YAŞLANINCA HUZUR EVİNE GİTSİNLER

Kv. tutma taraftarı olmadım hiç ama zulmetmeye de gerek yok. Anneannem anlatırdı biz çocukken size onu anlatayım.
Geçmiş zamanda bir gelinle kv varmış. Kv. gözleri iyi görmüyormuş artık çok yaşlıymış. Eve et alındığında gelin ona et yerine fare pişirip getirirmiş o da yermiş bilmeden. Gel zaman git zaman, gelin olan kv olmuş. Canı çok et yemek istemiş gelini de iyi biriymiş hemen anne demiş pişiririm. Pişiriyormuş tam tabağa koyacağı zaman fareye dönüşüyormuş et. Kaç kez yeniden pişirmiş hep aynı. En sonunda kv demiş ki gelinim niye kokutup kokutup getirmiyorsun eti getirsen de yesem ya demiş. Gelin de söylemiş fare oluyor etler diye. O zaman demiş işte getir bende kv.me fare yedirmiştim. Getir yerim demiş.
Bu hikaye kim ne yaparsa aynısını yaşar diye anlatılmış bir hikayedir.
VALLA O İŞLER ÖYLE OLMUYOR BENİM BİR ARKADAŞIMIN ANNESİ VAR KADIN YILLAR BOYU 1 KV 3 GÖRÜMCENİN KAHRINI CEKTİ ÇEKTİ 48 YAŞINDA KANSERDEN GİTTİ KİMİN NE YAŞADIGINI NE YAŞATTIGINI BİR ALLAH BİLİR KOLAY DEGİL BU ŞEKİLDE SABRETMEK Kİ BEN 6 SENEDİR SABREDİYORUM

Bize baksınlar diye büyütmüyoruz tabii,ama yine de herkes yaslanınca kapımızı evlatlarımız acacak,bunu beklemeyecek insan var mı?Ailem bakıma muhtac degil fakat gidiyoruz kahvaltı vs bir hayat belirtisi,bir nese oluyor evde.
Ben de elbette bekleyecegım çocuklarımı,ellerini birseye surdurmesem bile.Artı olmasın da elden ayaktan düşersek bir elimizden tutsunlar ya=/
Ben saclarını okşarken içim titriyor,onlar da bizi el ellerine bırakmasınlar:KK51:
BENİMDE EVLADIM VAR ELBETTEKİ YOLLARINI GÖZLERİZ İÇİMİZ TİTRER AMA BELLİ BİR YAŞA GELMEDEN YÜK OLMAK DOGRU DEGİL 44 YAŞINDAYDI EVLENDİGİMDE 21 YAŞINDAYDIM BEN Bİ BIRAKMADI BALAYINDAN DÖNDÜM 2,5 AY BİZDE KALDI YAA Bİ İNSAN DER BUNLAR YENİ EVLENDİ BİRAZ BAŞBAŞA KALSINLAR HALADA BİRAKMIYOR

BENCEDE EVLENSİN AMA BUNU BENİ VE DAMADINI SUÇLAYARAK YAPMASIN
Suçlasın ne olacak ki insanlar sizi yargilamaz bu devirde kimse kimseyi evinde istemez kimse de neden istemiyorsun demez evlenecek siz de kurtulacaksınız buna bakın her şeyi kafaya takmayın önemli olan sonuç

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
Kayınvalidene de hak vermelisin yalnız yaşamak nereye kadar şimdi gençmiş çok yaşlı değil ama ilerisini de düşünmek zorunda. Oğluna gitmiş olmamış kızına gitmiş olmamış ne yapsın kadın bence haklı. Bakma konusunda ne sen eşine karışabilirsin ne de o sana anne babasını insan nasıl bırakabilir eşin sana kızgınlıkla söylemiş şöyle düşün senin annen gelse ve eşin istemese sorun yaşasanız sende eşine aynı şeyleri söylerdin biraz empatiyle düşünmelisin canım

Suçlasın ne olacak ki insanlar sizi yargilamaz bu devirde kimse kimseyi evinde istemez kimse de neden istemiyorsun demez evlenecek siz de kurtulacaksınız buna bakın her şeyi kafaya takmayın önemli olan sonuç
KİMSE UMRUMDA DEGİL ZATEN AMA EŞİMİN DÜÜNCESİ UMRUMDA ADAM RESMEN VİCDAN AZABI ÇEKİYOR BEN ANNEME SAHİP ÇIKSAYDIM EVLENMEZDİ DİYOR

Bize baksınlar diye büyütmüyoruz tabii,ama yine de herkes yaslanınca kapımızı evlatlarımız acacak,bunu beklemeyecek insan var mı?Ailem bakıma muhtac degil fakat gidiyoruz kahvaltı vs bir hayat belirtisi,bir nese oluyor evde.
Ben de elbette bekleyecegım çocuklarımı,ellerini birseye surdurmesem bile.Artı olmasın da elden ayaktan düşersek bir elimizden tutsunlar ya=/
Ben saclarını okşarken içim titriyor,onlar da bizi el ellerine bırakmasınlar:KK51:
Beklenti içine girmeyin derim çünkü çocuklarımız ortalama 65 yaşına kadar çalışacaklar. O yaştan sonra da zaten kendilerinin bakıma ihtiyacı olacak. Eskiden olduğu gibi 40lı yaşlarda emekli olunmuyor. Kaldı ki oğlunuz varsa oğlunuz kızınız varsa da kızınız bakmalı. Başka birinin çocuğundan beklentiye girmekte çok yanlış ( sizi kastetmedim genel söyledim.) Bence yakın ama ayrı bir ev ve bakıcı çok daha mantıklı. Hayat şartları buna doğru yönlendiriyor.

Sizde kv ile yaşayıp duyarlı olalım mi yazdınız anlayamıyorum en iyi sizin anlamanız lazım zorluklarını bilen biri olarak yaşayan birinin bana böyle yazmasına çok şaşırdım mutluluk için çaba vermek gerek bizdede o yok malesef
Evet ben yazdım biliyorum ne kadar zor olduğunu ama kadının gidecek yeri yok diyorsunuz evlenmesi isabet olmuş benim kv gerçekten çok geçimsiz bir insan ama sonuçta biz de yarın öyle olabiliriz yani demek istediğim kolay olması değil sadece insanlık namına istememek biraz fazla

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
50 yaşında kadın genç... bakıma muhtaç değil... kendi başına niye yaşayamıyor. evlenmek isterse evlenir! gitsin evlensin. sen bakmadın evlendim nasıl bir mantık... yaşlı olur bakıma muhtaçtır anlarım. ilerde ailen yaşlanır iş göremez hale gelir. bakarsınız yada kadın tutarsınız çözersiniz. 50 yaşındaki kadınla bu durum bir mi canım?? ne alaka yani!! elma ile armut karşılaştırmış resmen eşiniz! benim iş yerimde 50 yaşında insanlar canavar gibi çalışıp aile geçindiriyor.

Igrenc bir yorum kadin agzi ile bakmam demis kaynana iftira mi atıyor ki konu sahibinin oyle deme hakki olsun
Ev alalim demis gene yalniz kalamam diyor daha neler. 50 yasinsaki kadinin neyine bakacak allah aski . Ironi anlaminda soyledim . Kim ister 50 yasnda kaynanayi. 70 80 olsa muhtac deriz

VALLA O İŞLER ÖYLE OLMUYOR BENİM BİR ARKADAŞIMIN ANNESİ VAR KADIN YILLAR BOYU 1 KV 3 GÖRÜMCENİN KAHRINI CEKTİ ÇEKTİ 48 YAŞINDA KANSERDEN GİTTİ KİMİN NE YAŞADIGINI NE YAŞATTIGINI BİR ALLAH BİLİR KOLAY DEGİL BU ŞEKİLDE SABRETMEK Kİ BEN 6 SENEDİR SABREDİYORUM
Kuralları okuyarak yazarsan büyük harf kullanarak yorum yazmak bağırmak anlamı taşıdığından banlanma sebebidir. Ben ananemin anlattığı bir hikayeyi anlattım sadece. Uyup uymadığına karışmadım. Başkasına da yarayışlı olabilir. Alacak olunduktan sonra karıncadan bile alınır ders.

Kuralları okuyarak yazarsan büyük harf kullanarak yorum yazmak bağırmak anlamı taşıdığından banlanma sebebidir. Ben ananemin anlattığı bir hikayeyi anlattım sadece. Uyup uymadığına karışmadım. Başkasına da yarayışlı olabilir. Alacak olunduktan sonra karıncadan bile alınır ders.
yaaa hiç bilmiyordum büyük harfin problem oldugunu :) klavyeden yazıyorum ya o yüzden hep büyük oluyor :) bende arkadaşımın annesinin derten nasıl öldügünü geride kalanların nasıl mutlu oldugundan ders çıkarmayı tercih ediyorum bu işler tercih sonuçta yine de teşekürler

Back
X