- 23 Şubat 2016
- 2.043
- 1.789
- 83
eşin çalışmıyomuş ve senin paranı ailesine gönderiyor. hayrına mı yanında tutuyosun bu adamıdün akşam 9 buçuk gibi yorgun argın işten gelip mutfakta yemek hazırlığı yaparken eşim ailesine maddi destekte bulunma mevzusunu açtı sebebi; kendisinin eline 3 bin lira kadar bir para geçecek, 3 kuruş geçse eline oooo çok paramız var harcayalım hemen moduna geçiyor burası ayrı.. maddi destekte bulunmak istediği ailesi diğer oğullarının çocuğuna bakma, pazar alışverişini yapma gibi bütün yükleri yüklenmişler, herkesin keyfi yerinde aslında..benim kocam aileye hürmeti onlara maddi olarak katkıda bulunmakla karıştırıyor. gerçekten ihtiyaçları olsa yediğimden içtiğimden kısar gönderirim ama diğer oğullarının küçücük bir ilçede aşağı git yukarı gel şeklinde hareketleri için aylık 500 tl gibi benzin paraları ödeme vs gibi hareketlerinin telafisini yapmak da istemiyorum. tartışmamız ilerledi ilerledi ve eşim en son onun fikrine tamam bey sen bilirsin demediğim için yemeğimizin ortasına yumruk attı, herşey dağıldı..bir haftadır çok büyük bir tartışmanın içindeydik ve yeni çıkıyorduk, bu ne şimdi yaniölür müsün öldürür müsün hiç alttan falan da almadım bu arada kendisini de alıp bütün kazandığıyla birlikte babasının evine gitmesini tembihledim
İşte para sözkonusu olduğunda mantığı bu adamın. Özel ders alıyor dil öğrenmek için hoca diyor ki para yoksa sonra da verirsiniz sıkıntı değil. Bu da diyor ki beri yandan"ooo bizde para çok bizde para çok"
Yuh ya. Duyan da sürekli çok kazanıyor sanır.
Sakın geri adım atmayın.
bir erkek eger ailesine yardim etmek istiyorsa evlenmeyecek arkadas o zaman ha su var olum kalım meselesi olur buyuk bir saglik problemi olur o zaman yardim edilir.Ben erkek olsam, eşim çalışmasa, onun her türlü ihtiyacını karşıladığım halde aileme gönderdiğim paranın hesabını yapsa o kadına saygım kalmazdı. Hatta haddini bildirirdim muhtemelen. Bir erkek her ay maaşının tamamını ailesine vermiyorsa, eşinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyorsa, parasını saçma sapan şeylere harcamıyorsa neden annesinin babasının gönlünü almasın ki? İlle ailesinin muhtaç mı olması lazım? Bizim kadınlarımız aç gözlü maalesef.
Vay be kimin neye haddinin olup olmadığı detaylarda saklıdır dedikleri bu olsa gerekEşim çalışmıyor ben çalışıyorumonun işi sürekli bi iş değil
Sürekli bi durum değil çalışmaması, benim yurtdışındaki geçici işimden dolayı izin alıp geldi, çalışma izni yok burda. Bu kazandığı da part time tercümanlık ufak tefek işlerden gelen sürekli bişey değileşin çalışmıyomuş ve senin paranı ailesine gönderiyor. hayrına mı yanında tutuyosun bu adamı
Bu konu yüzünden değil ama verdiği tepki ve benzerleri yüzünden evetboşanmayı düşünüyomusunuz
O zaman haklısın.Eşim çalışmıyor ben çalışıyorumonun işi sürekli bi iş değil
Di mi yaaa, benim annem benim geleceğim için saklar en azından o parayıo üç milyarı ailesine yollarsa sen kredi çek daha fazlasını ailene yolla. paran güvende kalır en azından. böyle evlilik olmaz.
aynen öyle. bende aileme yardım etcem ayağına yolla maaşını saklasın annen. beyfendi de evi geçindirsin bakalım. madem kadın parası yenmezmiş (!)Di mi yaaa, benim annem benim geleceğim için saklar en azından o parayı
yazınızı şoklar içinde okudum. ne kadar iyi niyetliymişsiniz. şimdi ne oldu peki eşin nasıl davrandı boşan lafının üstüneselam herkese
bazı arkadaşlar aç gözlü olmaktan, mala mülke tamah etmekten vs dem vurmuş
öncelikle bu arkadaşlar evli mi onu merak ediyorum
arkadaşım sakın taviz verme arkası gelir
ailesinin ihtiyacı varsa tabi yardım edecek ama ihtiyacı yokken eşinin bu yaptığı çok afedersin ama beyinsizlik.
ben de aynı dertten müzdaripim
yıllarca eşime ailenin bi ihtiyacı var mı diye sor dedim. ama o kadar salakmışım ki anlatamam.sonunda olan hep bana oldu.düğün masraflarının hiç birine karışmadılar bütün herşeyi biz yaptık(ki kv ile eşim hep bana söyleme ihtiyacı bile duymadan evin eşyalarını aldılar.ben beğenir miyim beğenmezmiyim sormadılar bile.şimdi taşınacağım ve o kv nin beğendiği eşyaları gideceğim eve sığdıramıyorum bile.bir de kv eşimi çok lüks bi mağazaya götürmüş aldırmış.şöyle söyleyim bi yemek masası,sandalyeler ve konsola 6 yıl önce 16 bin tl ödedik. tabi kv beğendi borcunu ödemesi bana kaldı)
düğün yerine para vereceğiz 1000 tl açığımız kaldı.kv ben size vereyim düğün sonunda siz bana geri ödersiniz dedi ki bankada 120 milyar parası varmış.
benden habersiz eşime ev aldırmış.kredi çektirip, ev kp in üstüne ve bize tapusunu vermiyor.bense bunu balayında öğrendim. üstelik o evi kv bana daha önce alın burayı diye gösterdiğinde istemediğim bi evdi.5 yıl boyunca borcunu ödedik.
düğünde çok şükür hiç bişey takmadılar.
banka hesaplarımız eşimle ortaktır. düğünde takılan takıları bozdurup bankaya koyduk.ben annemlerin yanındayken sevgili eşim bankadaki parayı çekip üstüne 120 milyar kredi çekip annesine yazlık aldı(o da kv nin üzerine)
evliliğimiz boyunca eşim kazandığı parayı hep annesinin üzerine yatırdı.evde ödediği tek fatura internet faturası.bense mutfak masrafı,diğer faturalar(elektrik,su ,doğalgaz,aidat),çocuğun üstü,okulu,hastane vb aklınıza gelebilecek tüm masrafları karşıladım.
eve beyaz eşyayı,oturma odasını,halıları,televizyonu ben aldım evliliğimiz içinde .çünkü evlenirken kvnin eski beyaz eşyalarını almıştık.
evlilik boyunca üzerime olan tek şey arabam onu da kredi ile aldım zaten.
her ay kv yi dışarı çıkarırdım,elinin harçlığı,mutfak masrafları,üstüne kıyafet alırdım.kızı yok aman ben kızı olayım diye
ek kart çıkarttırıp verdim bi ihtiyacı olursa gözü kalmasım diye.
eşimle tartışırlardı ben eşime derdim annen boş ver üzme sen alttan al dıye
hacca gitti kv , kp.ben ücretsiz doğum iznindeydim.kv tutturdu en lüksüne gideceğim diye.eşim durumum yok normaline git diye.ben yine raya girdim.anneni üzme borç harç bi şekilde gönderelim içinde kalmasın dedim. kişi başı5.600 euro ya hacca gönderdik.
sonunda ne mi oldu?aralık ayından beri konuşmuyorum.sebep eşime" boşa sen bunu elini sallasan ellisi" dedi.bunu söyleme sebebi ise 40 gün eşim şehir dışındaydı.şehir dışından geldi.cuma ve cumartesini onlarda geçirdik.bi pazar kahvaltısını başbaşa yapalım istedim diye demediği kalmadı.bana, aileme demediğini bırakmadı.daha önce de evime gelen misafire söz söyledi ses etmedim,bana okumuşsun adam olamamışsın,görgüsüzsün,düşüncesizsin,orospu karılar gibi giyiniyorsun(bu lafı söylediği kıyafetim:beyaz pantolon,kapri kol bluz.herhangi bir dekolte yok.bluz zaten kalçalarıma kadar geliyordu.alttada topuklu ayakkabı vardı) vb bi sürü laf söyledi ama hiç bir zaman ses etmedim,saygısızlık olmasın diye direndim ama bunlar yetmiyor.
sonuç olarak demem o ki siz ne kadar verirseniz onlar o kadar çok istiyor
selam herkese
ailesinin ihtiyacı varsa tabi yardım edecek ama ihtiyacı yokken eşinin bu yaptığı çok afedersin ama beyinsizlik.
yıllarca eşime ailenin bi ihtiyacı var mı diye sor dedim. ama o kadar salakmışım ki anlatamam.sonunda olan hep bana oldu.düğün masraflarının hiç birine karışmadılar bütün herşeyi biz yaptık(ki kv ile eşim hep bana söyleme ihtiyacı bile duymadan evin eşyalarını aldılar.ben beğenir miyim beğenmezmiyim sormadılar bile.şimdi taşınacağım ve o kv nin beğendiği eşyaları gideceğim eve sığdıramıyorum bile.bir de kv eşimi çok lüks bi mağazaya götürmüş aldırmış.şöyle söyleyim bi yemek masası,sandalyeler ve konsola 6 yıl önce 16 bin tl ödedik. tabi kv beğendi borcunu ödemesi bana kaldı)
düğün yerine para vereceğiz 1000 tl açığımız kaldı.kv ben size vereyim düğün sonunda siz bana geri ödersiniz dedi ki bankada 120 milyar parası varmış.
benden habersiz eşime ev aldırmış.kredi çektirip, ev kp in üstüne ve bize tapusunu vermiyor.bense bunu balayında öğrendim. üstelik o evi kv bana daha önce alın burayı diye gösterdiğinde istemediğim bi evdi.5 yıl boyunca borcunu ödedik.
banka hesaplarımız eşimle ortaktır. düğünde takılan takıları bozdurup bankaya koyduk.ben annemlerin yanındayken sevgili eşim bankadaki parayı çekip üstüne 120 milyar kredi çekip annesine yazlık aldı(o da kv nin üzerine)
evliliğimiz boyunca eşim kazandığı parayı hep annesinin üzerine yatırdı.evde ödediği tek fatura internet faturası.bense mutfak masrafı,diğer faturalar(elektrik,su ,doğalgaz,aidat),çocuğun üstü,okulu,hastane vb aklınıza gelebilecek tüm masrafları karşıladım.
eve beyaz eşyayı,oturma odasını,halıları,televizyonu ben aldım evliliğimiz içinde .çünkü evlenirken kvnin eski beyaz eşyalarını almıştık.
her ay kv yi dışarı çıkarırdım,elinin harçlığı,mutfak masrafları,üstüne kıyafet alırdım.kızı yok aman ben kızı olayım diye
hacca gitti kv , kp.ben ücretsiz doğum iznindeydim.kv tutturdu en lüksüne gideceğim diye.eşim durumum yok normaline git diye.ben yine raya girdim.anneni üzme borç harç bi şekilde gönderelim içinde kalmasın dedim. kişi başı5.600 euro ya hacca gönderdik.
sonunda ne mi oldu?aralık ayından beri konuşmuyorum.sebep eşime" boşa sen bunu elini sallasan ellisi" dedi.bunu söyleme sebebi ise 40 gün eşim şehir dışındaydı.şehir dışından geldi.cuma ve cumartesini onlarda geçirdik.bi pazar kahvaltısını başbaşa yapalım istedim diye demediği kalmadı.bana, aileme demediğini bırakmadı.daha önce de evime gelen misafire söz söyledi ses etmedim,bana okumuşsun adam olamamışsın,görgüsüzsün,düşüncesizsin,orospu karılar gibi giyiniyorsun(bu lafı söylediği kıyafetim:beyaz pantolon,kapri kol bluz.herhangi bir dekolte yok.bluz zaten kalçalarıma kadar geliyordu.alttada topuklu ayakkabı vardı) vb bi sürü laf söyledi ama hiç bir zaman ses etmedim,saygısızlık olmasın diye direndim ama bunlar yetmiyor.
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm gerçekten. Umarım siz de eşiniz de görmüşsünüzdür artık durumu da yardım yapmasınız. Ama ben sizde de çok hata gördüm. Eşinizin yalnızca internet faturasını ödemesi, hiçbir şeye elini sürmemesi ne demek. Ev arkadaşı olsanız kovmanız lazım derdim. Ayrıca hesabında 120 000 lira olan, size zerre kadar derstek olmamış kayınvalidenizin lüks turla hacca gitmesi için niye eşinizi ikna ediyorsunuz ki. Kayınvalideniz çocuk mu harçlık veriyorsunuz vs vs. Ay çok doldum daha yazarım da yazmayayım. Her şeyi kayınvalidenin üzerine yapmaya hele hiçbir şey demiyorum. İnşallah eşiniz tek çocuktur. Yazık değil mi size? Valla anlamadım niye bunları yaptığınızı.selam herkese
Sizin kayınvalide de elalem için kredi çekin imasında bulunuyordu di miAyyy ayyyyni bizim olay! Ayni kv ayni elti ayni kayin ayni torun ayni koca ayni ben:))
Tam shapime yakışır bir hareketKendimi senin yerine koydum.
Eşim aileme bir miktar para vermek istiyorum deseydi durumları
iyiyse kabul etmezdim.
Atıyorum annemin telefonu bozuk, yada montu yok.
Şuna ihtiyacı var almak istiyorum
deseydi, 3000 in tamamını kullanabilirdi.
Bu benim için sorun olmazdı.
Para vermek istemekle, cidden faydalı olmaya çalışmak
benim için aynı şeyler değil.
Yumruk meselesine gelince
Muhtemelen o dagılan sofra ters düz olurdu.
Asla tepkisiz kalamazdım.
Tam shapime yakışır bir hareket
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?