- 24 Nisan 2015
- 6.986
- 7.194
- 398
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
eşiniz haksız ama şu da var biz çalışırken her işi yapıyorken sizde adamın önüne 2 tas yemek koyabilirdiniz diye düşünüyorum, hem temızlık kısmında da tek başına evi ne kadar kirletebilirsiniz ki haftada bir temizlik yapsanız yeter, günlükte yemek ideali bence..Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
Dediğin gibi. Evli olmasaydı evet. Evli olmasaydı bir çok başka konuda da rahat ederdi gezerdi tozardı tüm parası kendine kalırdı ona bakarsan kadın da evli olmasaydı yemek yapmak zorunda olurdu kendi için. Burda evlilikten bahsediyoruz ama. Konu erkek kadın değil yanlış anlamayın. Konu dışarda çalışan ve evde kalan. Evde oturan erkek olsaydı onun yapması gerekirdi. Dediğim gibi görev dağılımı. Erkek ya da kadın, ben bütün gün yorulayım çalışayım kira su doğalgaz hepsi bende, sonra eve geleyim bir de temizlik yemek yapayım.. E o zaman evde oturandan da yemek beklemek çok absürt birşey değil elbet. (Arada bir olmayınca kızmaya da gerek yok ama.) Tekrar söylüyorum erkek kadın fark etmiyor burda.
Tek başınıza diye birşey olmuyor ki hiç fark etmiyor kuruyemiş yeniyor dökülüyor balkondan toz giriyor yerler her yer kirleniyor herşeyi çocuğa bağlamayın benimde evim kirleniyoreşiniz haksız ama şu da var biz çalışırken her işi yapıyorken sizde adamın önüne 2 tas yemek koyabilirdiniz diye düşünüyorum, hem temızlık kısmında da tek başına evi ne kadar kirletebilirsiniz ki haftada bir temizlik yapsanız yeter, günlükte yemek ideali bence..
ama tabiki yinede bu eşinizin tavrının hatalı oldugunu degıstırmez.
yani evde çocuk dahil 3 kişiyiz haftada bir temizlik yaparım, çamaşır bulaşık günlük halledildikten sonra hafatiçi tek yaptıgım arada wc lavabo yıkamak o kadar zaten mutfak işi günlük yapılır.Tek başınıza diye birşey olmuyor ki hiç fark etmiyor kuruyemiş yeniyor dökülüyor balkondan toz giriyor yerler her yer kirleniyor herşeyi çocuğa bağlamayın benimde evim kirleniyor
cümle aşırı derecede sinirlerimi bozdu.. Ancak bu kadar ataerkil olunabilirhizmet konusunda da esimi cok memmun ederim
canım istemezse yapmamEvli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
Yok tabiki aşırı tepki göstermek saçma ve gereksiz ama kadın ya da erkek olun siz çalışmayan eşseniz "canım isterse yaparım" demek de olmaz. Arada geçerli sebepleniz olur ya da ayda yılda bir dersiniz ki bugün hiç keyfim yoktu ona tabi tamam birşey denmez ama insan da bir arar eşini sorar gelirken birşeyler getir diye ya da kendi sipariş verir. Yani burda herkes sanırım konu sahibi çalışıyormuş gibi tepki vermiş o yüzden yorumlar böyle. Eşler ikisi de eşit şekilde çalışıyorsa o zaman evdeki işler de zaten 50/50 dağıtılır.Kadın her gün yapıyormuş zaten bi gün yapmayınca eşi kızmış bağırmış çağırmış
6,5 senedir evliyim çalıştığım ve çalışmadığım dönemler oldu. Eşimin de öyle. Bizde kadın erkek iş ayrımı bu şekilde değil. Canım o gün istemediyse yemek de yapmam ev işi de, eşim de öyle. Neden yapmadın demeyiz birbirimize. Yemek için kalp kırmayız yani. Eğer çok acıkmışsak ya da istediğimiz bir şey varsa dışarıda olan evde olana şunu yapar mısın diye söyler, bu da nadiren olur zaten.
Bilmiyorum bana garip geliyor. Evde olan zaten yeterince işi üstüne alıyordur, çamaşır, bulaşık, ütü... arada bişey yapmama hakkı yok mu yani? Bunda hemen tepki mi göstermeli insanın eşi?
Çocuk olmadığı için ve evde olduğun için beklenti bu kadar yüksek.Yok cakiamiyorum cocugumda yok aksama kadar evdeyim. Bundan sonrada karar verdim cesit cesit yaomicam karni doysun yeter
Hayır asla böyle değil.. Ben hizmetçinmiyim derim ???? Keyfim yoks ya kahvaltı yaparız ya dışarıda yeriz biz.. Çok yanlış bir tutum.Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?