Yazlıkta akrabalar özel seslerimizi duymuş -2

Nerden biliyorsunuz aynı yatak odasını mı paylaşıyorsunuz kuzen ve eşiyle?
Boşanacaklar ama tatile gelmişler yersen. Konu sahibi güzelce ara bozmuş ortalığı velveleye verip aşikar.
Kuzen boş konuşmuş,birde eşi oturup anlatsa kendi açısından evliliklerini oda haklıdır kendince. Öte yandan evliliğini,yatak odasındaki münasebetine kadar anlatan kuzen normal,bizim seviştiğimizi duymuşlar bana laf etti diye ortalığı ayağa kaldıran konu sahibi normal,eşimin ne suçu var beni mutlu etmekten başka diye ortalığı inleten konu sahibinin eşi normal,bir tek kuzenin eşi densiz tü kaka pis mi diyelim. Ailede bence en normal insan o,belli ki samimi olduklarını düşünerek şaka yapmış yazık ne bilsin yerden yere vurulacağini. Bilse böyle yaygara kopacak,eminim günaydın bile demezdi konu sahibine.
Iyi de herkesin ahlak anlayışı farklıdır. Kimisi bu tarz konuları hiç konuşmaz. Mesela ben kimse ile bu konuları konuşmam, kimse de bana bu konuları açmaz. Daha yeni tanıdığınız ve ahlak anlayışını bilmediğiniz kişilerle bu tarz şakalaşmalar olmaz. Önce tanırsınız kişiyi sonra ne konuşup konuşmayacağınıza karar verirsiniz. Biri gelip bana ulu orta böyle bir şey dese kocama gidip demem, onu orada ben rezil ederim. Herkes haddini huddudunu bilsin.
Ayrıca evliliği kurtarmak adına tatile giden de çok. Kurtulmazsa ayrılıyor millet. Hatta bu kadın yüksek ihtimalle kocası ile o gece de tartışma yaşamış olabilir sesleri duyduklarında. Sabah da o yüzden böyle ulu orta rezil edeyim mantığı ile gelmiş olabilir.
Ben olsam hiç karışmam. Kurtarmak isteyen evliliğini kendi kurtarır. Kimse kimsenin sebebi olmaz. Kimse kuzeni için gidip boşanmaz.

Iyi de herkesin ahlak anlayışı farklıdır. Kimisi bu tarz konuları hiç konuşmaz. Mesela ben kimse ile bu konuları konuşmam, kimse de bana bu konuları açmaz. Daha yeni tanıdığınız ve ahlak anlayışını bilmediğiniz kişilerle bu tarz şakalaşmalar olmaz. Önce tanırsınız kişiyi sonra ne konuşup konuşmayacağınıza karar verirsiniz. Biri gelip bana ulu orta böyle bir şey dese kocama gidip demem, onu orada ben rezil ederim. Herkes haddini huddudunu bilsin.
Ayrıca evliliği kurtarmak adına tatile giden de çok. Kurtulmazsa ayrılıyor millet. Hatta bu kadın yüksek ihtimalle kocası ile o gece de tartışma yaşamış olabilir sesleri duyduklarında. Sabah da o yüzden böyle ulu orta rezil edeyim mantığı ile gelmiş olabilir.
Ben olsam hiç karışmam. Kurtarmak isteyen evliliğini kendi kurtarır. Kimse kimsenin sebebi olmaz. Kimse kuzeni için gidip boşanmaz.

zaten eleştirilen şey konunun gidip ağlayarak kocaya anlatılmasıydı. bu tip konuları ulu orta konuşmak istemeyen hiç kimse ağlaya ağlaya kocasına gidip ortalığı ayağa kaldırmaz.
aksine cevabını verir ağzını kapatır. konu uzamaz.
konu gerçek değil ama velev ki olsaydı konu sahibi dibine kadar haksız ve hatalı.

Sizin deyiminizle evde tanimadigi, ahlak anlayisini bilmedigi bilmem kaç tane cift varken ulu orta inleyen biri, ulu orta konusulunca rahatsiz olup benim ahlakima uymuyor dese kim kimi rezil eder tartisilir dogrusu.

Sizin deyiminizle evde tanimadigi, ahlak anlayisini bilmedigi bilmem kaç tane cift varken ulu orta inleyen biri, ulu orta konusulunca rahatsiz olup benim ahlakima uymuyor dese kim kimi rezil eder tartisilir dogrusu.
Eskiden insanlar dip dibe yaşıyormuş. Onlar birbirinin sesini duymuyor muydu sanıyordunuz. Yetişkin, evli çiftler herkes neyin, ne olduğunu zaten biliyor. Kimse gelip arsız arsız bana böyle konuşamaz. Bunun apartman versiyonu da defalarca başlık olarak açıldı keza. Apartmanda kendi evinizde de sesler sağa sola gidiyor.

Ben konu sahibine sadece o konuda hak verdim. Mahalleyi ayağa kaldıracak bir inleme yok, birkaç ah oh sesi duyulmuş. Kuzen ve eşinin evliliğinde eksik olan oymuş ki konser gibi gelmiş bence. 🙄

Eskiden insanlar dip dibe yaşıyormuş. Onlar birbirinin sesini duymuyor muydu sanıyordunuz. Yetişkin, evli çiftler herkes neyin, ne olduğunu zaten biliyor. Kimse gelip arsız arsız bana böyle konuşamaz. Bunun apartman versiyonu da defalarca başlık olarak açıldı keza. Apartmanda kendi evinizde de sesler sağa sola gidiyor.

Eskiden olan şey yokluktan, zorunluluktan olan bir şeymiş. Ayni odada cocuklar varken de kari koca sevişiyormuş bunu ornek vereceksek.

Kendi evinde olmak başka, bir kaç aileyle birlikte AYNİ evde ve yakin odalarda olmak başka. Herkes neyin ne oldugu biliyorsa diye kalabalikta inlerse, konuşan cikar illa ki.

Ben konu sahibine sadece o konuda hak verdim. Mahalleyi ayağa kaldıracak bir inleme yok, birkaç ah oh sesi duyulmuş. Kuzen ve eşinin evliliğinde eksik olan oymuş ki konser gibi gelmiş bence. 🙄

Gece ses cok gidiyor zaten sessizlikte olunca hani bagirip cagirmasa bile duymuş olabilirler. Ama elalemin evinde sevişmek riskli bir iş ses gidebilir bu kadar aglayacaksa kendini tutacakti veya otele daha once gidip acisini cikartip gelseydi😁😁😁😁😁😁

Eskiden olan şey yokluktan, zorunluluktan olan bir şeymiş. Ayni odada cocuklar varken de kari koca sevişiyormuş bunu ornek vereceksek.

Kendi evinde olmak başka, bir kaç aileyle birlikte AYNİ evde ve yakin odalarda olmak başka. Herkes neyin ne oldugu biliyorsa diye kalabalikta inlerse, konuşan cikar illa ki.
Ne fark ediyor zorunluluktan olunca? Netice itibariyle ahlak anlayışı gereği kimse böyle arsızca konuşamıyordu.
Çıkarsa yer lafı oturur. Cevap verdiği kadar cevabını alır.

Gece ses cok gidiyor zaten sessizlikte olunca hani bagirip cagirmasa bile duymuş olabilirler. Ama elalemin evinde sevişmek riskli bir iş ses gidebilir bu kadar aglayacaksa kendini tutacakti veya otele daha once gidip acisini cikartip gelseydi😁😁😁😁😁😁
Bence onu adama söylemek lazım, isteyen o, kadın görev olarak görüyor. Orgazm taklidi abartılmış galiba biraz. 😂

ya CiRiLLA CiRiLLA anlamıyorsun bak yazmıyım yazmıyım diyorum ama
bi kere yazlık 7 oda 3 banyo büyük bir bahçe şaraplar meyveler var
nasıl diyim arsen hanımın çiftliğini bildin mi heh işte öyle kocaman bir yapı
konu sahibi de diyor ki bu kadar büyük bir şatonun içinde sesin böyle gideceğini bilemedim.
zaten bütün betimlemeleri de o nedenle yaptım diyor. Şaraplar meyveler kısmını da -bence- çok sarhoştuk hatırlamıyorum-a getirmek istedi de sonra kayınvalde de içenlerden e döndü orada olay.

ya CiRiLLA CiRiLLA anlamıyorsun bak yazmıyım yazmıyım diyorum ama
bi kere yazlık 7 oda 3 banyo büyük bir bahçe şaraplar meyveler var
nasıl diyim arsen hanımın çiftliğini bildin mi heh işte öyle kocaman bir yapı
konu sahibi de diyor ki bu kadar büyük bir şatonun içinde sesin böyle gideceğini bilemedim.
zaten bütün betimlemeleri de o nedenle yaptım diyor. Şaraplar meyveler kısmını da -bence- çok sarhoştuk hatırlamıyorum-a getirmek istedi de sonra kayınvalde de içenlerden e döndü orada olay.

İlk konuda "yan oda" demişti diye hatirliyorum. Şimdi bir daha baktim "yan odamizda kaliyorlardi" yazmiş. 🙄🙄 Yan odada insanlar kaliyorsa şato olmasinin anlami yok. 😁 Evin bir ucundan oteki ucunalik bir durum yok yahggnii.

Ama eskiden insanlar kendi evlerinde dip dibe yaşıyormuş😉

Arsız konuşma kısmına gelince size konuşamaz çünkü cevabını verirsiniz dimi?
Ağlayarak kocişinize gidip herkesi olaya dahil edip bilgilenmesini sağlamazsınız herhalde.
Kocanızda karım beni mutlu ediyor demez herhalde bütün aile büyüklerinin önünde.
Ha bunu söyleyebilecek ahlak anlayışı varsa o zaman kızın söylediğine de gülüp geçebilmeliydi konu sahibesi.

Ama eskiden insanlar kendi evlerinde dip dibe yaşıyormuş😉

Arsız konuşma kısmına gelince size konuşamaz çünkü cevabını verirsiniz dimi?
Ağlayarak kocişinize gidip herkesi olaya dahil edip bilgilenmesini sağlamazsınız herhalde.
Kocanızda karım beni mutlu ediyor demez herhalde bütün aile büyüklerinin önünde.
Ha bunu söyleyebilecek ahlak anlayışı varsa o zaman kızın söylediğine de gülüp geçebilmeliydi konu sahibesi.
Sanırım ne demek istediğimi anlamadınız. Kendi evlerinde dediğiniz şey kendi evleri olmuyor, eskiden eltiler vs kayınbabanın evinde de aynı durumda yaşamışlar. Yani arada bir fark yok. "Onların kocalarının evi yok, kendilerinin evi yok." Ve ahlak anlayışı gereği de kimse birbirine bu tarz konular açmazmış. He keza apartmanlarda yatak odaları da yan yana oluyor. Bir evin içindeki yan odadan farkı yok. Komşu gelip size böyle densiz konuşur mu?
Ben öyle yaparım dedim, ben yapı itibariyle gidip kimseye ağlayan biri değilim, kişilere o an tepkimi veririm. Bu kadının öyle davranmamış olması diğerinin arsızca konuştuğu gerçeğini değiştirmiyor.

Back
X