- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
- Konu Sahibi streshanim
-
Size burs verin ya da evinize alın demedim. Evime gelecek diye gerileceğinize çocuk için ne yapabilirim diye sorsaydınız keşke dedim.Maddi durumları yok ve istanbul pahali bir şehir. Şartlara göre hareket etmeleri çocuk için de daha iyi olurdu. Kaldı ki yazılan üniversite yeni kurulmus bir üniversite. Çocuğun puanı çok düşük. Yeni kurulduğu için sadece puan buraya yetiyormuş. Başka hiçbir yere puan tutmuyor. Yaşadığı şehirde de cok kaliteli üniversiteler var. Bir sene daha çalışıp onlardan birisini kazanabilirdi. Sırf girsin diye zoraki yazılan bir yer yani burası.
Ben maddi durumum olursa zaten burs veririm. O ayrı bir olay. Ama ben yeni evliyken benim evime yerleşmesi çok ayrı bir olay..
Bence yanlış düşünüyorsunuz.Kuzeninin çocuğunu 4 sene ne diye evinde misafir edecek annesi değil babası değil tabiki maddi yardım eder konu sahibi ancak böyle emirvaki yaparak birinin evinize geldiğini düşünün.Hele ki bu devirde!Öğrencilerin hali malum. Ne yapar ne eder elinden tutardım o öğrencinin.
Tavrınızı çok itici buldum. Güç duruma düşen anne kızdan bunlar diye bahsetmeniz, öğrenci akrabanız için hangisi daha iyi olur diye endişeleneceğinize başıma kalmasın diye endişelenmeniz... Ne ara toplumca bu hale geldik?
Yani, ben de sanmıyorum millet kızını elin adamı ile aynı evde yaşatsın. Geçici bir durum olur demişler. Ama sormadan etmeden kendi kendilerine plan yapmaları da ayıp.bir de istanbulda sizin eviniz bu okula yakin mi? kizin illa size yikilmaya calistigina hemen nasil emin oldunuz? belki de gercekten sadece yurt ayarlayana kadar kalacak.
E zaten geçici bir durum denmiş. Belli ki çok çaresizler.Yani neresinden bakarsan bak çok büyük fikirszlik. Sen gencecik kızını elin adamının olduğu eve hangi akla hizmet gözü kapalı gönderiyorsun. Dünyanın binbir türlü hali var.
Eşinizi tenzih ediyorum, yapar demiyorum ama bir anne bütün ihtimalleri göz önünde bulundurur. Bunun banyosu var, sıcak havada rahat giyinmesi var. Eşinin işi belki öğlen erken bitecek eve dinlenmeye gelecek sen yokken, kız var diye rahat olamayacak. Böyle saçmalık mı olur.
Kimse kimsenin evinde en az 4 sene kalmaz zaten. İstanbulda öğrenci olan genç bir kız da birilerinin evinde kalmayı istemez. Muhtemelen idareten düşündüler. Evet sormadan plan yapmaları yanlış ancak konu sahibinin tavrı da çok rahatsız etti beni.bir de istanbulda sizin eviniz bu okula yakin mi? kizin illa size yikilmaya calistigina hemen nasil emin oldunuz? belki de gercekten sadece yurt ayarlayana kadar kalacak.
aynen. daha bir anlamadan dinlemeden herhangi bir alternatif dusunup yardimci olmaya calismadan bunlar uzerime yikilacak diye dusunmeyi normal bulmadim.Kimse kimsenin evinde en az 4 sene kalmaz zaten. İstanbulda öğrenci olan genç bir kız da birilerinin evinde kalmayı istemez. Muhtemelen idareten düşündüler. Evet sormadan plan yapmaları yanlış ancak konu sahibinin tavrı da çok rahatsız etti beni.
İyi de İstanbul gibi bir şehri tercih edersen barınma sorunu yaşayacağın malum. Hadi yurt çıktı diyelim en fazla 1 ay kalacak. Çıkmazsa ne olacak? Ev kiralamak imkansız gibi şu an çünkü kiralar uçmuş. 1 ay doldu git denmez kimseye. Bunu düşünecek olan konu sahibi değil kızın kendisi, annesi, dayısı, amcası. Yıllar önce üniversiteye 2 yıl geç gittim, yakın illere puanım tutmuyor, uzak mesafede ailem yol parası, kira vs derken zorlanır diye. Anlamıyorum nasıl bu kadar rahat davranılıyor.E zaten geçici bir durum denmiş. Belli ki çok çaresizler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?