Yaş farkı-erken evlilik

askzor

canımın içi sevdiğim ♡ Kızlarım ❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.484
En iyi cevaplar
1
2.853
333
31
Kızlar kafamı kurcalayan bir konu var fikrinizi almak istiyorum.

konu kız kardeşim

kız kardeşim aralıkta 22 yaşına girecek. Yaklaşık 2 senedir konuştuğu biri var 28 veya 29 yaşında.
Arada bir ayak üstü buluşuyorlar yada en fazla bir saat bişeyler içiyorlar

oğlan bizim köylü ama çok tanımıyorum

sürekli kardeşime ailene söyle ailene söyle diye sıkıştırıp duruyordu önceden

sonra köyde laf çıktı annemin babamın kulağına da geldi. Oğlanın annesi anneme söylemiş annemde kızım daha küçük okuyor demiş geçen sene

son zamanlarda çok fazla aramaya başladılar gelmek istiyorlar

annem beni aradı kardeşinle bi konuş bakalım herşeyi anlat istiyorsa gelin diyelim son söz onundur dedi.

bende kardeşimi arayp aklımdaki herşeyi söyledim
Yaş farkını eğitim farkını (kardeşim üniversite mezunu Oğlan lise galiba)
Biz şehirde yaşıyoruz onlar köyde
Tarla işi soba yakmasını bilmez kardeşim

ve daha çok küçük yani o olgunlukta değil
Tanıyorum kardeşimi

üzülmesini istemiyorum korkuyorum
Ailem arkasında kardeşimin karar onundur diyorlar
Kardeşime bazı sorular soruyorum
Mesela annesine düşkün mü evlilikte önemli çünkü
Kıskanç mı sana önem veriyor mu ailesi nasıl gibisinden kardeşim tanımıyorum çok diyor bilmiyorum diyor

Neden bana düşüncelerini söylemiyorsun diyorum bilmiyorum konuşamıyorum söylemiyorum tıkanıyorum diyor

kardeşimi paylaşamadığım için mi bilmiyorum ama içime sinmeyen bişeyler var.

yaşı-işi sorun Olur mu? Aranızda yaşayan veya tanıdıklarında böyle bişey olan var mı?
Uzun oldu kusura bakmayın.

Kizkardesin once okulunu bitirsin
İş bulsun.
Evlilik bekleyebilir
Ama evlenirse bu durumda issiz gucsuz çok zorlanir
Okulu yeni bitti.
Bende hep çalış kendi paranı kazan harca doya doya evlenince öyle olmuyor dedim ama

çocuğun yaşı büyük olduğu için yaza düğün yapalım diyecekler sonra çocuk diyecekler
Adım gibi biliyorum
Ama ben kardeşimin şimdiden o sorumluluğa girmesini istemiyorum

Yaş farkı çokmuş. Aradaki eğitim farkı da önemli. Erkek ailesinin niye aceleci olduğunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Kardeşiniz adamı daha tanımıyor belki de. Arada bir görüşüp bir saat bir şey içtiğin biriyle evlilik mi olur? Bence abla olarak gayet mantıklı şeyleri dert etmişsiniz. Önce okulu bitsin işini yapmaya başlasın sonra evlenir acelesi yok. Bana erkek ailesi bu kadar ısrarcı olunca işin içinde bir bit yeniği varmış gibi geldi.

Bencede çok erken
Yazik eder

Annenler "kizin karari" demeyi biraksinlar. Fazlada karsi gelmesinler, kardesin kendini mecnunun leylasini sanmasin. Ama kardesine bu evliligin çok mutsuz olacagi söylenmeli. Kardesin bir sekilde idrak etmeli. Bu evlilik olmaz. Kizin daha isi yok, oglan köyden, muhtemelen köy isleri ile ograsiyor ki onunda fazla getirisi olmaz.

En önemlisi, oglani dogru düzgün tanimiyor. Onu birak, daha bu yasta kendini tanimaz. Hayatinin hatasi olur.

Kardesini gerekirse work and travel gibi biseylere yönlendir. Ne mezunu? Hayatinda baska ograslar olsun.

Ben kardeşinizin hiçbir fikri olmadığına inanmadım doğrusu. Arada bir görüştüğüne de. Büyük ihtimalle size anlatmak istemedi önyargılı olduğunuz için. İnsan kırk yılda bir görüştüğü biriyle evlilik konusu konuşmaz büyük ihtimalle. Kardeşinizi siz daha iyi tanırsınız mesela aklı havada bir tip midir? Ondan mı güvenemiyorsunuz?

Çocukla ilgili de kesin olarak bildiğiniz hiçbir şey yokmuş. Bence bu derece önyargılı yaklaşmayın. Belki de köyde yaşamayacaklar? Belki lise mezunu değil de 2 yıllık mezunu? Kardeşiniz bu evlilik fikrine ne diyor mesela? İstekliyse nişanlı dursunlar mesela bir süre.

Hem yaşı çok genç, hem eğitim farkı ciddi bir sorun. Ileride bu eğitim farkı karşı tarafta kompleks de oluşturacak muhtemelen. Baskı yapmadan bu tanışma işlerini aileniz otelesin. Ne o öyle yangından mal kaçırır gibi? Kardeşiniz çalışmaya başlasın, biraz daha objektif baksın sonra fikirleri de değişir.

kendi yaşayıp görmesi lazım kim konuşsa boş. ama ben ilgisini başka yere çekerdim baskılandığını hissederse daha çok bağlanmayacağı varsa da bağlanır

İkisi de aynı vizyonda ve kendi paralarını kazanıyor olsalardı aşk kazanir belki derdim ama bu sekilde zor .Birbirlerini iyi tanımıyorlar bile hem de olgun değil kardesiniz ki normal birşey yaşı itibariyle .Ayrıca karşı taraf oldu bittiye getirmeye çalışıyor farketmediniz mi ?Neyse ,siz buradaki yorumları okutun kardesinize.Gorusme konusunda birşey diyemem ama evlilik fikrinden vazgeçsin kendi iyiliği için .

Üniversite mezunu şehirde büyümüş bir kız, lise mezunu köyde yaşayan biri ile yapamaz bence. Ne giyim tarzı, ne bakış açısı o ortama uyum sağlar.
Tarla, bağ, bahçede çalışmak senede bir tatil diye ailesinin evine gitmektense,
bir şirkette çalışıp dünyayı gezebileceği biri ile evlensin.

Koy hayatini ferdi tayfur filmlerindeki gibi zannediyolar ama malesef oyle degil.o sekilde evlenen cok insan var cevremde.hic pisman olmayani gormedim.her zaman derim koy yerinde bi insan 29 yasina kadar evkenmediyse mutlaka o koydeki kizlar koye evlenmk istemedigi icindir.onlar koye razi kiz bulmuslar kacirirlarmi hic.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…