Kesinlikle oyle ancak 3 yasina kadar bebek kabul ediliyorlar , bebeklik doneminde ilgi ve sevginin bolunmesi ile 3 yas sobrasinda birey olmaya basladiklari donemde bolunmesi cok cok farkliYalnız şöyle de bir durum var yaş farkı kaç olursa olsun ilk çocuk o durumu hep bir yaşayacak. Adler ilk çocuğun durumunu tacı elinden alınmış krala benzetir. Bence çok da dogrudur
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Bilgisayarsan giremediğim için burada alıntı yapıp cevap yazmakta zorlanıyorum telefonla.
Çalışmıyorum, Yurtdışı'ndan buraya memlekete geldim. 2 yıldır buradayım. Ilk iş deneyimim bir Otel'de Resepsiyon bölümünde oldu. Kızım şuan 7 aylık, ve 2 buçuk aylıkken emmeyi maalesef bıraktı, her yöntemi denedim ne yazık ki başarılı olamadım tekrar emmesi için. Ek gıdaya geçtik tabii ki. Bakımı iyi yani gerek yemek, gerek kendine. Bakıcımız yok, olmasını da istemem. Düşünmüyorum, yani kaynana da gelse, emanet etmek istemem bakması için.
Kiminin yorumu anneyi ciddi anlamda yormuş kimininki tam tersi, allah herkesi çocuklarına bağışlasın. Diş dönemimiz bizim de başlamak üzere, yavaş yavaş yerleri belirginleşti, kabardı. Hani belki benim 2. Çocuk istemem, bu yaşıma, başta kardeşim ve kuzenlerim olmak üzere, neden olabilir. Kardeşim şuan 7 yaşında, ve kuzenler ile arasında 1-2 yaş var. Ve bazı nedenlerden dolayı çoğu zaman ikisine de aynı anda bakıyordum. O zamanlar yengem dil kursuna gidiyordu, annem çalışıyordu, öyle denk geliyordu, hani 1-2 saatliğine de değil, kimi zaman saatlerce, günlerce hatta haftalarca oluyordu diyebilirim o ayrı konu.
Maddi yönden öyle, ne bileyim pek takılmıyorum. Zaten bu 2-3 yaş sendroma giren çocuklar, çoğu zaman aile ile zaman geçiremedikleri için oluyor. Hani sosyal aktiviteler, gezmeler vs. Yani her çocukta olmuyor bu. Ona kimi zaman yetişkin gibi davranmak gerekiyor, yeri geldi mi karar vermesini sağlayabilmen gerekiyor, ve yaptığın her işe onu da dahil etmen gerekiyor. Ki dışlanmış ve yalnız hissetmesin diye. Varsayalım ki 2-3 yaş sendromuna girdi ve bu 2 yıl sürüyor, reddetmeler, inatçılık vs. Bunlar olduğu için, her ne kadar 2. Bir çocuk da olsa, ilgi alaka ilk önce büyüğüne verilmeli. Diğeri 2 yaşına girdiğinde, ablasının aklı bazı şeylere erecek. Kabullenmiş olacak bazı şeyleri.
Ama bir yandan da söylediklerinizi tartmak gerekirse, haklısınız, yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim hepinize ♡♡
Yasiniz kac bilmiyorum ama 2 yas sendromuyla ilgili tahlilleriniz cok yanlis , ne demek ailesinden ayri cocuklarda oluyor?
Oglum 2 yasindayken essek gibi calisirdim , cok az gorurdu beni hic aendroma girmedi
Kizimda calismiyorum , 24 saat yapisik yasiyoruz aylardir krizde
Soylediklerinizin hicbir bilimsel aciklamasi yok
Yazdiginizin basini okuyun isterseniz , cogu zaman aile ile zaman geciremedikleri gibi hicbir sekilde dogru olmayan bir cumle kullanmissiniz , ikinci cocugu yapmadan once bir abla olarak cocuk gelisimi uzerine kitaplar okumanizi tavsiye ederim , hayat sadece kardeslerimiz ve kuzenlerimizinkine benzemiyorZaten bu 2-3 yaş sendroma giren çocuklar, çoğu zaman aile ile zaman geçiremedikleri için oluyor. Hani sosyal aktiviteler, gezmeler vs. Yani her çocukta olmuyor bu.
Ne mutlu size darisi herkese :) en guzelini yapmışsınız.En sinir oldugum sey , herseyi cok bilen yurdum insani
Benim oglum his kiskanmadi ama basindan beri onu bebegin herseyine dahil ettim
Eve bebek ziyaretine geleblere bebege hediye almayin ogluma alin dedim
Eve gelen aile bireylerine bebege bakmayin oglumla ilgilenin dedim
Ogluma da hep anlattim , cok kucuk bize ohtiyaci var , biz olmadan yasayamaz , ona bakmak zorundayiz dedim , harika bir agabey oldu oglum
Ilki sezaryan ikincisi normal mi? Bir de 13,5 ay ile? Hani 3 ila 5 yıl arasıydı? Ve hani sezaryan sonrası normal olmazdı? Allah allah hep yanlış bilgilendiriyorlar deseneBenim bebeklerim arasında 13.5 ay var
Hiç planlı olmadan oldu.
Düşünüyorum da planlı olsaydı en az 10 yıl çocuk yapmazdım herhalde (sezeryanım çok kötü geçtiği için)
2. Doğumun normal Doğum oldu.
Yaniiii, iyiki olmuşlar tabiki.
Onun dışında elbette kolay diyemem.
Biri 2 yaş sendromu üstelik hafif atlatıyor.
Diğeri diş çıkarma dönemi derkennn
Geçiyor günler.
1 aydır oynamaya başladılar.
Çok eğlenceli.
Bazen ikiz zannediyorlar.
Neyse kendimi avutma şeklim;
Aynı anda büyüyecekler oh mis bla bla. :))
Bakacak olan sizsiniz istiyorsanız yapabilirim diyorsanız yapın tabi.
Ben her 2 doğumum da da yalnızdım.
Of zordu be ..
Ssvd grupları var Türkiye’de yapmak isteyen ve yapan çok oluyor.Ilki sezaryan ikincisi normal mi? Bir de 13,5 ay ile? Hani 3 ila 5 yıl arasıydı? Ve hani sezaryan sonrası normal olmazdı? Allah allah hep yanlış bilgilendiriyorlar desene
Büyüdüklerinde yaş farkının az olması muazzam birşey.Ama küçükken çok zor.Yazarken bile eski günlerimi anımsayıp üzülüyorum.Şöyleki benim çocuklarımın arasında tam 3 yaş var.Şuan kızım 13 oğlum 10 yaşında.Kızıma haksızlık ettiğimi düşünüyorum çoğu zaman.Çünkü o daha benim kucağıma doyamamışken ben kucağımı doldurdum.Birkaç örnekle anlatmaya çalışayım.Merhabalar,
Benim son 2 haftadır bir dürtüm var diyelim.
Bebeğim şuan 7 aylık, ama ikinciyi çok istiyorum. Öyle böyle deeğil. Eğer hani tutarsa ki Mayıs'ta yumurtlama dönemimde olacağım, Ocak sonu 2020'de dünyaya gelmiş, ve bebeğim de16 aylık olmuş olacak.
16 - 17 ay yaş farkı çok mu az? Bir yandan diyorum beraber büyüyüp gider, bir yandan diyorum kıskançlık olur mu? Anneler cevap verirseniz çok sevinirim. Ama bir yandan da çok heyecanlıyım. 5-6 yaş bana çok fazla geliyor.
Arasında fazla yaş farkı olmayan anneler, siz nasıl büyüttünüz? Zorluklar - kolaylıklar neler?
Maksimim heeBi kardesimle 9 digeriyle 14 yas var anneleri gibi duruyorum. Maksimum 3 olsun aradaki yas
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?