiliyor sonuç . Ama buna karşın yalan beyanın cezası da çok tabi
Bakıyorum da bu adamlar, bizim gibi sözde müslüman ülkelerden tüm güzel özellikleri almış uyguluyorlar . Bize de dinin, savaş kavga bölünme sömürme kısımları kalmış, acı ama gerçek maalesef
Müslümanın sözü senettir , maalesef bizler bunu bile unutmuşuz .
Taş sanırım bana. =) Taşa, sen de ne bilirsin gibi bir imaya ne gerek vardı, fikrinizi başka türlü belirtemez miydiniz, ayrıca iş ortamlarındaki etik dışı davranışlara yabancı olduğumu nereden çıkardınız, bilmiyorum. Bunun konumuzla ne alakası olduğunu da inanın çözemedim. Karşılaştığımız ahlaksız bir davranışın daha büyüğünün başka yerlerde yapılıyor olması, o davranışı daha kabul edilebilir mi yapar? Ayrıca ev kişisel alanımızdır, mahremimizdir, birbirinden farklı bir çok insanın çalıştığı ortak bir alanla (iş yeri) kıyaslayamayız o evi. Son olarak da insanın iş ahlakının olmasının sahip olduğu diplomayla da hiç alakası yoktur. Mesela babam inşaat işçisiydi ama o ahlaka sonuna kadar sahipti. Çünkü kendisine, işine ve çalıştığı insanlara saygısı vardı. Aslında buradaki kilit sözcük "saygı". O saygıyı bünyesinde barındırmayan insana ben nasıl saygı duyayım da, bir de onu evime sokayım mesela?Bir de yüksek lisanslı, diplomalı mesleklere sahip insanların sözde kurumsal iş yerlerinde ne tür ahlaksızlıklar ne etik dışı davranışlar içinde bulunduklarını bilse insanlar herhalde ev temizliğinin iş ahlakını da bu kadar sorgulamazlardı diye düşünüyorum. Sonuçta tabi ki Ayşe gider Fatma gelir de, gelen Fatma’nın son derece mükemmel ve kurumsal bir iş ahlakına sahip olacağına, onun da başka hoşa gitmeyen davranışı olmayacağına inananlara bol şans diliyorum.
Taş sanırım bana. =) Taşa, sen de ne bilirsin gibi bir imaya ne gerek vardı, fikrinizi başka türlü belirtemez miydiniz, ayrıca iş ortamlarındaki etik dışı davranışlara yabancı olduğumu nereden çıkardınız, bilmiyorum. Bunun konumuzla ne alakası olduğunu da inanın çözemedim. Karşılaştığımız ahlaksız bir davranışın daha büyüğünün başka yerlerde yapılıyor olması, o davranışı daha kabul edilebilir mi yapar? Ayrıca ev kişisel alanımızdır, mahremimizdir, birbirinden farklı bir çok insanın çalıştığı ortak bir alanla (iş yeri) kıyaslayamayız o evi. Son olarak da insanın iş ahlakının olmasının sahip olduğu diplomayla da hiç alakası yoktur. Mesela babam inşaat işçisiydi ama o ahlaka sonuna kadar sahipti. Çünkü kendisine, işine ve çalıştığı insanlara saygısı vardı. Aslında buradaki kilit sözcük "saygı". O saygıyı bünyesinde barındırmayan insana ben nasıl saygı duyayım da, bir de onu evime sokayım mesela?
Çocuklarının üstüne yemin etmiş olması da benim için bir şey ifade etmezdi açıkçası. Kadının manevi dünyası, inancı onun Allah'la arasındaki mesele ve ben o bağın ne kadar samimi olduğunu bilemem.
Ben de polemik sevmem, hele öyle karşılıklı kılıçlarımızı kuşanalım insanı hiç değilim inanın. Farklı düşünüyorsak konuşabiliriz ama, konuşmayı severim. Sadece o iş yerindeki etik dışı davranışları bilseydi lafınıza takılmıştım, açıklama yaptınız, teşekkür ederim.Estağfurullah, benim kimseyi taşlamak ne haddime düşer ne de burası böyle bir platform olmamalı bana göre. Size direkt cevap yazmamamın nedeni ikili diyaloga girildikçe konu daha da uzuyor ve sanki saldırı amacı varmış gibi anlaşılıyor. Yine de taşlama gibi anlaşılacak ifadelerde bulunduysam özür dilerim, inanın ki böyle bir amacım yok. Konuyu çok dağıttığımı da bir sonraki mesajımda ben de yazdım zaten, ama bunların maalesef ülke gerçekleri olduğunu da belirttim. Sizin iş hayatından vs. haberdar olmadığınızı falan da iddia etmiyorum zaten, sizi hiç tanımıyorum ki nasıl böyle bir iddiam olsun. İş hayatında ahlaksızlık var diye yardımcı kadının davranışı haklıdır da demiyorum, bu tür davranışların hepimizin içine az ya da çok sirayet ettiğini söylemek istiyorum. Onun dışında açıkça söylemek gerekirse sizin değil de konu sahibi hanımefendinin dün akşam sanıyorum başka bir konudaki yorumu da aklımda kaldığı için biraz da taraflı yazdım, zira o mesajda da dertleşmek isteyen bir kadının canını daha da acıtacak şekilde kendi maddi durumunu ön plana çıkaran bir yorumu vardı ve üzerine de bugün bu konuyu açmıştı. Bunların her ikisinin de hiç gereği olmayan konular olduğunu halen düşünüyorum ve kusursuz bir yardımcı arayışında olan herkese de halen bol şanslar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?