Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

aynen. daha bir anlamadan dinlemeden herhangi bir alternatif dusunup yardimci olmaya calismadan bunlar uzerime yikilacak diye dusunmeyi normal bulmadim.
Aklıma ni anım geldi
Ay bi teyzem vardı
Üniversite tercihi zamanı konu sahibi gibi üstüne kalırım sanmıştı herhaldw sürekli ay istanbulda yaşanmaz bilmem ne diyw istanbul kötülüyordu

Yeterli yurt olmadığı için yer bulamayan çok oluyor maalesef .

Sonuçlar çoktan belli oldu insanlar kayıt yaptırdı zaten ...Olacak gibi ne ...Yalan söylüyor olabilirler mi? Yurt yerine daha rahat eder orada kalsın düşüncesi mi ne anlamadım.

Bi şekilde bulunur çaresi. Buldurulur. O yaşta kız akraba evinde üniversite hayatı hayal etmiyordur. Ailesi de elin adamının yanında çok durdurmaz heralde.

İstanbul'da hangi üniversiteyi kazanmış?
Eğer gerçekten iyi bir üniversiteyi kazanmışsa ben kabul ederdim sanırım. Zira istanbulda imkanlar bütün illere göre çok daha fazla. Ama yok gidip sırf İstanbul'a gelmek için mahalle (evet mahalle) üniversitelerinden birini yazdıysa bir yıl daha hazırlanması daha mantıklı.
Evet yardım edilir ama emrivaki hoş değil.
Bu arada sonunda sevgilinizi evlenmeye ikna edebilmişsiniz, tebrikler

Bi şekilde bulunur çaresi. Buldurulur. O yaşta kız akraba evinde üniversite hayatı hayal etmiyordur. Ailesi de elin adamının yanında çok durdurmaz heralde.
İşte o zamanki çare mecburen birinin yanında kalmak. Okul başlamış, yurt çıkmamış, sınavlar başlayacak, havalar soğuyacak, maddi durum çok iyi değil asıl o zaman başının çaresine bak demek çok büyük zalimlik olur. Bence asıl oldurulması gereken zaman tercih öncesiydi.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesini burslu kazanmış olsa yardım etmeyen insanım demesin zaten. Ama yeni açılan özel üniversiteye neden illa İstanbul tercih edilir anlamak mümkün değil.

Cok

Kesinlike kabul etme! Ve Sakin untanma! Ayip edenler onlar !! Düsüncesiz, bencil, Cok cirkin hareketler bunlarin yaptiklari !!

Ben olsam esımede bu durumdan bahsederım ve ne kadar rahatsız edıcı bır durum oldugunu ve rahatsızlık duydugumu soylerdım ve sonra esımle bas basa oturur madem ki yüzüm tutmuyor küçük bir plan yapardım...

Esınız özel bır sektörde vs. calısıyorsa şayet ; bu yüzsüz kuzen takımı (aramadan gelmezler herhalde) arayıp biz size gelıyoruz ıste ıdare et vs. Derlerse sizde esınızın acıl sehır dısına goreve gonderıldıgınden ve sizinde onunla gıttıgınızı ee yenı evlı oldugunuz ıcınde bır nevı balayı gibi olup bunu degerlendırdıgınızı söyleyebılırsınız....

Ama bana kalsa ben dırek hayır boyle bırsey söz konusu olamaz der atarım boyle akrabamda,dostumda olmasın zaten....Bunlar karsısındakının nezaketini enayilik sanan aptal güruh takımı...

Maddi durumu kötü diyor ne özel üniversitesi? Özellerin zaten kendi yurtları var.

Tepki gösterenlere ben anlatamıyorum galiba. Ben daha yeni evliyim ve eşimle aynı evin içerisinde daha birbirimizi yeni tanıyoruz yeni düzen kurmaya çalışıyoruz. Ben tek yaşayan birisi değilim ki gel benimle yaşa diyeyim. Elin adamı ister mi? Kaldı ki benim annem hasta ve ben sık sık annemin yanına memlekete gelmek zorunda kalıyorum. 1 ayda iki kere memlekete anneme geldim. İki şehir arasında gitgel durumundayım. Evde ayrı bir insana bakabilecek durumda olsam annemi alacağım yanıma ama yeni evliyim diye eşime ayıp olmasın diye onu bile yapamıyorum şu an. Nasıl başka bir çocuğun sorumluluğunu alayım. Ben ara ara evde de olmayacağım yani. Eşim mi bakacak kıza? Yani olaylar karışık. Kaldı ki adamın ailesi demeyecek mi yeni evli hemen eve yeğenini getirmis yerleştirmiş baktiriyor. Yani hiçbir bakımdan hos görünmeyecek. Siz geçici diyorsunuz. Yarin obur gün yer bulamadık durumumuz yok burda kalsın derlerse, yıllarca eşim çekmek zorunda mı başka bir insanı evinde? Tek taraflı düşünmeyin yani.

Maalesef ki yurtlar artik dusuk gelirli ailelerin hepsine cikmiyor. Araya tanidiklar sokmak gerekiyor. Ogrenciler sokakta kalip eylem yapiyorlar.

Cok iyi bir bolum kazanan bir kiz cocugu icin ugrasiyoruz bir haftadir ama araya giren tanidiklar yeterli olmadi. Kizin babasinin durumu kotu oldugu icin kiz evine donecek simdi tipis tipis. Evet emrivaki kimse istemez ama ortada bir kiz cocugu var. Burada her gun soyluyoruz okusunlar elleri ekmek tutsun. Kimseye muhtac olmasinlar ileride. 4 yil zaten kalmaz yaninizda ama en azindan bir yer ayarlanana kadar kapinizi acabilirsiniz. Karmaya inanirim ben. İhtiyaciniz olan bir anda yardimin nereden gelecegi belli olmaz.

İstanbul’da yeni açılan hangi devlet Üniversitesi var?
Hiç bir fikrim yok, onu konu sahibine sormalıyız. Ama çocuğu okutamayacak kadar maddi durumu kötü ailenin özel yazacağını sanmıyorum. Özelse maddi durum konu sahibinin anlattığı kadar kötü değildir.

Tamam bunu yazana kadar bakın yukarıda iletişim bilgisi istendi sizden ona yönelirseniz konu hallolur belki ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…