Aynen hele ilk zamanlar "ay bir tane daha olsun bundan cok tatlı bu" diyorum..Aynıyız..
Zannımca bu 2 yaş sendromu 2 yıl sürüyor..
Hamileyken bol keseden atardım yaş farkı çok olmamalı diye şimdi deseler "kimmiş onu diyen uydurmayın" diye safa yatarım..
Hafızamı hipnoz yöntemiyle komple sildirmek istiyorum ikinci çocuk için. Zira etrafımda o kadar çok küçük bebek var ki anılar yakamı bırakmıyor..
:) ben de sonradan 10 yil ara verseymisim diye dusundum. bazen oynuyorlar cok guzel ama simdiden kavga gurultu var. ki kucuk daha 1,5 yasinda bile degil. buyudukce daha haraketli gunler bizi bekliyorBenim kız çok usluydu zaten hep uyurdu hala uykucu :)
Oğlan da tam tersi .
Arada 4 yaş var günde zibilyon kez onları ayırmaya gidiyorum .
Saç baş ısırık ne ararsan var , keske araya 10 yıl koysaydim ; kavgadan gürültüden bezmiş haldeyim.
Cok genellememek lazim o yuzden kendimden ornek vermistimValla benımde oğlum çok yaramaz etrafımdaki kızlar hep uslu
Ablamla abim arasında 16"ay varValla yorumlar beklediğim gibi, yaşayan bilir denilmeli. Yok benim bebeğim de hareketli, fıkır fıkır, öyle bakıcı da yok. Ilki belki erkek olsaydı 3-5 olabilir derdim de, kız olunca biraz daha farklı oluyor. Acaba yaş farkı olanlar nasıl büyütüyor? Beni burada kimse yanlış anlasın istemem, şükür maddi manevi sıkıntımız da yok, ama düşününce de çok güzel birşeymiş gibime geliyor. E hadi olaki, dur demeliyim içimdeki dürtüye, nasıl kurtulabilirim bu düşünceden?
Mesela kızımla zamanımı geçiriyorum, oyunlar oynuyoruz, hava alıyoruz, birşeyler keşfetmeyi arayıp bulmayı seviyoruz, 24 saatin 18 saatini beraber geçiriyoruz, uyku hariç tabii geri kalanı da. Hani temizlik desen, yemek desen, uyuduğu zamanlar yapıyorum, sonrasında yine işim bebek oluyor, uyanmasını 4 gözle bekliyorum
Benden ötürü farklı düşüncelere yönelmenizi istemem ♡
Yap gitsin kız ikiz gibi büyürler ne güzelMerhabalar,
Benim son 2 haftadır bir dürtüm var diyelim.
Bebeğim şuan 7 aylık, ama ikinciyi çok istiyorum. Öyle böyle deeğil. Eğer hani tutarsa ki Mayıs'ta yumurtlama dönemimde olacağım, Ocak sonu 2020'de dünyaya gelmiş, ve bebeğim de16 aylık olmuş olacak.
16 - 17 ay yaş farkı çok mu az? Bir yandan diyorum beraber büyüyüp gider, bir yandan diyorum kıskançlık olur mu? Anneler cevap verirseniz çok sevinirim. Ama bir yandan da çok heyecanlıyım. 5-6 yaş bana çok fazla geliyor.
Arasında fazla yaş farkı olmayan anneler, siz nasıl büyüttünüz? Zorluklar - kolaylıklar neler?
Vücut bir yılda toparlaniyor diye biliyorum bunu iddia etmeyecegim ancak hamileyken emzirmekte bir sakınca yok. Doğumdan sonra iki bebek birlikte emzirebilinirHem kendine hem bebege yazik kadin vucudu kendini 3 yılda toparlayabiliyor bebegini emzirirken hamile kalirsan emziremiceksin
Yalnız şöyle de bir durum var yaş farkı kaç olursa olsun ilk çocuk o durumu hep bir yaşayacak. Adler ilk çocuğun durumunu tacı elinden alınmış krala benzetir. Bence çok da dogrudurHer zaman soyledigimi soyliyim size de
Bu kadar az yas farki buyuk cocukluga haksizliktir , bebek olunca ister istemez vaktinizin cogunu bebek alacak ama evde aslinda 16 aylik baska bir bebek daha var
Annesini , sevgisini , ilgisini baskasiyla paylasmak zorunda kalacak olan bir bebek
Bu haksizligi yapmayin ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?