YAŞLANINCA HUZUR EVİNE GİTSİNLER

Kesinlikle katılıyorum.Bir yaslı amca anlatıyordu,eşim anneme baktı ama öyle iyiydi ki annem,öyle bir hasta bulsam yine eşime baktırırım
Evlat kimse gerekirse o bakmalı ya da baktırmalı...

Aa kulaklarım sagır oldu
Niye bagırıyorsunuz ki
Ben sizden tarafım,cevabım arkadasaydı.
50 yaş nedir ya,yalnız da kalır,evlenır de,keklik gibi seker de.
83 yasındaki komsum gecen gün konserve yaptı masallah.

Anladık bagırma:)
Valla bunda da haklısın,bir kv yapıştı gelinin ensesine,gençligi kocasıyla bir kahvaltı yapamadan geçti,zavallı tam ev aldı,sefasını süremeden pat diye gitti zavallı
Fedakar kv,ayy torunlarımı bakayım diye yeni eve de kuruldu=/

Canım kusura bakma ama sen onun annenisini istemiyorsun ama ondan senin annene bakmasını bekliyorsun bu ne köy bu ne kasaba

Size çok hak verdim. 6 sene bu düzene de iyi dayanmışsınız. Bu kadar bakımlı, yurt içi yurt dışı gezen, genç kayınvalide nasıl gelin ve damatla aynı evde kalıyor anlamadım. Bu tarz bir insan kendine ayrı bir düzen ister aynı zamanda.

Yazacaklarımı Allah affetsin ama neler gördük
Babamın babaannesi hasta yatalak zamanı 3 çocuğu ve eşleri bakmadı diye bizim tek göz evimize bıraktı babaannem getirip, bizim evimizde vefat etti. Babamın babasının halası da aynı şekilde bizde kaldı 10 yıl hasta baktik kimse bakmadı çok zor zordu yaşamak daha çocuktum o zamanlar. Şimdide annanem bizde babam vefat etti annem felçli, 80 yaşında ninem inan yetişemiyorum çok zor. Zaten yaşlılar karakter olarakta çok zor.
Kolay değil birileriyle aynı evde yasamak, 29 yaşındayım çekirdek aile olarak 5 yıl anca yaşadık
Bence muhtaç olmadıkça kimse kimseye yük olmamalı. Ben asla ama asla kimsenin evinde yaşamayı düşünmüyorum, Allah ta kimseye muhtaç etmesin inşAllah, bana bencillik gibi geliyor

Ben cocuklarimi yaslandigimda bana baksinlar diye dogurmadim anne olmak istedigim icin dogurdum , kimse bana yaslandigimda bakmak zorunda degil cünkü herkesin kendi hayati var. Su dogurulan cocuklara hayat sigortasi yapma egiliminden bir vazgecse türk aileleri artik ya. cok sinir bozucu. insanlar tabuta yanliz giriyor , baslarinin caresine de bakmali. ayrica 50 yasina geldigimde yanliz olursam , bana benim dogurdugum cocuk evlenme de diyemez. ne demek ya 50 yas artik yasli sayilmiyor . 50 yasindaki koca kadin cocugundan izin mi alacak yani ? düsündükce sinirlendigim bir konunuz var konu sahibi , Allah size sabir versin .

Konuya sonradan yazdıklarınızı okudum, kvniz gerçekten çok uyanık bir kadın. 44 yaşında bir kadın daha gencecik oluyor. Kvniz çocuk yaşta anne olmuş belliki, onun yaşındaki kadınlar daha kreş çocuğu sahibi oluyor. evde tek kalmak istemeyebilirdi, buna hak verilebilirdi ama kendisi de karşılığını yapsaydı. Ne demek evde kv yatarken soğukta çocuğu anneye götürmek. Kv otel gibi kullanmış o zaman sizin evi, hatır gönül, torun çocuk sevgisi , aile falan mühim değil , o zaman neden tek kalamıyorum deyip çocuklarının evine çörekleniyor? Zaten normal bir anne olsa çocuklarının huzuru kaçmasın diye genç yaşta başkasının evinin üstüne ev yapmaz. Böyle bencil kadına 6 sene iyi dayanmışsınız, yüzsüz kadın. Eşiniz de çok nankör kusura bakmayın.

Yaşlanıp, hastalanıp bakıma muhtaç hale gelmek başka, gencecik olup önüne seçenek koyulduğu halde ben ya evlenicem ya sizle kalıcam diye tutturmak başka.

Kv evlenmek istiyor evleniyor buna kılıf aramasın. Ben sizi haklı buldum. Ki bir süre de sizinle kalmış zaten. Daha ne yapabilirsiniz?

En baştan böyle olmasaymış keşke. Ne kadar saçmalık. Aynı mahallede ev tutulur kışın ya da özel günlerde evlatlarda bazen kalınır da böyle yük olmayı yakıştırmamalı kimse kendine. Eşinle aranızdaki tartışma da çok saçma olmuş. Sen normal bir zaman konuş eşinle. Annenin amacı evlenmek, sizlerden çekindiği için kılıf uyduruyor falan de.

Eşitlik diyenler konularinizi bilmiyor sanırım yorumlarinizi da okumamış. Ben hatirliyorum sizi Kv yaşlı değil aciz değil keyfi olarak birlikte yaşamak istiyor. O zaman sizin aileniz de sizinle yasamaya başlasın şimdiden. Ben olsam öyle ese o zaman seni boşar ailemleyaşamaya devam ederim yaslandiklarinda derdim.

Ya kaç sene sonrası için şimdiden kavgamı ettiniz cidden.Yarını yaşayacağımız bile garanti değilken.Kimin kime bakacağı kimin kime muhtaç olacağı hiç belli olmaz.Rabbim kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın.

Bizde de böyle bir tartışma olmuştu. Ben demiştim ama huzur evine koyarım gibilerinden. Eşim de çıldırmıştı annemi bırakmam oralara diye
Unutuldu gitti. Daha yıllar var kim öle kim kaa
Gülerek bunu yaznaniz da ayrı içler acısı. ..

Aa kulaklarım sagır oldu
Niye bagırıyorsunuz ki
Ben sizden tarafım,cevabım arkadasaydı.
50 yaş nedir ya,yalnız da kalır,evlenır de,keklik gibi seker de.
83 yasındaki komsum gecen gün konserve yaptı masallah.
Ayyy güldüm ben bilmiyordum büyük harfin bağırma anlamına geldiğini bugün onuda öğrenmiş oldum

Yaaa kusura bakmayın bilmiyordum büyük harfin bağırma olduğunu bugün öğrendim iş yerinde yazıyordum o yüzden öyle olmus

Yanı biraz saçma görünüyor ama ettik eşimin baskıcı tavrı yüzünden aslında kavgamız bakamam bakmam baktirtmam hayırdır sen benim sahibimmisin ben karar veririm ona dedim bende

Yalnız kalamamak çok farklı zor bi durum bende de var malesef o.. Hrp birilerine bağlı yaşamak zorunda kalıyorsun.. Sen onun annesini istememişsin haklı ben olsamda aynısını yapardım adres belli huzur evi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…