- 20 Kasım 2018
- 14.166
- 53.832
- 598
- 35
- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.561
İstanbul icinde iki saat yol yapmayi normal bulan herkese şok ifadeleri bırakmış konu sahibiBen de İstanbulda ailemle kalırken üniversiteye gitmek için hergün iki saat yol gidiyordum iki saat de dönüş toplamda 4 saat, hatta ilk atandığım yere de iki saatte ulaşıyordum sabah 8 deki mesai için sabah 05.50 de otobüse biniyordum, İstanbulu bu yüzden 25 yaşımda terkettim
İstanbul icinde iki saat yol yapmayi normal bulan herkese şok ifadeleri bırakmış konu sahibi
Şehirlerarası çalışan memurlar var gidiş dönüş yapan öğrenciler var. Konu sahibinin akrabası da bir zahmet gitsin okuluna
Erken kırışır valla bu kadar şok ifadesiyleYukarda öğrenci için abonman kart var yazdım ona da şok ifadesi koymuş, kız eve gelince de şok olur artık böyle hep beraber şoklar içinde yaşarlar
Bu nasıl bir düşüncesizlik ya. Aylık gelirleri 20 bin olan tanıdıklarım İstanbul’dan vazgeçtiler bizi zorlar diye. Aklım almıyor bu nasıl hesapsızlık. 10 gün onda 10 gün bunda kalarak ne kadar idare edilebilir. Haftasonu sana gelir nasıl bi emrivaki haftasonu insanların kendilerine zaman ayırdıkları özel alanlarıdır. Normalde öğrencilere yardım ederim. Eşimin geliri de fena değil o nedenle her sene başı 20 bin civarı yardım ederiz öğrencilere sene içi ekstra durumlar hariç çünkü çok zor bir öğrencilik geçirdim. Ama nedense bu hikayedeki kıza ve annesine üzülemedim. İnanılmaz hesapsız kitapsız hareket ediyorlar ve insanları mecbur bırakıyorlar. Sonunda kendileri üzülecek tabi. İnş o muhitlerde bu anne ve kendi kafasıyla o kız İstanbul’da kötü yollara sapmazKızlar gelişmelerle karşınızdayım. Sonunda kızın annesi beni aradı. Dedim ne oldu kızın durumu nedir yer bulabildiniz mi. Yurtlarda kesinlikle yer yok dedi. İşte İstanbulda tanıdıklar var dedi. Kadının amca oğulları varmış pek samimiyetleri de yok gerçi. 10 gün birisinde 10 gün diğerinde kalarak idare etsin artık dedi. Haftasonları da bunaldıkça sana gelir cumadan dedi. Sana gelip gitmesi de maliyetliymiş 20 tl tutuyormuş dedi. Ben de dedim ki evet git gel 40 tl, toplu taşımayla da bana 1 saat 51 dk. Ben baktım bana uzak dedim. Arada gelir kalır tabi ama her haftasonu evde olamayacağımı da söyledim. Yani haftasonu olayını bile sana gelip kalabilir mi diye sormuyor emrivaki yapıyor. Kesin amcaogullarina da emrivaki 10 gün sizde 10 gün diğerinde kalır yapmıştır. Kız okula başlayınca da orada birileriyle tanışırmış bi kaç aya eve çıkar birlikte arkadaşıyla dedi. Şimdilik bana uzak olduğu ve maliyetli olduğu için yırttım gözüküyor. Yoksa bana da 10 gün sende kalır emrivakisi yapacaktı sanırım
Yukarda öğrenci için abonman kart var yazdım ona da şok ifadesi koymuş, kız eve gelince de şok olur artık böyle hep beraber şoklar içinde yaşarlar
Ay biz bursada bile 1 buçuk saatte gidiyoruz merkeze vsİstanbul icinde iki saat yol yapmayi normal bulan herkese şok ifadeleri bırakmış konu sahibi
2 saati "yağmursuz, karsız, güllük gülistanlık havalar" notu düşerek yazdınız değil mi? Kar yağınca 5 km'lik yolu 5 saatte gittiğimiz doğrudurİstanbul icinde iki saat yol yapmayi normal bulan herkese şok ifadeleri bırakmış konu sahibi
Benim rekorum 4 saat 15 dkda okuldan eve dönmek olmustu2 saati "yağmursuz, karsız, güllük gülistanlık havalar" notu düşerek yazdınız değil mi? Kar yağınca 5 km'lik yolu 5 saatte gittiğimiz doğrudur
Kar ve yağmur yağdığında şehirlerarası otobüsler gibi hizmet istiyoruz lütfen, yemek ve ihtiyaç molası, arada çay kahve ikramı olursa iyi olurBenim rekorum 4 saat 15 dkda okuldan eve dönmek olmustu
Otobuse bindim uyudum, bir saat sonra falan uyandim yaklasmisizdir diye, baktim bir durak gitmisiz daha
Kar ve yağmur yağdığında şehirlerarası otobüsler gibi hizmet istiyoruz lütfen, yemek ve ihtiyaç molası, arada çay kahve ikramı olursa iyi olur
2 sene evvel olması lazım çünkü geçen sene kar yağmadı, bizim bir arkadaş kendi aracıyla iş yerinden evine 5 saatte döndü, geçen seneydi yanılmıyorsam kızkardeşim de sağanak bastırıncaya arabasıyla 3 saat kadar mahsur kaldı, mahsur kaldığı mesafe evle işyeri arası taş çatlasın 2 km, yürüyerek dönse eve çoktan varırdı.
Köprü trafiğine girecek olanlar yanına kumanya, yedek kıyafet vb alsın
İstanbul'da artık her daim trafik yoğunluğu var maalesef.
Isimle evim arasi 3,5-4 kmydi ve her aksam is cikisi trafigi yuzunden 40 dakikada gidiyordum.Kar ve yağmur yağdığında şehirlerarası otobüsler gibi hizmet istiyoruz lütfen, yemek ve ihtiyaç molası, arada çay kahve ikramı olursa iyi olur
2 sene evvel olması lazım çünkü geçen sene kar yağmadı, bizim bir arkadaş kendi aracıyla iş yerinden evine 5 saatte döndü, geçen seneydi yanılmıyorsam kızkardeşim de sağanak bastırıncaya arabasıyla 3 saat kadar mahsur kaldı, mahsur kaldığı mesafe evle işyeri arası taş çatlasın 2 km, yürüyerek dönse eve çoktan varırdı.
Köprü trafiğine girecek olanlar yanına kumanya, yedek kıyafet vb alsın
İstanbul'da artık her daim trafik yoğunluğu var maalesef.
Hosgeldin kuzen kızı diyelim mi?İstanbul icinde iki saat yol yapmayi normal bulan herkese şok ifadeleri bırakmış konu sahibi
Ay nolur kapanmasın boşluğa düşerimbi an mune un mesajı gelince konu kapatıldı sandım
yüreğime iniyordu
Köprü ayrı bir eziyet oldu, artık İstanbul'da yaşamıyorum ama bizimkileri her ziyarete gittiğimde İstanbul il sınırından geri dönesim geliyor, biz burada 2 saatte şehir değiştirirken İstanbul'da bir ilçeden diğerine 2 saatte gider olduk, hele Avrupa yakası trafiğiIsimle evim arasi 3,5-4 kmydi ve her aksam is cikisi trafigi yuzunden 40 dakikada gidiyordum.
Eskiden gece gec vakitte Taksim'den donerken kopru bombos olurdu, simdi saat kac olursa olsun o kopru trafigi oluyor illa ki
Köprü ayrı bir eziyet oldu, artık İstanbul'da yaşamıyorum ama bizimkileri her ziyarete gittiğimde İstanbul il sınırından geri dönesim geliyor, biz burada 2 saatte şehir değiştirirken İstanbul'da bir ilçeden diğerine 2 saatte gider olduk, hele Avrupa yakası trafiği
Bir sene Beylikdüzü trafiğine bir yakalandık trafik açılana kadar ev kiralayıp beklesek mi diye espri yapmamıza sebep oldu
Ben de bu bilgiyi merak ediyorum:) biri özet geçse keşkeNe yapmış kız gelmiyor muymuş?
Ya tabi ki herkes kuzenleriyle çok yakın değil ama ben ogrenciligimde çok zorluklar yasadim, hasta oldum kaç kez kimsem yoktu yani isterdim hastane götürecek bir yakınım olsa o şehirde...tabi kimse sürekli kalmasını istemez benim kuzenim geldi yaşadım şehire, aşırı mutlu oldumSizi de anlıyorum. Aile yapısıyla alakalı. Biz anne tarafıyla samimiyiz. Baba tarafından kuzenleri tanımam samimi değiliz. Kuzen var kuzen var yani. Üstelik kızın bu şehirde onlarca daha akrabası var. Çoğuyla bizden daha yakın.
İsmini bile bilmediğim kuzenlerim var benim.
Bence komik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?