Babası eczaci olduğu için kendini yeterince riskli görüyor ve çocuğun teyzesinde daha güvende olacağını dusunuyo olabilirmi ?
Anaokulunda okuyan çocuğum var ödev filan bir bahane olamaz..
Hatta ben olsam aksamlarida bu sürede anne babasına gitmesini istemem ..
Belki onlar aksamlarida birakacalardirda sizden o enerjiyi alamamislardir..
1 yıl falan gibi süre konulmuş olsa belki söylenir de, şu an siz evdeyken söylenmez. Söylerseniz de unutulmaz. Bu yaptığınızı enayilik falan gibi görmeyin. Kardeş olmanın gereği budur.(fazlasıdır da)
Oda eczaneye gidiyor işte. İkisi birden eczanede oluyorlar. C.tesi günü kardeşim gitmiyor evde çocuğuyla oluyor eşi gidiyor. Hafta içi de iki gün öyle yapsalar mi diye teklif edeyim mi diyorum.... Mesele bu aslında da... Buradan bakmak istemediğim anlamı çıkıyor mu gerçekten?
Yani burda bu konuyu açıp fikir istemissiniz ama hala hasta çok az vs vs ongoruleriniz var...Aslında normal rutin gelen hasta çok çok azaldı. Ama bu ara maskeye gelen oluyor. O da çok yoğun değil çünkü kimse kafasına göre maske alamıyor. Herkes şifresini bekliyor. Off kafam çok karışık
Çocuklarımızı evden çıkarmamak için her şeyi yapıyoruz ama baba evde kalabilecekken çocuğunu risk alıp dışarı neden çıkarırlar ki üstelik sağlıkçı bir çift anlamadım gercektenİşte ben de bunu diyorum. Kari koca eczanede oluyorlar onlar. Bazen bir hafta ise gitmediği oldu kardeşimin eşinin ama ikisi eczanedeydi yeğenim de bende. Sorun değil, yine diyorum gelsin kalsın tabi ama onlara da böyle bir fikir sunsam mi dedim...
Bu arada tekrar ifade edeyim, çocuklar taşıyıcı olduğu için babam da kronik hasta olduğundan dolayı annemler tamamen karantina hayatı yasiyor. Yani oraya gönderemeyiz asla.
Üç yeğenim var, kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum; şu durumda üçünden birinin eczane gibi bir ortama on dakika dahi sokulmasına izin vermezdim herhalde. Hatta anne baba razı olsa bu süreci atlatana kadar tamamen yanıma alırdım çocuğu.
Konu sahibi sizi yermiyorum yanlış anlamayın.
Asla asla asla öyle görmüyorum. Tabiki kardeş olmak bunu gerektiriyor. Zaten kimse bana bakar mısın demedi. Ben istedim. Eczanede olmasından rahatsız olduğum için. Ama şimdi eşine de izin veriliyor dönüşümlu olarak. Tek sorduğum da bu. Acaba onlar mı eczaneyi eşli olarak dönüşümlü yapıp iki gün evlerinde mi olsalar demiştim. Neyse.
Lütfen bebeğe siz bakın. Hatta o bebek sizin bebeğiniz gibi. Yani 2 çocuklu bir anne olarak düşünün. Biliyorum 1 çocuk ve ilgi bekleyen çocukla çok zor ama ölümler var görüyoruz. Genç, yaşlı, çocuk dinlemiyor. Ya anne evi de oturacak bebeğine bakacak ya da bebekten uzak duracak. Eşiniz ile bebek yüzünden aranız açılmaz umarım. Yani umuyorum ki eşiniz size bu anla da baskı yapıyordur. Bebeği böyle zamanda ortada bırakmayın lütfen.
Kardeşinize direkt söyleyin, güzel bi dille deyin ki çocuğumun ödevleri oluyor yetişemiyorum kendim ödev hazırlamam gerekiyor hazılayamıyorum hepsine birden yetişmek zor oluyor, yeğenimi çok seviyorum ama dediğim gibi yetişemiyorum herşeye birden bu süreçte annesi baksa biraz diye. (Ama bu dediğim eczane ortamında değil de kendi evlerinde olacaksa geçerli eczanede çocuk hastalık kapabilir). Ve size tavsiyem böyle şeyler söylenecekse araya anne vs. konulup söylenmemeli çünkü onlar da bi an nasıl değeceğini bilmeyip X öyle diyor derse siz kötü olursunuz. Demek sana gelip dert yandı falan derler. Arkalarından konuşuyormuş izlenimi vermeyin, varsa bir problem kendiniz halledin.Merhaba hanımlar...
Kız kardeşim ve eşi eczacılar. Kardesimin eczanesi var eşi ise kurumda eczacı. Bir buçuk yaşında çok tatlı ve birlikte olmaktan keyif aldığım bir yeğenim var.
Kardeşimin eczanede annem ve babam yanında oluyordu ve yeğenime eczanede arka tarafta ayrı bir oda yapıldığı için annem orada bakıyordu. Ama Corona dolayısıyla babam kronik hasta olduğu için annemleri evlerinden çıkarmıyor bizlerde bu süreçte asla yanlarına gitmiyoruz.
Ben de öğretmenim ve 5.5 yaşında bir çocuğum var. Anasinifi öğrencisi. Şimdi ben evdeyim diye hafta içleri 1-6 arası yeğenimin de eczanede olmasını çok istemediğim için ben bakıyorum. Yeğenim eczanedeyken kardeşim arka odada yanında oluyor. O ve kalfası tekse çocukla arkada kaldığı için eczaneye de haliyle bakamaz. O yüzden bende. Ama şu ara eşi de aralıklı çalışıyor ama yine bebek bende oluyor. Aslında sorunda etmiyorum.
Ama şöyle bir durum var. Benim çocuğumun dikkat eksikliği sorunu var ve biz normal şartlarda teknolojiden olabildiğince uzak sürekli kendimiz ilgilenerek bakıyorduk dikkat güçlendirici etkinliklerle vs. Ama bu süreçte yeğenim bizde olunca iki çocuğa birden yetişemiyorum ve haliyle TV ve bilgisayar ellerinde oluyorbir de oğlumun anaokulundan sürekli dersleri geliyor ve ben onları öğlen 1 ile akşam 6 dan sonra ancak bir kısmını yaptırip kalanını haftasonu tamamlıyorum. Ben de öğretmen olarak öğrencilerime etkinlik yollayıp takip etmeye çalışıyorum ve isin açığı hepsine birden yetişmekte zorlanıyorum.
Şimdi kardesimin eşi de boş oluyor ya ara ara en azından eşinin olduğu iki gün getirmese yeğenimi demek istiyorum. Yani hafta içi 3 gün bana gelse demek istiyorum. Sonuçta eşi de eczanede arkada bakabilir ve bu ara eczane pek yoğun değil sadece maske dolayısiyla yoğunluk yaşıyorlar ara ara.
Ama içime hem sinmeyen birsey var hem de söylemeye utanıyorum. Uzulurse ya artık bakmak istemediğimi düşünürse diye...
Sizce annem üzerinden mi haber yollayayım, benden bağımsız annemin önerisi mı olsa yoksa ben mi söylemeliyim? Ve nasıl ifade etmeliyim kendimi. Yeğenimi de kardeşimi de çok seviyorum. Onların işleri kolaylassin istiyorum ama kendime, işime, çocuğa ve eve de yetebilmek istiyorum.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Teşekkür ederim simdiden..
Lise öğrencilerinin ödevleri olmaz zatenanaokulundan nasıl sürekli ders gelir ya, yazık değil mi o çocuğa.. hem okullar kapandı ders mi veriyorlar küçücük çocuğa. eşim lise öğretmeni, henüz öyle ders verdiğini görmedim.
Ama biri kurumda eczacı yani calistigi yer farklı .diğer günlerde eşinin yanına gidiyormuş .2 sinin birden gidip enfekte olmasına gerek yok demişsiniz..eşinin yanına gitmesede başka yerde çalışıyor .ve önümüzdeki günler neler getirecek eczacıların necgibi durumda olacağını bilemiyoruz .Eeee peki doktor hemsire ebeveynler nasil yapiyor?
benim onerim aslinda su, iyi anlatamadim sanirim. 1 ebeveyn surekli evde kalacak eczaneye gitmeyecek. Diger ebeveyn de calisacak. 1 numarali ebeveyn cocuga bakacak, evden cikmadigi icin de mikrop tasimayacak. Ise giden ebeveyn de diger saglik personelleri nasil idare ediyorsa oyle idare edecek.
Burda 2 kisinin 2sinin birden ise gidip enfekte olma riski tasimasina gercekten hic gerek yok. Eczaneye hasta biri gelirse 2si birden virusu kapacak, neden yani? Onun yerine 1i evde otursun, cocuga bakmasa bile guvende olur en azindan. Bu ciftin 2sinin de ise gitmesi gercekten mantiksiz.
Gerçekten bakmak istemediğiniz anlamı çıkıyor ..ya hiç bakamayqcaginizi söyleyin .çünkü bunu onlara sunmak öyle oluyor
Yada suan olaganustu günler olduğunu düşünüp idare edin..
Yani burda bu konuyu açıp fikir istemissiniz ama hala hasta çok az vs vs ongoruleriniz var...
Şuan sistemin oturmadigindan öyle ama b yarın ve ertesi günler böyle olmayacak
Bu kadar yoruma rağmen hala ama hasta az ama ikisi birden orda ....dusuncenizle
Anlıyorum ki sadece evet haklısın dememizi ve kendi vicdanınızi susturmayi istiyorsunuz
Gerçekten hasta az olup olmaması (şu günler ) için böyle dsunmeniz beni üzüyor .
Çocuğa içten bakmak istememeniz size ayrı bir sınır ve huysuzluk verir.cocuk için üzüldüm
Ben oyle düşünmedim bakmayacak olsanız baştan kabul etmezdiniz zaten benim de iki çocuğum var en son ne zaman dışarı çıktığımı hatırlamıyorum bu durum da etkiliyor iki cocugu surekli evde oyalamak da zor onlar da cikmak ister gerci bizde isteriz ama gerçekten zor günlerden geçiyoruz Rabbim hepimizin yardimcisi olsunOda eczaneye gidiyor işte. İkisi birden eczanede oluyorlar. C.tesi günü kardeşim gitmiyor evde çocuğuyla oluyor eşi gidiyor. Hafta içi de iki gün öyle yapsalar mi diye teklif edeyim mi diyorum.... Mesele bu aslında da... Buradan bakmak istemediğim anlamı çıkıyor mu gerçekten?
Eşiniz böyle diyorsa ne kadar güzel. Rabbim gerçekten size çok çok güzel günler verecek. Benim oğlum dislektik ve DEHB li. Öyle zor ki dediğiniz gibi çok özel ilgi gerektiriyor. Ama düşünün keşkeler çok acımasız. Bir hastalık gelse hep vicdanın sızlar. Çok iyisiniz inşallah bu günler çabuk geçer. Daha bugün ölüm haberleri okudum ilçede. İçim çok acıyorEşim eve gelen yeğenim vesilesiyle başımıza gelecek bir olumsuzlugun bile def edilmiş olabilecegini, yeğenim bu süreçte bizim için bir fırsat, bereket olduğunu o yüzden elimizden geldiğince iyi bakmamız gerektigininn boynumuzun borcu olduğuna inanan biri çok sukur.
Ama oğlumla özel vakit geçirdiğimizde de oglumdaki gelişmelerin ne kadar iyi olduğunu da söylüyor. Ki gerçekten de öyle.
Kafam karman corman. Vicdanım asla verme diyor, diğer yanımda babasıyla ya da annesiyle iki gün evde mi kalsa diyor
.diğer günlerde eşinin yanına gidiyormuş .
eşinin yanına gitmesede başka yerde çalışıyor
Ben oyle düşünmedim bakmayacak olsanız baştan kabul etmezdiniz zaten benim de iki çocuğum var en son ne zaman dışarı çıktığımı hatırlamıyorum bu durum da etkiliyor iki cocugu surekli evde oyalamak da zor onlar da cikmak ister gerci bizde isteriz ama gerçekten zor günlerden geçiyoruz Rabbim hepimizin yardimcisi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?