- 15 Nisan 2017
- 3.535
- 9.172
- 158
- Konu Sahibi hayatguezel
-
Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca çocukların enerjilerini atabilecekleri alanlar o kadar sınırlı ki, çoğu semtte park bile yok. Birde çocukların enerjisi bizim gibi değil, bence içlerinde gizli nükleer santral falan olmalıyav şimdiki çocukların hepsi hiperaktif
tabii ki tanılı gerçekten hiperaktif olan çocuklar var, onu demek istemiyorum ama şimdi bu çağda, etrafta bu kadar uyaran varken, iyi beslenirken, anneler pervane olurken, apartman katında büyüyüp de evde yerinde durabilen kaç çocuk va Allah aşkına?
Ben tanı koymadım, tahminimi söyledim. Hiperaktivitenin tanı kriterlerini de biliyorum ayrıca. Konudaki çocuk zaten 7 yaşında. Konu sahibi çocuğa hareketli demedi, yaramaz dedi. Ben de çocuğun böyle bir bozukluğa sahip olabileceğinden dolayı "yaramazlık" denen şekilde davranışları olduğunu düşündüm. Çocuğun elinden gelen bir şey olmadığını, bunu tercih etmediğini ve yetiştirmekle alakali olmadığını anlatmak istedim.Oğlum hareketli bir çocuk, psikiyatriste hiperaktif olabilir mi dedim, ' hiperaktif olmadığını, ayrıca tanı koymak için en az 7 yaşın üstünde olması gerektiğini söyledi. Yani her hareketli çocuğa hiperaktif demek doğru değil.
Eveeet beddua seansı da başlamış. Ve ben oje sürdüğüm için kaçırmışım. Of ya.Kötü yorum yazanlarin hepinizin zaten cocuklu kaldiginiz belli ben onunla parasi icin degil boktan ben cikardim onu en cok ben ona maddi destek ciktim sayemde cok iyi bir ise girdi bilip bilmedende yorum yapmayin cocugun anasi cocugu kendi uzak tuttu aylarca cocugu göstermedi siz neden bahsediyosunuz gercekten bana …. Derler diyen kiside asil Allah senin kalbine ferhalik versin bilip bilmeden insani yargilayip sucluyorsunuz bide okadar özenerek yazdim bende böyle düsünmek istemiyorum diye ama elimde degil ben kötü bir insan degilim cocugada hep iyi davranirim geldigi zaman kekler muffinler oyuncaklar alirim herseyi yaparim yeterki mutlu olsun cocugun günahi yok diye ama sizin gibi gerizekaliler yüzündende burdanda kendimi silicem Allah hepinizi bildigi gibi yapsin!
Her çocuk ufak tefek yaramazlıklar yapar. Gerçekten yaramaz çocuklar genellikle hareketli çocuklardır, söz dinlemezler ve eşyalara, kendilerine ya da çevrelerine zarar verici davranışlarda bulunabilirler. Konu sahibi yaramazlıkları hakkında detay verdi mi bilmiyorum, kaçırmış olabilirim. Çocuk kime göre, neye göre yaramaz?Ben tanı koymadım, tahminimi söyledim. Hiperaktivitenin tanı kriterlerini de biliyorum ayrıca. Konudaki çocuk zaten 7 yaşında. Konu sahibi çocuğa hareketli demedi, yaramaz dedi. Ben de çocuğun böyle bir bozukluğa sahip olabileceğinden dolayı "yaramazlık" denen şekilde davranışları olduğunu düşündüm. Çocuğun elinden gelen bir şey olmadığını, bunu tercih etmediğini ve yetiştirmekle alakali olmadığını anlatmak istedim.
Siz iyi niyetli biri değilsinizMerhaba öncelikle lüften kirici sözler veya tam dinlemeden anlamadan linc etmeyin bir insani-lütfen!
Zaten derdimiz olmasa buraya kimse yazmaz.
Öncelikle suan ikinci evligimi yapmis durumdayim. Esiminde ikinci evliligi, onun ilk evliliginden bir oglu var yedi yasinda ama annesinde yasiyor nerdeyse iki saatlik uzaklikta. Anca 1-2 ayda bir aliyor cocugunu yogun calistigindan dolayi ve bos zamani olunca benimlede gecirmek istiyor.
Esimin cok iyi biri olmasi nedeniyle ve aileside mükemmel hic kaynana görümce elti dertlerim yok cok sükür, kabul ettim herseyi.
Tabiki bu cocugun varligini biliyordum ve bir gün babasinda yasamak isterse diye düsünceleride kafamdan gecirdim, ama acikcasi isin icinde olmayinca insan okadar anlamiyor. Simdide öyle bi duruma geldimki, hala kabullenemiyorum cocugu.
Cocuk zaten cok yaramaz ne edep ögretilmis ne adap ne terbiye, esim bile zor dayaniyor bazen. Ben nasil ve neden dayanim ozaman cocugum bile degil. Biliyorum iyi yaklasmak zorundayim ama nasil ve ne düsüncegimi bilmiyorum.
Ilerde eger benimde cocugum olursa onunla kardes olacaklari düsüncesi-yok miras mal mül düsüncesi-iyice piskolojim bozuldu hatta Terapiye bile gitmeye basladim cünkü kötü düsünmek istemiyorum cocugu hakkinda. Ama ister istemez kendimi geri cekiyorum ve o cocuk benim icin büyük bir sorun oldu.
Ailemde bastan yapma etme dediydi, ama esimi taniyinca evet cok iyi bir insan bununla olur cocugu sorun etme söylediler.
Bende zaten karakterine esimin kendisine bana olan sevgisine sahiplenmesine baktim, ve basimdan bir evlilik gectigi icin neyin önemli olup olmadigini bildigim icin cocugu var diye yargilamadim.
Bana disardan ters bakildigini hissediyorum, evlendi ayrildi yine evlendi cocuklu birini aldi diye. Bu beni cok rahatsiz ediyor. Cocugu düsününce zaten kafam oynuyor. Yani suan piskolojikmen cok kötü durumdayim. Terapi cok yeni oldugu icin henüz fazla bir fayd- görmedim. Böyle oldukcada haliyle ister istemez aklim eski sevgilime gidiyor. Bunun üstüne eski sevgilim bana istek yolliyor ama onu engelledim. Buda benim icin sanki bi isaret gibiydi birak bana gel tekrar gibisine. Enerjimden mi gitti ona o his anlamadim. Bende Istemiyorum bende ama elimde degil.
Belki siz bana bazi öneri veya sözlerle yardimci olabilirsiniz?
Ve lütfen linc etmeyin insan sadece isin icine girince anliyor, bende iyi niyetimden esim iyi biri diye kabul ettim-cocugunun beni böyle rahatsiz edecegini tabiki bende bilmiyordum yoksa bastan kabul etmezdim. Ama bitek cocugu var diyede hayir demek istemedim güzel bir evlilik yasarim diye.
Tanının tam adı dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu. Bunun dikkat eksikliği ağır basıp hiperaktivite göstermeyen çocuklar da vardır. Yine de dehb tanısı alırlar.Her çocuk ufak tefek yaramazlıklar yapar. Gerçekten yaramaz çocuklar genellikle hareketli çocuklardır, söz dinlemezler ve eşyalara, kendilerine ya da çevrelerine zarar verici davranışlarda bulunabilirler. Konu sahibi yaramazlıkları hakkında detay verdi mi bilmiyorum, kaçırmış olabilirim. Çocuk kime göre, neye göre yaramaz?
Genel tutumundan abarttiği hissiyatını aldım ben, desteklemek için babası bile tahammül edemiyor yazmışgerçekten sorunlu davranışları varsa anne babası destek alabilir..Detaylı bir muayene sonrasında tanıyı koyabilecek tek kişi de çocuk psikiyatristidir. Bazen tek seansta tanı konulamayabilir.
Son olarak her hiperaktif çocuk yaramaz, her yaramaz çocuk hiperaktiftir gibi genellemeler yapamayız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?