Yaş farkı

Kuzenimin 15 ay ara ile dogdu bebekleri.
Kucuk cok hırçın çıktı.
Annesi kendi evini kapattı, kızina yerleşti. Kuzenim çalısıyor çünkü..
Annesi de kendi de, eşi de hepsi cok zorlandılar aslında.. yıpratıcı oldu biraz..
Tabi birlikte büyüyorlar o cok güzel ama cok yorucu olduğunu biz bile gözlemliyoruz..
Benim oğlum 2 yasinda..bir cocugum daha olmasını cok istiyorum ama henüz cesaret edemiyorum..

4,5 yas farki bile zor geldi bana bilemiyorum. en azindan emzirme donemini atlatin rahatca emsin.

Aynen hele ilk zamanlar "ay bir tane daha olsun bundan cok tatlı bu" diyorum..
Şimdi aklım çıkıyor hamile kalıcam filan diye:))

:) ben de sonradan 10 yil ara verseymisim diye dusundum. bazen oynuyorlar cok guzel ama simdiden kavga gurultu var. ki kucuk daha 1,5 yasinda bile degil. buyudukce daha haraketli gunler bizi bekliyor

Çok erken canım benim bebeğim 10 aylık bu ay daha çok yoruyo her ay daha çok yoruluyo insan bnce bezden kestikten sonra düşün derim ben

Ahhh cnm ahhh. Benim ilk cocugum tedavi ile oldu. Doktorum kendi kendine anne olman cok düşük demisti bende ona istinaden cok dikkat etmedim Ve oglum 3 aylikken 2.ye hamile kalmisim. Cadi mi cadi bir kizim daha oldu. Aralarinda tam 12 ay var. Suan ikisine de ben ve annanesi bakıyor. Cok şükür oglum sakin bir cocuk ama kizim cok fena. Inan ilk cocugum kizim olsaydi kesinlikle bir daha cocuk istemezdim. Oglum 15 aylik oldu, kizim 3 aylik. Bu durum bana cok agir geldi. Oglum ayaklandi artık her yere gidiyor, kizim desen nazli, mizmizin teki, hep ilgi istiyor. Anlicagin ben bitmiş durumdayım. Maddi yönünü zaten söylemiyorum. Masrafları hic bitmiyor ama yapacak birsey yok. Bu konuyu çok iyi düşün derim. Gercekten deli cesareti.

Ablamla abim arasında 16"ay var
Annem çok güçlü, sağlıklı ve yürüdüğü yeri titreten bir kadın
O yüzden rahat büyütmüş
Bünyeye göre değişir

Çocuklarla çalışan bir uzman olarak
iki çocuk arasında en az 3 yaş olması gerektiğini düşünüyorum.
Aksi halde hem anne çok yıpranıyor,
hem de büyük çocuk ihtiyacı olan
bireysel ilgiyi yeteri kadar alamıyor.
İkisi bir arada büyürler fikri düşünce bazında cazip gibi görünebilir ama pratikte işler göründüğü kadar kolay değil.

Ne bileyim sizinki biraz, birde oğlum olsun gibime geldi. Yoksa gerçekten aklım almıyor. Ben elimden gelse bir iksir içip kısırlaşmak isterim ikinci olması ihtimali bile olmasın diye. Birlikte büyüsünler mantığınıda çözebilmiş değilim. Civciv değil ki bu büyüsün gitsin. O curcuna içinde kimin karnı doydu, kimin ateşi çıktı, kimin kalbi neye kırıldı ve nasıl davranmalı? Aralarında kıskançlık olur mu? Olursa ne yapmak lazım? Ayyyy içim bayıldı.

Yap gitsin kız ikiz gibi büyürler ne güzel
Saka bir yana ablamla benim aramda da 16 ay var ve inanılmaz güzel arkadasız. Sessiz sakin ablamdan sonra ben tam bir beter böcek olduğumdan tabiki zorlanmış ama sonra hep iyi ki böyle olmuş diye mutlu olurdu rahmetli... Destek olacak insanın varsa çok da zor olmaz diye düşünüyorum

Sen onlarin ikisinin buyuyunce bir de ergen triplerini cekerken gor. Simdi istersin tabi. Emzir, gazini cikar, altini degistir, uyut.... hep oyle olacak saniyorsun. Buyudukce dertleti de buyuyecek.

Büyük olan daha bebekken herşeyini yani annesini paylaşacak

Örneğin daha Bebek yürümeden hamile kaldınız diyelim ve yatmanız gerekiyor gebelik riskli

Hareketli çağdakini durdurmak sıkıntı mesela

Çocuğunuz olduğu için ikinciyi planlarken olumlu değil olumsuz olasılıkları düşünerek yola çıkmanızı tavsiye ederim

ilk oturdugum evdeki komşumun peşpese 2 bebegi vardı,sanirim aralarinda 13_14_ ay vardi.
Kadinin hayati bitik durumdaydi.
Hengame ..kadininda psikolojisi pek iyi değildi.
dişari cikarmasi bi dert evde tutmasi bi dert.
simdi alt komsumunda ard arda 14 ay arayla bebekleri var.
oda ayni durumda..nefes alamiyor,psikolojisi bozuk.
kendide kabul ediyor.
sabirla buyumelerini bekliyor.
pespeşe bebek yapmak bence anneye buyuk haksizlik

Hem kendine hem bebege yazik kadin vucudu kendini 3 yılda toparlayabiliyor bebegini emzirirken hamile kalirsan emziremiceksin
Vücut bir yılda toparlaniyor diye biliyorum bunu iddia etmeyecegim ancak hamileyken emzirmekte bir sakınca yok. Doğumdan sonra iki bebek birlikte emzirebilinir

Yalnız şöyle de bir durum var yaş farkı kaç olursa olsun ilk çocuk o durumu hep bir yaşayacak. Adler ilk çocuğun durumunu tacı elinden alınmış krala benzetir. Bence çok da dogrudur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…