- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
:))))))) enterasan bir cocuk onunki ya :))))) cocuk resmen yeşil gözlü diyip dürüyor kıza bildigin kahverengi kızın gözleri yaa Ela olsa hani bı derece :))) hiç bir sekilde yesille uzaktan yakından alakası yok :)))) yeşil olduguna o kadar inanıyor ki lens göndermesi yaptığını hiç sanmıyorum :))) ona göre kızın gözleri yeşil yani :))) Allah bilir bana da kahverengi gözlü diyordur(gözlerim mavi:))))) )
hayal kurmakta mı parayla yanı ne olacagını kım bılebılırkı belkıde gercekten gerceklesıcek hayallerı sız onun bu umutlu hallerını cekemıyo olabılırmısınz sadece baska bı bakıs acısı bu yanlıs anlamayın sızde bazı seyler ondan daa fazla olduu halde gelecege onn kadar umutlu bakamıyor olmanız belkı rahatsızlıgınız sebebıdır
benim bir arkadaşım da aynen böyleydi...kendi ailesinde iyi bir hayat yaşarken, evlendikten sonra yaşadığı maddi sıkıntılara katlanamadı..belirli bir müddet sonra en ufak şeyleri dahi kıyaslar oldu...ki bekarken yediğimizi içtiğimiz ayrı gitmezdi..
birlikteyken en pahalı mağazalara girip;,bundan alacağım vs..derdi sormadığım halde...kredi çekip ev alacağız, internetten ev bakıyorum diyordu...(borçlar ve kira, faturalarla ellerinde birşey kalmadığı halde...)
ne yazık ki; sonunda o arkadaşım psikolojik tedavi görmeye başladı..hastaneye yatma noktasına geldi maalesef...demek ki; çok uçlarda kurulan hayaller gerçekleşmeyince, bir noktadan sonra hayal kırıklıkları , insan psikolojisi için hiç iyi olmuyor..
siz de gerçeklerle yüzleşmelerine yardımcı olursanız, içinde bulunduğu durumu fazlasıyla aşan hayaller kurmamaları gerektiğini anlarlar..
misal; ev almak için ne gibi sıkıntılar çektiniz, anlatsanız...
bebek odası takımına gerek görmediğinizi, hem fiyatının da bi hayli pahalı olduğu gibi örneklemelerle; hayat şartlarının, aslında tahmin ettiklerinden çok daha zor olduğunu anlamalarına yardımcı olun..
dilerim herkes hayallerini gerçekleştirir, umut ettiklerini kazanır..abiniz ve yengeniz de...
cok guzel anlattiniz.. Ama sanirim arkadas kucumsedigi icin yada kiskandigi icin o yeni gelini ablalik yapacagi halde icine bir korku saldi "beni gecer"mi diye. Yoksa genc umutlu yeni evli bir cift biraz hayalci olur dogru olmasada cahilce olsada ama umut her zaman guzeldir.. Merak etmeyin konu sahibi anlattiginiza gore durumlari cok kotu bu yuzden size hemencik yetisemezler.. Iciniz rahat olsun!
bilmiyorum cogu yorum tuhafima gitti bol bol dalga gec dediler sizde tasvip ettiniz ... ama bir yandan dusunceli oldugunuzu dusunuyorum gelinin babasinin olmamasi mutsuz bir ilk evlilik yapmasi
bir yandanda bu dert edilen tutumlar bana "dert" gibi gelmedi.. varsin desin "cahilce yorumlar yapsin, gelin hanim" belki kiskaniyordur belki dediginiz gibi cok hayalcidir sizin oturulmus bir duzeniniz var neden caninizi sikiyorsunuzki..
canım ben de senin gibi düşünüyorum.yani gelinimizin söylediği şeylere gerçekten inandığını düşünüyorum.yoksa bu kadar rahat rahat anlatamazdı herhalde.sadece bana değil anneme babama da antalıyor hani sırf beni kıskandığından değil.annem de he he diyor sonra da bana gelip abinin bıraktığı 10 lira harçlıkla mı ev alacak acaba diyor,haliyle gülüyoruz.belki bir çeşit savunma mekanizması oluşturmuş kendine.bu şekilde mutlu oluyordur böyle tipler var çünkü sadece maddi konularda değil aşk ilişkilerinde falan da hayal dünyasında olanlar var.dedim ya daha önce kaçarak evlenmiş sonra eşinden dayak yemiş boşanmış,üstelik babasız büyümüş yani tüm bunlar kolay değil bunlara tahammül edebilmek içinde böyle bir dünya yaratmış olabilir kendine.
çünkü daha bir sürü hayalleri var.yok tekstil atölyesi açıyor,kokulu kravat satıp zengin oluyor.düşünün dev tekstil firmalarının battığı bir dönemde.
kah kpss ye girip hemen memur olarak atınıyor ki okeyin kurallarını bile anlatırken göbeğim çatladı geçen nasıl kazanacaksa o sınavı?en komiği de geçen abimin 40 yıllık kahverengi gözlerinin yeşil olduğunu iddia etti.:teytey:
artık şok oluyorum bunların hepsine inanıyor hemen yarın olacakmış gibi bahsediyor.bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?