Yeni evliligim + Piskolojim ve Esimin cocugu

He he cocuguna essek kadar nafaka ödüyor benim cocugum olursa ona ödedigi kadar ayircakmi her ay kenara? Buda haksizlik degilmi? Zaten buraya yazanda sizdende anlayis bekleyende suc
?
sizinle evlendi diye çocuğa bakım sorumluluğu bitmedi ki
kaldı ki para vermekle iş bitmiyor 1-2 ayda bir 2 gün bakmakla çocuğa bakmış olmupr ki nafkasını tabii ki verecek.
siz de bunu biliyordunuz üstelik. o zaman evlenmeyecektiniz.

bir de çocuk gerçekten arsız da olabilir
boşanma süresince gereksiz şımartılmış olabilir, genelde bu oluyor
ama normal çocuklar bile başka bir eve gittiğinde bi süre kuralları unutuyor, düzeni bozuluyor çocuklar da bunu fırsat biliyor.
misal anane babane evine gitsin çocuk ya da köye gitsin, teyzeye vs gitsin 1-2 geceliğine tabiri caizse kuduruyor. siz çocuğu normal ortamında değil böyle 2 ayda bir görüyorsunuz.

Cocuk isin bahanesi gibi. Cocuk her gün sizde degil. Ben cocugu yanina alan bir baba taniyorum. Esi 4/4 lük bakiyor. Cocuk ilk ona da tepkiliydi. Birde ergen. Ama zamanla alisti ve simdi cok iyi geciniyorlar. Siz bir abla olarak cocuga yaklasabilirsiniz. Cocuk hem annesinin babasinin ayriligini hem yeniden evlenmesini hazmetmek zorunda. Yetiskinlere bile zor. Ama cocugu bahane edip aklinizin eski sevgiliye gittigini zannetmiyorum. Esinizi sevmeden evlenmissiniz

Bu çocuklu insanlarla evlenip onları o çocukları yok sayan bir tek kendi çocuğu varmış o kıymetliymiş gibi davranan kadınlardan bi bana mı gına geldi gidip çocuklu adamlarla evlenmeyin kardeşim
+1
Hiç çocuğum yok, evlenmedim de. Evlenecek olsam çocuklu birini tercih etmem. Çünkü çok anaç bir kişiliğim yok. İnsanın kendini bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Ki kendim de çocuk yapar mıyım, ondan bile emin değilim.
Aaa koca deyip geri kalan her şeyi göz ardı edip atlayamam valla.

Esas olarak üç ana sorun gördüm ben.
Evlenip ayrıldığınız için size ters bakıldığını düşünüp tekrar evlenerek bu bakışları değiştireceğinizi düşünmeniz.
Kaynana, elit, görümce sorunu yok derken eşinizin çocuğunu sizin düzeninize tehlike olarak görmeniz.
Daha doğmamış çocuk için mal mülk derdine düşmeniz.
Bunların hepsi sizinle ilgili sorunlar farkında mısınız? Sırf boşandığınız İçin size ters bakıldığını düşünüp kendinizce mantık evliliği yapmışsınız. Kayınvalde, görümce, elti sorunu yok, çocuk da 2 saat uzaklıkta derken 1-2 ayda bir gelen çocuk size dert olmuş. Bazen eşim bile katlanamıyor diyorsunuz ya annesi babası çocuğuna offf deyince bile içleri sızlar, siz bunun bile farkında değilsiniz.
Daha ortada çocuğunuz yok miras mal mülk dersine düşmüşsünüz, bir de çocuğunuz olsa eşinizin çocuğunu eve mi sokmayacaksınız?
Linç etmeyin diyorsunuz ya esasında olayın ne olduğunu, neler duyacağınızı, neden linçleneceğinizi biliyorsunuz.
İlk evliliğinizden sizin çocuğunuz olsaydı ve babası ikinci evliliğini yapsaydı, eşi çocuğunuz hakkında böyle düşünseydi ne hissedersiniz? Yada ilk evliliğinizden çocuğunuz olsaydı, sizinle yaşasaydı vr eşiniz çocuğunuz için bunlaro düşünse ve size hissettirseydi ne düşünürdünüz?
Lütfen psikiyatrik tedavinizi ciddiye alın, düzenli devam edin. Düşünceniz çok sağlıksız, bencilce. Kendinizden başka hiç kimseyi düşünmüyorsunuz. Pardon bir de doğmamış çocuğunuzun maddi haklarını düşünüyorsunuz. Ne eşiniz, ne eşinizin çocuğu hiç birini düşünmüyorsunuz. Tek düşünceniz toplumun size bakış açısı.
Biraz empati yaparsanız psikatrik tedavi ile beraber belki düşünce yapınız değişebilir.

He he cocuguna essek kadar nafaka ödüyor benim cocugum olursa ona ödedigi kadar ayircakmi her ay kenara? Buda haksizlik degilmi? Zaten buraya yazanda sizdende anlayis bekleyende suc
Hanımefendi siz iyi misiniz?
Kendi çocuğu tabi ki verecek nafakayı. Sevişirken çocuk yaparken iyi, bakmaya gelince mi kötü?
Ona ödediği kadarını sizin çocuğunuza ayıramıyorsa, bu çocuğun değil eşinizin sorunu oluyor bir kere. Eğer ayıramayacak durumdaysa ya çocuk yapmayacaksınız ya kabullenip yapacaksınız ya da boşanacaksınız. Ama hiçbir ihtimalde var olan çocuğuna nafaka vermemesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
Maddi olarak iki tarafa birden yetemeyecek bir adamla evlenmeseydiniz madem.

İlk defa alenen kötü olan biri ile tanıştım konu sahibi evet evet bu sizsiniz. Töbee evlerden ırak türk filmlerindeki kötü üvey annesiniz yahu kanım çekildi

İstediğiniz para neyse versin
(derdim paramı deme bir masumun hakkına göz dikensin) adam çocuğuyla mutlu mutlu yaşasın sizde parayı alın enerji yollayın eski sevgiliye direk yurtdışına mümkünse birtaneniz eksilsin şu cağnımmm ülkemden

Evlenirken bize mi sordun da şimdi istediğin cevabı alamadım diye içindeki mahalle karısını saldın ortaya. Yazık seni eş diye alan adama. Bu kadar iki yüzlülük, bencillik, şımarıklık sadece birey olamamanız ve ezikliğiniz nedeni ile ….

Dünde cileklidon un konusunda vardı adam neymiş dükkanı varmış yoğun çalısiyormuş cocuklara bakamazmıs kim bakacak bakmak istemediği halde annesi bakacak çok ilginç valla
Kendilerinden evliliklerinden emin olmadan çocuk yaparlar sonra çocuk tenis topu gibi ordan oraya ortada kalır

Yeni es için zaten çocuk edepsiz terbiyesiz hırçın laf anlamaz olur

Ama severken aşk yaşarken evlenirken çok mutluydun ve o çocuk hep vardı gökten inmedi yani

Evliyken aklı eski sevgilisine gidene … deniyor, biliyorsunuz değil mi?

Kimse benim çocuğumu sevmek zorunda değil. Ama saygi duymak ve rahat ettirmek zorunda. Siz başka es bulursunuz ama o çocuğun başka babası yok. (Ki eski sevgilinizin aklını karıştırmasindan bulabileceğiniz ortada)
Umuyorum herkesle ilgili en doğru şekilde çözülür süreç.
Dipnot: eşiniz babası olarak bazen çocuğa tahammül edemiyorsa terbiye konusunda elinden geleni yapsın. Çocuk sorunlu doğmaz. Biz ebeveynler ayarını bozariz.

Ayna karşısına geçin ve sık sık yineleyin "ben yetişkin bir insanım ben yetişkin bir insanım ben yetişkin bir insanım....." diye..
Rakibiniz(!) 7 yaşında ufacık bi çocuk ve dünyaya gelme sebebi evli olduğunuz adam. Bile isteye dünyaya getirdiği çocuğa nafakasını da verecek ilgisini de verecek , zamanını da verecek , ölünce mirasını da verecek, o kadar. Ya yetişkin olduğunuzun farkına varır bu durumu kabul edersiniz, ya da boşar gider eski sevgilinizin kollarında teselli bulursunuz. Eşiniz olacak adamda da hiç iş yok. İnsan hissetmez mi çocuğuna karşı duyduğunuz bu nefreti.....

Essek kadar nafaka ne kadar mesela hanımefendi. 4000 TL'ye yakın kreş ya da okul masrafı oluyor. Bir tshirt LCW de bile 100 TL. Bugün muz aldım, kgi 40 TL. 10 bin TL mi ödüyor eşiniz! Yani benim oğlanın aylık masrafı ozel eğitim dersleri ile falan 7 bin civarı.

Çocukta hiperaktivite falan olduğunu sanmıyorum, bu karaktersizlikte birine çocuğun nefes alması bile batiyordur.

Kötü yorum yazanlarin hepinizin zaten cocuklu kaldiginiz belli ben onunla parasi icin degil boktan ben cikardim onu en cok ben ona maddi destek ciktim sayemde cok iyi bir ise girdi bilip bilmedende yorum yapmayin cocugun anasi cocugu kendi uzak tuttu aylarca cocugu göstermedi siz neden bahsediyosunuz gercekten bana …. Derler diyen kiside asil Allah senin kalbine ferhalik versin bilip bilmeden insani yargilayip sucluyorsunuz bide okadar özenerek yazdim bende böyle düsünmek istemiyorum diye ama elimde degil ben kötü bir insan degilim cocugada hep iyi davranirim geldigi zaman kekler muffinler oyuncaklar alirim herseyi yaparim yeterki mutlu olsun cocugun günahi yok diye ama sizin gibi gerizekaliler yüzündende burdanda kendimi silicem Allah hepinizi bildigi gibi yapsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…