Yeğenlerim..

ne kadar güzel bir kalbiniz var demeye geldim.

doğrusu nedir bilmiyorum, belki de çok yanlış bir şey söylediğim.

ama sanırım ben çocuklara hep yaşadığı sürece annelerinin onları ne kadar sevdiğini, onlara hamileyken şarkılar söylediğini, onlara masallar anlattıgını, hayaller kurduğunu anlatırdım. onları büyütürken güzel ne yaşadılarsa unutmamaları için anlatırdım.
kısa ama değerli zamanları oldu diye hatırlasınlar isterdim.

arkadaşım annesini 8 yaşında kaybetmiş.
hayatım boyunca eksikliğini hissettim ama 8 yıl öyle bir annelik yaptı ki, 50 yıl annelik yapanlar o kadar yapamamıştır demişti :)
bence biraz babası sayesinde böyle düşünüyor. babası öldü diye konuyu kapatmamış. annesi ile ilgili yaşadığı her şeyi, her detayı kızına anlatmış zamanla.

5 yaşındaki çocuklar neden duygularını bastırsınlar ki?
Aksine sürekli annelerinden bahsetmeleri, diğer aile fertlerinden annelerinden bahsetmesini istemeleri anne özlemini bir nebze rahatlatır. 3 yaşındalarmış anneleri öldüğünde çok hatırlamazlar bile.
Tiyatrodan çıkıp ağlamak bile iyi gelmiştir o yavrucağa.

Dik durmak, güçlü yetişmek sonraki iş. Onlar daha çok küçük..

Çocukların yanında böyle duygusal davranmıyorum elbette ama duygularını bastırmalarıninda doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası, bu konuda abim de bende pedagogla görüştük belli bir süre anneleri vefat ettikten sonra, onun önerileri de bu yöndeydi.

Pedagog böyle dediyse doğru olan budur. Ben sadece tecrübemi paylaştım. Allah yardımcınız olsun.

Çocuklar okula gidiyormuş ya o bakımdan güçlü olmalı dedim. Ben sadece tecrübemi paylaştım. Belki doğru olan bu değildir zaten pedagog yönlendirmiş. Ben de duygularımı bastıra bastira çok asi biri oldum çıktım bu da güzel değil elbette

Sürekli anneden bahsetmek anne özlemini arttırır ama. Bu konuda size katılmıyorum. Yani....en azından ben baba kelimesini duymak kalbimin acımasını hissetmek istemezdim. Tabi en iyisini yine pedagog bilir.

Oglum 1 yaşindaydi babasi öldügünde , cok benzer hatta daha berbat seyler yasadim
Simdi evliyim , oglumun babasi var ve cok mutlu , abiniz evlenmeyi dusunmez mi?
Mutluluğu daim olsun oğlunuzun.
Abimde eşinin vefatını çok zor kabullendi bu zamana kadar da düşünmedi evliliği o yüzden ama cocukların bir anneye ihtiyacı olduğunun oda farkında artık, inşallah doğru bir insan çıkar karşısına..

başınız sağolsun.çok hassas dönemler bunlar bu yaşlarda.bir pedagogtan destek aldınız mı?
Sağolun, evet aldik annelerinin vefatından sonra 1 yıla yakın, şuan okullarında da pedagog var onunla da iletisim halindeyiz sürekli.

Oğlum 17 aylık işsizim.bir yandan iş arıyorum bir yandan ise başlasam nasıl bırakırım evde diyorum.sizi çok iyi anlıyorum.insallah kolaylıkla adapte olursunuz bebekli iş hayatınıza.

Amin inşallah :) yeni yeni sicak bakmaya başladı yani aslında cocukların anneye ihtiyacı olduğunun farkında artık o yüzden evlilik fikride oluşmaya başladı. Merhametli bir eş nasip olsun diye dua ediyorum bende..

insan ne ile yaşar
hangi durum daha iyidir
hiç bilinmez
umarım dünyadaki tek eksikleri anneleri olur çok mutlu iyi bir hayatları olur
üzgünüm demekle keşke onların hayatlarına ufacıkta olsa bir katkım olabilse
üzülmek çare değil malesef
lütfen etraftakiler merhamet edeceğim diye onları zayıf bırakmasın

Rabbim bu meleklere kendileri gibi temiz kalpli merhametli bir anne nasip etsin
Birebir yaşadığım bir örnek herkes hemen üvey anne olmuyor istenirse çokta güzel anne olunabiliyor u gördüm inşallah sizede böyle biri nasip olur

Tesekkur ederim:)
Bizde öyle yapmaya çalışıyoruz aslında , annesiyle çekilmiş fotoğraflar, videolar, hepsine bakıp izlemisler babalarıyla, hatta bir resimde benim hırkamı giymiş yengem, daha sonra bende o hırkayı görünce aa annemin hırkası diye tepki verdi yeğenim, elbise yapip giydiler tüm gün, hırkayı onlara verdim, evde dolaba asmışlar..
Annemin sevdigi renk, annemin en sevdiği yemek herşeyini onlar bilmek istiyorlar zaten...

Son düzenleme:
Çok zor bir durum.Allah hiçbir anneye evlat acısını, hiçbir evlada da anne yokluğu yaşatmasa keşke. Ama yeğenleriniz sizin gibi ailesi olduğu için çok şanslılar.

Aminn onlarada öyle bir anne nasip olur..

Benimde Allah nasip ederse ikiz kizlarim olacak. Okurken cok etkilendim. Gozyaslarimi tutamadim. Ne diyebilirim bilmiyorum. Rabbim onlarin karşısına insallah iyi bir anne cikarir, abiniz yuva kurar, yavrularin da bir anasi olur. Iyiki sizin gibi bir halalari var. Ilgilenmeniz cok guzel. Onlari lutfen yalniz birakmayin.

Benim minikleri uyutmaya calisyordum biraz önce sinir krizi gecirdim oturdum aglaadim bir kaci biraz uyumaya baslayinca telefonu elime aldim ve konunuzu okudum cok üzüldüm. Cocuklarimi düşündüm yani o kadar zor ki rabbim o miniklere yardimci olsun hep iyi insanlarla karsilastirsin yüzleri hep gülsün abiniz evlenmeye karar verirse de insallah dediginiz gibi merhametli birine denk gelir de annesizligi hissetmez kuzular

Annesiz babasız büyümüş biri olarak söyleye bilirim ki siz ne kadar iyi olursanız olun o eksiklik hiç dolmayacak ve büyüdükçe artacak yeri geldiğinde sizin çocuğunuza yaklaşmanız bile.... çok şey var diye bileceğim gözlerim doldu Allah onları korusun onlara yapabileceğiniz en büyük yardım çok sevmek hataları olsa dahi çok sevmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…