yeni evlendik ama eşim bana hiç para vermiyor

Ne güzel siz 200 tl yi tamamen kendinize ayırabiliyorsunuz .ben 300 -400 alıyorum çoğu zaman kendime bir çöp bile almadan para bitiyor iki çocuk olunca
Yok benimde 1 oğlum var onada harcıyorum elbette ama yetmezse eşim yine veriyor sağolsun ama ben yettirmeye çalışıyorum çünkü kredi borcumuz var..

Ilk evlendigimde calismiyordum, esim para birakirdi ben sormazdim, ablasi tembihlemis sormaya cekinir diye enistesi de sizin esiniz gibiymis biraz ihtiyclarini giderip para birakmiyormus. Ama bilmedigi bisi var ben ablasi gibi degilim. Simdi esimin hic bana para birakma gibi dertleri yok. Hesabinin sifrelerini biliyorum hemen internetten kendime transfer ediyorum azaldikca
Siz de cekinmeyin, cekinince keyfi gelir eslerinizin. Ya acik acik su kadar ver deyin ya da benim gibi kendiniz girin hesaba alin . :) boyle alistirmayin adamlari, o calisiyor onun parasi diye dusunuyorsunuz ya, tam tersi, siz calissaniz adam o paradan da size kus kadar verip kontrol edecek, siz onlari kontrole alistiriyorsunuz.

Calısıp calısmamak degil konu calısırım elbette evlenmeden öncede calısıyodum zaten faket calısma ihtiyacımız yok diyo ayrıca bana bakmak zorunda niye calısıyım
Bence kendi ayaklarınız üzerinde durursaniz daha iyi olur. Eşiniz evlenince bakar size tabiki ama kendi kazandığiniz para size daha güzel ve tatlı gelir.hem de vakit geçirmiş olursunuz.

Bende 7 aylık evliyim. Daha evlenmeden eşim kazancımı maaşımı sana vericem dedi. Evlendik öylede yaptı verdi elime ben hiç kendim için kullanmadım ev ekonomisi benden soruluyor para nereye gidicek ayırıyorum istediğimde kredi kartını alıp istediğimi yapıyorum haber vererek tabi . Ama evden çıksam niyete gitsem param hep olur bazen bana verdiği haricinde ona verdiğim haclıktanda al der.
Kiracıyız zaten geçmişe sıkıntımız yok ameliyatta zorlanırsa destek olurum biriktirdiğimden veririm yada para olmayınca anlarım iş çıkmadığını söyl de

Bence eşiniz ya size belli etmiyor geçim derdi var ya bu konularda düşünceli değil yada ailesinde böyle görmüş. Şu kafa da olabilir herşeyini karşılıyorum paraya ihtiyacı yoktur der. Elinde konuş yoksa alışır böyle devam eder ki geç kalmışssın onca ay. Benim çalışmamı istemedim ihtiyacımız yok dedin saygı duydum. Ama bana para vermeme sebebin nedir de dinimizde kocanın vazifesi nafaklasını (haclık)vermek ihtiyacını karşılamaktır . Akıl vereni varsa öyle yapıyorsa zorlaşır işin usulünce tatlı dille konuş.

Erkeğin dinimizcede eşine bakması ihtiyaçlarını karşılaması lazım. Ama bakmak zorunda diye düşünmeden önce iletişime geçmelisin evliliği kadın idare edeer yeri geldiğinde evliliğiniz için böyle konuları konuşmalısınız. Boşuna düşünmekten psikilojini bozarsın.

Eşine çalışmak istiyorum de. O da hayır senin çalışmana ihtiyacım yok derse dersin sen de o zaman benim ihtiyacım var çünkü sen eve günlük masraflar ve benim özel ihityaçlarım için para bırakmıyorsun diyee.Aaaa ne düşüncesiz adam.Ben çalıştığım halde eşim bana hergün sorar paran var mı diye.Ayrıca bana bakmak zorunda gibi cahilce cümleler de kurmayın lütfen.

Çok üzüldüm bakmak zorunda mesajını okuyunca. Kadınlar kendi ayakları üzerinde dursun, kimseye bağımlı olmadan yaşayabilsinler diye yıllar öncesinde yapılan o inkilaplarin yıllar sonrasinda bu şekilde ezilip geçilmesi içimi acıtıyor.
Umarım eşinizden ayrılmak zorunda kalıp sudan çıkmış balığa dönmezsiniz. Madem öncesinde çalışıyordunuz şimdi de çalışın isteseydiniz çalışırdınız bunun bahanesi yok. Kaldı ki insan ogrenciyken bile yeri geliyor babasindan para istemeye utanıyor, sizin bakmak zorunda dediğiniz kişi babanız da degil.

Konu sahibi anlatmak istediğini anladım, çalışmanı istemiyor ihtiyaç yok diyorsa millete bakmak zorunda, haçlık iste devamlı o şekilde alışır ..düşüncesiz bir erkek belliki birazda cimri

Calısıp calısmamak degil konu calısırım elbette evlenmeden öncede calısıyodum zaten faket calısma ihtiyacımız yok diyo ayrıca bana bakmak zorunda niye calısıyım
Size bakmak zorunda mi.Tamam evi gecindirir erkek ama boyle de adama küfür eder gibi yahu

eşiniz muhtemelen eve her şeyi alıyorum zaten çalışmadığı ve genelde evde olduğu için nakit ihtiyacı yoktur şeklinde düşünüyor olabilir. Eşinizle konuşun ihtiyaç sadece market alışverişi ya da kıyafet değildir. Geliriniz oranında size harçlık bağlasın hatta kart çıkarsın ama siz konuşmazsanız utanır sıkılırsanız o bu düşüncesi ile devam edebilir. Baktınız o zaman da oralı olmuyor o zaman başka bir yol çizersiniz.

Çalışmanın ilk koşulu ihtiyacı karsilamaksa ikinci koşulu da mental olarak iyi hissetmektir.
Yani insan illa ki ihtiyaçtan calismaz,kendini ise yarar hissetmek de ister.
O size çalışma dese de bence siz çalışın böylece para isteyememe sorunu da ortadan kalkar.

Bir de şu var bazı erkekler gerçekten düşünemiyor
eşim mesela; kayınvalidem yalnız yaşıyor yaşlı da bir kadın evin ihtiyacını eşim halleder ve kayınvalidemin hiçbirşeyini eksik bırakmaz kendi gidemediği durumda bakkalı arar
ama bir gün sordum eşime anneme para bırakıyorsun di mi? diye yooooo ne gerek var ki bakkala bile gidemiyor zaten daha yeni yaptım alışverişini bişeye ihtiyacı olmaz demişti
ben de ama Allah korusun başına bi iş gelse sana ulaşamasa taksiyle vs bi yere gitmesi gerekse ne yapacak sen bırak yine demiştim de heee doğru diyorsun demişti

o yüzden iste konu sahibi, nasılsa evin ihtiyacını karşılıyorum mantığında olabilir eeee siz de talep etmediğiniz için hiç aklına gelmiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…