Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Size burs verin ya da evinize alın demedim. Evime gelecek diye gerileceğinize çocuk için ne yapabilirim diye sorsaydınız keşke dedim.
 
Kuzeninizin niyetini bilemem ama bana kalırsa öğrenci bir kız çocuğuna yardımcı olun. Evet sormadan böyle bir işe kalkışmaları hoş değil ama ben olsam bir süre idare edebileceğimi söylerdim, okumak isteyen bir kız çocuğunu ortada bırakmazdım.

Ayrıca ne var bu yeni evli olmakta bizde yeni evlendiğimizde çok misafirim oldu yatılı kuzenlerim, kayınvalidem hiç sorun etmedim gelip ortamızda yatmıyorlar ya.
 
Bence yanlış düşünüyorsunuz.Kuzeninin çocuğunu 4 sene ne diye evinde misafir edecek annesi değil babası değil tabiki maddi yardım eder konu sahibi ancak böyle emirvaki yaparak birinin evinize geldiğini düşünün.Hele ki bu devirde!
 
Yani neresinden bakarsan bak çok büyük fikirszlik. Sen gencecik kızını elin adamının olduğu eve hangi akla hizmet gözü kapalı gönderiyorsun. Dünyanın binbir türlü hali var.
Eşinizi tenzih ediyorum, yapar demiyorum ama bir anne bütün ihtimalleri göz önünde bulundurur. Bunun banyosu var, sıcak havada rahat giyinmesi var. Eşinin işi belki öğlen erken bitecek eve dinlenmeye gelecek sen yokken, kız var diye rahat olamayacak. Böyle saçmalık mı olur.
 
bir de istanbulda sizin eviniz bu okula yakin mi? kizin illa size yikilmaya calistigina hemen nasil emin oldunuz? belki de gercekten sadece yurt ayarlayana kadar kalacak.
Yani, ben de sanmıyorum millet kızını elin adamı ile aynı evde yaşatsın. Geçici bir durum olur demişler. Ama sormadan etmeden kendi kendilerine plan yapmaları da ayıp.
 
Farklı bir şehirde tıp kazanacak puanı alıp sırf ailemin maddi durumundan dolayı Ank da öğretmenlik okudum. Gidersem çok zorlanabilirdim çünkü. Kaldı ki İstanbul bir öğrenci için en pahalı şehir. Başkasına güvenerek gidilecek yer değil. Siz de mecbur değilsiniz. Belki bi süre idare edilir ama ne kadar süre. Üstelik o ev yalnız sizin değil. Hoş olmamış
 
E zaten geçici bir durum denmiş. Belli ki çok çaresizler.
 
bir de istanbulda sizin eviniz bu okula yakin mi? kizin illa size yikilmaya calistigina hemen nasil emin oldunuz? belki de gercekten sadece yurt ayarlayana kadar kalacak.
Kimse kimsenin evinde en az 4 sene kalmaz zaten. İstanbulda öğrenci olan genç bir kız da birilerinin evinde kalmayı istemez. Muhtemelen idareten düşündüler. Evet sormadan plan yapmaları yanlış ancak konu sahibinin tavrı da çok rahatsız etti beni.
 
Aynı şekilde halam 40 günlük evliyken evine dayısının kızını göndermişler. Orta okulda gelip lise bitene kadar kalmış. Annesi alırken "biraz da aile terbiyesi alsın" demiş . Halam kanserden vefat etti, yıllarca tedavi gördü. Aylarca evde yattı, 1 ay da hastanede yattı. Helâlleşmek için bile aramadı.
Eşiyle ettiği kavgalar, başa kakmalar ve zehir olan ilk günler dışında halacığımın eline bir şey geçmedi yani. Siz de yuvanızın huzurunu düşünün. Kimse kimseye güvenip çocuk okutmasın. Maddi durumunuz yerindeyse maddi destek olun ama uzaktan. Sizin yuvanız dağılsa bizim yüzümüzden demezler.
 
7 yillik evliyim yine de bu kadar uzun yatili misafir alamam evime. Her eve ihtiyaci olan "o sehirde x var nasilsa" diye iş yapamaz kafasina gore. Size sorulmamiş bile.

1-2 aylik mevzu değil ki bu okul bitene kadar kalacak saniyorum.
Yok mumkun degil almazdim. Simdiden hayir dediniz dediniz yoksa hem tamam diyip sonra git denmiyor. Yerlesip okula baslamis birine hayatta git diyemezsiniz, denmez zaten. Bir sekilde geri cevirin.
 
aynen. daha bir anlamadan dinlemeden herhangi bir alternatif dusunup yardimci olmaya calismadan bunlar uzerime yikilacak diye dusunmeyi normal bulmadim.
 
İstanbulda daha iyi bir eğitim alma şansı varken İstanbulu tercih etmeleri çok normal. Maddiyatı bir şekilde ayarlarlar.
Ancak size göre plan yaptılarsa önceden sizinle konuşmaları gerekirdi.
Sanırım ben olsam kalacak yer ayarlardım bir şekilde. Maddi olarak da desteklerdim.
Kendi evimde normalde de daimi başka birini istemezken 1 aylık evliliğimde hiç istemezdim. Ve size attığı mesaj kalıcı kalacakmış gibi olmuş. Açık olup konuşmalısınız.
 
İstanbulu size güvenerek yazdıklarını pek sanmıyorum. B planları vardır mutlaka. Ya da b planı sizsinizdir. Umarım yurt çıkar ve bitirir okulunu kimseye muhtac olmadan. Bir de ben aksine maddi durumu iyi olmayanlara yurt çıkıyor diye biliyorum.
 
Akıl veren kişiler bi zahmet ellerini ceplerine götürüp maddi yardımda bulunsalar kiralık ev tutulsa ya..kendileri istemezler genç bir kızın sorumluluğunu. başkası söz konsu olduğunda gitsin orada kalsın demek kolay tabii.. sizde teklif sunun akıl hocalarına hep birlikte yardım edelim maddi olarak sevaba girelim diyebilirsiniz..
 
E zaten geçici bir durum denmiş. Belli ki çok çaresizler.
İyi de İstanbul gibi bir şehri tercih edersen barınma sorunu yaşayacağın malum. Hadi yurt çıktı diyelim en fazla 1 ay kalacak. Çıkmazsa ne olacak? Ev kiralamak imkansız gibi şu an çünkü kiralar uçmuş. 1 ay doldu git denmez kimseye. Bunu düşünecek olan konu sahibi değil kızın kendisi, annesi, dayısı, amcası. Yıllar önce üniversiteye 2 yıl geç gittim, yakın illere puanım tutmuyor, uzak mesafede ailem yol parası, kira vs derken zorlanır diye. Anlamıyorum nasıl bu kadar rahat davranılıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…