yeni gelin çıldırttı beni

arkadaşın yeşil lens taksın..erkek arkadaşı bir anda kız arkadaşının gözlerinin kahverengi olduğunu farkedecektir...kaydirigubbakcemile3

tabiki istediği kadar hayal kursun ama onun da bir adabı vardır.insan eşiyle oturur hayatım ilerde şöyle bahçeli,pembe panjurlu bir evimiz olsa der,konuşurlar mutlu olurlar.ama bunu insanların içinde,üstelik sürekli,üstelik sanki ceplerinde para hazırda yarın alıyorlarmış gibi anlatmaları hem çok itici,hem görgüsüzce,hem komik,hem sinir bozucu.
ya da şöyle yapablir bana gelir derki "abla ben bir evim olsun çok istiyorum.bak şuralardan tasarruf yapacağım,işe de girerim,kredi de çeksek belki alabliriz ha ne dersin" dese mütevazi bir şekilde ve azıcık mantığa uygun olarak ben onunla oturur evinin hayalini kurarım.
ama böyle paris hilton gibi konuşması çok tuhaf nerdeyse hadi acıdım size de bir ev alayım diyecek.akannehir

yapacak yorum bulamadım,okurken bile gülüyorum,benim karşımda bunları söylese ben çatlayana kadar gülerdimkaydirigubbakcemile3

olsun ben sevıyorum oyle ınsanları mutlular umutlular gelecekten beklentılerı var dertlerı yokkı gelecegı dusunuyolar istemek basarmann yarısı demısler hem gamsız olucan bu dunyada hem daa gec yaslanır onlar elınde bı cok sey olmasına ragmen bezmıs gelecege daır hep kottu dusunen parası olmasına ragmen gecınemıyorum saglıklı olmasına ragmen hastayım dıyen ınsanlara kızılmalı asıl

başından beri okuyorum. ne kadar meraklıyız başkalarının hayalleriyle dalga

geçmeye. yazık ya gerçekten çok yazıkkk...

O kadar zenginlerse borç para isteyin..Ne olsa 3-5 kuruşun lafı mı olur onlar için :)))

benim bir arkadaşım da aynen böyleydi...kendi ailesinde iyi bir hayat yaşarken, evlendikten sonra yaşadığı maddi sıkıntılara katlanamadı..belirli bir müddet sonra en ufak şeyleri dahi kıyaslar oldu...ki bekarken yediğimizi içtiğimiz ayrı gitmezdi..
birlikteyken en pahalı mağazalara girip;,bundan alacağım vs..derdi sormadığım halde...kredi çekip ev alacağız, internetten ev bakıyorum diyordu...(borçlar ve kira, faturalarla ellerinde birşey kalmadığı halde...)
ne yazık ki; sonunda o arkadaşım psikolojik tedavi görmeye başladı..hastaneye yatma noktasına geldi maalesef...demek ki; çok uçlarda kurulan hayaller gerçekleşmeyince, bir noktadan sonra hayal kırıklıkları , insan psikolojisi için hiç iyi olmuyor..
siz de gerçeklerle yüzleşmelerine yardımcı olursanız, içinde bulunduğu durumu fazlasıyla aşan hayaller kurmamaları gerektiğini anlarlar..
misal; ev almak için ne gibi sıkıntılar çektiniz, anlatsanız...
bebek odası takımına gerek görmediğinizi, hem fiyatının da bi hayli pahalı olduğu gibi örneklemelerle; hayat şartlarının, aslında tahmin ettiklerinden çok daha zor olduğunu anlamalarına yardımcı olun..
dilerim herkes hayallerini gerçekleştirir, umut ettiklerini kazanır..abiniz ve yengeniz de...

cok guzel anlattiniz.. Ama sanirim arkadas kucumsedigi icin yada kiskandigi icin o yeni gelini ablalik yapacagi halde icine bir korku saldi "beni gecer"mi diye. Yoksa genc umutlu yeni evli bir cift biraz hayalci olur dogru olmasada cahilce olsada ama umut her zaman guzeldir.. Merak etmeyin konu sahibi anlattiginiza gore durumlari cok kotu bu yuzden size hemencik yetisemezler.. Iciniz rahat olsun!

ohaoldumsmile

naptınız siz böyle... arkadaş hamile ve canı gibi sevdiği abisiyle arası açık abisi genelde onunla dalga geçip canını sıkıyor laf sokuyor üzülüyor. bu gelinin bu davranışlarıda iyice tuz biber oldu üzülüyor işte. diğer açtığı konuya bakarsanız daha iyi anlarsınız.
boshayallersmile

er_ca teşekkür ederim anlamaya çalıştığın için.benim kıskandığımı ve onların beni geçmesinden korktuğumu düşünen arkadaşlarım ben buraya yazıyorum ama onların hayalleriyle dalga geçecek ya da onları küçümseyecek hiç birşey söylemeiyorum yüzlerine.aksine kuzu kuzu onları dinleyip,destekliyorum sanki ciddi ciddi alacaklarmış gibi şurdan alın,şöyle yapın bile diyorum.anlatamadım galiba, tam tersi onlar beni küçümsüyorlar evime gelince kusur bulmaya çalışıyor ki ben onların evine gidince eşyalarına övgüler yağdırıyorum.hatta "abi bir yıl daha arabanı kullan da ben alayım senden" dedim.(kompleksim olsa onun eski arabasına talip olmam herhalde)iki yıl önce 6000'e aldığı arabayı bana 10000'e diyor.e bu araba antika mı eskidikçe değer kazanıyor.enayi yerine koymaya çalışıyorlar.oradan gelinimiz "şimdi veremeyiz biz ev alacağız 2-3 yıl sonra 30 milyarlık araba alırız o zaman bunu size satarız" diyor.yani ben onların eskisine talip oluyorum gocunmuyorum yaptıklarına ve dediklerine bak.
hatta arada ileri gidip eşimin saçına falan da laf çarpmaya kalktı abim de "ama Allah için kocama uzun saç çok yakışıyor" falan deyip geçiştirdim.eşim de onlar laf vurdukça suskunlaşıyor,iyice üzülüyorum.

ayrıca abim benden 9 yaş büyük arkadaşlar benden üstün,benden varlıklı olması zaten en doğal şey.hani ikizim falan değil ki rekabet edeyim.tabiki benden ileride de olabilir her konuda.asıl garip olan onun beni rakip görmesi.beni rakip görene kadar 2 yaş büyük abisiyle yarışsa daha mantıklı olur.

ben evime ,bana,kocama kusurlar bulacağına benden o kadar yaş büyük biri olarak ve abi olarak ben abi evimin de şu eksiği var desem bile "kardeşim Allah'a şükret bak ne güzel mutlu bir yuvan var,seni seven kocan var,çocuğun olacak" demesini beklerdim ama o ben şikayet etmememe rağmen bana eksik bulma derdinde.yani çocuğuma bulduğum isimleri bile alay konusu yapıyor.

açıkçası asıl şikayetim abimden,karısı ona bakıp ona göre davranıyor belki de.daha neler neler var "eskisi gibi olur muyuz" konumu okuyanlar daha iyi anlıyorlardır.bu laf sokmalarıyla hamileliğimin başında ağlattı bile beni.o zaman bana gelmişti daha nişanlıydı.şimdiki eşiyle telefonda konuşuyordu.benim diğer abimin karısıyla ben çok iyiydim ta ki benim düğünüm olana kadar.kız benim düğünüm boyunca geçti bir köşeye astı suratını herkes farketti,millet çok şaşırdı,hele ben şok oldum.her şey güllük gülistanlıkken ne bir kere oynadı ne azıcık tebessüm etti.annem ve babam bile o günden sonra soğudalar ondan tabi ben de soğudum.ama yine konuşuyoruz,özel günlerde biraraya geliyoruz bir husumet yok yani.ama bu küçük abimin çok hoşuna gidiyor nedense yani o gelinle aramızın biraz soğuk olması.bu da onun eşini güldürmek için bir numaralı muhabbeti.o gün telde eşine diyor ki "bak yengem ankaraya taşınacakmış elektraya bu işe çok sevinecek" deyip basıyor kahkahayı.düşünebiliyor musunuz daha evlenmeden o kızın gözünde de nasıl bir pozisyona sokuyor beni.böyle yaptı yaptı hamile halimle utanmadan ağlattı beni,bari alayların için hamileliğimin bitmesini bekleseydin.ben de dedim ki "ya abi sanki sen olayları bilmiyorsun,millet bana kötülük yapıyor,ben bu kötülüğü hazmedemiyorum sonra hazmedemediğim için ben kötü oluyorum".bir de diyor ki "ama sen haklısın zaten ben bunu nişanlıma da hep söylüyorum" iyi de haklı bensem mağdur bensem niye üstene gidilen ben oluyorum,sıkıyorsa yengeme desene sen kardeşimin düğününde niye surat astın diye.

Son düzenleme:
bilmiyorum cogu yorum tuhafima gitti bol bol dalga gec dediler sizde tasvip ettiniz ... ama bir yandan dusunceli oldugunuzu dusunuyorum gelinin babasinin olmamasi mutsuz bir ilk evlilik yapmasi
bir yandanda bu dert edilen tutumlar bana "dert" gibi gelmedi.. varsin desin "cahilce yorumlar yapsin, gelin hanim" belki kiskaniyordur belki dediginiz gibi cok hayalcidir sizin oturulmus bir duzeniniz var neden caninizi sikiyorsunuzki..

canım kendi ailesiyle sorun yaşayanlar kısmında "eskisi gibi olur muyuz "konusunu okursan asıl sorunun ne olduğunu bunların sadece yansıma olduğunu görürsün.dalga geç diyenler de kötü niyetli değil sonuçta insanız kim bu kadar lafa dayanabilir ki.tasvip etsem o anlık hoşuma gitse de diyemem zaten abimi kıramam.zaten o onun için rahat ben ona karısının yaninda "abi sen de ot gibi 5 yıl çalışmayıp nasıl oturdun" desem karısının yanında sadece bunu desem bu bile onu bitirir.ama ben söylerim o nasılsa bir şey diyemez düşüncesinde.

ya bırak cahille cahil olma ne halleri varsa görsünler. benim eşimin tarafıda öyle kendini beğenmiş tipler. sustum sustum baktım olmuyor bende aynı şekilde cevaplarını verdim şimdi ağızlarını açamıyorar. o evine kusur buluyorsa sende hiç yoktan kendi evimiz de geç.

Olayı çözmüşsünüz zaten.
Kıskanıyor hazmedemiyor,kaldıramıyor savunmaya geçiyor.
Yaşı ufaksa tolere edilebilir yoksa gereğini yapmak gerek.
Ev alacağız lüks olacak dediğinde ayy bize de alın bir tane bizimkinin tavanı çöküyor de gül :))
Komik çünkü bir iki bozarsan bir daha yeltenmez..
Bize söylediklerini niye ona söylemiyorsun ki,bebeğe genç odası alacağım diyen birine el kadar bebeye genç odası alınmaz boşuna masraf etmeyin niye demiyorsun..??

amma aşağıladınız kızı ya! cidden rahatsız oldum..yazıktır günahtır ya.asıl onu rakip gören ve ciddiye alan sizsiniz.kimbilir neler yaşamış kız.burda dalga geçerek aşşağılıyarak egonuzumu tamir ediyorsunuz???

Son düzenleme:
ben burada asaglama yerme görmüyorum..tam tersi dogruları söylüyor konu sahibi..
mantıklı mı 10tl günlük parayla ev alabilmek?değil..bunun neresinde asaglama var?olayları anlayabilelim diye açık ve net yazıyor..
dalga geçin derken; insan bu tarz tiplere bir katlanır iki katlanır üçüncüde patlar..patlamamasi için dalga geç dedim..bunun benzeri var iste bende de..ne yapicam?onun söylediklerini icime atıp hiç derdim yokmuş gibi bı de onu mu dert yapicam kendime?tabiikide böyle konuşan insanla dalga gecicem..
hayaller umutlar..tabiikide olmalı..hepimizin hayali umudu var..ama bı de gercekler var..hayat şartları var..
bende sayısal çıksa ohoooo neler yaparım diye konuşurum genelde..ama konuşurken kimseyi küçümsemem..bu öyle değil ki..asıl burada küçümsenen konu sahibi..yok tavanın çoktu,yok bebek odası almam,yok eşinin sacları bilmemne..böyle hayal mı kurulur?

seni bi okadar ii anliorum ki bizdede öle birisi varr...o geldi geleli huzurum iyice kacti..napcaksin ama ortada abin varrr...bende sastim ne yapcagimii...ama üzme canini degmezzz

bakın sımdı bende okeyı tavlayı falan bılmem anlatssalrda anlamam yanı sımdı bu benm herhangı bır sınavı kazanamayacagım anlamına mı gelıyor bence hıç bır alakası yok ıkısınn abartıyorsunuz kesınlıkle dalga gecmeyın derımben eer cok skılıyorsanız gorusmemeye calısın ama dalga asla gecmeyın yarının ne getırecegı hıç bellı omuyo bırde belkıde gercekten kıskanıyorlardır sızı olabılırancak kuçuk oldugunuz halde buyukluk yapn sabretmeye calısın oda olmuyosa daa az gorusun ama araya kotuluk gırmesın allah yardımcnız olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
sahip olmak istedikleri şeyleri sizde gördükleri için bi çekememezlik var ortada dediklerini ciddiye almamaktan başka çareniz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…