yeni evlendik ama eşim bana hiç para vermiyor

Size niye bakmak ZORUNDA ya? Siz kendinize bakmak zorundasiniz asil. Karsit fikir olarak gormeyin iyiliginiz icin soyluyorum. Burda cok okuduk maddi gucu olmadigi icin siddete de, aldatmaya da, herseye de susan kadin. 20 sene sonra sizi aldatmayacaginin veya sizden ayrilmayacaginin garantisi yok. O zaman size bakmak zorunda olacak mi sizce? Siz kendinize nasil bakacaksiniz? Uzun vadelo dusunun, kisa vadede herkes mutlu. Hic ayrilmayacagiz laflari hikaye..

İlk evlendigimizde benim eşimde para bırakmazdı,
Ne lazımsa beraber alırdık,
Şimdi çalışıyorum, onun maaşından da benim maaş kartıma para yatıyor,
Yine geçimimiz ortak gelir giderlerimiz ama artık cebimde param var ne lazımsa kendim alıyorum,
Kadını hem evde hem işte çalışmak çok yorsada güzel bence...

Calısıp calısmamak degil konu calısırım elbette evlenmeden öncede calısıyodum zaten faket calısma ihtiyacımız yok diyo ayrıca bana bakmak zorunda niye calısıyım

Bakmak zorunda oldugunu soyluyorsan o da para harcamayi bilmedigini dusunuyordur. Senin ihtiyaclarina senin yerine harcama yapiyor bakima muhtaclik budur

Calısıp calısmamak degil konu calısırım elbette evlenmeden öncede calısıyodum zaten faket calısma ihtiyacımız yok diyo ayrıca bana bakmak zorunda niye calısıyım
Niye, siz bakıma muhtaç mısınız? Kafaya bak ya. Artık aşın bunları, geliştirin kendinizi.

Merhaba,

Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Hem sizin calışıp çalışmamanıza sizin dışınızda birileri karar veriyor, hem bununla ilgili ‘millet’ diye hitap ettiğiniz insanlara hesap veriyor, hem siz eşinizle yeterince düzgün iletişim kuramıyorsunuz. Siz kendi yetiştirilme şeklinizden kaynaklı olarak bunları normal karşılıyor olabilirsiniz ama bu gerçekten hiç sağlıklı bir durum değil. Yaşınızı bilemiyorum, nasihat gibi anlaşılsını istemem. Buraya yazdığınıza göre her türlü cevaba açıksınız diye düşünüyorum.

Öncelikle kadının, ev temizliği, yemek ve erkeğin cinsel hayatını tatmin etmek için yaratıldığını düşünmüyorum. Öyle olsa beyin fonksiyonlarımız erkekler ile aynı yaratılmazdı. Kadın olarak bir birey olduğunuzu unutmayın. Eşinizle de iletişim kuramıyor olmanız çok üzücü. İnsan eşi ile her şeyi konuşabilmelidir. Yoksa evliliğin bir anlamı da kalmaz zaten. Evlilik basit bir iş değil, ciddi bir karardır.

Bir gün bir kızınız olursa lütfen onu başkalarından ( eşi bile olsa) para istemeye muhtaç olmayacak şekilde, sadece para kazanmak için değil,vatana millete hayrı dokunacak şekilde meslek sahibi bir evlat olarak yetiştirin.

Yol yakınken de eşiniz ile iletişiminizi güçlendirin, derinleştirin.

Rica ediyorum beni yanlış anlamayın. Kadınların gücune, aklına, vicdanına inandığım için böyle durumlarda üzülüyorum.

Benim çalışmayan bir arkadaşıma eşi mutfak masrafları ve harçlık için para bırakıyor. Siz de ihtiyacınız olan bir miktar isteyin. Erkekler anlamazlar

Konu yine dine baglanmis. Dinin butun emirlerine uydunuz da calismamak kaldi. Hz Hatice ticaretle ugrasan bir hanimdi unutmayin yan gel yat osman yok yani

Canım ben çalışan bir bireyim . Dine bağlamadım sadece doğru olan bir bilgi verdim. Ayrıca kadın çalışmaz diye birşey yok. Ayakları üzerinde durmalı hayat ne olacağı belli olmaz başka insanlara eşte olsa güvenip yaşanmaz Allah korusun hayatta tek başına kalsalar napabilirler.
Eşim vazifesi bakmaktır ama zorunluluk değil ben sizin gibi kavgacı bi tutumla yorum yapmıyorum yazdıgımdan nerelere çekmişssiniz.
Araştırır Okursanız verdiğim bilginin doğruluğunu bulursunuz eşlerin birbirlerine vazifeleri vardır . Çalışsada kadın çalışmasada tabii iki birbirlerine hayat yolunda destek olur çiftler..

Acik acik soyleyin haftalik bana su kadr verrmsn diye.

Açıkça al karşına konuş de ki bak ihtiyacarim oluyor bana atlık şu kadar para bırak de zaten erkeklere söylemeden düşünemezler

sorunuzu cevaplamadan önce takıldığım bir noktanhakkındanyorum yapmak istiyorum bana bakmak zorunda gibi bir şey okudum yanlış görmediysem eğer bu şu anlama geliyor eve eş değilde bakıma muhtaç birisini almış sanırım garip geldi bu söz çünkü yalnızca bakıma ihtiyacı olan kişilere bakılmak zorundadır. Para isteme konusuna gelince de şunu diyim eşiniz para bırakma alışkanlığına sahip olmadığı için bırakmıyordur ben hep çalışan bir bayan olduğum için eşimden hiç para istemedim ama istemek zorunda kalsaydım bunu güzelce anlatırdım

Arastirmama gerek yok meslegim itibariyle derinlemesine hakimim zaten sizden tavsiye alacak degilim

Böyle seyleri bastan konusmak lazim. 16 yasimdan bu yana hep calistim. Okul hayatimda,ünivesitede ve ondan sonrasinda. Ben baskalarinin eline bakmayi sevmem. Lakin cocuk sahibi olmaya karar verdik. Esimle bastan cocuklarinin yaninda kalacagimi karar verdik (ilk seneleri kendim.yetistirmek istiyorum). Haliyle artik evdeyim ve esim bana para biraktigi gibi q hesabina ek kart cikartti. Yani sormadan istedigimi cekebilirim (tabi büyük bir rakam olsa söylerim önceden). Esinize bu durumu acin ve konusun. Artik haftalik mi yoksa aylik mi para verecek bilmiyorum ama her defasinda sormak zorunda kalmak da kötü.

Evleneli 8 ay olmus esinizin bunu dusunememesi imkansiz hele 1 haftaligina annenize gidiyorsunuz ve para vermeyi dusunemiyor cok sacma bence esiniz ya cok cimri ya ben kadina para yedrmem alistirmayim ne isterse ben alayim kafasinda ya da siz calisin diye yapiyor...bence siz once bu problemi cozun yoksa ilerde cok siknti yasarsinz hele de cocuk olunca o zamanda birakmazsa ne yapacaksin

Niye çalışmayasın sen kraliyet sülalesinden mi geldin?O zaman para vermiyor diye de şikayetçi olma lütfen.

20 lirayı bile alıyor diyorsun pesss.... ne diyeceğimi şaşırdım...bana enteresan gelen dünya hali herşey olabilir Allah muhafaza acil bir durum olsa ne biliyim eşin kaza geçirse hastaneye yanına gitmeye paran olmayacak... evde başına birşey gelse, su tesisatı patlasa evi su bassa tesisatçı çağıracak paran yok kocanın işten dönmesini mi bekleyeceksin... hem bir kadın parasız bırakılır mı ya... eşinize aynen böyle söyleyin ben düşüncesizliğine takıldım... bunun yanı sıra çok elzem bir durumunuz yoksa kesinlikle çalışın eşiniz size bakmak zorunda haklısın ama dünyadan kimin önce göçeceği yada bu evliliğin bir yerde noktalanıp noktalanmayacağı bilinmez... ortada dımdızlak kalmamak için kendi adınıza yatırım yapmalısınız... kimseye güvenip maddi özgürlüğün elinizden uçup gitmesine izin vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…