Yeni Evliyim Yardım Lütfen

O 3 cocugun anneleri sizmisinizde size yollucak anlamadim madem bakamicakti dogurmasaydi. ben bukadar yuzsuz insanlar gormedim zaten icine girmeden anlanmyor emribaki yapilmis bu ne ya 18 yasindaki 14 dakkalik yakin yere yuruyemiyormuymus .insanda biraz dusnce olur millet deli der bunlara terbiyesizlikten bol bisey yok daha nekadarliksiniz yarabbim ya utanmazlar.ha gorumce kayin bilmem ne ha kv kb fark yok.sanki napyolar ne is yapyolar ogren bana anlat yalniz brakma ne konusuyolar ogren der gibi dedekyif yollar gibi ayip ya soylucek laf bulamyorm.siz desenize olmaz ev ev ustune olmaz insan insan ustune olmaz bi bakin bi biz kac zamanlik evliyiz diye esinin konusmasi lazim esine desene sen

Bide ciddiye alirlarda yerlesirler kiza aman aman bisey demeye gelmez zaten ne desede yapissak der gibi duruyolar

Ev işlerini, eşinin kardeşinin ihtiyaçlarını çamaşır vs. Eşin karşılasaydı çok daha farklı tepki verirdi bence.
Rahatsızdır kesin ama eşin yine de kendi rahatını çok da bozmamak için ses çıkarmıyor sabret diyor. Sanki düşmanın evi.
Ben her zaman çiftlerin aileden bi kuruş almaması taraftarıyım ama belli ki mecburi bi durum. Babası bu zamanda bile karşılık istiyosa alsın malını başına çalsın eşin bir an önce posta koymalı, size sahip çıkmalı.
Eşinle iyi günde kötü günde bir olmak lazım ama bence tepkini baştan net belli et.
Sizi evden mi çıkarırlar işlerine gelmezse?

Kayinpederiniz evin ve eşyaların kendilerine ait olduğunu vurgulamak için bu şekilde davranıyor.Ayri ev değilsiniz benim hanemsiniz mantığında.Bu şekilde düşünen birisi eşiniz çalışmaya başlayınca da gelir bir gider bir olmalı tutumunda olabilir.Esiniz atandiginda aynı şehirde mi yasayacaksiniz?Kiraya çıktığınızda onların eşyaları ile tasinmayacaksiniz değil mi?

Ev onların diye geliyolarsa . Kiraya çıkın .

Başlarım böyle işe .

PES
Çıkamaxlar canımcım çünkü ikiside işsiz.
Kp kv ev bizim eşyalar bizim istediğimizi yaparız kafasında.
Keşke acele etmeyip iş güç sahibi olunca evlenselermiş. Allah kimseye muhtaç etmesin şekilde görüldüğü gibi. ..

Aminn. Ben yarın iş bakicm k.peder laf etcek ama umrumda bile değil artk. Zaten gorumce de tatlilari pastalari yemekleri yapip durdum die buraya abone oldu görmek bile istemiyorm. Mutfaktayken gelir başımda oyle bos bos dikilir konusmak bile icimden gelmiyo artk bi de herseyi soruyo sinir oldum iyice. K.pedere de bazen musait olamiyorm ev halidir gelmeden arayin lutfen dicem artk 10 gun sonra da kizini da gondeririz zatn mart ayinda kıştr diyemezler deselerde artk umrumda değil. Beni evliligimden soguttular hayattan bile soguttular bu 2 bucuk ayda sanki 10 yil yaslandim gibi hissediyorum. Evin en küçüğüydm el bebek gül bebek buyutuldum simdi bunlara karsi boyle tepkisiz kalmak beni delirtiyo

Net konus sınırlarını ciz boyle bastan susarsan daha cok ezilirsin.konusmak demek saygısız olman anlamına gelmez
Kv yi al karsına benim bazı konularda sıkıntılarım var de konuyu aç önce tatlı dille çözmeye bak.baktın olmadı onlar yüzsüzlüğe devam ediyor sende onlara ayna ol..

Esinle konuş canım ama seni haklı bulacak şekilde konuş .

Resmiyettede evlatlık alında tam olsun bari..
Eşşek kadar kız ne diye yeni evli insanın evinde duruyor..
3 çocuğu size mi doğurmuş ev veriyor diye hayatınıza hükmetme hakkını kendilerinde nerden buluyor anlamadim hiç..

Onu yapamam bunu edemem, kocanla sen konuşacaksın o da ailesiyle konuşacak bu kadar. Onların eviyse hizmetçileri olun diye mi yerleştirdiler? Teklif etmeselerdi madem evlendirmeselerdi oğullarını? O evde sen yaşayacaksan senin ağırlığın olmalı. Nasıl sevişiyorsun evde görümcen yayılırken? O nasıl rahat kalıyor anlamadım ki? Evde öyle şeyler yap ev dar gelsin basıp gitsin. Kocanla gece gündüz takılın biraz sesli olsun. Ters davran kıza, iş yaparken yardım iste “ ablam makinayı getir, ablam şunu yap bunu tut” biraz rahatını kaçır. Kayınvalidenle resmî ol, isteklerini anlat. Oturduğunuz ev onlar için uygunsa onlar oraya yerleşsin sülalesiyle, siz ötekine geçin. Bi göz oda bile olsa yeter size. Diş göster biraz ya. Ayrıca bunların hepsinin sebebi kocan, erkek figüran gibi takılırsa karısını ezecek coşkunlar çok olur!

Yargılamak gibi olmasın da madem eşin çalışmıyor atama bekliyor sen de işsiz kalmışsın niye evlendiniz atama olduktan sonra evlenseniz olmaz mıydı aceleniz neydi?

Bence esinle birlikte kendi memleketine git bi süre orda kalın eşinle . Hem kafanız dağılır biraz . Kp bisey derse , cok bunaldik dersiniz. Kimseye bişey deme bence , arsiz insanlar belli . Biraz daha sabirli ol , sorusturma bitsin . Ama iş bak tabiki ailenin yanına gitmezsseniz. Biraz eşinizle beraber onlardan bağımsız hareket edinki, yavaşdan idrak etsin kayinpederin. Bazı KP ler kV den daha beter oluyorlar . Bu arada benim de Kp çok mudahalecidir. Öyle böyle değil , limonu böyle sık balığı böyle ye , bu şekilde. Sürekli böyle devam etti . Arada gelir bizde kalırlar , düşün sürekli adam saatlerce sana böyle şeyler anlatıyor . Saçlarımın dipleri yanıyodu sinirden. En son bende kendi babamı anlattım Kp nin yaninda kV ye . Benim babam anneme yardım eder ama asla müdahale etmez . Zaten kadın işi dir mutfak . Ben hiç yakistiramiyorum , eşim de ben hasta olmadığım sürece girmez , girmesini istemem vs . Ben bu şekilde çözüm buldum . Gerçekten ise yaradı . . Sen de Kp ne böyle yapabilirsin . Karı gibi herseye ne karisiyorlar ya çok sinir bozucu. Benim yöntemimı dene canım . Kendi aileni anlatırken fikirlerini söyle .

Yahu olur mu öyle şey, üstelik yeni evlisiniz. Eşinizle konuşun. Ben de anlamıyorum bu erkek ailelerine ne oluyor. Oğlan evlenince kendilerine 2.bir ev edinmiş gibi davranıyorlar. Ne saygı var ne düşünce. Yine de bir arkadaş doğru demiş. Konuşma şeklinize üslubunuza dikkat edin. Haklıyken haksız olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…