Yeğenime bakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşte ben de bunu diyorum. Kari koca eczanede oluyorlar onlar. Bazen bir hafta ise gitmediği oldu kardeşimin eşinin ama ikisi eczanedeydi yeğenim de bende. Sorun değil, yine diyorum gelsin kalsın tabi ama onlara da böyle bir fikir sunsam mi dedim...

Bu arada tekrar ifade edeyim, çocuklar taşıyıcı olduğu için babam da kronik hasta olduğundan dolayı annemler tamamen karantina hayatı yasiyor. Yani oraya gönderemeyiz asla.

Anasınıfında ne tür ödevler veriliyor çocuğa ? Bir de babası belli günler evde oluyorsa neden çocuğuna kendi bakmıyor, insan kendi çocuğuna bakmaya üşenir mi?

Yani zaten 2 kisinin işe gitmesine de gerek yok bence. Anne ya da baba birisi evde otursun, digeri ise gitsin. Evde oturan cocuga baksin. Neden 2si de eczaneye gitmek zorunda anlamadim, tek eczaci yeter 1 eczaneye.

Şimdi ne kadar çok ödeve boğulma o kadar ilgi gibi görülüyor. Süper okul dolu ders:)))Arkdşımın kızı 1. Sınıfta uzaktan eğitimle resim beden dersi bile var:)))) veli okul olmayan sürecin parasını istemesin diye midir göz boyamak mıdır? Böyle itici durumlar

Eşi de niye sürekli eczanede ki acaba..
Cok mu yoğun eczane.
Anlayamadim simdi.
Baba bu kadar boşsa, ya kendisi baksın yada anne eve gelsin, baba eczaneye gitsin..

Ben baba da sürekli çalışıyor sandım.
Ama eczane de olmaz o bakım işi..

Dogru diyor konu sahibesi, babasi niye bakmiyor cocuguna ? Bu konuda bir tek burayi anlayamadim ben.
Oda eczaneye gidiyor işte. İkisi birden eczanede oluyorlar. C.tesi günü kardeşim gitmiyor evde çocuğuyla oluyor eşi gidiyor. Hafta içi de iki gün öyle yapsalar mi diye teklif edeyim mi diyorum.... Mesele bu aslında da... Buradan bakmak istemediğim anlamı çıkıyor mu gerçekten?

Yani zaten 2 kisinin işe gitmesine de gerek yok bence. Anne ya da baba birisi evde otursun, digeri ise gitsin. Evde oturan cocuga baksin. Neden 2si de eczaneye gitmek zorunda anlamadim, tek eczaci yeter 1 eczaneye.
Maske dağıtımları da eczanelere geçti. Sanırım yoğunlar

Anne baba farklı yerlerde çalışıyor benim anladığım, dönüşümlü çalışma olduğu için kamuda çalışan boş günlerde yardıma gidiyor sanırım diğer eczaneye.

Belki çocuğun enfekte olmasını engellemek için mümkün olduğu kadar az bir araya gelmeye çalışıyorlardır, çoğu sağlık çalışanı şu an öyle yaşıyor

Bugün sen sor kardeşine ama yarın birgün kardeşinde sorarsa kırılmayacaksın durumun ne olursa olsun.
Buna göre içinden nasıl geliyorsa öyle yapmalısın

aynısını yazmak istiyorum
bebek daha 1.5 yaşındaymış..
Bebek yanı ya minicik.
Hayatimda hıc bebek bakmadım ama simdı bırı bakar mısın dese tabi derım. Cunku suan normal bir zamanda degılız. Birbirimize yardım etmek zorundayız. En azından ben boyle dusunuyorum.

Aslında normal rutin gelen hasta çok çok azaldı. Ama bu ara maskeye gelen oluyor. O da çok yoğun değil çünkü kimse kafasına göre maske alamıyor. Herkes şifresini bekliyor. Off kafam çok karışık

Ben size bakicimisin diyemeyecegim o onların çocuğu sorumluluk sizin de demiycem şu dönemde sizde elinizi bu şekilde tasin altına koymuş olun zira sadece kendimizi düşünecek dönemde değiliz Allah kolaylık versin

Bence babanın evde kalip çocuğa bakmasını onlar da dusunebilirdi, çok farklı dahiyane bir fikir değil,demek böyle uygun gördüler ki size böyle bir şey söylemiyorlar.Şimdi siz teklif etseniz hem onlara akıl veriyormuş gibi olur hem de çocuktan sıkıldı izlenimi doğar.Bir şey söylemeyin, idare edin derim.

Dogru diyor konu sahibesi, babasi niye bakmiyor cocuguna ? Bu konuda bir tek burayi anlayamadim ben.
Babası eczaci olduğu için kendini yeterince riskli görüyor ve çocuğun teyzesinde daha güvende olacağını dusunuyo olabilirmi ?
Anaokulunda okuyan çocuğum var ödev filan bir bahane olamaz..
Hatta ben olsam aksamlarida bu sürede anne babasına gitmesini istemem ..
Belki onlar aksamlarida birakacalardirda sizden o enerjiyi alamamislardir..

Yok bizde aileler hep bir arada. Kardeşim acilde uzmanlık yapıyor eşi de öyle aile birlikleri devam ediyor. Eczacı olanlar da oyleler. Kardeşim ve eşi birlikte eczanede oluyorlar yani.

Bence söylerseniz biraz yanlış anlaşılabilir. Yegeninizin yerinde kendi çocuğunuz olduğunu düşünün kardesiniz size böyle bir şey söylese zorunuza giderdi sanırım. Bu kadar dayanmissiniz bence iyiliginize gölge düşürmeyin. Gerekirse anaokulu ödevlerini biraz gozardi edip iki çocuğa oyun oynatmaya çalışın. Siz kesinlikle haklısınız zordur eminim ama arkadaşların dediği gibi dört beş çocuğu olan anneler de var . Zaten siz de çalışıyorsunuz bir daha nerde boş kalacaksınız ki. Evde olmanız kardesinizin de içini nasıl rahatlatmistir bı düşünün

Yani evet, bu kadar risk altindalarsa komple kalmalı çocuk.
Zaten bu şekilde konu sahibinin çocuğu da tehlikeye atılmış oluyor

Bebek yanı ya minicik.
Hayatimda hıc bebek bakmadım ama simdı bırı bakar mısın dese tabi derım. Cunku suan normal bir zamanda degılız. Birbirimize yardım etmek zorundayız. En azından ben boyle dusunuyorum.

Üç yeğenim var, kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum; şu durumda üçünden birinin eczane gibi bir ortama on dakika dahi sokulmasına izin vermezdim herhalde. Hatta anne baba razı olsa bu süreci atlatana kadar tamamen yanıma alırdım çocuğu.

Konu sahibi sizi yermiyorum yanlış anlamayın.

Yok bizde aileler hep bir arada. Kardeşim acilde uzmanlık yapıyor eşi de öyle aile birlikleri devam ediyor. Eczacı olanlar da oyleler. Kardeşim ve eşi birlikte eczanede oluyorlar yani.

Ne diyelim karar sizin... Ama eczane ortamı asla 1.5 yaş bebeğine uygun değil, istediğiniz kadar dezenfekte edin bu süreçte çok tehlikeli.

Kendi çocuğumu nasıl o ortamda tutmayacaksam kardeşimin çocuğunu da tutmam asla, hele ki bu süreci evde geçirme şansım varken. Ben evimde çocuğumla aktiviteden aktiviteye koşarken onun eczanede olmasını sindiremezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…