Yeni evlenecek kızlar için tüyolar

Ben sana vereyim asıl sırrı, hiçbir zaman unutma eşin de olsa karşındaki el adamı!
Bir imza ile evlenildiği gibi bir dilekçeyle boşanılıyor.
Ne ailenle ne kendinle ilgili nahoş bir durumu ona anlat, ne de onun ailesi ilgili şikayetlerini paylaş.
Aynı şekilde ailene de ne iyi ne kötü bir şikayette bulun, iki ayrı hayatını dengede ve ayrı tut.
Kısaca evet kanunen en yakının ama, işler tersine dönerse en büyük düşmanın olabileceği gerçeğini hiç unutma.
Kendi birey haklarını ezdirme ve onu da ezme.
Beraber bir dünya kurun, ortak kümesi sizin hayatlarınızın kesişimi olan.
Kesişim dışındaki alanlara tecavüz etmeyin.
Dış mihrapları da kesişim kümenize sokma.

Beklentilerini düşük tut :) o kurabiye , sevme film izleme vs bu fasılların heyecanı bir iki aylık.Evlilik asla eğlence değildir. Gerçek hayata adımdır büyük sorumluluklar üzerine düşenler eşinin ailesi senin ailen vs vs hepsini taşıyabilmen gerekli. Zamanla bilmediğin huylarını, mutlu olduğu şeyleri , yapmak istediklerini görürsün.Yorgunsa güzel bir masaj , sinirliyse sakince konuşma , üzgünse akıl tabi karşılıklı. Yani herşey yerine göre ve tanıdıkça güzel olur yeterki saygı bitmesin sevgi zamanla yerini saygıya bırakıyor. Herşeyin temeli hayatlara saygı. Karaktere bağlı ben çok insan gördüm okurken evlenen sonra adamın huyu değişiyor okuldakilerden kıskanıyor kadını çaresiz bırakıyor herşey yarım yamalak kalabiliyor.İnşallah beklemediğin şeylerle karşılaşmazsın. Çünkü bir insanı gerçekten aynı evi paylaşınca tanıyorsun.

Erkegin kalbine giden yol midesinden gecer diyor ve susuyorum...

Kanli bicakli kavgali olalim ve o gun tavuk kizartim kosar boynuma sarilir

Öğrenciyken evlenme ! Şuan dışardan çok cicili bicili , romantik görünüyor fakat içerde işler pek öyle yürümüyor.

Biz evlenirken eşim öğrenciydi, haybeden sallamıyorum yani ..hayatımın en zor yıllarıydı. Çok pişmanım 30 yaşımda evlenmedigime. .kötü şeyler mi yaşadım ,eşim kötü mü davrandı ,hayır ..fakat öpücükle karın doymuyor :) hem çalışıp hem okumak çok zor ..

şimdiden hayırlısı olsun diyeyim.

kendini mutluk etmek için çalış, seni seven adam sen mutlu olduğun için mutlu olacaktır.

o da kendini mutlu etsin, sen de onun adına mutlu ol.

birlikte yapmaktan zevkk aldığınız şeyleri birlikte yapın, bireysel takılmak istediğinizde bunu talep edin, karşı taraf istediğinde buna anlayış gösterin.

olmadığınız biri gibi davranmayın, içinize sinmeyen şeyi sırf birileri taktik verdi diye yapmayın.

ve kurabiye önerisini veren arkadaşınızı da pek sallamayın, nedir yani evden kurabiye eksik olunca evin bereketi mi gidiyormuş, hem siz kurabiye yapmayı seviyor musunuz ki.

yüzmeye devam edin, yüzme candır :)

bu kadar benden, evlilikte 7 yıl bitti, iyi idare ediyoruz sanki.

Değmedi mi peki? Gerçekten yine olsa evlenmez miydin ?

Değmedi mi peki? Gerçekten yine olsa evlenmez miydin ?
Değmez olur mu :) çok güzel çocuklarımız oldu ..birbirimizi daha da çok sevdik ..birlikte gogusledik hayatı ,birlikte büyüdük ..yalnız çok yıprandık ..ikimiz de gururdan öldüğümüz için aile yardımı da kabul etmedik :) azıcık süründük ama sonunda kazandık ..otuzda evlenseydik bu sıkıntıların hiçbirini yasamayacaktik .

•Evliliğin ilk gününden nasıl alıştırırsan öyle gider sakın unutma.
•Ev işi,yemek,bulaşık ve sorumlulukların paylaşımı gibi konularda cengaverlik yapıp da herşeyi yapmaya kalkma bunlar zamanla görevin olur.
•Her iki tarafın ailesine de mümkün mertebe mesafeli olun.
•Eşin bile olsa ailenizle ilgili sorunları eşine anlatma,eşinle de olan sorunlar evliliği çekilmez kılmayacak ölçüde ise ailene anlatma
•Eşinizle birbirinizden bağımsız belirli periyotta sosyal hayatınız olsun,mıç mıç yapışık ikiz modunda dolaşmak evlilikte yorucu oluyor.
•Tartışmalarınızda bir defa seviyeyi düşürürseniz devamı gelecektir unutmayın.Sözlediğiniz şeyler kadar üslubunuz da önemlidir unutmayın.
•Yeni evlenmiş kadınlarda nedendir bilinmez eşlerini bir besleme merakı oluşuyor.adam bu yaşa kadar beslenme yetersizliğinden zaafiyet geçirmediyse evlendikten sonra da geçirmez.
•Canınız kek,kurabiye vs yapmak istiyorsa yapın,eşiniz rica ettiyse birlikte yapın, yoksa evimde masamızda kurabiye herdaim olmalı diye hareket ederseniz ,....yıldır evliyim 10 kilo aldım eşim beni beğenmiyor mu , evlendiğimde 48 kiloydum der ağlanırsınız.
•bol bol sevişin ve korunun.
Bilgim ve görgüm bu kadar

Haftada bir falan yemek yaparim, haftasonlari kahvalti hazirlarim, bayilir.

Temizligimi hep gormezden geliyordu. Bende onunla gorev degisikligi yaptim. Butun evi o supurup silecekti, yarisina gelince cok yoruldumlara basladi.

Walla bence oyle beklentiyle evlenmeyin. Benimki kilo alacam diye korkuyor mesela. Evde surekli kek kurabiye tutsam, krizlere girer. Onun da ne dusundugu onemli yani kek ve kurabiye konusunda

Hala yeni evli sayiliriz. Bakalim duzen oturtmaya calisiyoruz hala

Ben evli degilim ama erkek arkadasimla beraber yasiyoruz bir senedir, bizden ornek verirsem ondan once kalkip kahvalti hazirladigimda, birlikte bilgisayar oyunu oynadigimizda, kek kurabiye vs sevdigi bir tatli yaptigimda, masaj yaptigimda, isten dondugunde evdeysem onu ben karsiladigimda cok mutlu olur. Herkes karamsar konusmus ama ben de ogrenciyim cok da iyi idare ediyorum evi ama benim sansim yemekleri erkek arkadasim yapar genelde, temizlikte beraber yapariz, ben yorgunsam elimi surdurmez kendi yapar. Demek istedigim esiniz yardimci olursa cok da guzel gecinir gidersiniz simdiden mutluluklar dilerim :)

Öncelikle huzurlu , mutlu bir evliliğiniz olmasını dilerim, umarım çok mutlu olursunuz.
Boldladığım kısımdan başlayayım, evliliklerde mutlu etme çabası tek taraflı olmaz, olursa hayal kırıklıkları, evliliği böyle bilmiyordum diyerek yaşanan üzüntüler, eşi ve evliliği sorgulamalar başlar.
O yüzden siz siz olun evlilik de tek taraflı mutlu etme, tek taraflı fedakarlıklardan kaçının.

Evleneceğiniz için heyecanlısınız bu da gayet normal, tabii arada çoook içinizden gelirse kurabiye poğaça yapıp masaya koyun ama işi onu şımartma boyutuna getirmeyin, ev işlerini beraber yapın, ay kocama kıyamam demeyin, klasik Türk erkeğine bağlamasına müsade etmeyin, erkek işten gelir, pijamasını giyer, tv kumandasını kapar, üçlü koltuğa yayılır mesajınızı alırsa sizden, o mesajı hemen hayat müşterektir mesajıyla güncelleyin.

Yapmak istemediğiniz hoşlanmadığınız şeyleri eş hatırına yapmayın, daha sonra hatır için yaptıklarınızı yapmak istemediğinizde bu aranızda ciddi çatışmalara neden olabilir, duygu ve düşüncelerinizi saklamayın, evliliklerde iletişim önemlidir, rahatsız olduğunuz durumlarda susup sorunu örtmek yerine sakin bir ortam yakaladığınızda rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin.

Her evliliğin dinamikleri farklıdır ama mutlak olan sevgi ve saygıyı elden bırakmamaktır, her evlilikte yaşanan tartışmaları yaşama ihtimaliniz olduğundan, tartışmalar esnasında asla birbirinizin yüzüne bakamayacağınız sözler sarf etmeyin, birbirinizin onur ve şerefine laf söylemeyin.

İkinizin konuşarak çözebileceği basit sorunları ailelerinize yansıtmayın, çünkü sizler aranızdaki o basit sorunları unutup kaldığınız yerden devam edersiniz fakat aileler çocuklarının eşiyle yaşadığı kavgaları asla unutmaz, bu da ailelerin sizlere bakış açısını değiştirmesine neden olur.

Ailelerinize eşlerinizi ezdirtmeyin, ne o sizi ailesine, ne de siz onu ailenize asla ezdirip küçük düşürmelerine müsade etmeyin, evlendiğiniz andan itibaren maddi manevi her konu ikinizi de ilgilendirdiğinden istişare ederek ortak kararlar alın, örneğin yatırım yapma, ailelere maddi destek vs gibi liste uzar gider.

Birbirinizin ailesine saygı ve hürmeti elden bırakmayın, sizle mutluluğunuzu paylaşmalarına müsade edin ama evliliğinizde başrol almalarına olanak vermeyin, onlarla sorun yaşasanız bile bunun ilişkinizi bozmasına izin vermeyin, ailelerin istemediğiniz şeyleri size dayatmaları halinde net bir dille ama saygın bir üslupla düşüncenizi dile getirip tavrınızı koyun.

Hayatın birbirinizden ibaret olmadığını aklınızdan çıkartmayın, evlilik öncesi alışkanlıklarınız, arkadaş çevrenize sırf eş istiyor diye kısıtlama getirmeyin, birbiriniz dışında özel alanlarınız da olsun.

Bunların dışında evde ister eşofman giyin ister iki dirhem bir çekirdek gezin, evlilik giyimle yürümüyor aslında, sağlam bir iletişim, saygı ve karşılıklı anlayış gerekiyor.

Evlilik güzel şey lakin sorumluluk gerektiriyor fazlasıyla. O kadar yoğun programla bide evlilik nasıl olur bilemedim. Konuya gelecek olursakta eşimin hoşlandığı şeyler
1. Kapıyı benim açmam (anahtarla girmez)
2. Mıç mıç koltukta tv izlerken bile beraber yatmak (boynum kopar o arada )
3. O gelmeden giyinip süslenip karşılamam (lakin kendisi pijamalarını giyer toto devirir)
4. Onu düşündüğümü gösteren ufak tefek jestler ( sabah hazırlanan nadir kahvaltı, uyuyup kaldığında telefonu şarja takmak, yada üzerini örtmek uyuya kalınca ) vs vs

Evlilik ile birlikte yaşamak arasında uçurum kadar fark var...

Yazıyodum ama valla üşendim o derece fark yani, sen düşün...

Evlenmeden once biz de birlikte yasadik. Ama arada daglar kadar fark var.

Yazmakla bitmez.

Esim de uysal kuzu gibi adamdir. Yemek yapar bebek bakar. 5 gun temizlikcimiz var ikimiz de temizlik yapmayiz. Esimin ailesine de uzagiz cok sukur :)

Ama yine de daglar kadar fark var. Kotu veya iyi demiyorum bu herkese gore degisir. Ama birlikte yasamak ve evlilik karsilastirilacak seyler degil :)

Evlilik ile birlikte yaşamak arasında uçurum kadar fark var...

Yazıyodum ama valla üşendim o derece fark yani, sen düşün...
Tabii ki evlenince isin icine aileler vs bir suru faktor giriyor illa ki zorlugu da artiyordur ama valla bana kalirsa okul acisindan cok da bir farki yok. Yani ben de bir evi cekip ceviriyorum ustelik yurtdisinda aile destegi olmadan ve bu evi de sevdigim adamla paylasiyorum ona karsi da sorumluluklarim var buna ragmen okul da iyi gidiyor zorlanmiyorum, konu sahibi de bence altindan kalkabilir esi yardimci olursa bunu demek istedim aslinda.

Ohooo daha ilk senen bide sonda degil.ögrenciyken evlenilmez ya kim geçindircek sizi babalarinizmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…