Bir yandan iyi bir yandan kötü dediğin gibi tam ihtiyacı olduğu zamanda ikinciyi alıyorsun ancak ileride de çok güzel zaman geçiriyorlar, yanılıyor muyumBüyüdüklerinde yaş farkının az olması muazzam birşey.Ama küçükken çok zor.Yazarken bile eski günlerimi anımsayıp üzülüyorum.Şöyleki benim çocuklarımın arasında tam 3 yaş var.Şuan kızım 13 oğlum 10 yaşında.Kızıma haksızlık ettiğimi düşünüyorum çoğu zaman.Çünkü o daha benim kucağıma doyamamışken ben kucağımı doldurdum.Birkaç örnekle anlatmaya çalışayım.
Mesela kızımla birebir vakit geçirmem gereken birçok zamanı oğlumun bakımına ayırmak zorunda kaldım.Birlikte yapmak istediği pek çok şeyi ertelemek zorunda kaldım.Ki benim kızım tam bir küçük anne ve sıfır kıskançlık.Bunun gibi birsürü şey.
Saçlarımın beyazladığı dönem.Kendime değil kızımın hakkını yediğim için üzülüyorum.Herşeyi yarım kaldı.Hiç ama hiç önermiyorum.
Ya ben örümceğe karşıyım zaten, ya benim yanımda olur, anakucağında, ya da altına battaniye sererim, 4 bir köşesine de yastık koyarım maşallah hareketli daha emeklemiyor ama dönüyor, öyle yürüteç falan ne bileyim, lüzumsuz geliyor bana, zamanı gelince kendi kalkıp yürüyecek, gelişmemiş kemiklerini zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum8 aylık bebeğim var ikinciyi düşünemiyorum aklıma gelmiyor. Doğduğu günden beri gazlı ek gıdaya geçince hepten gazman oldu yakında gazdan uçacak. Mutfakta soğanları koyduğum raflı bir sepet var geçen onu üstüne devirdi yürüteçle, Bugün çorbasını ısıtırken mutfaktan yanımdan kaçtı ilk önce güm sesi sonra avazı çıktığı kadar ağlama sesi geldi bir baktım ki yürüteçten zıplayıp düşmüş. İlk başta yürüteç takıldı devrildi sandım ama yürüteç olduğu yerde duruyor bizim hanım ayaklarına bakmak için eğilirken zıplamış sanırım (bu ara yapıyordu) yüz üstü yerdeydi. Yüreğim ağzıma geldi. İkinciyi düşünüyor olman büyük cesaret.
Gozalti kremimi acip heryerine surmustu benim kiz.saclari vucudu heryeri yapis yapis hemde sabah uyurken..kucugu daha bir aylik besiginde uyuyordu iyiki ona surmemis dedim.bide pahaliydi krem cok kizmistim..Bu arada belirteyim; senin ki henüz 7 aylık, yatak-kucak çocuğu. Benim büyüğü saymayayım o oldu olası değişik bir kuduruk ama küçüğü çok usluydu.
Eşimle bakar bakar, yav bu bebeyse ablası neydi, ablası bebeyse bu ne, derdik. Çünkü uyuyan, gazsız ve dertsiz bir bebeydi küçüğü. -di diyerek geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü bir aydır pervane gibi peşindeyim. Henüz 10 aylık. Son 1-1.5 aydır diş çıkarma sancıları çekiyoruz. Geçen gece saat 1'de uyandı 4'e kadar uyumadı. Bu hafta iki dişi de patladı. Son bir aydır geri geri sürünüyordu, girmediği delik kalmadı. Son iki haftadır dizlerinin üstünde geri gidiyor, bu hafta da kolları ile çekilerek öne doğru gitmeye başladı. Koltukların altına giriyordu zaten. Orta sehpayı duvara çekmiştik. Geçen gün ikramlık sehpanın küçüğünü yerinden çıkarıp üstüne düşürdü. Allahtan bezine denk geldi. Onu da ortalıktan toz ettim. Ben o sırada ne mi yapıyordum? Hemen yanı başında masanın tozunu alıyordum. Bunlar daha başlangıç... ben ki bebekler için ölürüm. Bayılırım bebeğe.
Mutfak çekmecelerinin boşaltılacağı, süzgeçlerin ortalık yerde gezeceği, ayaklanıp çekmecekeri merdiven gibi kullanacağı, çekmece içlerine girmeye çalışacağı günleri hemen gelip geçsin diye dört gözle bekliyorum. Erkenden iyice fıttırayım olsun bitsin. Bunlar saydıklarımdı. Sayamadığım daha çok şey var. Eltimin bebesi klozete girmişti. Benim büyüğü de bir dönem klozetin suyuna elini sokuyordu 20 aylıktı o zaman. Benim temizlik yaptığım bir ara fırsattan istifade duşakabine girip suyu açmış boy abdesti almıştı. Bunlar ne ki... bir makyaj operasyonu düzenlemişti ki bir sabah, akıllara durgunluk verir.
ayy şaka gibiMerhabalar,
Benim son 2 haftadır bir dürtüm var diyelim.
Bebeğim şuan 7 aylık, ama ikinciyi çok istiyorum. Öyle böyle deeğil. Eğer hani tutarsa ki Mayıs'ta yumurtlama dönemimde olacağım, Ocak sonu 2020'de dünyaya gelmiş, ve bebeğim de16 aylık olmuş olacak.
16 - 17 ay yaş farkı çok mu az? Bir yandan diyorum beraber büyüyüp gider, bir yandan diyorum kıskançlık olur mu? Anneler cevap verirseniz çok sevinirim. Ama bir yandan da çok heyecanlıyım. 5-6 yaş bana çok fazla geliyor.
Arasında fazla yaş farkı olmayan anneler, siz nasıl büyüttünüz? Zorluklar - kolaylıklar neler?
Evet güzel zaman geçiriyorlar ama bence bunun için büyük çocuğa hazksızlık yapmamak gerekir.Düşünün gezip dolaşırken elini bile tutamıyosunuz çünkü bebek arabası sürüyor oluyosunuz.Annesinin yanında bebek arabasını tutarak yürümek zorunda.Bugün ki bildiklerim olsaydı kızımın en az 6 yaşına gelmesini beklerdim.Bir yandan iyi bir yandan kötü dediğin gibi tam ihtiyacı olduğu zamanda ikinciyi alıyorsun ancak ileride de çok güzel zaman geçiriyorlar, yanılıyor muyum
Bende karşıydım ama ne mama sandalyesinde ne anakucağında ne de yere serdiğini battaniyede duruyor yanında değilsem. O yüzden kullanıyorum çünkü gerçekten dinlenmeye ihtiyacım var sessiz sakin ev toplamayı süpürmeyi özledim sürekli ağlama sesi uyuması desen yarım saat sesli nefes alsam uyanır. Öyle yani :)Ya ben örümceğe karşıyım zaten, ya benim yanımda olur, anakucağında, ya da altına battaniye sererim, 4 bir köşesine de yastık koyarım maşallah hareketli daha emeklemiyor ama dönüyor, öyle yürüteç falan ne bileyim, lüzumsuz geliyor bana, zamanı gelince kendi kalkıp yürüyecek, gelişmemiş kemiklerini zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum
O ne ki? Benim tüm makyaj malzemelerim neredeyse çöp oldu. Şehir dışından gelmiştik geç saatti bayağı valizleri boşaltmadan direk yattım. O dönem kızıma uyku eğitimi veriyorum, alt katta l koltukta beraber yatıyoruz düşmez gece diye. O gecenin sabahı gözlerimi bir açtım, karşımda renk çümbüşü bir bebe. O kadar yorulmuşum ki çıt çıksa uyanan ben bir türlü ayılamadım. Arkadaşımın nişanı var diye ne var ne yok yanıma almıştım. İstanbuldan yeni aldıklarım vardı. Fondötenlerim, rujlarım, rimeller, allıklar, far paletlerim... liste böyle uzar gider. Bir ojeleri açamamış. Bir iki tane olsa, ucuz olsalar içim yanmazdı ama ne var ne yok yanıma almıştım. Hâlâ içim acır belki iki bin liradan fazla malzemeyi çöp etti. Nasıl cinnet geçirmedim ona da şaşıyorum.Gozalti kremimi acip heryerine surmustu benim kiz.saclari vucudu heryeri yapis yapis hemde sabah uyurken..kucugu daha bir aylik besiginde uyuyordu iyiki ona surmemis dedim.bide pahaliydi krem cok kizmistim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?