yeni evlendik ama eşim bana hiç para vermiyor

Siz çok yaşayın emi........

Calısıp calısmamak degil konu calısırım elbette evlenmeden öncede calısıyodum zaten faket calısma ihtiyacımız yok diyo ayrıca bana bakmak zorunda niye calısıyım
kimse kimseye bakmak zorunda değil bu bir..!
çalışıyordum ama bıraktım neden koca eline bakıp bu hallere düşmek için mi??
girin bir işe çalışın kendiniz kazanın kendiniz harcayın...

Ne güzel siz 200 tl yi tamamen kendinize ayırabiliyorsunuz .ben 300 -400 alıyorum çoğu zaman kendime bir çöp bile almadan para bitiyor iki çocuk olunca
Canım ben de gecmisde ise giderken yanıma aldığım harclikla eve harcama yaptığımı,kendi beslenmemden bile kistigimi farkettim(esim böyle bir çaba içinde değildi üstelik).Ben de tüm ev ve cocuga yonelik alışverisi kredi kartıyla ,tek başıma yediğim yemeği,kiyafetimi,kişisel harcamami harcligimla yapmaya başladım.Daha mutlu olduğumu ve kendime daha fazla harcama yaptığımı gördüm

Eşinizden neden çekiniyorsunuz ki? Kendi düşünsün istiyorsunuz ama düşünmemiş 8-9 ay olmuş. İlla ki biliyordur çalışmayan kadına para vermesi gerektiğini. Kredi kartı da mı vermedi size? Bu kadar ay bunu söylemeden nasıl yaşadınız ve dayandınız? Acil durum olur, ev kazası olur hastaneye nasıl gideceksiniz? Dışarı çıktınız köpek kovaladı, düştünüz, diziniz kanadı mesela taksiyle eve nasıl döneceksiniz? Hiç mi otobüse, minibüse binmiyorsunuz? Arkadaşlarınızla kahve içmeye gitmiyorsunuz? Kişisel harcamanız yok mu bu kadar aydır hiç? Ya da şampuanım bitmiş, gratiste indirim varmış dediğinizde eşiniz "alalım, gidelim" mi diyor "ne gerek var" mı diyor?

Bence eşiniz bilinçli bir şekilde size para vermiyor. İstemezseniz de ömür boyu vermeden yaşayabilir. O yirmi lirayı cebinize atın, bu akşam da eşinizle açık açık konuşun. Aylık 300-400 lira bıraksın size maaşından. Kusura bakmayın da çok bencilmiş eşiniz.

Bencil işte anlatmak istediğim bu konuscam bugun hatta suan evde degılım mesaj atcam bana pra bırak bişey alcam diye bakşım ne olcak

e biz napalım?

yani adam düşüncesiz demek. o halde siz ağzınızla isteyin. açık açık konuşun.

Bakmak zorunda ? Her kadın evlendikten sonra çalışmak zorunda değil ? Erkek eve bakar bu kadar basit. Özgür kadın, güçlü kadın, kimseye muhtaç olmayan kadın konusu değil ki bu.
Evet, ozgur ve güçlü olmayıp kocasının kendisine bakmak zorunda olduğunu düşünüp, kocasının kendiliginden hatirlayip kendisine para vermesini bekleyen kadın konusu

Konu çalışıp çalışmamak değil evet başka bir soru sordunuz tamam ama çalışırsanız koca dahil kimseye el açmamış olursunuz. Yarın öbür gün boşanırsanız ben herşeyi kendim yaptım dersiniz

8 ay diyorsun! Daha neyin gururu neyin yenisi?? Açıkca konuşmazsan sonunu getiremezsin. Sen açıkca konuşmazsan değil ay 80 yıl bu böyle gider. Yada öfke patlamasıyla kavga gürültü veya hatta boşanmayla sonuçlanabilir. Nasıl söyleyeceğini ise senden iyi kimse bilemez. Kocanı en iyi sen tamıyorsun. Bir de eğer bir yöntemi deneyip işe yaramadıysa başka bir yöntem dene. Israrla aynısını yapıp, işe yaramıyor deme. Ha hiç bir şey işe yaramazsa çalış.

Valla o zaman diyeceksin ki ben bir işe girseydim en az atıyorum 2500 tl gelirim olurdu . O parayı versin sana hesabını sormasın . Millete hava atmaya benzemez

Evet benim kuzenin eşi her ay kuzenin maaşını hesabına yatırıyor otomatikman 2 çocukla çalışıp ne yapacaksın diyordu he enişte öle para vermemezlikte etmez ama kuzen çalışmaya alışmış o zaman maaşımı ver diye bölf yaptı ama yemedi yatırıyor valla hesabına

Yapımda yok heralde onun düşünmesini bekliyorum yada

Onun düşünmesini beklersen çok beklersin ona gore sordum ihtiyaci varsa soylerdi diye dusunur iste versin ihtiyacım var de özel de çünkü erkekler durtmeden söylemeden anlamazlar

Calısıp calısmamak degil konu calısırım elbette evlenmeden öncede calısıyodum zaten faket calısma ihtiyacımız yok diyo ayrıca bana bakmak zorunda niye calısıyım

yok haklısınız,bunu kesinlikle konuşmalısın artık eşin.
Bunu düşünüp para bırakması gerekiyor size.
En kısa yoldan açın konuyu yoksa bu şekilde rahatlığa alışıp ilerisi için zor olur.

Evlenmeden önce çalışıyorken evlendikten sonra işinizi bırakırsanız bana bakmak zorunda neden çalışayım derseniz işte böyle ihityaçlarınızı almak için onun para vermesini beklemek zorunda kalırsınız. Nasılsa benimle birlikte ihtiyaçlarını laır deyip önemsemiyor ben ondan bekleyeceğime bekarlığımdaki gibi çalışırım en azından birikim yaparım yarın ne olacağınız belli mi peki ayrılmayacağınız? ihtiyacınız yok ama eşiniz para bırakmayı düşünemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…