Dogru mu anladim bilmiyorum ama kardeşinizin eşi kamuda çalışıyor demissiniz anladigim kadarıyla dönüşümlü çalışıyor neden eşi ile beraber eczaneye gidiyor gitmese çocuğu ile evde kalsa kendisi işe gittiğinde size biraksa olmaz mi
Anasınıfında ne tür ödevler veriliyor çocuğa ? Bir de babası belli günler evde oluyorsa neden çocuğuna kendi bakmıyor, insan kendi çocuğuna bakmaya üşenir mi?
Şimdi ne kadar çok ödeve boğulma o kadar ilgi gibi görülüyor. Süper okul dolu ders:)))Arkdşımın kızı 1. Sınıfta uzaktan eğitimle resim beden dersi bile var:)))) veli okul olmayan sürecin parasını istemesin diye midir göz boyamak mıdır? Böyle itici durumlarKonu sahibesi, bence 2 gun babasi baksin; 3 gun siz bakin bunalmayin.
Cocuk sizdeyken de beraberce oynasinlar cocuklarin ikisi icin de pozitif olur sIkIlmazlar boylece.
Anaokuluna gelince o kadar odeve etkinlige ne gerek var anlamadim, ogretmenle konusun ben bunlara yetisemiyorum odevlerin bir kismini yapmasa benim bebe olur mu diyin. Anaokulunda ne odev oluyor ki? Ben kresteyken yiyip icip oynuyorduk sarki soyluyorduk. Anaokulunda ne odevi oluyor ki??
Eşi de niye sürekli eczanede ki acaba..İşte ben de bunu diyorum. Kari koca eczanede oluyorlar onlar. Bazen bir hafta ise gitmediği oldu kardeşimin eşinin ama ikisi eczanedeydi yeğenim de bende. Sorun değil, yine diyorum gelsin kalsın tabi ama onlara da böyle bir fikir sunsam mi dedim...
Bu arada tekrar ifade edeyim, çocuklar taşıyıcı olduğu için babam da kronik hasta olduğundan dolayı annemler tamamen karantina hayatı yasiyor. Yani oraya gönderemeyiz asla.
Oda eczaneye gidiyor işte. İkisi birden eczanede oluyorlar. C.tesi günü kardeşim gitmiyor evde çocuğuyla oluyor eşi gidiyor. Hafta içi de iki gün öyle yapsalar mi diye teklif edeyim mi diyorum.... Mesele bu aslında da... Buradan bakmak istemediğim anlamı çıkıyor mu gerçekten?Dogru diyor konu sahibesi, babasi niye bakmiyor cocuguna ? Bu konuda bir tek burayi anlayamadim ben.
Maske dağıtımları da eczanelere geçti. Sanırım yoğunlarYani zaten 2 kisinin işe gitmesine de gerek yok bence. Anne ya da baba birisi evde otursun, digeri ise gitsin. Evde oturan cocuga baksin. Neden 2si de eczaneye gitmek zorunda anlamadim, tek eczaci yeter 1 eczaneye.
aynısını yazmak istiyorumBilemedim ya, bebegın eczanede hasta insanların gelip gıttıgı yerde kucucuk odada durmasına benım gonlum razı olmazdı.
Yani zaten 2 kisinin işe gitmesine de gerek yok bence. Anne ya da baba birisi evde otursun, digeri ise gitsin. Evde oturan cocuga baksin. Neden 2si de eczaneye gitmek zorunda anlamadim, tek eczaci yeter 1 eczaneye.
Bebek yanı ya minicik.aynısını yazmak istiyorum
bebek daha 1.5 yaşındaymış..
Ben size bakicimisin diyemeyecegim o onların çocuğu sorumluluk sizin de demiycem şu dönemde sizde elinizi bu şekilde tasin altına koymuş olun zira sadece kendimizi düşünecek dönemde değiliz Allah kolaylık versinMerhaba hanımlar...
Kız kardeşim ve eşi eczacılar. Kardesimin eczanesi var eşi ise kurumda eczacı. Bir buçuk yaşında çok tatlı ve birlikte olmaktan keyif aldığım bir yeğenim var.
Kardeşimin eczanede annem ve babam yanında oluyordu ve yeğenime eczanede arka tarafta ayrı bir oda yapıldığı için annem orada bakıyordu. Ama Corona dolayısıyla babam kronik hasta olduğu için annemleri evlerinden çıkarmıyor bizlerde bu süreçte asla yanlarına gitmiyoruz.
Ben de öğretmenim ve 5.5 yaşında bir çocuğum var. Anasinifi öğrencisi. Şimdi ben evdeyim diye hafta içleri 1-6 arası yeğenimin de eczanede olmasını çok istemediğim için ben bakıyorum. Yeğenim eczanedeyken kardeşim arka odada yanında oluyor. O ve kalfası tekse çocukla arkada kaldığı için eczaneye de haliyle bakamaz. O yüzden bende. Ama şu ara eşi de aralıklı çalışıyor ama yine bebek bende oluyor. Aslında sorunda etmiyorum.
Ama şöyle bir durum var. Benim çocuğumun dikkat eksikliği sorunu var ve biz normal şartlarda teknolojiden olabildiğince uzak sürekli kendimiz ilgilenerek bakıyorduk dikkat güçlendirici etkinliklerle vs. Ama bu süreçte yeğenim bizde olunca iki çocuğa birden yetişemiyorum ve haliyle TV ve bilgisayar ellerinde oluyorbir de oğlumun anaokulundan sürekli dersleri geliyor ve ben onları öğlen 1 ile akşam 6 dan sonra ancak bir kısmını yaptırip kalanını haftasonu tamamlıyorum. Ben de öğretmen olarak öğrencilerime etkinlik yollayıp takip etmeye çalışıyorum ve isin açığı hepsine birden yetişmekte zorlanıyorum.
Şimdi kardesimin eşi de boş oluyor ya ara ara en azından eşinin olduğu iki gün getirmese yeğenimi demek istiyorum. Yani hafta içi 3 gün bana gelse demek istiyorum. Sonuçta eşi de eczanede arkada bakabilir ve bu ara eczane pek yoğun değil sadece maske dolayısiyla yoğunluk yaşıyorlar ara ara.
Ama içime hem sinmeyen birsey var hem de söylemeye utanıyorum. Uzulurse ya artık bakmak istemediğimi düşünürse diye...
Sizce annem üzerinden mi haber yollayayım, benden bağımsız annemin önerisi mı olsa yoksa ben mi söylemeliyim? Ve nasıl ifade etmeliyim kendimi. Yeğenimi de kardeşimi de çok seviyorum. Onların işleri kolaylassin istiyorum ama kendime, işime, çocuğa ve eve de yetebilmek istiyorum.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Teşekkür ederim simdiden..
Bence babanın evde kalip çocuğa bakmasını onlar da dusunebilirdi, çok farklı dahiyane bir fikir değil,demek böyle uygun gördüler ki size böyle bir şey söylemiyorlar.Şimdi siz teklif etseniz hem onlara akıl veriyormuş gibi olur hem de çocuktan sıkıldı izlenimi doğar.Bir şey söylemeyin, idare edin derim.İşte ben de bunu diyorum. Kari koca eczanede oluyorlar onlar. Bazen bir hafta ise gitmediği oldu kardeşimin eşinin ama ikisi eczanedeydi yeğenim de bende. Sorun değil, yine diyorum gelsin kalsın tabi ama onlara da böyle bir fikir sunsam mi dedim...
Bu arada tekrar ifade edeyim, çocuklar taşıyıcı olduğu için babam da kronik hasta olduğundan dolayı annemler tamamen karantina hayatı yasiyor. Yani oraya gönderemeyiz asla.
Babası eczaci olduğu için kendini yeterince riskli görüyor ve çocuğun teyzesinde daha güvende olacağını dusunuyo olabilirmi ?Dogru diyor konu sahibesi, babasi niye bakmiyor cocuguna ? Bu konuda bir tek burayi anlayamadim ben.
Anne baba farklı yerlerde çalışıyor benim anladığım, dönüşümlü çalışma olduğu için kamuda çalışan boş günlerde yardıma gidiyor sanırım diğer eczaneye.
Belki çocuğun enfekte olmasını engellemek için mümkün olduğu kadar az bir araya gelmeye çalışıyorlardır, çoğu sağlık çalışanı şu an öyle yaşıyor
Bence söylerseniz biraz yanlış anlaşılabilir. Yegeninizin yerinde kendi çocuğunuz olduğunu düşünün kardesiniz size böyle bir şey söylese zorunuza giderdi sanırım. Bu kadar dayanmissiniz bence iyiliginize gölge düşürmeyin. Gerekirse anaokulu ödevlerini biraz gozardi edip iki çocuğa oyun oynatmaya çalışın. Siz kesinlikle haklısınız zordur eminim ama arkadaşların dediği gibi dört beş çocuğu olan anneler de var . Zaten siz de çalışıyorsunuz bir daha nerde boş kalacaksınız ki. Evde olmanız kardesinizin de içini nasıl rahatlatmistir bı düşününİşte ben de bunu diyorum. Kari koca eczanede oluyorlar onlar. Bazen bir hafta ise gitmediği oldu kardeşimin eşinin ama ikisi eczanedeydi yeğenim de bende. Sorun değil, yine diyorum gelsin kalsın tabi ama onlara da böyle bir fikir sunsam mi dedim...
Yani evet, bu kadar risk altindalarsa komple kalmalı çocuk.Babası eczaci olduğu için kendini yeterince riskli görüyor ve çocuğun teyzesinde daha güvende olacağını dusunuyo olabilirmi ?
Anaokulunda okuyan çocuğum var ödev filan bir bahane olamaz..
Hatta ben olsam aksamlarida bu sürede anne babasına gitmesini istemem ..
Belki onlar aksamlarida birakacalardirda sizden o enerjiyi alamamislardir..
Bebek yanı ya minicik.
Hayatimda hıc bebek bakmadım ama simdı bırı bakar mısın dese tabi derım. Cunku suan normal bir zamanda degılız. Birbirimize yardım etmek zorundayız. En azından ben boyle dusunuyorum.
Yok bizde aileler hep bir arada. Kardeşim acilde uzmanlık yapıyor eşi de öyle aile birlikleri devam ediyor. Eczacı olanlar da oyleler. Kardeşim ve eşi birlikte eczanede oluyorlar yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?