Yaş farkı

Hem kendine hem bebege yazik kadin vucudu kendini 3 yılda toparlayabiliyor bebegini emzirirken hamile kalirsan emziremiceksin

Valla ikincisini yeni doğurdum. Ilki 5 yasini bitirdi surekli meşgulüm soyle bir oturayim dediğimde saat gece 1 oluyor. Yemek temizlik yenidoganin bakimi zaten butun gunumu aliyor. Buyuk olan anaokuluna da gitmese napardim kesin aklimi kaçırırdım. Zaten emzirirken altini degistirirken bile cenemiz hic kapanmiyor neden çünkü büyüğün sorulari hic ama hic bitmiyor, istekleri de.. ikisi de sağ olsun sağlıklı olsun buna da şükür ama arada biraz yas farki olsun. Buyuk kucuk hepsi kıskanır yasa bakmaz kanımca çünkü bu yaradılıştan geliyor. Siz isin obur tarafını düşünün.

Ben olsam düşünmezdim bile en az 3-4 yaş girmeli araya bu benim fikrim ama seni yargılamıyorum diğerini de doğurursan üstüne ilk çocuğunu ihmal edebilirsin vicdan azabı çekip her gün keşke deyip kendini çıkmaza sokabilirsin iyi düşün hem bebeğin hem kendin için mantıklı kararlar vermelisin çocuğunu keşke değil her zaman iyi ki veya tam zamanında olarak düşünecek şekilde davran

Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız bebeğe kim bakıyor, ikinci çocuğa da bakabilecek mi? Çalışmıyorsanız mesleğiniz ikinci çocuğu da doğurup büyütecek kadar uzun ara vermeye elverişli mi?

Ben sizin yerinizde olsam en çok kariyerim konusunda endişelenirdim o sebeple aklıma ilk bunlar geldi :)

Her zaman soyledigimi soyliyim size de
Bu kadar az yas farki buyuk cocukluga haksizliktir , bebek olunca ister istemez vaktinizin cogunu bebek alacak ama evde aslinda 16 aylik baska bir bebek daha var
Annesini , sevgisini , ilgisini baskasiyla paylasmak zorunda kalacak olan bir bebek
Bu haksizligi yapmayin ona

Çok az ilk bebeğin ihtiyaçlarına yetişemeyeceksiniz mağdur olacak ,eğer yaşım geçiyor vs gibi bi sorununuz yoksa bıralın büyüyüp kreş yaşına gelsin en az 3-4 yaş olsun

erkek bebek kuduruk oluyor misal benımkı evde kırılıp dokulmedık esya kalmadı kız daha uslu oluyor kolay büyüyor onu demek istemışler
Yok boyle birsey
Oglum cok uslu , kizim tam bir canavar
Cevremde ne kadar kiz cocugu varsa hepsi cok yaramaz

İyi idare edildigi zaman buyuk hic kiskanmiyor
O kiskancligin cok buyuk sebebi ebeveynlerin yanlis davranisi

"Nasıl bir bebek sakin mi?" diye soranlar olmuştur mutlaka, ama inanın 7 ay buna emin olunacak bir zaman değil.
O aylarda emeklemek, fış fış kayıkcı yapmak en büyük aktivitesiydi.

Zamanla tutunup kalkmalar, tay tay durmalar ve ilk adımla birlikte tehlikelere açık olup hiç peşinden ayrılamamalar başlayacak..

2 yaş sendromuna değinmiyorum bile. Hala bir mağazaya gidip aklımı vererek kıyafet bakamıyorum peşinde koşturmaktan ve laf anlatmaya çalışmaktan..

Oğlum 3 ay sonra 3 yaşına girecek benim hala cesaretim yok. Hatta tek çocuk kalsın diye düşünmüyor da değilim hani..

İyi idare edildigi zaman buyuk hic kiskanmiyor
O kiskancligin cok buyuk sebebi ebeveynlerin yanlis davranisi
Kesinlikle katiliyorum her sözlerine kiyasla başlayan anne babalar çocuklarda kıskançlığa sebep oluyor. Ama hani büyüklerde bile kıskançlığı görüyoruz da cocuklarda olmasi normal. Biz de dengeyi saglamak icin elimizden geleni yapiyoruz ama herkes bebek nasil demeden buyuk küçüğü kiskaniyor mu diyor hayir kiskansa mutlu olacaklar sanki oyle bir sorus tarzi.. aa kiskaniyordur siz bilmezsinizle bitiryorlar isi.

En sinir oldugum sey , herseyi cok bilen yurdum insani
Benim oglum his kiskanmadi ama basindan beri onu bebegin herseyine dahil ettim
Eve bebek ziyaretine geleblere bebege hediye almayin ogluma alin dedim
Eve gelen aile bireylerine bebege bakmayin oglumla ilgilenin dedim
Ogluma da hep anlattim , cok kucuk bize ohtiyaci var , biz olmadan yasayamaz , ona bakmak zorundayiz dedim , harika bir agabey oldu oglum

Ay o aylarda bende cok istiyordum. Simdi 33 aylik dusunemiyorum :))

Aynıyız..
Zannımca bu 2 yaş sendromu 2 yıl sürüyor..

Hamileyken bol keseden atardım yaş farkı çok olmamalı diye şimdi deseler "kimmiş onu diyen uydurmayın" diye safa yatarım..

Hafızamı hipnoz yöntemiyle komple sildirmek istiyorum ikinci çocuk için. Zira etrafımda o kadar çok küçük bebek var ki anılar yakamı bırakmıyor..

Benim 26 aylık ve 4 aylık iki çocuğum var. Rabbim acılarını göstermesin. Ama çok zor ikisi birlikte büyüyor ama bide bana sorun. Aynı zamanda çalışıyorm. İkiside ilgi istiyo. Kızım herşeyi sorma çağında. Yemek temizlik akşam yatağa nasıl giriyorm hatırlamıyorum. Yardım edeniniz varsa düşünebilirsiniz tabi karar sizin. Ayrıc kızınızı emziremeyebilirsiniz bazen tadı değişince bebekler bırakabiliyormuş memeyi. Emzirmememeyi de göze almanız lazım

Benim ilk kızım 3 aylıkken hamile kaldım. İstemeden oldu ikinci kızım. Ama iyiki olmuşş. İkiside ocak doğumlu aralarında tam 1 yıl var. Şimdi biri 1 biri 2 yaşında. Keşke daha erken olsaymış diyorum (daha ne kadar erken olacaksa) çünkü beraber büyüyorlar arkadaş gibiler. Ha kavgaları olmuyor mu tabiki oluyır ama o kadar tatlı kavga ediyorlar ki onları ayırmasın gelmiyor bakıp bakıp gülüyorum o kadar güzel anlaşıyorlar ki. Ha tabi zorluğu da var kırarlar dökerler beraber ağlarlar hangisine koşacağını şaşırırsın ama geçecek bu günler ve ilerde çok güzel abla kardeş ilişkileri olavak umarımm. Velhasıl iyiki olmuş iyiki yaş farkları yok. Hatta ben şimdiden üçüncüye niyetliyim

bizim oglanda öyle ya valla evı basımıza yıkacak dıye korkuyorum

Benim kız çok usluydu zaten hep uyurdu hala uykucu :)
Oğlan da tam tersi .
Arada 4 yaş var günde zibilyon kez onları ayırmaya gidiyorum .
Saç baş ısırık ne ararsan var , keske araya 10 yıl koysaydim ; kavgadan gürültüden bezmiş haldeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…