Yaş farkı-erken evlilik

Yaş farkı çok değil ama köy denilen yer neresi ailesiyle mi yaşayacak kardeşiniz hiç çalışmayacak mı vs bir sürü detay var önemli olan.

Aksine kardeşim hiçbirşeyini kendi yapamaz internetten sipariş verirken bile bana sorar herşeyi sorar yani ama bu konuda neden böyle davranıyor bilmiyorum
Eşiminde dikkatini çekti küçücük bişeyi sana soran kız neden bu konuda kimsenin fikrini almıyor diyor haklı yani benim aklıma gelmemişti bu konu

ama gerçekten buluşmuyorlardı
Kardeşime bişey mi yaşadınız doğru söyle bana dedim yaşamadık dedi büyük yemin etti ve yalan söylese anlarım yani

aklıma kötü kötü şeyler geliyor

Yaş farkı çok değil ama köy denilen yer neresi ailesiyle mi yaşayacak kardeşiniz hiç çalışmayacak mı vs bir sürü detay var önemli olan.
Bütün bunları kardeşime söyledim köyde durmayacağız diyor ama nerdeyse 30 yaşına kadar annesinden ayrılmamış biri ayrılır mı bilmiyorum
Çalışacak mı bilmiyorum bizim aklımızda hiç evlilik olmadığı için evdeydi kardeşim babam şu pandemi zamanında çalışma demişti evlendikten sonra zorlanırlarsa çalışır artık heralde

İste onu diyorum
Senin kardesiin isi yok.
evde 7 24 oturturlar mı
Koyde birton is var
Benimki 2gelin evde çalışmıyor
Yazin full koydeler tarlaisleeri var
Benide evde calsitirckti tatillerde
Ben yok dedim
Birde asiri gorgusuz kaynanam arsız
Ay neler çektim
Ama ben isime güvendim
Esimde ayni kafa olsaydı çoktan bitmisti

Kesinlikle çok haklısın. Herşeyine sonuna kadar katılıyorum
Çalışırken neler çekmişsin bide çalışmasaydın
Eş kişisi çok önemli
Eşim bana laf ettirmez köyde biraz fazla iş yapsam mutfaktan çıkamasam siz benim karımı neden çalıştırıyorsunuz bu kadar çalışsın diye mi gedik biz der mesela

benimde aklıma beraber oldular da adam tehditle mi bu kadar ısrar ediyor gibi birşey geldi. yani dediğiniz gibi bir kızsa ve aile evinde baskı görmüyorsa kapılıp gitmesi bana epey tuhaf geldi.

Konuda yazdiginiza gore kardesiniz evet dememis , cok da hevesli durmuyor , tam tersi tedirgin gibi bu durumdan yoksa neden konusamiyorjm , tıkanıyorum desin ki?

Kardesiniz , aileler isin icine girdigi icin bence net sekilde hayir diyemiyor belki de iki senedir gorusuyoruz köyde duyuldu adim cikacak korkusu vardir

Bir abla olarak duruma el koyun , annenize henuz erken oldugunu kardesinizin de kararsiz oldugunu soyleyin , zamana birakin

Hatta benim aklima adam tehdit bile ediyor olabilir diye geldi , bence cagirmasin aileniz bunları

Eh, beklemek istemiyorsa karşı taraf, ozaman beklemesinler ve kendilerine uygun birisini bulsunlar. Karşı taraf beklemiyor diye karar verilmez. Beni ilgilendiren, benim ne istediğim olması lazım, karşı tarafın ne istediği değil.

Kardeşim gelsinler dedi. Evet dedi yani nasipte varsa olur dedi.
keşke yanlarına gidebilsem yüzyüze konuşabilsek
Telefondan zor oluyor anlamak anlaşmak

Bende öyle düşünüyorum. Neden bu yaşına kadar evlenmemiş mesela

Ben erken atandım eşimi sevdim sonra evlendim hiç pişman olmadım ama durumlar nedir ne değildir tartışılmalı benim eşimin mesleği vardı ve tanıdık.

Bilmiyorsa eger soba falan su bu evlilige hazir degil. Zor ama herseyine kadar bak kardesim evlilige hazir misin diye konus evlendikten sonra ask bitecek bilgin olsun falan ben 21 yasinda evlendim ve bosanma asamasindayim suanda.. birde sizi sunu sormak istiyorum kardesinize herseyde maddi yönde yardimci oldunuz mu? Yani el üstünde tuttunuz mu? Bunu bilmek istiyorum ve kardesin suan kücük hani daha gezmek ister arkadaslariyla vakit gecirmek ister sehirde büyüdügü icin o köy adamiyla yapamaz benden söylemesi.. köy diye demiyorum kardesin sehirde büyüdügü icin durumu anlatmaya calisiyorum adam zaten ne icin aceleye getiriyor evliligi icin??

Seviyorum, istiyorum iyi anlaşıyoruz vs dese hadi neyse diyeceğim de bilmiyorum, tanımıyorum dediği adamla ne evlenmesi yahu? Aman aman bir yaş farkı yok, ama eğitim durumu ve yaşam şartları farklılığı sorun çıkartabilir. Olmaz o iş. Kardeşiniz çekingen biri mi neden konuşamıyorum tıkanıyorum diyor? Üniversite mezunu bir genç kız gibi davransın biraz, kendini akıntıya kaptırmasın.

Bence anlattiginiz durumda tek fark yaş degil.
Eşimle 21 yasinda evlendim, daha mezun bile olmamıştım. Benden 7 yas büyüktü. Ama genel olarak maddi, manevi, kültürel olarak denktik her konuda.
8 yillik evliyiz, cok sukur sorun yaşamadık.
Kardeşiniz kararından emin olacak olgunlukta mi?

Sizden çekiniyor da anlatmıyor bence. Kültür farkı zorlar. Yaş da küçük. Çocuk kaçırmamak için ailesi gelelim diye zorluyor bana kalırsa. Zaten biraz zaman geçse kardeşiniz de vazgeçebilir. Yani tanıdıkça.
sadece yaş farkına katılmadım size. Zaten ideali 6-7 yaş. ben başlığa bakınca 15-20 sandım.

6 yaş fark çok fazla değil ama kardeşiniz çok küçük. Aileniz arkasında durmasın bence kanunen yetişkin de olsa evlenip kayınvalidesiyle yaşamayı köy hayatını evliliği çekip çevirebileceğini düşünen biri pek akıl bali değildir.

İş bulsun çalışmaya başlasın bi an önce, anlar biraz olsun sevgilisiyle arasındaki uçurumu.

Kardeşim gelsinler dedi. Evet dedi yani nasipte varsa olur dedi.
keşke yanlarına gidebilsem yüzyüze konuşabilsek
Telefondan zor oluyor anlamak anlaşmak
Ay şu nasipte varsa olur lafını duyunca fenalık geçiren bi ben miyim acaba. Tamam nasip, kısmet diye bişey var da, nasipte varsa olurun bu konuyla alakası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…