- 7 Mayıs 2021
- 1.401
- 1.685
- 53
- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.521
Kesinlikle ben de bunu anladımyüz bulmuş astarı da yanında istiyorlar
Bu arada insanlarda ne kadar rahat maşallah ben kırk kere düşünüp öyle yapmıştım tercihlerimi millet kafasına göre yazıyor yaşadığım şehir çıkınca ne mutlu olmuştum bu kızın umru değil yük olurmuyum aileme zorluk olur mu millete yük olurmuyum baya geniş belli ki
Zor ama ben olsam kabul ederdim idare ederdim kimsesiz bi cocuga burs vermek olarak gorurdum
Baba yok maddi anlamda cok iyi degillermis madem
Darisi basinaS streshanim gozun aydin bak bir hayirsever cikmis :)
Mekanları cennet olsun çok güzel bir hayır yapmışlar lakin burada konu sahibinin kuzeni ve kızı maddi durumları kötü olmasına rağmen bir özel üniversitenin her ne kadar burslu da okusa bir yığın masrafı çıkacak bir bölümüne üstelik İstanbul gibi Türkiyenin en pahalı iline tercih yapmışlar. Eskiden öğrenciler KYK burslarıyla bir ay idare ediyorlardı şimdi hangi öğrenci ailesinden para almadan okuyor üstelik özel bir üniversitede. Tamamen işgüzarlık kurnazlık var burada.Benim canım anneannemle dedem Ankarada hukuk ve tıp fakültelerinin civarında otururlardı, benim küçüklüğümde evde zaten 5-6 nüfus yaşarken kaç öğrenci okuttular bilmiyorum, tanımadıkları kaç öğrenciye, hem evde oda verirlerdi hem de her türlü masraflarına destek olurlardı(yıllarca). Birinin okulu biter başka biri gelirdi. Evleri hiç öğrencisiz kalmadı. Maddi durumları da iyiydi. Şimdi o okuttukları öğrenciler türkiyenin her ilinde biri avukat, biri doktor, biri hakim, biri kimbilir ne, çolukları çocukları var koskoca insanlar ve bizleri hiç unutmadılar, cenazelerine km lerce uzaklardan gelip günlerce bizlere destek oldular, bir sıkıntımız olsa aradık yeri geldi soru sorduk, yeri geldi yardım aldık, hiç kopmadık hepsi ailemizden biri gibi... Ne güzel ne iyi insanlardı benim tontonlarım.. Allah yerlerini cennet etsin
ay ben valla cildiricam kiz zaten camasir makinesi olan evde kalacak sen niye hala camasirini yikiyorsun !?!?!??!?!Amcaoğluyla da pek samimiyetleri yok çok ilginç cidden. Amcaoğullarının eşleri ister mi o da ayrı bi olay. Haftasonları işim varsa gelme evde değilim derim zaten. Onun dışında arada gelir çamaşırını falan yıkarım yardımcı olurum yine diye düşünüyorum.
Yo ben zaten konu sahibine bişey demiyorum zaten, ben de olsam kabul etmem böyle bişeyi, bu benim kötü biri olduğumu göstermez ama kabul edenlerin de cennetlik olduğu gerçeğini değiştirmezMekanları cennet olsun çok güzel bir hayır yapmışlar lakin burada konu sahibinin kuzeni ve kızı maddi durumları kötü olmasına rağmen bir özel üniversitenin her ne kadar burslu da okusa bir yığın masrafı çıkacak bir bölümüne üstelik İstanbul gibi Türkiyenin en pahalı iline tercih yapmışlar. Eskiden öğrenciler KYK burslarıyla bir ay idare ediyorlardı şimdi hangi öğrenci ailesinden para almadan okuyor üstelik özel bir üniversitede. Tamamen işgüzarlık kurnazlık var burada.
Eşim kabul etmiyor diyin bence kuzeniniz evinize gelmeden önce , bi kez geldi mi gönderemezsiniz daha büyük sıkıntılar çıkabilir huzurunuzu bozmayın daha yeni evlisinizKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
ay ben valla cildiricam kiz zaten camasir makinesi olan evde kalacak sen niye hala camasirini yikiyorsun !?!?!??!?!
Sizin çember epeyce dar o zamanBenim yatılı misafir alırken tek bir kriterim var: Ben bunun yanında sütyensiz oturabilir miyim? Buna cevabım evetse gelebilir.
Sizin çember epeyce dar o zaman
Bende göğüsler fora gezmekten hoşlananlardanım. Asla takmam ev müsaitseEvetAnnem, kayınvalidem ve çok yakın kız arkadaşlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?