- 8 Mart 2019
- 7.476
- 36.296
- 548
- 39
- Konu Sahibi gunes123sdf
-
- #21
Olay sadece küfür ve dayaktan mi ibaret? Abinizin maddiyati ve kişiliği evlilik için uygun değilmiş işte?Abimizdir dedik yaptık,sonucun bu olacağını hiç beklemiyorduk
ısrarla derken? 3 yıla yakın sevgili olan ben değildim yalnız. Küfür ettiğini de sinirli olduğunu da gayette biliyordu
Çok sert yorumlar geldi,neden böyle oldu anlamadım.Anne babanız ne bekliyordu? Çalış birikim yap, her şeyi bizden bekleme, bir evimiz bile yok kiradayız diyeceklerine uçan kuşa borçlanmış 200 gram altın almışlar. Çok mu lazımdı bu topluma zararlı boş beleş tipin evlenmesi? Kardeşiniz kumar online bahis oynamış hala da oynuyor. Neyse oynar oynar siz de kredi üstüne kredi çeker ödersiniz kumar borçlarını. Ailece hiç biriniz mi doğru düzgün düşünemedi, hadi evlendirdik ama işi gücü yok çalışmıyor nasıl geçinecek diye kimse sormadı mı? Şaka gibi ya bir de emanet altın almışsınız. Bence siz kendi derdinize düşün, bırakın herkes ne hali varsa görsün. Ben kızım harçlığını bitirdi diye istediği bir şeyi almıyorum, bir dahaki harçlığını bekliyceksin diyorum. Para yönetmeyi biriktirmeyi öğrensin diyorum millet işsiz güçsüz asalak tipe 200 gr + çeyrekler + kolyeler + emanet altın takma telaşında. Kirada oturuyorsunuz bir de, yazık ki ne yazık.
33 yaşında insan kendisi nasıl bizim dememizle evlenmez ki. İkisi çıktılar evleniyoruz dedilerOlay sadece küfür ve dayaktan mi ibaret? Abinizin maddiyati ve kişiliği evlilik için uygun değilmiş işte?
Abimin işi var,günde 12 saatte çalışır. O konu da problem yok. Ben gelini sevgiliyken uyarmıştım abim sıkıntılı diye. Madde bağımlısı değildir ama kumar olabilir bilemiyorum. Banka da batık evet
Bunu anlamadım. Kim işsiz.Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik.
Burada basit görünüyor ama biz bu evliliğe nişanlıyken karşı çıktık. Anneme dayanamadık biraz elimizden geldiğince yardım edelim dedik. Ama bu insanı hayatımdan nasıl çıkartacağım bilmiyorum ki aile evinde olduğum için görüyorum maalesef,elimden gelse hiç konuşmam aşırı öfkeliyim ama konuşmak zorunda kalıyorum. O da 200,300 istemeye devam ediyor. Psikolojik olarak bu borçtan sonra kötü olduğu için bir şey de söylenmiyor üzerimize yürüyorAbiniz yengenizden , yengeniz abinizden beter iki asalak kusura bakmazsanız.
Durumu olmayan insanlardan 200 gr altın isteyen kadından da bir halt olmaz
Kendini geçindirmekten aciz bir adamdan da bir halt olmaz. Boşanacaklar, abiniz
çalışıp ödeyecek bütün borçlarını niye halen kendinizi parçalıyorsunuz, bırakın ne halleri varsa görsünler.
Annem babam işsiz,abim iyi bir yerde 20 yıldır çalışıyor. Ben orada anlatım bozukluğu yapmışımBunu anlamadım. Kim işsiz.
Düze çıkarmayın ki cezasını çeksin
borçran psikolojisi bozuk değil dümdüz kötü. Sevgili iken birikim yapmamış kıza bu istediğin fazla denmemiş ne istese verilmiş sizi biraz yolunacak görmüş güç ve gövde gösterisi yapıyor mecbur bırakıyor bu manipülasyona gelmeyinBurada basit görünüyor ama biz bu evliliğe nişanlıyken karşı çıktık. Anneme dayanamadık biraz elimizden geldiğince yardım edelim dedik. Ama bu insanı hayatımdan nasıl çıkartacağım bilmiyorum ki aile evinde olduğum için görüyorum maalesef,elimden gelse hiç konuşmam aşırı öfkeliyim ama konuşmak zorunda kalıyorum. O da 200,300 istemeye devam ediyor. Psikolojik olarak bu borçtan sonra kötü olduğu için bir şey de söylenmiyor üzerimize yürüyor
Kiz bosanir inşallah. Daha ne bekliyor bu adamın başınıMerhaba.1 yıl önce abim 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı kişiyle evlendi. Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik. (Ben bir yıldır kredisini ödüyorum,1 yıl daha ödeyeceğim) zar zor beyaz eşyalarını,1 tane bileziğini abim aldı. (Bu arada ben daha önce aldığım altın kolyeyi,2 tane çeyrekli bilekliğimi de geline vermiştim) neyse bunlar evlendikten 3 ay sonra öğrendik ki abim bütün altınları satmış. Bizim emanet aldığımız 2 bileziği dahi satmış ki emanet olduğunu ve düğünden 3 ay sonra vermemiz gerektiğini bilmesine rağmen satmış. (Sözde o 3 ayda yerine tamamlayıp geline söylemeyecektik) Üzerine gidip birkaç akrabamızdan ve gelinin akrabalarından altın borçları almış. Biz bunların hepsini 3 ay sonra öğrendik. Bunları öğrenmemizle beraber yengem abimi sürekli altın konusunda sıkıştırdığı için evde kavga eksik olmamaya başladı. Abim şerefsizi gidip karısına hem sözlü hem fiziksel şiddet uygulamış. Gelin birkaç kere evi terkedip bize geldi. Biz o sıra abimle konuşmaya,borçların kaynağını sormaya,gelini korumaya devam ettik hatta babam bi ara abimi dövdü,ağlattı. Ben aylarca konuşmadım. Dayanamadık annemin üzerine geldikleri için akraba borçlarının bir kısmını da ödedik. (200 bin lira civarında) ama arkadaşlar o kadar çaresizce ödüyoruz ki bizim ne evimiz ne arabamız var. Heves ettik kardeşimle beraber bir olup anneme ev alacaktık. Ama bu abimin borçları yüzünden bir türlü o parayı toplayamadık. Ama sorsanız hala borcun kaynağını söylemiyor. Düğün borcu diyor,kimse bana yardım etmedi diyor. Yalan söylüyor. Kumar mı oynuyor acaba diye de şüphelendik ama açık vermiyor yani kaybedecek parası kalmadı üstüne milyon borcu var çünkü. Neyse. Yengem bu olaylardan sonra ailecek hepimize tavır koydu. Hiçbirimizle konuşmadı etmedi. Ki biz her seferinde onun arkasında durduk. Haklı olduğunu söyledik. Ama istiyor ki abimin diğer borçlarını da biz ödeyelim. Ben böyle olacağını evlenseydim bilmezdim,nasıl bir aileye düştüm,açlık çekmeye mi geldim diyip duruyor. Biz haklı ve üzgün diye üzerine gitmiyorduk. Ama gerçekten artık aileme kadar kötü sözler söylüyor haliyle sinirleniyorum çünkü annem hiçbirini haketmiyor bu söylediklerinin. Bu arada abimin sinirli ve küfürbaz vs olduğunu sevgiliyken de biliyordu. Her gittiğim gezi de,tatil de vicdan azabı çekmeme engel olmuyor bu durum ne yazık ki. Onlar borç içinde ben geziyormuşum gibi bir algı var. Buraya yazmamın sebebi yengem bize sinirli olmasında haklı mı,abim düzeltilebilir mi,biraz içimi rahatlatmak aslında.
400 gr altın isteselerdi ne yapacaktınız, hatta o yetmez bir de ortak tapulu ev isteriz deselerdi? O zaman da evlendirebilecek miydiniz? Sizin demenizle evlenir ya da evlenmez, keyfi bilir ama anne babanın kardeşlerin kanını ememez. Tam bir asalak, evlerden ırak tip için seferber olmuşsunuz. Bizim elimizden gelen en fazla bu, ya şartlar düzelsin diye bekleyin ya da az masrafla evlenin deneceğine borca batmışsınız hepiniz. Yorumlar çok mu sert? Adam sizi de kumar batağına sokmuş batırmış, boğazınızdan kıstığınız paraları bir güzel yemiş. Borçlar ödenmezse intihar edicem tiyatrosu çevirir, bir tur daha dolandırır ailenizi. Arkasına bakmadan kaçıp kurtulması gereken gelin de sizi tırtıklama peşinde. Nikahlandığı resmi kocasına değil de gariban aileye hesap soruyor. Bari ona kaptırmayın bir şey. Hamama girmiş terlesin.Çok sert yorumlar geldi,neden böyle oldu anlamadım.
33 yaşında insan kendisi nasıl bizim dememizle evlenmez ki. İkisi çıktılar evleniyoruz dediler
E tamam. Evleniyoruz dedilerse evlenselerdi, siz niye kendi birikimlerinizi bile ortaya koyup borç harç abinizi evlendirdiniz? Daha başta hatanın büyüğü sizde maalesef.33 yaşında insan kendisi nasıl bizim dememizle evlenmez ki. İkisi çıktılar evleniyoruz dediler
400 gr altın isteselerdi ne yapacaktınız, hatta o yetmez bir de ortak tapulu ev isteriz deselerdi? O zaman da evlendirebilecek miydiniz? Sizin demenizle evlenir ya da evlenmez, keyfi bilir ama anne babanın kardeşlerin kanını ememez. Tam bir asalak, evlerden ırak tip için seferber olmuşsunuz. Bizim elimizden gelen en fazla bu, ya şartlar düzelsin diye bekleyin ya da az masrafla evlenin deneceğine borca batmışsınız hepiniz. Yorumlar çok mu sert? Adam sizi de kumar batağına sokmuş batırmış, boğazınızdan kıstığınız paraları bir güzel yemiş. Borçlar ödenmezse intihar edicem tiyatrosu çevirir, bir tur daha dolandırır ailenizi. Arkasına bakmadan kaçıp kurtulması gereken gelin de sizi tırtıklama peşinde. Nikahlandığı resmi kocasına değil de gariban aileye hesap soruyor. Bari ona kaptırmayın bir şey. Hamama girmiş terlesin.
sizin psikolojiniz ondan daha kötü bence şu an, ben ailenize ve size üzüldüm açıkçası ama bir yerden sonra yeter demeyi bilmek gerek, yoksa böyleleri ömür boyu sırtınızdan geçinir.Burada basit görünüyor ama biz bu evliliğe nişanlıyken karşı çıktık. Anneme dayanamadık biraz elimizden geldiğince yardım edelim dedik. Ama bu insanı hayatımdan nasıl çıkartacağım bilmiyorum ki aile evinde olduğum için görüyorum maalesef,elimden gelse hiç konuşmam aşırı öfkeliyim ama konuşmak zorunda kalıyorum. O da 200,300 istemeye devam ediyor. Psikolojik olarak bu borçtan sonra kötü olduğu için bir şey de söylenmiyor üzerimize yürüyor
Evliliğe karşı mı çıktınızBurada basit görünüyor ama biz bu evliliğe nişanlıyken karşı çıktık. Anneme dayanamadık biraz elimizden geldiğince yardım edelim dedik. Ama bu insanı hayatımdan nasıl çıkartacağım bilmiyorum ki aile evinde olduğum için görüyorum maalesef,elimden gelse hiç konuşmam aşırı öfkeliyim ama konuşmak zorunda kalıyorum. O da 200,300 istemeye devam ediyor. Psikolojik olarak bu borçtan sonra kötü olduğu için bir şey de söylenmiyor üzerimize yürüyor
Bu da doğru para vermeseniz karşı çıkmaya gerek yoktu o kız abinizi bırakırdıEvliliğe karşı mı çıktınızkendinizin hiçbir malvarlığı yokken evlensinler diye kredi çekip her istediklerini almışsınız. Para vermeseydiniz zaten karşı çıkmanıza gerek olmazdı. Ferhatın şirine kavuşmak için dağları delmesinden daha fazla çaba sarfetmişsiniz kavuşmaları için karşı çıktık diyor
1 yıl önce abim 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı kişiyle evlendi. Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik. (Ben bir yıldır kredisini ödüyorum,1 yıl daha ödeyeceğim) zar zor beyaz eşyalarını,1 tane bileziğini abim aldı
Abiniz 20 yıldır iyi bir yerde çalışıyor ama beyaz eşyalarla 1 tane bileziği zar zor alıyor.abim iyi bir yerde 20 yıldır çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?