Yaş farkı

Bir yandan iyi bir yandan kötü dediğin gibi tam ihtiyacı olduğu zamanda ikinciyi alıyorsun ancak ileride de çok güzel zaman geçiriyorlar, yanılıyor muyum

Ya ben örümceğe karşıyım zaten, ya benim yanımda olur, anakucağında, ya da altına battaniye sererim, 4 bir köşesine de yastık koyarım maşallah hareketli daha emeklemiyor ama dönüyor, öyle yürüteç falan ne bileyim, lüzumsuz geliyor bana, zamanı gelince kendi kalkıp yürüyecek, gelişmemiş kemiklerini zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum

Amannnnn imdaatttttt Allahim bana sabir ver dayanma gucu ver sen kolaylastir Yarabbim..bunlar benim hergun ettigim dualar.biri dort biri iki yasinda iki kizim var.ahhh ceken bilir.38 yasindayim ben bu yasima kadar bu kadar zorlanmamistim.alti yil hasretten sonra kavustum ilk kizima.ikincide surpriz yumurtamiz.o kadar zor duki ve su an ikiside o kadar yaramazlarki bittim diyorum.katiyyen tavsiye etmem.ne yedigim ne ictigimden ne gezdigimden birsey anlamiyorum.esime diyorum ki bazen kendimu insan degilde bir robot gibi hissediyorum.dort bucuk yildir b...k temizliyorum ve yeterrrr diye haykirasim varrr..hicbirseye odaklanamiyorum basimi cevirsem kucuk kizim masa ya cikmis duvardaki tv yi salliyor birde cici cici diye sevmiyomu olurmusun oldururmusun..
Kisaca ikisiylede kaliteli zaman geciremiyorum.buyugu kiskanip dovuyor ama cokda seviyor.surekli itisme halindeler evde surekli bagrsi cagris..bir sene sonra rahatliycam insallahh..katiyyen yapmayin yazik olan buyuk cocuga oluyor onu ihmal edersiniz illaki.iki kucuk cocugun eli ayagi olmak cok zorrrrr cokkkk...en az bes yas diyorum cunku olan anneye oluyor yazik etmeyin kendinize...

Gozalti kremimi acip heryerine surmustu benim kiz.saclari vucudu heryeri yapis yapis hemde sabah uyurken..kucugu daha bir aylik besiginde uyuyordu iyiki ona surmemis dedim.bide pahaliydi krem cok kizmistim..

Benim kızım 6 yaşında
Oğlum 10 aylık
Şimdiki aklım olsa beklemezdim
Araları az olsa kızım herşeyin bu kadar farkında olmayacaktı en azından
Eski hayatını geri istiyor
Beraber gezelim,yemek yapalım,sinemaya gidelim
E bebeğim zaten kucak delisi
Yapamadığım ertelediğim herşey kızıma haksızlık oluyor işte
Huyu suyu değişiyor çocuğun

Benim erkek kardesimle aramda 13 ay var. Annem hep der iyi ki erkenden yapmisim bir arada buyudunuz biraz buyusun diye bekleseydim bi daha hic cesaret edemezdim diye.

Allahtan hayirlisini iste. Cok istiyorsan yap gitsin :) cocuk nesesi evin :)

ayy şaka gibi
Büyügüm 8 yasında küçügüm iki yaş olmak üzere ve ben kafayı yemek üzereyim hatta bazen yedigimi düşünüyorum
Sürekli dua ederken buluyorum kendimi” allahım yanlışlıkla falan hamile kalmayayım “ diye
Maddi durumum cok iyi olsa,evde iki tane yardımcım olsa biri cocuklara bakacak digeri yemek ve temizlik ,işte o zaman belkiiiii düşünürdüm peş peşe cocuk olayını

Bir yandan iyi bir yandan kötü dediğin gibi tam ihtiyacı olduğu zamanda ikinciyi alıyorsun ancak ileride de çok güzel zaman geçiriyorlar, yanılıyor muyum
Evet güzel zaman geçiriyorlar ama bence bunun için büyük çocuğa hazksızlık yapmamak gerekir.Düşünün gezip dolaşırken elini bile tutamıyosunuz çünkü bebek arabası sürüyor oluyosunuz.Annesinin yanında bebek arabasını tutarak yürümek zorunda.Bugün ki bildiklerim olsaydı kızımın en az 6 yaşına gelmesini beklerdim.

Birde düşünün kuzum bana hiç am a hiç sıkıntı vermedi.Sıfır kıskançlık.Kendi işini kendi yapabildi herzaman.Bunlar artı olmasına rağmen çok zordu.

Ablam peşpeşe yaptı 1.5 sene bile yok aralarında. Beni bakırköye yatırın orası benim için beş yıldızlı tatil yeri diyor :) bende 5 yaş arayla yaptım memnunum.

Olmaz diye birsey yokta yinede 7 aylıkken bu kadar 2. Çocuk istemek maşallah çok mu uslu bebeginiz :) sorduğunuz için diyorum. Önce 1.nin 2 yasa gelmesini bekleyin derim. Sonra yine düşünürsünüz.

Bende karşıydım ama ne mama sandalyesinde ne anakucağında ne de yere serdiğini battaniyede duruyor yanında değilsem. O yüzden kullanıyorum çünkü gerçekten dinlenmeye ihtiyacım var sessiz sakin ev toplamayı süpürmeyi özledim sürekli ağlama sesi uyuması desen yarım saat sesli nefes alsam uyanır. Öyle yani :)

Gozalti kremimi acip heryerine surmustu benim kiz.saclari vucudu heryeri yapis yapis hemde sabah uyurken..kucugu daha bir aylik besiginde uyuyordu iyiki ona surmemis dedim.bide pahaliydi krem cok kizmistim..
O ne ki? Benim tüm makyaj malzemelerim neredeyse çöp oldu. Şehir dışından gelmiştik geç saatti bayağı valizleri boşaltmadan direk yattım. O dönem kızıma uyku eğitimi veriyorum, alt katta l koltukta beraber yatıyoruz düşmez gece diye. O gecenin sabahı gözlerimi bir açtım, karşımda renk çümbüşü bir bebe. O kadar yorulmuşum ki çıt çıksa uyanan ben bir türlü ayılamadım. Arkadaşımın nişanı var diye ne var ne yok yanıma almıştım. İstanbuldan yeni aldıklarım vardı. Fondötenlerim, rujlarım, rimeller, allıklar, far paletlerim... liste böyle uzar gider. Bir ojeleri açamamış. Bir iki tane olsa, ucuz olsalar içim yanmazdı ama ne var ne yok yanıma almıştım. Hâlâ içim acır belki iki bin liradan fazla malzemeyi çöp etti. Nasıl cinnet geçirmedim ona da şaşıyorum.

Benimkilerin yaş aralığı da öyle. Bazen hayattan soğuyorum hiçbir şeyden zevk alamıyorum, kendime ayıracak 5 dakikayı bile bulamıyorum, sinirden eşimle kavga ediyorum. Mesela bir arkadasımla çıkıp dışarıda bi çay içmek çok büyük bir olay büyük bir lütuf, eşimle başbaşa hiç vakit geçiremiyorum. Birisi uyurken diğeri uyanık oluyor, o uyuyunca da öbürü uyanıyor uyku düzenim sıfır. Çocuklardan biri anaokuluna başlamadan ikinciyi yapmak kadını her anlamda bitiriyor. Tek olumlu yönü ikisi birden okula gidecek , büyüyüp aradan çıkacaklar ama brnde tükenmiş olacağım o zamana.

Ben ilk oglum 22 aylıkti ikinci bebegim doğduğunda. Ben sağlık sebeblerden dolayı az zaman aralarında bıraktım, yoksa daha çok zaman bırakırdım. Cünkü ister istemez ikisine ayni derecede ayrı ayrı ilgi gösteremiyorsunuz. Ama ikisi birbirini sever. Babaları da çok ilgili olduğu için cok kıskanma olmadi şükür. Yani imkanınız varsa hem sağlığınız icin (vücut toplanması lazim) hem çocuğunuz icin bekleyin derim

Çok zor ben bittim resmen iki küçük çocuk arası ikibucuk yaş benimkiler in bence odaklı 4_5 mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…