yeni gelin çıldırttı beni

ya benim hem abim hem karısı öyle.hani biri normal olsa öbürüne biraz akıl verse bu kadar garipleşmeyecek durumlar.bazen dedikleri çocukluk gibi geliyor çok gülüyorum,bazen sinir oluyorum,bazen keşke bu tip muhabbetler hiç geçmese deyip üzülüyorum.ruh halime göre değişiyor işte.bilmiyorumkismile

genelde bu olayın tam tersi olur cnmmm gelinler şikayet eder göümcelerinden:)
sen melek gibisin boşver kıskanıyor cnm senii..hem karı koca tam denkmiş birbirine..salla gitsin...onun bebegi olursa genç odası alsın neyle alır oda ayrı bi durum..yada ev alırsa çatlagı olmasın:)kedi uzanamadıgı cigere mındar dermiş siizn gelininde yaptıgı aynen bu:)herseferinde sen daha iyisini al de geç ditsin kafanı yorup canıanı sıkmaya degmez:)sürekli görüşmemeye özen göster:)

tabiri caizse zenginin malı zügürdün cenesini yorar sen aldırma en iyisi sadece kıskanxından sana zarar vermesin yeter...

tabiri caizse zenginin malı zügürdün cenesini yorar sen aldırma en iyisi sadece kıskanxından sana zarar vermesin yeter...

aman canım biz de zengin değiliz ki.kıskanıyorsa gerçekten zengin olan birilerini kıskansın da kıskandığı boşa gitmesin.ama ben şükretmesini biliyorum Allah'tan.şunum olsun bunum olsun derdinde değilim.sağlığım olsun huzurum,keyfim olsun yetiyor bana,lafta değil ama gerçekten yetiyor.hırs küpü değilim insanların bu doyumsuzluklarını da anlamıyorum.bence gelinimiz hiç şükretmeyi bilmiyor.

şimdi bazıları yanlış anlayıp kızacak ama abim olmasa onunla evlenecek adam zor çıkardı.abim biriyle çıkıp ona vaat verip ortada bırakacak biri değil,bu konuda çok dürüsttür.şimdi Allah aşkına bu kız daha boşanmadan abimle tanıştı (kızın bir yakını tanıştırdı onları) öncesinde ailesini yok sayıp,bir serseriye kaçmış adam dövüp başından atmış bunu.kızın hareketleri çok hafif, yani bizim yanımızda abime cilve yapmalar,gülmeler,sakız çiğnemeler falan.yani bu devirde onu hiç bir erkek almazdı.bunla çıkıp,yatıp ,kalkıp başından atardı.biliyoruz Türk erkeklerinin bakış açısını hele de böylesine.hadi kızı gözü görmedi diyelim annesi de adam vurmuş eli sailahlı bir dengesizle metres hayatı yaşıyor.düğünde bir tipler vardı yani yolda görseniz yolunuzu değiştirirsiniz öyle pis pis adamlar.biz düğün kartı dağıtırken bile millet ablama "onlarda kız alınır mı onların ahlak dışı hareketleri var" demiş."o zaman niye aldınız ,annen baban nasıl kabul etti" diyeceksiniz.abim o kadar kincidir ki annem "ben şimdi istediği kızı almazsam kinlenir ömür boyu evlenmezdi" diyor ki kesin öyle yapardı.

yani her tarafları fiyasko olan bir aile.bizim gibi tertemiz aileyi buldular.onların yüzüne hiç bir şeyi ne vurduk ne sorduk.bekar kızlardan çok daha şaşalı bir şekilde gelin aldık.takısı,eşyası,düğünü en muhteşem şekilde oldu.hatta bizimkiler nikah yapacaktı ben ısrarcı oldum düğün olsun içlerinde kalmasın diye.

yani sinir olduğum nokta sen geldiğin pozisyona otur şükret,melek gibi aileye gelin gelmişsin.namusunu kurtarmışsın,laf vuran,seni hor gören akrabalarının gözünde aklanmışsın.o üvey babanın elinden kurtulmuşsun.sen otur da bunlara şükret.bırak evi,malı,mülkü,milletle yarış yapmayı.seni pamuk ipliklerine saran aileye laf çarpacağına onlara sarıl,kıymet bil.

Çok ciddiye alıyorsun ondan sinirleniyorsun..boşver yaa..hayal dünyasında yaşasın dursun..Konuşsun kendince...

sen eşinle ilişkinde mutlumusun ona bak canım..çünkü abinle görümcen konusunda değiştirebileceğin bir şey yok..sinirden hep anlatmak,bahsetmek istiyorsun anlıyorum ama ne kadar az görüşürsen kafan da o kadar rahat eder..ne derse desin ne düşünürse düşünsün...O kadar değer verme ,o kadar üstünde durma...başka şeyler düşün,Allah başka dert vermesin..

siz haklısınız ama benim yadırgadığım şey net hatırlamıyorum,onlar böyle yorumlar yaptıktan sonra mutfakta kıyıda köşede gülüyorsunuz,yüzlerine gelincede destek çıkıyorsunuz.

farkında olmadan ikiyüzlülük yapıyorsunuz,sizde iletişim kopukluğu var bence

haklısın canım öyle yapıyorum malesef.başka çarem yok çünkü.ikiyüzlü olmamak için önümde iki seçeneğim kalıyor.ya onlara gerçekleri söyleyeceğim ki bu kinci abimle iplerin tamamen kopmasına neden olacak.bu benim için iyi olmaz çünkü gerçekten aile sorunu istemiyorum artık.bu düşman sevindirmekten başka işe yaramıyor.%100 haklı da olsan yeri geliyor eşin bile başına kakıyor sen ablamla bile kötüsün,abinle bile kötüsün diye.ne diye diyorum ağrısız başımı ağrıya sokayım.bir de ben lafın dozunu iyi ayarlayamam.susarım susarım biriktiririm sonra bir laf ederim mazallah kimse altından kalkamaz,ondan korkuyorum yani.
diğer seçenek ise mutfağa gidip gülüyorsun demişsin ya.ne yapayım yani onların saçma hayallerine inandırmaya mı çalışayım kendimi.onların hayal dünyasına bende mi dahil olayım.kendimi kandırıp gerçeklerden mi uzaklaşayım ki bu benim hiç tarzım değil en kötü gerçeği bile hayallere,yalanlara tercih ederim.o gerçeği bir süre sonra hazmeder yine başımın çaresine bakarım ama hayal dünyasına bir girersem bir daha çıkamam.
yani bu durumda ikiyüzlü olmaktan başka çarem yok.

valla bizdede var öyle tipler. tamamen kıskançlık. kompleks başka bişey değil. onları söylerken duymamazlıktan gel. başka konu aç. yada cevap verme konuşsun dursun. amaaan dünya malı en yisi olsa ne olur adamlar hanlar hamamlar bırakıp gidiyo 2 metre yere de.
onlarla böyle muhabbetlere girmemeye çalış zaten zamanla zamanla daha bişey demezler.

canım bende en çok böyle yapıyorum.inan hiç ilgimi çekmeyen siyasi konularda falan bile konu açıyorum sırf laf buralara gelmesin ,başka birşeyler de konuşulsun diye.ama gelinimizin aklı sadece bunlarda olduğu için benim açtığım konuların ömrü en fazla 2 dakika oluyor. sonra aşkı memnudaki lüks evleri görüyorlar mesela a biz de evimizi böyle yaptıralım diyorlar hey Allahım ya... onlar da holding sahibi sanki.bunları ben şeye benzetiyorum hatırlarsanız en son babalar duyar diye bir dizi vardı orada görgüsüz bir karı koca habire gelip aileye "yok şato alacağız,yok fransa'ya tatile gideceğiz" falan diyorlardı.aile de hiç bir şey diyemiyor "yaa yaa,ne iyi olur" diyordu.içlerinden de görgüsüzlüklerine hem gülüyor hem de sinir oluyorlardı.bizim durum aynı onlar gibi.kaydirigubbakcemile3 yalnız o ailenin en azından gerçekten durumu iyiydi.fisfisfis

mantıklı olmasa bile bu şekilde söylenir mi? neden olgun olamıyoruzki.istediği kadar atsın tutsun bundan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz.görme duyma bu kadar basit.belki hiçbir zaman ev sahibi olamıcak şimdiye kadarda hiç mutlu olamamış bi kadın anladığım kadarıyla.çok çok sinirlendiğin şeylerde direk yüzüne söylersin bundan rahatsız oluyorum diye.bi daha yapmaz.arkasından gülmekte neyin nesi.abisinin karısı aileden biri artık sonuçta o kişi.

evet belki iki yuzluluk bu,yüzüne söyleyemediğin seyleri arkasından konuşmamak gerek ama arada kinci bir abi var..
benimde Abi'm var ve yengem var..yengemi çok severim,ablam gibi görürüm,ama onu bu kadar sevmemin altında yatan asıl sebep abimdir..abimin eşi değilde farklı bir konumdayken tanısaydım belki bu kadar çok sevip saygı duymayacaktım..6 yıldır evliler tabiikide aileden biri oldu ama buna rağmen abimle konuştuğum kadar rahat konuşamam,kelimelerime dikkat ederim düşünmeden konuşmam..abimin kirilmayacagi bir lafıma o kirilabilir..ne kadar artık o bizden biri desekte,çok sevsekte karşısına geçip onu elestiremem..o da 4*4 luk değil ona göre bende 4*4 bir gorumce değilimdir ama bunca sene icinde bunun muhabbetini asla birbirimize acmadık,ikimizde birbirimizi eleştirmedik..olmaz çünkü,ne kadar icinin temiz olduunuda bilsen kardesin kadar istesende olamaz..Abi'm bana ağzına geleni söylese ben yine ona kırılmam,ama yengem söylese kirilabilirim..
konuya donecek olursak,zaten yıpranmış bir abi-kardes iliskisi soz konusu..bunu daha çok riske atacağıma mutfağa gidip arkasından gülmeyi tercih ederim..yanlış olduğunu bile bile..böyle sudan sebeplerle böyle bir abiyi karşıma almak istemem,hele hele benim hiç sucum yokken..
bu tarz seyler çok fazla duymamazliktan gelinecek seyler olmuyor..ne kadar duymiyim gormiyim dese de insan bir yere kadar yapabiliyor..
burda gelinin gorumceyi ezmesi ezmeyi istemesi gibi bir durum var..
bende de yengemin ablasının beni olmadığım biri gormesi durumu var..yasca benden büyük olmasına rağmen gereken cevapları vermezsem bu durum bende sıkıntı yapıyor..o insanın beni yok yere sıkmasına izin vermem..niye veriyim ki?saygımı bozmadan gereken cevabı veriyorum ve rahatlıyorum..ve evet dalga geciyorum,arkasından gülüyorum..çünkü komik,saçma,doğru değil..şimdi ben onu çeksem bir kenara konuşsam oooof basım daha çok agirir,yengem üzülür,yengemin annesi üzülür,Abi'm üzülür,annem üzülür....bu kadar insanı uzmektense arkasından gülerim daha iyi diye düşünüyorum..yoksa yaptığımın yalnis olduğunu bende biliyorum..ama o konuşmayı yapıp onca insanı uzemeye değmez..
kuzenim olsa çeker konuşurum,2 gün konuşmam ama 3. gün gider sarılırım..
bu tarz olaylarda çok fazla basına buyruk davranamiyor insan..aradaki onca insanı düşünüyor..

cekhu yani senin de başında olduğu için iyi anliyorsun beni.teoride ben de ikiyüzlü olmayın derim ama pratikte insan mecbur kalıyor işte.bir de yengemin geçmişinden bahsettim ya size yani bir dizi izlerken bir yorum yapsam gayri ihtiyari ucu ona da dokunabilir.laf sokuyorum zannedebilir abime de söylese Alllaaah ömür boyu kin.yani yengemle hani çok içli dışlı muhabbetli olsam her lafımı söylemeden önce 5 dk. düşünmeliyim bir yerden ona da dokunur mu diye.mayın tarlasında yürümek gibi bir şey.
düğünleri olacağı sıra "annen düğünde ne giyecek" dedim ona bile bozuldu.kendileri sürekli laf sokmak derdinde ye.böyle gözlerini açmış tetikte bekliyorlar zaten bir şey diyecek mi diye.

evet canım çok iyi anlıyorum seni :)
farklı bir versiyonuyla uğraşıyorum bende..benim tek avantajım arada görüşüyor olmam:) ablası değilde yengem yapıyor olsaydı felaket olurdu..
senin için burda önemli olan Abi'n..bu yüzden olabildiğince duyma,görme,dalgaya vur..
başka bir çözüm yok bence bu şartlar altında..

beni rekabet içine sokmaya zorluyor sanki.ben öyle bir ilişkimiz olsun istemiyorum. o bana hava atacak ben ona, sinirler gerilecek e elimize ne geçecek.güya abla diyor ama hiç de abla olarak görmüyor.bir yandan abla demesi hoşuma gidiyor ama tavırlarıyla çelişince bir anlamı kalmıyor.arkadaş olsa lafımı sakınmam tabi bu kadar.bir de çok çekmiş babası var ama babasız büyümüş falan bir de benden çekmesin diyorum.e abim bana yıllardır kinli.ben bu durumda o kıza da kızamıyorum.şimdi abim diyecek ki ona "bak benim kardeşim çok iyidir,sana ablalık yapar,tanıdıkça çok seveceksin"falan.kız da bana güvenecek.biraz da abimde bitiyor iş.ama o anca ben biriyle husumet yaşasam onu anlatıyor karısına,kendisi anemle babamla kininden 5 yıl konuşmadı benim diğer yengemle aram biraz soğuk diye onu çarpıyor yüzüme ve karısına anlatıyor.bunları gülme konusu yapıyor.e kız da aileye yeni gelmiş beni abimin aksettirdiği gibi tanıyor.belki de için için gıcık oluyor bana ,onun kötülüğünü istediğimi düşünüyor.belki de onun için laf sokma derdine düşüyor.

acaba abimle yalnızken "bak abi böyle yapma.ben senin eşinle abla kardeş gibi olmak istiyorum.sen beni ona yanlış anlatıyorsun.biz kötü olsak bu en çok seni üzmez mi" falan şeklinde bir konuşmamı yapsam?

Önüne koyduğun ayranı al,at ver altına, tuvaletin yolunu göstersempatiksalakcinni
Tercümesi:Ayranı yok içmeye,atla gider.ıçmaya...
Bu tipler klasiktir,halk dilinde kompleks yumağı denir bu tiplere.
Çözümü adam yerine koymayacaksın..

genç odası derken tabi genç odası takımını değil de bebek odası takımını kast etmiştir bence.

bu tip şeyler benim başımdanda geçti kuzenimle. bende kesip attım. seni çok iyi anlıyorum ama bazı yerlerde aşşağılamışsın her ikisinide. abim olmayacak hayaller peşinde filan demişsin.senin var diye onlar için bu şekilde konuşman çok yanlış.bu kadar ciddiye alma bence. kıskanılmak güzeldiryerimseniben

Bence, hayal kurmakla, hayal dünyasında yaşamak arasında fark var.
İnsanın hayalleri olmalı, ona ulaşmak içinde zamanla elinden geleni yapmalı ve hayallerine ulaşmalı.
Bir de hayal dünyasında yaşayıp, hemen hiç olmayacak şeyleri, mesela cekhunun verdiği örnek gibi, günlük 10 tl kazanan birinin, çıkıp ben bugün ev alıcam demesi, biraz hayal dünyasında yaşamak oluyor. İnsan da şaşırıyor, bu insanlar nerede yaşıyor acaba diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…