Yemek, temizlik ve eş

Seviyor değer veriyor ki güldürmeye çalışıyor işte ne güzel inşallah böyle devam eder . Karşılıklı kıymet bilmek saygıyi kaybetmemek çok önemli Rabbim bozmasın inşallah .

İki gündür yemekleri eşim yapıyor ben ruh gibiyim. Sadece evi toplayıp temizleyip yatıyorum öyle. Kitap falan okuyorum. Okullar açıldığı zamanda işe gidiyoruz ikimiz de. O zaman da bazen o yapar bazen ben. Bazen de dışardan yeriz. Hiç dert olmadı bizde bu durum

Kizzz salla gitsin kocayı takma daha kaç keZ duycaksin bu lafları sen ohooo hergun yemek yap temizlik yap çamaşır bulaşık çocuk ütü insan bikiyor bazen yapmıyoruz kocislerde neden yemek yok diye sinirleniyor tabi al aksama kavga ben artık çözdüm adamimi canım bişi yapmak istemezse bir tencere makarna yapiyorum yetyo en kolay yemek canım onların kalbine giden yol midesinden geçer der buyuklerimiz doğrudan diyorlar

Dün misafirimiz vardı. Yemekler bitmişti. Mercimekli erişteli çorba kalmış. Salata yaptım yanına. Bugün yemeğimiz bu tatlım dedim :)

Okullar açıkken cumartesi pazar dışarda yeriz. 2 gün yemek ondansa 3 gün benden olur. O cingöz 2 günlük yapar genelde yemeği :))Fasülye ya da nohut pilav. Fixtir :))

Ütüye takık:) mesela ütülüyorum kaldırıyorum dolaba sabah gizli gizli bir daha ütülüyor. Ya ben beceremiyorum ütü işini ya o çol pimpirikli:)) o yüzden ütülemedim en son kendi ütüleyip kaldıracak.

Temizlikte banyo tuvalet temizliğinde ona güvenmiyorum :) süpürge tutar, makina boşaltır yerleştirir o kadar. İnce işler bende silme, ovma vs

Çok şükür geçinip gidiyoruz. Şimdi tatildeyiz ya beklentisi daha yüksek her gün şöyle yemek yapalım, çay yanında şunı yapalım. Ütülü tertemiz olsun her şeyim yap yap yap tepeme çökünce yapasım gelmiyor.

Ama bazen şımarıp beğenmeyecek gibi oluyor. Saydırıp geçiyorum. Lütfen kendinizi parçalamayın, hizmetim hürmetim on numaradır muhabbeti yapmayın.

Olduğu kadar. Ev hanımısınız diye robot değilsiniz. Valla canım annem ev hanımı olmasına rağmen ayda 1 kadın alır temizletir evini hiiç yormaz kendini yemekte her türlü ayarlanır kimse aç kalmaz.

Çocuk olunca daha zor oluyor ev hanımligi valla çocuktan önce evim bal dök yala derler ya o haldeydi şuan olduğu kadar yapıyorum benim bebiş kene gibi yapışıyor bana bırakmıyor sanırım çalışıyorsun bu yüzden bu kadar yardım ediyor eşin helal olsun utude yapıyor demek oğluma ev işlerini ogreticem büyüdüğü zaman esinede yardım etsin benimki çok beceriksiz kaynanamgil çoraplarını bile eline getirirdi bekarkene evlenince bana yardım ediyor ama ne etmek bardak tabak kırılmayan bişi kalmıyor hiç etmesin daha iyi eline yakışmıyor bişi

Bir mecburiyetmiş gibi bir kadına bu kadar yüklenmek aklıma hizmetci mi aldın sorusunu getiriyor. İçim de ki seve seve iş yapmayı kökünden alabilecek bir davranış bu. Hâlden anlamayan eş sorunsalı. Ben evli değilim o yüzden ne yapılır bilmem ama lafımı esirgemezdim herhalde.

İkimizde öğretmeniz aynı yoruluyoruz hemen hemen o yüzden ben bildiğiniz askeri düzen koydum:)) şu gün şu yapılacak şunu sen şunu ben.
ütü yapma nedeni benim yaptığımı beğenmemesi :)) baya söyleniyor.

Yardımcı olmaya çalışıyoruz ama önüne koyduğum yemeğe bahane bulsa hayatta hazırlamam bir daha. Hiç unutmam ilk evlendiğimizde lavaştan cips yaptım film izlerken yiyelim diye o ara meşhurdu. Ayy süper olmuş sağlıklı vs vs derken altı üstü lavaş ne kadar güzel olabilir sanki aman sende dedi.
Gözüm döndü kendin daha güzelini yap otur onu ye dedim bir tane bile vermedim:)))))

Bir defada yine yeni evliyken yere bir şey döküldü silmek için eğildim bi an göremedim tam nerede bakınıyorum yere istemli ya da istemsiz hafif iterek görmüyor musun be şurada gibisinden bir şey dedi bana. Bezi yere bir çarptım. O elini kırarım senin kimin omuzundan ite ite iş gösteriyorsun canımı sıkma dedim. Ama gözlerim falan doldu attım kendimi dışarı ağladım. Baya konuşmadım 1-2 saat sonra dönünce özür dilemesini bile burnundan getirdim.
Saygısız ve basitsin dedim. 3 gün etrafımda döndü. Ama kıpkırmızı nasıl utandı. Ezildi büküldü.

Bu iki olayda verdiğim tepkiyle bence bu konumdayız.

O çalışıyorsa sizde ev işlerini yapmak zorundasınız. Net. Bazı arkadaşlar o evde o da yaşamıyor mu demiş. Peki eşinin kazandığı parayı o da harcanıyor mu?

İş bölümü böyledir işte biri çalışıyorsa diğeri ev işlerini kesinlikle yapacak bana göre. Tabi özel durumlar müstesna.

Yok daha neler yahu erkeklerde yeri geldimi yardım etcekler eşlernide saygı gormek için illaki çalışmak mı zorundayız kadın evin kölesi değildir evin çiçeğidir.

Yok daha neler yahu erkeklerde yeri geldimi yardım etcekler eşlernide saygı gormek için illaki çalışmak mı zorundayız kadın evin kölesi değildir evin çiçeğidir.

Özel durumlardan bahsetmiştim. Kimse evde köle veya çiçek de değil, karı ve koca. Eşitlik olacaksa tam olacak çalışıyorlarsa da mesai saatlerine göre iş bölümü yapılır. Ama şu anki konuda çalışmayan birey varsa ona da evin yükü düşer. Yeri gelince güçlüyüz yeri gelince çiçeği böceği yok, hep güçlüyüz ve hep eşitlikten yanayız. Böyle de olması lazım

belki yaşınızın belki de yasadiklarinizin etkisi.
hep savunma halindesiniz bence, kontrolü kaybetmekten korkuyorsunuz oyuzden sevginizi bile tam gösteremiyorsunuz
belki koşullar sizi böyle yaptı, yargılamıyorum.
siz zaten değerinizi biliyorsunuz, mutlu olun ama bu kadar mükemmeliyetçi olmak sizi çok yorar (özellikle anne olduktan sonra), oyuzden biraz akışına bırakmayı deneyin
konuyu sabote ettiğim için konu sahibinden özür dilerim

Ben evi haftada iki kere süpürür siler toz alırım çalıştığım için anca bu kadar yetişebiliyoruö. Yaşnız eşim sadece haftasonları yaptığım temizliği görür gaftaiçi yaptığımdan haberi yok . Ona rağmen haftada bir bu evle ne uğraşıyorsun bırak bir haftada kirli kalsın zamanımızdan daha mı değerli çıkıp gezelim der sürekli. Ona kalsa ayda bir yeterli erkek işte :)
Yemek konusunda asla bir kere laf demedi. Her gün kahvaltı koysam önüne gık demez.
Çalıştığım için böyle olduğunu sanmıyorum genel huyu böyle çalışmasamda aynı davranırdı.
Sen değil eşin abartmış. Ben her gün temizlik yapıp 3 çeşit yemek yapıp onun paşa gönlünü hoş tutmak için evlenmedim yani. İnsanız bizimde kötü olsuğumuz zamanlar olur yapamayabiliriz. Charli chaplin’in “modern zamanlar” filminde ki çalışan robotlar mıyız biz ? Sinirlendim eşinize ..

Hayır böyle değil eşim. Hatta bazen keyfin yoksa yemek yapma dışardan söyleriz bişeyler der temizlik konusunda da ben yapmıyosam kendisi yapar. Hoş yapsam da yardım eder.

Benim esim de bazen öyle söyler ama bazen söylemesine izin vermem o sormadan aşkım bugün hiç iyi hissetmiyorum hiç halim yok yattım devamlı yemekte yapmadım temizlikte dışarıdan bir şeyler şöyle de yiyelim derim tamam der.
Ama bu her zaman olmaz tabi ayda bir ya da üç ayda bir falan.
Bazen de eşim den su yemeğini çok beğeniyorum sen yapsan derim canı isterse yapar.

Temizlik konusunda bazen yardım etmek istemez ona da derim ki
Ben seni evinde krallar gibi yasatirim Ama ben de kraliceyim yardimcimiZ yok o yüzden ikimiz yapmalıyız derim kalkar yapar

Hayir gòzùm kesmedi dedim tabiki. Hakkini yiyemem arada yardimci olur duzenli olarakta bulasiklari yerlestirir ama isten yorgun geldigi zaman yemek te olmazsa deliriyor o da senede 4 sefer yapmamazlik yapmisimdir

Temizlik konusunu bilemem de yemek konusunda eşine hak verdim. Kusura bakma. Bugünlerde eşim evde bende çalışıyorum. Eve geldiğimde 1 kase çorba bile olsa sıcak yemek bekliyorum. Eve yorgun ve aç gelip bi de yemek olmazsa ciddi sinirleniyorum. Açken tersim pis oluyor. Eşim de sağ olsun yemek hazırlıyor. Temizlik meselesini ancak haftasonu farkediyorum.

Kadın erkek farketmez eşlerden birisi dışarıda para getiren bir işte çalışıyorsa evde olan eş de evin yemek ve temizlik yükünü almalı. Kölelik falan değil bu, iş bölümü. Tabiki işten gelen de evdekine hizmetçisi gibi davranmamalı

Ben evlendikten sonra işimden istifa ettim şuanda evdeyim. Haftanın 3 günü temizlik yapılır pazartesi Çarşamba cuma . Yemekse hergün az miktarda çorba , ana yemek , pilav makarna gibi yardımcı yemek , salata, çayın yanına yiyecek bir tatlı kurabiye vb olur.kurabiye kek gibi birşeyi mesela fazla yapıp buzluğa atarım baktım birşey yapmıyorum çıkartırım çayla onu tüketiriz . Eğer bir eş dışarıda çalışıyor bayan ev hanımı ise çok büyük bir durum olmadığı sürece temizliği yemeği aksatması bana anlamsız geliyor kusura bakmayın ama . Neymiş kadınlar hizmetçi değilmiş erkeklerde köle değil o zaman . Onlarda bugün canım istemiyor bugün yorgunum vs diyip işe gitmesinler öyle bir lüksleri var mı ? Adam hem sokakta çalışsın hemde gelip evde işe yardım mı etsin nasıl bir adalet bu ? Çocuk olunca ne olur kısmını bilmiyorum ama biz çocukken evimizde herşey aynı devam ediyordu annem yemek yapar temizlik yapar soba yakar babaanneme bakardı o nasıl yapardı acaba bu işleri merak ediyorum . Bizim evde eşimin olaylara tepsine gelirsek o fazla temizlik yaptığımı düşünüyor ama örnek vereyim benim halılarımın tamamı beyaz geçen hafta salı günü halılar silindi sonra cuma yine silindi ve kapkara bir temizlik suyu çıktı yani bu halılar kirli başka açıklaması yok bu işin . Balkon kapısı bu sıcakta hep açık akşamları hep balkonda yiyip oturuyoruz girilip çıkılıyor ev tozlanıyor daha doğrusu topraklanıyor terliğimin altından gıcır gıcır ses geliyor ne yapalım bunu göre göre temizlik olmasın mı ? Yemeğe gelince yemekle ilgili hiç bir şikayeti yok yapmasam birkaç kere üst üste filan ne der bilinmez ama temizlik yapmasam neden demez o net. Kendi annesi hiç temizlik düzen bilmez mesela daha dün eşimle konuşuyorduk annesi bir yemeği yapar 3 gün yer benim midemi bulandırmıştı bu olayı ramazan günü aynı yemeği 3 gün yedirdi ağladım artık.

Alismis kudurmustan beterdir hesabi. Hayir bu sadece senin gorevin degil. Ayrica madem hep sen yapiyosun yapmadgn zaman da anlayasli olmali. Ama inan bana fazla alismislar boyle oluyo. Sen yavastan ara ara yapmamaya basla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…