Yengem ile abim arasında problem sebebi olmak

Sanki yengenizin gözüne sokmuş kızda dolmuş gibi geldi. Abiniz o meleğim sen bebeğimsin diyemiyor mu? Bu bahsettiğiniz kıskançlıklar yersiz ama bunu yapan abiniz. Onunla konuşup kız kardeş, anne, eş bir kalbe ne aşklar sığar yeter ki büyük olsun. Senin kalbin bu kadar küçük mü? Hayat arkadaşına yer ayıramıyorsun? Bak benim de eşim var kocaman da yeri var deyin.

Ön sayfaları okudum. Baban yıllarca annene ve sana karşı ilgisiz, sevgisiz davrandıysa abin de kendini sizlerin duygusal ihtiyacını karşılamak zorunda hissetmiş belli ki. Çünkü eşimden biliyorum 😊 hatta sizler farkında olmadan bu yola itmiş bile olabilirsiniz. Abin sizi dinlemiyorsa, umursuz davranıyorsa yengen de kendi ailesini üstün tutsun, yaşamadan anlamıyır bazı adamlar
Annem babaaannemle ve dedemle yasıyor onlarla ilgili sorunlarda annemi hep susturmuş dövmemiş sövmemiş ama sahipte cıkmamış. Aile dramı yok yani cogu türk ailesinde yaşanılan sorunlar. Cocuklarına karsı bi ilgisizligi hiç olmadı babamın Ayrıca şimdi babam cok degişti anneme karsıda. Artık evde annemin hükmü geciyor

Sanki yengenizin gözüne sokmuş kızda dolmuş gibi geldi. Abiniz o meleğim sen bebeğimsin diyemiyor mu? Bu bahsettiğiniz kıskançlıklar yersiz ama bunu yapan abiniz. Onunla konuşup kız kardeş, anne, eş bir kalbe ne aşklar sığar yeter ki büyük olsun. Senin kalbin bu kadar küçük mü? Hayat arkadaşına yer ayıramıyorsun? Bak benim de eşim var kocaman da yeri var deyin.
Evet öyle yengem bize karşı cok dolu. Nefret ediyor ve aslında bizden nefret ettigi içinde utanıyor. Çünkü bu mesele olmasa cok iyiyiz cok güleriz cok egleniriz ne annemle nede benimle bi tartısması olmadı . Ama şimdi mesela en ufak seyi abime söylüyor bizi kötülüyor ben anlıyorum amacı aslında bizi kötülemek degil belki abim bizi bırakırda biraz ona yönelir düşüncesi. Bi çıkış kapısı arıyor yani..

Eşim kız yeğenlerine dayısının/ amcasının gülü der. Yani bundan hiç rahatsız olmadım. Bazı kadınlardaki bu kıskançlık ilgi odağı olma ve ilgi manyaklığı, Yeğen/ kardeş yada eş sevgisinin ayrımını yapabilecek ruhsal ve mental olgunluğa sahip olamayışlarından.

Annem babaaannemle ve dedemle yasıyor onlarla ilgili sorunlarda annemi hep susturmuş dövmemiş sövmemiş ama sahipte cıkmamış. Aile dramı yok yani cogu türk ailesinde yaşanılan sorunlar. Cocuklarına karsı bi ilgisizligi hiç olmadı babamın Ayrıca şimdi babam cok degişti anneme karsıda. Artık evde annemin hükmü geciyor
Çünkü babanız yaşlandı, arkasındaki dağlar yıkıldı. Annenizin eline kaldı. Bunları sizi üzmek için söylemiyorum, madem abiniz bu kadar üstünüze düşüyor, üzerinde bir yaptırım gücünüz olmalı, değil mi? Çift terapisine ikna edin. Abiniz babanızlaşıyor, sizden bu konuda bir destek olmamasına rağmen, zorla. Bu işin sonu onun mutsuzluğu ile sonuçlanacak, bunu bile bile bu yola giriyor, ama engel olamıyor. Yardıma ihtiyacı var, çocukluk travmaları öyle annenizin karşısına alıp 1 saat konuşması ile puf diye geçmez.

Bazi kadinlar evlenince erkegin ailesini uzaklastirma politikasi uyguluyor. Yengeniz cok kiskanc insan kardesine melegim diyebilir elin kizina demiyor sonucta. Allah abine sabir versin. Senin ve annenin sucu yok kendi cizginizde devam edin.

Zamanla değişiyorlar elbette. Ama çocukken evde gördükleriyle büyüyor insanlar. Kişilik ve birçok huylar çocukken bilinçaltımıza yerleşenlerdir. Dram olması şart değil ki 😊 dedim ya gördüğünü yapıyor herkes.

Bu örneği KK nde 3-5 kez yazdım. Eşim ilk evlendiğimizde, durduk yere annem bir tane, annem herşeyim derdi. Benim de annem bir tane, herkesin annesi bir tane de sen bunu neden söylüyorsun dedim. Bir daha söylemedi. Düşmeyin şu tuzaklara. Kıskandırmak için herşeyi yapıyorlar kadın delirince sen kıskançsın, sen şöylesin...

Öncelikle hepinize iyi haftasonları
Arkadaslar evlendim yuvamı kurdum ama hala kendi ailemle yasadıgım problemleri yüzünden kendi mutluluguma bile odaklanamıyorum
Daha öncede abim ve yengem için açtıgım konular var ama kısaca bahsedeyim
Abim anneme ve bana cok düşkün ve bu gercekten itici bi şekilde cok fazla
Abimi cok seviyorum ama bizi herşeyden üstün tutuyor ve bunu süreklide dile getiriyor
Bu durumda yengemi cok rahatsız ediyor. Bu sebeple bir cok kez tartıstılar kavgalar ettiler ve annemde bende bu durumda ne yapacagımızı sasırdık.
Mesela en kavgalarından bir örnek vereyim ;
abim benim dügünümde cekildigimiz bir fotografı “melegim” diye paylasmıs. Ben görmedim bile paylasımı. Yengemde senin melegin oysa onun yanına git benim yanımda ne işin var tarzında konusmus, abimde sen kardesimi kıskanamazsın demiş öyle az buz degil büyük kavga cıkmıs bagırıslardan eve polis gelecek sekilde.
Şimdi annemde bende artık onların kavga sebepleri olmalarından utanıyoruzda üzülüyoruzda. Abimi karsımıza alıp yapma etme kadın haklı kendini degersiz hissediyor böyle yapma sürekli anam bacım deme dedigimizde oldu. Artık sizinle ugrasmak istemiyoruz kavga edip bizE gelmeyin dedigimizde. Birinciyi dedigimizde abim sizi benden koparmaya calısıyor diyor tekrar kavga ediyolar ikinciyi dedigimizde yengem bizi umursamıyolar takmıyolar diyor yine kavga ediyorlar .
Allah askına biz napalım?
Annem artık bu konu ikisininde psikolojisini bozmus diyor . Gercektende öyle abim bana canım dese o senin canın zaten diyor yengem.
Yengemde bana sacların düzelt dese kardesime düşmanlıgından yapıyosun diyor abim.
İkisinin en büyük problemleri olmak bizi cok üzüyor annem zaten hasta bi kadın
Evlilik terapistine gidin demiş en son ama işte ikiside cok inat.
Görüşmemekte çözüm olmuyor maalesef napalım bi akıl verin
Abin kendi düğün fotograflarını paylaşıp da eşine hayatım,aşkım gibisinden yazıyor mu ? Yapmiyorsa eşinin tepki göstermesi çok normal. Bazı erkekler eşini benimseyemiyor, hala daha annem, kardeşlerim ilk basta gelir onlar benim ailem kafasinda,eşini aile olarak görmüyorlar .. Eşi dururken sizi dansa kaldırması da bu durumu gosteriyor ,bu hareketleriyle eşini size karşı kinlendiriyor. Suçu yengenizde arayacaginiza abiniz de arayın.

Ayrıca bu tartışmayı nereden biliyorsunuz ? Abiniz mı anlattı?

Son düzenleme:
Benim annem evlendiginden beri babaanneme dedeme baktı halada bakıyor. Cok haksızlıga ugradı babam tarafından da. Abim babama hala kızar bu sebeplerden.
Annem birgün karsısına alıp bak ben hala babana söyleniyorum bana yaşattıklarından dolayı hiç sesini çıkaramıyor hakkını helal et diyor sadece. Sen karına böyle yapma senden bahsederken hep Allah razı olsun desin iyi ol yoksa hakkımı helal etmem sana diyor ama bu seferde siz onu savunuyorsunuz o sizi kötülüyor deyip kinleniyor
Siz savunuyorsunuz o kotuluyor diyip kinleniuor :) ne sizin ne yengenin suçu var sorun sadece abinizde .çok değişik gerçekten .abin bosansa tekrar evlense bile bu sorunlar devam edicek .abinin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor

Öncelikle hepinize iyi haftasonları
Arkadaslar evlendim yuvamı kurdum ama hala kendi ailemle yasadıgım problemleri yüzünden kendi mutluluguma bile odaklanamıyorum
Daha öncede abim ve yengem için açtıgım konular var ama kısaca bahsedeyim
Abim anneme ve bana cok düşkün ve bu gercekten itici bi şekilde cok fazla
Abimi cok seviyorum ama bizi herşeyden üstün tutuyor ve bunu süreklide dile getiriyor
Bu durumda yengemi cok rahatsız ediyor. Bu sebeple bir cok kez tartıstılar kavgalar ettiler ve annemde bende bu durumda ne yapacagımızı sasırdık.
Mesela en kavgalarından bir örnek vereyim ;
abim benim dügünümde cekildigimiz bir fotografı “melegim” diye paylasmıs. Ben görmedim bile paylasımı. Yengemde senin melegin oysa onun yanına git benim yanımda ne işin var tarzında konusmus, abimde sen kardesimi kıskanamazsın demiş öyle az buz degil büyük kavga cıkmıs bagırıslardan eve polis gelecek sekilde.
Şimdi annemde bende artık onların kavga sebepleri olmalarından utanıyoruzda üzülüyoruzda. Abimi karsımıza alıp yapma etme kadın haklı kendini degersiz hissediyor böyle yapma sürekli anam bacım deme dedigimizde oldu. Artık sizinle ugrasmak istemiyoruz kavga edip bizE gelmeyin dedigimizde. Birinciyi dedigimizde abim sizi benden koparmaya calısıyor diyor tekrar kavga ediyolar ikinciyi dedigimizde yengem bizi umursamıyolar takmıyolar diyor yine kavga ediyorlar .
Allah askına biz napalım?
Annem artık bu konu ikisininde psikolojisini bozmus diyor . Gercektende öyle abim bana canım dese o senin canın zaten diyor yengem.
Yengemde bana sacların düzelt dese kardesime düşmanlıgından yapıyosun diyor abim.
İkisinin en büyük problemleri olmak bizi cok üzüyor annem zaten hasta bi kadın
Evlilik terapistine gidin demiş en son ama işte ikiside cok inat.
Görüşmemekte çözüm olmuyor maalesef napalım bi akıl verin
Başka problemleri bilmem ama kızkardeşinin fotoğrafını meleğim diye paylaşmasında ne var yani
Ama abin arayı bulamadığı sen değersizsin hissibi yengen verdiği için suçlu

Birde bazı çiftler kavga olmadan yaşayamaz.
Abinle yengen siz arada olmasanız kavga edecek başka konu bulurlar.
Ama boşanmazlar d
Sürekli dert dinleyip ara bulmaya çalışmayın anlaşamıyorsanız ayrılın yorulduk artık deyin anlaşılır niyetleri

Abin dengeyi kuramamış eşini değerli hissettirmesi gerekiyor herkesin yeri ayrı

Abin kendi düğün fotograflarını paylaşıp da eşine hayatım,aşkım gibisinden yazıyor mu ? Yapmiyorsa eşinin tepki göstermesi çok normal. Bazı erkekler eşini benimseyemiyor, hala daha annem, kardeşlerim ilk basta gelir onlar benim ailem kafasinda,eşini aile olarak görmüyorlar .. Eşi dururken sizi dansa kaldırması da bu durumu gosteriyor ,bu hareketleriyle eşini size karşı kinlendiriyor. Suçu yengenizde arayacaginiza abiniz de arayın.

Ayrıca bu tartışmayı nereden biliyorsunuz ? Abiniz mı anlattı?
Yazdıklarım da bana yengemi sucladıgım kısmı gösterin lütfen, bekliyorum

Bencede yenge sorunlu ama abiniz politik davranmalı yani iki tarafida idare etmesini bilmeli

Çünkü babanız yaşlandı, arkasındaki dağlar yıkıldı. Annenizin eline kaldı. Bunları sizi üzmek için söylemiyorum, madem abiniz bu kadar üstünüze düşüyor, üzerinde bir yaptırım gücünüz olmalı, değil mi? Çift terapisine ikna edin. Abiniz babanızlaşıyor, sizden bu konuda bir destek olmamasına rağmen, zorla. Bu işin sonu onun mutsuzluğu ile sonuçlanacak, bunu bile bile bu yola giriyor, ama engel olamıyor. Yardıma ihtiyacı var, çocukluk travmaları öyle annenizin karşısına alıp 1 saat konuşması ile puf diye geçmez.
Haklısınız biliyorum ama annem zaten cok sessiz bi insandır. yasadıklarına bi kere itiraz etmemiştir o yüzden bizde bilmezdik ki neyin ne oldugunu. büyüdük yasadık öyle anladık.
abim beni dinler evet annemde bende söyledik çift terapistini ikisinide. ikisi de hiç yanasmıyor

Haklısınız biliyorum ama annem zaten cok sessiz bi insandır. yasadıklarına bi kere itiraz etmemiştir o yüzden bizde bilmezdik ki neyin ne oldugunu. büyüdük yasadık öyle anladık.
abim beni dinler evet annemde bende söyledik çift terapistini ikisinide. ikisi de hiç yanasmıyor
O zaman kesin bir dille '' Yeterin beeee, kavganızı dövüşünüzü ötede edin, artık sorun duymak istemiyoruz
, oturduğumuz yerden suçlu oluyoruz, yorulduk. '' diyeceksiniz. Çekmek zorunda değilsiniz. Yetişkin insanlar, bi zahmet çözsünler sağa sola salça olmadan sorunlarını .

Birde bazı çiftler kavga olmadan yaşayamaz.
Abinle yengen siz arada olmasanız kavga edecek başka konu bulurlar.
Ama boşanmazlar d
Sürekli dert dinleyip ara bulmaya çalışmayın anlaşamıyorsanız ayrılın yorulduk artık deyin anlaşılır niyetleri
ben artık karısmıyorum. yorum da yapmıyorum ara bulmayada calısmıyorum. inanın bıktım. kendi hayatımı bile yasayamıyorum ya. kocamla fotograf bile paylasamıyorum gezdigim yerleri paylasamıyorum. cok degişik psikolojiler içerisindeyim. bizim abimle cok degişik bi bagımız vardı. ikimiz de bekarkan sabahlara kadar oturur muhabbet ederdik. kanka derdik birbirimize. şimdi en son abime ne zaman içten bi sarılıp öpüp kokladıgımı hatırlamıyorum. ha yengem laf edeceginden mi ? hayır. mesafeli olmaya calısıyorum uzaklasmaya calısıyorum. kendi yuvalarında mutlu olsunlar istiyorum sadece

O zaman kesin bir dille '' Yeterin beeee, kavganızı dövüşünüzü ötede edin, artık sorun duymak istemiyoruz
, oturduğumuz yerden suçlu oluyoruz, yorulduk. '' diyeceksiniz. Çekmek zorunda değilsiniz. Yetişkin insanlar, bi zahmet çözsünler sağa sola salça olmadan sorunlarını .
anneme söyledim dün bunları. resti cek gelmeyin evime ikinizi de istemiyorum yeter artık bıktım de dedim.
zaten o da bıktı. ben ne zaman kafa dinleyecem ölünce mi diyor.

Back
X