Yengem,abim,şiddet ve borç

En büyük hedefim ev ayırabilmek şuan. Onu da sanırım tayin aldıktan sonra başka şehir de yapabileceğim. Biraz birikim yapmaya çalışıyorum o yüzden

İnsan ebeveynlerini seçemiyor, haklısınız.Peki bundan sonra ne yapacaksınız?Evlenmeyi unutun siz abiniz ve babanız için geçim kaynağısınız.Çalışan diğer kardeşiniz ile evden ayrılıp kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz annenizi yanınıza alın derim ama babanızı bırakmaz celladına aşık oluyor mecburiyetten yaptığı evlilik prangası olmuş,çocuklar büyüsün kendimi kurtaracağım düşüncesi hiç oluşmamış,kendi kaderine sizi de farkında olmadan ortak etmiş.Ya bu zinciri kırar ya da abi ve baba yükünü bir ömür sırtınızda taşırsınız

En büyük hedefim ev ayırabilmek şuan. Onu da sanırım tayin aldıktan sonra başka şehir de yapabileceğim. Biraz birikim yapmaya çalışıyorum o yüzden
Kesinlikle ayrı ev çok iyi olur. Ayrı il ve de. Umarım biran önce taşınırsınız. Abi izin olaylarına hiç hiç dahil olmayın ne yaparsa yapsınlar. borçlular size ulaşırsa bana ne benim mı borç deyin geçin. Yazık yaa o paraya borçok aktivite yapabilir kendinize bakabilir alişveriş yapabilir tatile gidebilirdiniz..neyse bundan sonra artık. Ailenize de hayır deyin para isterlerse. Hayır demek hayatı kolaylaştırır emin olun. Zaten gördünüz verseniz de yaranamamışsınız

Hayatımda biri var şuan,eğer ilişki istediğim düzeyde ilerlerse birkaç yıla evlenirim Allah izin verirse diye düşünüyorum,en büyük şartım başka şehir de yaşamak zaten

İnşallah. Ah yazık bize.. insan yaşarken anlamıyormuşta yazdığımı okuyunca ne kadar zor şeyler yaşadığımızı anladım

Mantıklı birisiniz ama aileden yana şansızsınız maalesef, hayatınızda biri varmış umarım doğru insandır ama sakın aileden kurtulmak için evlenmeyin, eş adayınıza karşı da asla pasif biri olmayın, annenizin halinden ders çıkarın, her şeye he demeyin, mis gibi işiniz var asla bir erkek için işinizi de bırakmayın, evlenseniz de hep kenarda kendinize ait birikiminiz olsun.
Ve umarım en kısa zamanda tayin edilirsiniz de ailenizden uzak bir yerde daha huzurlu yaşama imkanınız olur.

Abinin pis huylarini bile bile yengenin başını yakmissiniz

Olaylara daha fazla dahil olmayın.yengeniz abinizin nasıl biri olduğunu zaten biliyormuş.siz ödemeye devam ettikçe oda borç açmaya devam edecek.Siz bunun önüne gecemeyebilirsiniz.Babaniz konuşsun artık yardım edemeyeceğinizi söylesin.

Abinin pis huylarini bile bile yengenin başını yakmissiniz
3,5 sene beraber olduğun birini de tanırsın artık. Nişan zamanı çok mu farklıydı bu adam bu aile? Fakir bir aileye borçla emanetle krediyle zar zor 200 gr altın aldırırken başı yanmamış, o zaman çok mutlu gelinmiş.

Siz sizinkinin gerçek yüzünü gördüğünüz bildiğiniz halde koşarak tekrar. barışmışsınız. Siz niye bilerek devam ediyorsunuz, küfrü hakareti niye kendiniz layık görüyorsunuz? Sizin başınız da yanmak üzere değil mi?

İşsiz ana baba 200 gram altın sözünü neye güvenerek veriyor
Sen nasıl o borca giriyorsun
Abin evlenecek diye tüm aile borca girip hayatınızı perişan etmenin mantığı nedir
Koskoca herifin sorumluluğunu hep beraber yüklenmek nedir
Aklım almıyor ya
Bu kafayla giderseniz abin hepinizi posanızı çıkarana kadar sömürecek haberin olsun
Bari gelini salın ikna etmeye uğraşmayın.

Şöyle görümcelerim olsaydı sırtım yere asla gelmezdi herhalde. Size çok üzüldüm. Abim de bunun bir benzeri, benden beklemez bekleyemez zaten ama annemin ve babamın iliğini kemiğini sömürüyor. Daha da sömüremedikleri için söyleniyor.
Az buçuk anlayabiliyorum sizi. Fakat artık beklenti olmaması için banane diyebilmeniz gerekiyor. Ben yıllarca alttan alta işledim. Bir şey olursa benden beklemeyin, bekleyemezsiniz vs diye sürekli laf arasında sokuşturdum.
Kavga gürültü illa ki çıkar ama önemli olan sizin lehinize sonuçlanması. Gerekirse görüşmeyin hiçbiriyle. Sizin de bir hayatınız var. Ömür boyu abi yenge arkası toplayacak haliniz yoktur herhalde. Hatta bir tık çirkinleşip size laf söyleyen gelin hanımdan ve abinizden taktığınız altını isteyin. Öyle bilmem neye böyle bilmem ney.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…