- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.080
- 548
biz seninle sonra ozelden konusalim bence cunku simdi burada ne yazsam alinti yapmadan ortaya konusup alttan alta laf dokundurmaya calisan olacak. sinirlerim feci bozuldu.Adamın ne söylediği bile netleşmeden “adam bunamıştır” varsayımıyla farazi yorumlar yapıldı sassy, “inşallah mahkemeye verilirsin terbiyesizsin” falan bile denildi konu sahibine. Varsayım geliştireceksek mağdurun lehine geliştirelim diyorum ben de. Kimsenin “yaşlılar taciz etmez” dediğini düşünmüyorum ama pek çok kişinin muhtemel yaşlı ebeveyn/büyükanne büyükbaba nedeniyle aşırı hassas olduğunu ve onları göz önünde bulundurarak yorum yaptığını düşünüyorum. Aşırı iyi niyet de cabası. Bu benim de mustarip olduğum bir şey ama taciz konusunda epey aydınlandığım için net görüyorum artık. Bu ülke iğrenç insanlarla kaynıyor.
Yahu işte o dedenin ne hastalığı vardı bilmiyorduk ki eskiden . Ben de işte bunun peşindeyim . İstemsiz yaşlılarda görülen hastalıklar. Hepinmizin başıma gelebilirSassy bence yorma kendini. Ben daha ilkokula giderken yaşlı bir akrabamız tarafından tacize uğradım. Ona rağmen sanki dedeler böyle bir şey yapmaz, onlar tacizci değil demişim gibi bir hava oluştu burada. Üstelik tacizin ne olduğunu gayet iyi bilirken.
Konu sahibi de adamın ne dediğini bence tam anlamadı, burda da anlatamadı. Biz de bunun üzerine kafası gidik herhalde kanısına vardık. Ama gel gelelim adımız tacizciyi savunan oldu şaka gibi. Kendi bile tam anlamadım “gibi şeyler” diye anlatan birine , itmekle yanlış yaptın adama bisey olsa başın daha çok belaya girer yaşlı adam bu dedik diye pis zihniyetli olduk şaka gibi.
“Tepkisiz kalsaydınız demiyorum ama ittirmeniz doğru değil.” Dediğim için tacizciyi savunuyor oldum, hatta gerizekalı bile dendi. İnanılır gibi değil.Burası gerçekten çok tehlikeli:)
Yorumları okumamış olsam gerçekten de yaşlı diye taciz etmesine olur öyle sus ve sesini çıkarma dediler sanacağım.
Gayet de herkes taciz olması ihtimalinde tepkilerini gösterdiler. Ya taciz değilse kısmını düşünmek ve şiddet uygulanmasına karşı çıkmak başka tacizciyi aklamak başka.
Nasıl çarpıtıyorsunuz ya hoşunuza gidiyor belli:)
Onda bir çoğumuz tamamız zaten. Tacizciyi adamdan sayıp ceza falan veriyorlar. Sırf o sebepten ben de dokunmazdım.
Genelimiz ittirmeyi doğru bulmadı zaten.
Valla bana taciz edeni diyorsan beratti gayet aklı başındaydu. Kendi arabasıyla yurt dışından ülkeye gelebilecek kadar da sağlamdı. Onunli düpedüz sapıklık.Yahu işte o dedenin ne hastalığı vardı bilmiyorduk ki eskiden . Ben de işte bunun peşindeyim . İstemsiz yaşlılarda görülen hastalıklar. Hepinmizin başıma gelebilir
evet ittirmem yanlış oldu. O kadar gözüm döndü ki hakim olamadım kendime“Tepkisiz kalsaydınız demiyorum ama ittirmeniz doğru değil.” Dediğim için tacizciyi savunuyor oldum, hatta gerizekalı bile dendi. İnanılır gibi değil.
yok canim sen simdi kendin ne dedigini bilmiyorsundur, yasadiklarini da bilmiyorsundur. derhal gidip yasli tacizcileri bi arastir. bu konudaki adam da onlarin elebasi. eminsin olayi yasamadin ama emin olmak zorundasin. birazdan da toplanip bu adamin (dede demiyorum) seyinden sallandirilmasi icin gerekenleri yapicaz. ama adam kesinlikle saglikli, eminiz ondan.Sassy bence yorma kendini. Ben daha ilkokula giderken yaşlı bir akrabamız tarafından tacize uğradım. Ona rağmen sanki dedeler böyle bir şey yapmaz, onlar tacizci değil demişim gibi bir hava oluştu burada. Üstelik tacizin ne olduğunu gayet iyi bilirken.
Konu sahibi de adamın ne dediğini bence tam anlamadı, burda da anlatamadı. Biz de bunun üzerine kafası gidik herhalde kanısına vardık. Ama gel gelelim adımız tacizciyi savunan olduk şaka gibi. Kendi bile tam anlamadım “gibi şeyler” diye anlatan birine , itmekle yanlış yaptın adama bisey olsa başın daha çok belaya girer yaşlı adam bu dedik diye pis zihniyetli olduk.
Biri saldırı, diğeri savunma. Orantısız evet. Ama bu detayı belirtmek lazımFiziksel saldiri > sozlu saldiri.
Maalesef ki öyle. Ceza almayacağını ya da ağır bir ceza almayacağını biliyorlar.
Bir Youtube programı izledim, itiraflar yapılıyor. Gencecik bir kız ölüm tarihimi biliyorum diyordu. Niye biliyor musunuz? Tacizcisi hapisten çıkıyormuş, haber yollatmış; çıkar çıkmaz seni öldüreceğim, girer tekrar yatarım, çıkarım demiş.
Biz de daha tacize uğradıysan sus ve uzaklaş aşamasındayız.
evet yani banlanmamak icin yazmadim demissiniz ama gozunuzu seviyim su adam size ne dedi bi tam olarak yazin?@Secil23 adamın akli dengesine dair ne düşündünüz? Sizce bunamış vs. olabilir mi? Nasıl görünüyordu? Söylediği sözlerin cinsel içerikli olduğundan emin misiniz? Para vs. istemiş olabilir mi? Lütfen aydınlatın bizi
Biri saldırı, diğeri savunma. Orantısız evet. Ama bu detayı belirtmek lazım
Valla konu sahibi net bir şekilde yazsa mesaj beğenmeyi bırakıp anlayacağız.yok onu gördümde ben adamın net sapık olup olmadığını anlamadım çünkü şimdiye kadar duyduğum laf atmalardan da bir değişik. adamın kafa gitmiş gibi o yüzden gereksiz muhattaplık olmuş bence.
seni tenzih ederek soyleyeyim ama bu forumda gercekten oyle bir hava olusuyor ki bazen, insanlar birbirlerini desteklerken gaza getiriyorlar. konunun en basindaki yorumu yapan insan bile “ben boyle bir sey mi dedim” diye kendinden suphe ediyor. sirf insanlari galeyana getirmek icin yazan cok. alinti yok, ortaya yaziliyor suclayici bir dille. ben bunu iyi niyetli bulmuyorum hic.Valla konu sahibi net bir şekilde yazsa mesaj beğenmeyi bırakıp anlayacağız.
Biraz genel konuşmuş olduk bu sebeple.
Ben şahsım adına, "o yaşta biri laf atsa ne olur." "kezban mısın da böyle tepki verdin" "duymazdan gelseydin" türevi yorumları eleştirdim. Kimseyi kadın düşmanlığı ile itham etmedim. Çoğu zaman nicklere bile bakmıyorum, yorumu okuyorum, onun üstüne yorumluyorum. S sassyassyy Hanım'ın dediği gibi kimseyi ayrıştırma niyetinde değilim. Hatta mutabık olduğumuz noktalar da var. Şiddet konusu gibi, onu ben de doğru bulmadım. Mağduru korumak adına yapılmaması gerektiğini söyledim. Benim eleştirdiğim şey, ilk sayfalardaki olası bir taciz mağdurunu ötekileştirme durumuydu. Belli ki bir telaş ve endişe ile konu açmış biri var karşımızda. Hemen suçlayıp kezban mısın, böyle tepki mi verilir denmemeliydi.
Aldılı verdili bişiler bişiler demiş, tam anlamamış(?) Konu sahibi de bana mı diyorsun diye girişmiş.evet yani banlanmamak icin yazmadim demissiniz ama gozunuzu seviyim su adam size ne dedi bi tam olarak yazin?
yirtindim resmen taciz cumlesini duymak icin saka gibi.
Valla şahsım adına ne özel hayatımda ne de burada kimsenin şahsına hakaret etmedim.şey gibi mi bu burada millete akılsızsın gerizekalısın yazmak gibi mi?
iki gün banlanıp gelirim
tacizin sadece karşı cinsin laf atması olduğunu düşünmek.
1- Şimdi adam bunamış mı bilmiyoruz.seni tenzih ederek soyleyeyim ama bu forumda gercekten oyle bir hava olusuyor ki bazen, insanlar birbirlerini desteklerken gaza getiriyorlar. konunun en basindaki yorumu yapan insan bile “ben boyle bir sey mi dedim” diye kendinden suphe ediyor. sirf insanlari galeyana getirmek icin yazan cok. alinti yok, ortaya yaziliyor suclayici bir dille. ben bunu iyi niyetli bulmuyorum hic.
Ben konu sahibini etiketleyerek birkaç soru sordum, onlara yanıt almadıkça konu özelinde konuşmamayı seçeceğim sanırım. Konu sahibi ara sıra gelip “adam iyi mi acaba endişeliyim” yazıp gidiyor, biz kafaları yedik burada. Umarım yanıtlar soruları..1- Şimdi adam bunamış mı bilmiyoruz.
2- Tam olarak ne dedi bilmiyoruz.
Herkes farazi yorum yaptı haliyle. Konu sahibi Kezban ve terbiyesiz olmakla suçlandı. Ben buna tepki verdim, diğer üyeleri bilmem.
Arada polemikler çıktı, hakaretler havada uçuştu. Hiç tarzım değil, tasvip etmiyorum, kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok. Kaç saattirLouder Hanım ile yorumlaşmalarımızda az çok bakış açımı belli ettim diye düşünüyorum. Böyle fikirleri olan biri tutup da şahsa saldırıyı zaten onaylamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?