Yeni evlendim ve psikolojim çok karışık

Sevdiğiniz bir insanla evlendiğiniz için çok şanslısınız.20 senelik evliyim,ilk zamanlarda oluyor böyle şeyler çok normal,beraber yürüyüşlere çıkın,filmler izleyin,süprizler yapın.Korona insanları çok bunalttı artık,çıkamıyoruz doğru düzgün,çoğumuz aynı durumdayız.
Ev işi ve yemek sıkıyor olabilir ilk başlarda,hobi bulun kendinize,orası sizin yuvanız,sevdiğinizle evlendiğiniz için çok şanslısınız.

bır senelık evlıyım annemın evınde cokıs yapardım ama kendı evımde zor geldı her aksam anneme gıtmek ıstıyordum..ama sonraları 40 yıllık ev hanımı gıbı oldugumu anladım..onun dısında annemın aslında benım duskunlugumden ıbaret oldugunu benı cok sevmedıgı kanaatıne vardım..sımdı hep evımde olmak ıstıyorum gıdınce kendımı mısafır gıbı hıssedıyorum

Biz eşimle severek evlendik. Evlendigimiz güne kadar lay lay lomduk. Hiç evlilik sendromuna falan girmedik öncesinde, güle oynaya evlendik. Ne zaman ki evlendim bana birşeyler oldu. Ne işim var burda diyorum, alisamiyorum, içim daralıyor. 4 ay sonra falan geçti bir şekilde sonra alıştım . Eşime de 4 ay sonra anlattim dedim ki" ben 4 ay sana belli etmedim ama çok iyi değildim yeni kendime geldim, evliliğe anca alıştım dedim. Eşim ne dese beğenirsiniz " Bende pek iyi değildim, evliliğe zor alıştım ama bende sen kırılma diye belli etmedim sana " dedi. Ne gülmüştük .Ayni şeyleri yaşayıp birbirimize belli etmemeye çalışmışiz. Şimdi 10 yıllık evliyiz çok şükür

Sorun ettiğiniz şeylere bak aksama kadar öyle evlilikler okuyoruz ki ya da görüyoruz bence oturun anlayışlı eşiniz varkene şükredin aldatılan kadinmi ilgisiziz erkekmi dersiniz sizinkide dertmi ? Şahsen her işi yapiyorum ama yinede yaranamuyirum ne eşime ne de ailesine kıymet bilmiyorlar bende ilk evlendiğinde zor geldi yemek konusu su bu ama inanın bı yıl geçsin herseye aliisrsiniz adapte olursunuz zamanla sabredin ilk zamanlardaki ve aradan biraz zaman geçtiğinde olan durum çok farklı bu gayetim normal bekarkene herşeyin rahatına alışınca biraz zor geliyor bu tür şeyler..

Annemlere her gitmemde donuste aglardim.Bi de ilk geceden hamile kalmisim sonradan ogrendim.Cok duygusal ve asabiydim.Esim hatta seni yanlis tanimisim bile demisti.Simdi de bi an once evime donsem diyorum.Gecici oldugunu beynine kabul ettir daha kolay alisirsin.Cicim aylari dedikleri sey bence berbat bisey.Insan zamanla aile oluyo yuva oluyo.

Başka uzak bir şehre ya da ülkeye mi gittiniz? Böyle bir durum varsa belki depresyon geçiriyor olabilirsiniz doktora gitmekte fayda var, bi ilaç verir rahatlarsınız(cinsel yaşamı etkilemeyecek bişey yazmasını isteyin, yoksa daha yeniyken bi de böyle bir sorunla uğraşmak zorunda kalırsınız)
Çalışmak, kendi özel alanınızdaki hayatı devam ettirmek evliliğe alışmanızı kolaylaştırır. Ben evlenince başka bir ülkeye gittiğim için aynı sizin gibiydim. Ağlayarak uyuyor yataktan çıkmak istemiyordum, eşimi işe gönderip o gelene kadar ağlıyor ve uyuyordum. Ona çaktırmamaya çalışıyodum ama bir restoranda, tv’de bişey görünce, markette gördüğüm halley’de bile aniden yaşlar gelmeye başlıyodu gözümden, öyle anlarda görmüş oluyodu malesef. İşsiz kalmak çok canımı sıkıyordu, her kavgadan sonra kendimi sokakta bulacağımı sanıyordum(sağolsun biletini alıyorum derhal defol git ailenin yanına derdi her kavgada)

Cinsel yaşamı olumsuz etkiler diye antidepresan kullanmadım. Sonraaaa böyle gitmez dedim, kendimi gezmeye verdim. Her gün adım adım karış karış yürüyordum her yeri. Param yoktu aslında ama otobüs kartım aylıktı, rastgele gidiyodum biyerlere. Yürümek en iyi antidepresandır bunu sakın unutma. Sonra kendi evime çeki düzen vermek, temizlemek, canımın istediğini istediğim gibi pişirmek vs. çok güzel gelmeye başladı. Ağlama krizleri geçti. Asla ailemle tekrar birlikte yaşamak istemiyordum, kendi alanım olması beni mutlu ediyordu. Gel gör ki şuan yine onlarla yaşıyorum
Aldatma, şiddet vb. varsa bir dakika durma. Bunlar yoksa da günlerini kendine zehir etme, ya iş bul ya da kurs vb. ne yapabiliyorsan yap boş kalmamaya çalış. Kendi özel yaşamını ihmal etme, hayatını tamamen evliliğe adama sakın.

yeni evlilerin böle durumlarin yaşamasi normaldir bunu hepimiz yaşadık..
evime alışmam için uzun zaman aldi
6 sene oldu annemin evine gitsem yabanci gibi geliyor.
eşinize bu sirf yüzden tartışmayin.
ilk başta herşey çok zor gelir geçecek hepsi.

e evlilik hiç kolay bir kurum değil, bu yaşanılanlar çok normal.
her alışkanlığı bırakmak, bir diğerine alışmak çok zaman ve emek ister. kendinize zaman verin, bu hislerin geçici olduğunu hatırlatın. eşinizi de yıpratmayın. belli etmeyin bu düşüncelerinizi ona. her şey zamanla geçicektir

Ohoo ilk 5 ay falan gözümün yaşı dinmiyodu sebepli sebepsiz. Ağlayarak ütü yapıyodum falan benimki biraz sorumluluk almaktan oluşan bi sıkıntı.ufaktan alışıyorum gibi en azından ağlamalarım bayaa azaldı. Ha gene sorsalar evlilik mi bekarlık mı? Sonuna kadar bekarlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…