- 6 Temmuz 2022
- 2.279
- 1.597
- 83
- Konu Sahibi hayatguezel
-
Bu bana hayatimda olan tanidik birisini animsatti. Anladigim kadariyla karakter olarak bir seylere hevesle atlayip sonrasinda hayatin gercekleriyle karsilasinca pes edip birakmak isteyen birisisiniz. Toplum baskisi olmasa yine birakip gidersiniz ama bu da yine bir yeni gerceklerle yuzlesmenizi saglar ve yine pismanliklarla dolu yeni bir seruven.. Sadakat konusunda da bazi kopmalar goruyorum. Ancak birakip gitseniz sevgilinize bu sefer de yeni sıkıntılar hatta cok daha buyuk bir sekilde yuzunuze carpacak. Peki bu sefer ne yapacaksiniz? İmtihan dunyasindayiz hic kimse mukemmel mutlu degil. Bunu oncelikle kabullenin. Sizin de imtihaniniz belki bu cocuk ya da kafanizda hayatinizda olan probleme karsi kafanizdaki gittikce buyuttugunuz kuruntular. En oncelikle bu kuruntulardan kurtulmalisiniz. Cocugu esinizi sever gibi sevin. Cocugunuz olarak degil esinizin sevdigi yavrusu olarak. Anlasmaya calisin oldugu kadariyla. Ve bu asamada imtihan dunyasinda oldugunuzu unutmayin sabredin ve tevekkul edin dua edip Allah’a birakinMerhaba öncelikle lüften kirici sözler veya tam dinlemeden anlamadan linc etmeyin bir insani-lütfen!
Zaten derdimiz olmasa buraya kimse yazmaz.
Öncelikle suan ikinci evligimi yapmis durumdayim. Esiminde ikinci evliligi, onun ilk evliliginden bir oglu var yedi yasinda ama annesinde yasiyor nerdeyse iki saatlik uzaklikta. Anca 1-2 ayda bir aliyor cocugunu yogun calistigindan dolayi ve bos zamani olunca benimlede gecirmek istiyor.
Esimin cok iyi biri olmasi nedeniyle ve aileside mükemmel hic kaynana görümce elti dertlerim yok cok sükür, kabul ettim herseyi.
Tabiki bu cocugun varligini biliyordum ve bir gün babasinda yasamak isterse diye düsünceleride kafamdan gecirdim, ama acikcasi isin icinde olmayinca insan okadar anlamiyor. Simdide öyle bi duruma geldimki, hala kabullenemiyorum cocugu.
Cocuk zaten cok yaramaz ne edep ögretilmis ne adap ne terbiye, esim bile zor dayaniyor bazen. Ben nasil ve neden dayanim ozaman cocugum bile degil. Biliyorum iyi yaklasmak zorundayim ama nasil ve ne düsüncegimi bilmiyorum.
Ilerde eger benimde cocugum olursa onunla kardes olacaklari düsüncesi-yok miras mal mül düsüncesi-iyice piskolojim bozuldu hatta Terapiye bile gitmeye basladim cünkü kötü düsünmek istemiyorum cocugu hakkinda. Ama ister istemez kendimi geri cekiyorum ve o cocuk benim icin büyük bir sorun oldu.
Ailemde bastan yapma etme dediydi, ama esimi taniyinca evet cok iyi bir insan bununla olur cocugu sorun etme söylediler.
Bende zaten karakterine esimin kendisine bana olan sevgisine sahiplenmesine baktim, ve basimdan bir evlilik gectigi icin neyin önemli olup olmadigini bildigim icin cocugu var diye yargilamadim.
Bana disardan ters bakildigini hissediyorum, evlendi ayrildi yine evlendi cocuklu birini aldi diye. Bu beni cok rahatsiz ediyor. Cocugu düsününce zaten kafam oynuyor. Yani suan piskolojikmen cok kötü durumdayim. Terapi cok yeni oldugu icin henüz fazla bir fayd- görmedim. Böyle oldukcada haliyle ister istemez aklim eski sevgilime gidiyor. Bunun üstüne eski sevgilim bana istek yolliyor ama onu engelledim. Buda benim icin sanki bi isaret gibiydi birak bana gel tekrar gibisine. Enerjimden mi gitti ona o his anlamadim. Bende Istemiyorum bende ama elimde degil.
Belki siz bana bazi öneri veya sözlerle yardimci olabilirsiniz?
Ve lütfen linc etmeyin insan sadece isin icine girince anliyor, bende iyi niyetimden esim iyi biri diye kabul ettim-cocugunun beni böyle rahatsiz edecegini tabiki bende bilmiyordum yoksa bastan kabul etmezdim. Ama bitek cocugu var diyede hayir demek istemedim güzel bir evlilik yasarim diye.
Her konu okudugumda dusunurum konu sahibi neden yazmis ne dememizi istiyor ne ile mutlu olucak diye ilkkez bu kadar absurt bi kadin gordum"Ah canımm benimm neler yaşamışsın talihsiz kuzum bir kere boşanmışsın ikinci kez evleneyim demişsin lütfedip o masum tertemiz gönlünle çocuğa analık etmişsin kekler muffeler yememiş yedirmiş içmemiş içirmişsin hatta okadar düşünmüşsünkü ilerde miras paylaşımında sıkıntı yaşamasın uğraşmasın diye tüm malı kendi doğma ihtimali olan çocuğunun omuzlarına yüklemeyi bile düşünmüşsün ama kıymetin bilinmiyor.
Ayy enerji mi bende inanırım bunlaraaa bence mesaj atmalısın canısı"
Galiba bunları dememizi ne işsizim yazdım da yazdım
Metrese metres demiyor muyuz artık? Ne diyeceğiz pekiBi ikinci kadınlar (metres desek banlaniyoruz çünkü) bide şu cocuklu adamlarla evlenen kadınların çirkefliği kimsede yok maşallah
Cnm çk haklısn, çk yüz verme çocuk da çocukluğunu bilecek. Annesi baksn, her gnderdiğinde alma. Mcbur değilsn sonuçta. .SNe desek mutlu olurdu konu sahibi acaba? Ben bulamadim bulan olursa yazsin
Cocuktan eski sevgiliye konu nasil geldi?Bide enerjisiyle gelmis masallah ne telepatik bi insan xjjxjxjxjMerhaba öncelikle lüften kirici sözler veya tam dinlemeden anlamadan linc etmeyin bir insani-lütfen!
Zaten derdimiz olmasa buraya kimse yazmaz.
Öncelikle suan ikinci evligimi yapmis durumdayim. Esiminde ikinci evliligi, onun ilk evliliginden bir oglu var yedi yasinda ama annesinde yasiyor nerdeyse iki saatlik uzaklikta. Anca 1-2 ayda bir aliyor cocugunu yogun calistigindan dolayi ve bos zamani olunca benimlede gecirmek istiyor.
Esimin cok iyi biri olmasi nedeniyle ve aileside mükemmel hic kaynana görümce elti dertlerim yok cok sükür, kabul ettim herseyi.
Tabiki bu cocugun varligini biliyordum ve bir gün babasinda yasamak isterse diye düsünceleride kafamdan gecirdim, ama acikcasi isin icinde olmayinca insan okadar anlamiyor. Simdide öyle bi duruma geldimki, hala kabullenemiyorum cocugu.
Cocuk zaten cok yaramaz ne edep ögretilmis ne adap ne terbiye, esim bile zor dayaniyor bazen. Ben nasil ve neden dayanim ozaman cocugum bile degil. Biliyorum iyi yaklasmak zorundayim ama nasil ve ne düsüncegimi bilmiyorum.
Ilerde eger benimde cocugum olursa onunla kardes olacaklari düsüncesi-yok miras mal mül düsüncesi-iyice piskolojim bozuldu hatta Terapiye bile gitmeye basladim cünkü kötü düsünmek istemiyorum cocugu hakkinda. Ama ister istemez kendimi geri cekiyorum ve o cocuk benim icin büyük bir sorun oldu.
Ailemde bastan yapma etme dediydi, ama esimi taniyinca evet cok iyi bir insan bununla olur cocugu sorun etme söylediler.
Bende zaten karakterine esimin kendisine bana olan sevgisine sahiplenmesine baktim, ve basimdan bir evlilik gectigi icin neyin önemli olup olmadigini bildigim icin cocugu var diye yargilamadim.
Bana disardan ters bakildigini hissediyorum, evlendi ayrildi yine evlendi cocuklu birini aldi diye. Bu beni cok rahatsiz ediyor. Cocugu düsününce zaten kafam oynuyor. Yani suan piskolojikmen cok kötü durumdayim. Terapi cok yeni oldugu icin henüz fazla bir fayd- görmedim. Böyle oldukcada haliyle ister istemez aklim eski sevgilime gidiyor. Bunun üstüne eski sevgilim bana istek yolliyor ama onu engelledim. Buda benim icin sanki bi isaret gibiydi birak bana gel tekrar gibisine. Enerjimden mi gitti ona o his anlamadim. Bende Istemiyorum bende ama elimde degil.
Belki siz bana bazi öneri veya sözlerle yardimci olabilirsiniz?
Ve lütfen linc etmeyin insan sadece isin icine girince anliyor, bende iyi niyetimden esim iyi biri diye kabul ettim-cocugunun beni böyle rahatsiz edecegini tabiki bende bilmiyordum yoksa bastan kabul etmezdim. Ama bitek cocugu var diyede hayir demek istemedim güzel bir evlilik yasarim diye.
Daha neler göreceğiz kim bilirHer konu okudugumda dusunurum konu sahibi neden yazmis ne dememizi istiyor ne ile mutlu olucak diye ilkkez bu kadar absurt bi kadin gordum
Ben onu bunu bilmemBilmiyoruz ama anneler genelde daha sağ duyulu oluyor . Çocuğunu takip ediyor . Ben bırakıp giden vicdansiz babaları savunmuyorum . Adam bakmıyor banane ben niye hayatimi yaşamayım diye düşünüp babaya veya anneye çocuğun velayetini veren kişi bence çocuk sahibi olmasin . Çünkü banane banane o da bakacak gibi çocukça bir bakış açısıyla yaklaşacak bir durum değil bence bu . Dünyaya getirdiğimiz bir canlı
Evet bence de keşke babalar bosaninca sorumluluk alsalar . Kadından boşanan baba evladını da boşuyor. Bilmem biyolojik bir durum mu hormonlar mi nedir ? Burda lincleniyor dediniz diye yazdım . Ben bizzat kendi dayımı da linçliyorum. Burda erkekler yazsa onları da linçlerim şahsenBen onu bunu bilmem
Bir cocuk yapılıyorsa hem annenin hem babanındır. Allah korusun anne hasta olabilir, hayatta olmayabilir. Bu yüzden bu bilinçle cocuk yapılmalı.
Boşandıktan sonra çocuğun sorumluluğu sadece annenin olmamalı.
Tüm yorumlari okuyamadim.Ama konu sahibi gitmiş galiba.
Adam evliyken ayartip boşansin diye 40 numara cevirmediyse ben de bu işi bilmiyorum.
Karısını bosatana kadar o benim de çocuğum söyle annelik yaparim böyle severim demistir.
Ama gerçek annelik baska bişeydir para mal mülk hesabi değil, şartsız , koşulsuz sevgidir.
Allah a şükür ki o çocuğun da ona sahip çıkan bir annesi varmis da bunlarin eline kalmamis.
Lütfen Kimse linclemek icin gelip yorum yapmasin bana.
Benim serefsizin o.pusu benden daha iyi analik yaparmis egitimciymiş ayağına yapmadığını bırakmadı.Evli çocuklu adamlari ayartip sonrada böyle masum pozlarda yazanlara çok sinir oluyorum.
Ha konu sahibi gerçekten masumdur, Bosanmadan sonra tanışıp evlenmistir.O zaman da adamin çocuğu olduğunu zaten biliyormus.Ki annesi de zaten bunlara vermeye merakli degil bence.Konu sahibinin tek derdi PARA MAL MÜLK.
Allah hiç bir çocuğu annesiz birakmasin.
Çocuğu yapmış ama sizin güzel hatrınız için nafaka falan ödemesin,öylece atsın bir kenara.Bile isteye gidip çocuklu adamla evlenip,sonra nafaka ödüyor diye dert yaniyorsunuz.Gidin bosanin da çocukta,adam da kurtulsun sizden,bu ne ya?Nasıl bu kadar art niyetli olabiliyor bu insanlarHe he cocuguna essek kadar nafaka ödüyor benim cocugum olursa ona ödedigi kadar ayircakmi her ay kenara? Buda haksizlik degilmi? Zaten buraya yazanda sizdende anlayis bekleyende suc
Çocuklu kalmak statü kaybına mı sebep oluyor? Eğer öyleyse senin ne olacağın nereden belli?Kötü yorum yazanlarin hepinizin zaten cocuklu kaldiginiz belli
Ödeyecek tabi . Öyle iki ayda bir görmeyle de baba olunmuyor bi zahmet koysun taşın altına elini.He he cocuguna essek kadar nafaka ödüyor benim cocugum olursa ona ödedigi kadar ayircakmi her ay kenara? Buda haksizlik degilmi? Zaten buraya yazanda sizdende anlayis bekleyende suc
Ödeyecek tabi . Öyle iki ayda bir görmeyle de baba olunmuyor bi zahmet koysun taşın altına elini.He he cocuguna essek kadar nafaka ödüyor benim cocugum olursa ona ödedigi kadar ayircakmi her ay kenara? Buda haksizlik degilmi? Zaten buraya yazanda sizdende anlayis bekleyende suc
Oğlum hareketli bir çocuk, psikiyatriste hiperaktif olabilir mi dedim, ' hiperaktif olmadığını, ayrıca tanı koymak için en az 7 yaşın üstünde olması gerektiğini söyledi. Yani her hareketli çocuğa hiperaktif demek doğru değil.Yaramazlık dediği şeyin o oldugunu düşünüyorum hala. Ama konu sahibinin kalbinin kötü olduğu da çok net.
Trafoya bağlasın kendini, tüm enerji sorunu çözülecekAma bi de eski sevgili olayi varbunlari desek bile yetmezdi ona. Enerji isterdi bi de
yav şimdiki çocukların hepsi hiperaktifOğlum hareketli bir çocuk, psikiyatriste hiperaktif olabilir mi dedim, ' hiperaktif olmadığını, ayrıca tanı koymak için en az 7 yaşın üstünde olması gerektiğini söyledi. Yani her hareketli çocuğa hiperaktif demek doğru değil.
harika yazmışsın.ağzına sağlıkkk klavyene sağlıkkHesabı silmişsin ama kesin dışardan okursun. Adamın zaten iyi bir geliri varmış ki, eşşek kadar nafaka bağlanmış çocuğa, burada iyi bir işe soktum diye yalan söyleme yemezler. Daha psikoloji yazmayı bilmeyen eğitimsiz bir kadın mı iyi iş bulacak kocasına, komik şey. Kesin adam zengin, sen de parası için evlendin, daha çocuğun yok miras derdine düşmüşsün baksana. Çocuğa ödenen nafakanın lafını ediyorsun, daha doğmamış çocuğuna o parayı harcayacak mı diye hesap yapıyorsun da, sen o eşşek kadar nafakanın kaç mislini yiyorsun kim bilir. Ayrıca eski sevgilinle görüşme muhabbetin de ahlakını ele veriyor. Umarım kocanın aklı başına gelir de hakettiğini bulursun. Bir de utanmadan çocuğun eğitilmesine laf etmişsin, yiyorsa kocana söyle bunu. O eğitmiş sonuçta. Sen anneye laf atıyorsun o belli de, bir çocuğun 2 ebeveyni vardır. Al cahilliğini de git burdan. Paragöz seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?