Yeniden hamileymişim...

wallla ben olsaydim dogururdum cünkü birinci olan cana kiymak canilik, belki ilerde bundan pisman olcaksiniz.. ikincisi ben bes yil cocuk diye inleyip dünya tedavi sonucu bi bebege hamile kalmis biri olur, allahim sizi nasil lutuflandirmis ki ikinci kez dogal yolla ikiz sahibi yapiyor...

evet cok zorlancaksiniz ama ilerde on bes yirmi yil sonra onlara bakip iyikide dogurmusum diyceksiniz.. tersini söyleyeni görmedim... yinede tabi hayat karar sizin ama cok tatli ya keske bende ikizlere hamile olsaydim hatta ücüzlere...

Ben de 4 çocuk annesiyim. İlk çocugum tedavi ile oldu.Kızım 1.5yasi dayken ikinci zaten zor oluyor diye düşünelim dedik ve o ay oldu. :)
Kızımda vardı oglumda. Kızım hep sorardı. Bebek nasıl oluyor diye.
Kızım insanlar evlenir . Sonra dua ederler Allah da kadının karnına bebek koyar. Bebek orada büyür. Doktor da cıkarır.
Hergün babasına nolur baba dua et Allah annemin karnına bebek koysun derdi. Babası da kızardı.
Anne dedi babam dua etmiyor. Benle sen etsen olmaz mı? Olur dedim.
Her aksam Allah'ım annemon karnına bebek koy diye dua etmeye başladı. Sonra Allah'ım iki bebek koy. Biri anneme biri bana. Annem benle paylaşmaz.
Neyse çok geçmedi ben korunurken hamile kaldım.
Esime nasıl söylüyecem dedim. Dr randevu aldım. Dedim dr söylesin. Esime de polikistik over icin tedaviye gittigimizi söyledim. Doktor demez mi? Hamilesin hem de ikiz.
Şuan 8 yaş, 5 yaş ve 2-2 yas 1 kızım 3 oglum var. Çalısıyorum. Yardımcım yok. Çok yorucu.
Ama onların gözlerinin icine bakıp acaba hangisinin olmasını istemezdim diyorum.

Hayırlısı olsun
Sen kararını vermişsin zaten
Yazın müjde gibi geldi bana

Vallahi ikiz bebeği yalnızca bakıcı desteğiyle büyütmeye çalışan,kafayi yememek için işine dönen biri olarak Rabbim güç versin diyorum..ne kadar maddi gucte olsa psikolojik olarak çıkıyor insan..diyecek tek kelime bulamadım ki..

Bir aile 2 kere ikiz sahibi olabilme ihtimalini sizde duydum.zor bir süreç ama bende o canlara kıyamazdım.allah size sabır versin ins. büyudugu zamaari gorursunuz ins.

Ya masallah ne hatun beee
adam cekwtını atsa hamile kalanlardan
Ne kadar havalı bi durum
iki ikiz biri tek 5cocuk annesi olmak bence cok taktıre sayan bi durum

Bakın kk datup bebek frumları yavru sahibi olmayan kadınların ruhsal durumları
evlat edinme cabsları vs
Siz bahs edilen bu nımetın keyfini cıkartın
biraz zor olur elbette fakat buyuyecekler demi

3 çocuğa bakan 5ede bakar sonuçta onlar yavruların senin şimdi bi çocuğunu senden alcaz deseler kabul eder miydin hayır tabiki karnındakilerde senin yavrun olmuş artık doğurursan sadece daha fazla yorulursun ama aldırırsan hemde iki tane! bir ömür vicdan azabı çekersin

Aldırmak asla dusunulmeyecek birşey bana göre.ama sizin işiniz de çok zor.benim 2 çocuğum var 3. ye hiic cesaretim yok Allah olmayanlara versin.sizin de artık yapacak birşey yok allah yardımcınız olsun Allah sağlık versin artık ne diyeyim

Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyecekler ve kocaman bir sofranız olacak bayramlarla... sonra peşpeşe düğünler torunlar... sağlıkla geçsin hamileliğiniz, tebrik ederim.

Maddi açıdan konuşuyorum. Çocukların masrafları küçük yaşta daha kolay geliyor insana. Ama büyüdüklerini düşünün. Hepsi aynı anda okula gidicek hepsinin ayrı istekleri olucak. Farklı eğitimleri farklı hayat tarzları... Maddi gücünüz onlara bekledikleri geleceği sağlayabilecek düzeyde mi? Yeterli yatırımlarınız birikiminiz var mı? Eğer ileride sıkışıcaksanız zorda kalıcaksanız şuan sahip olduğunuz 3 çocuğa yazık olur. Huzurla ve rahatlıkla okuyup büyürken, imkanları kısıtlı ve sıkıntıyla büyümesinler. Bence öncelikle bunları ölçüp tartın. Hepsine iyi imkanlar sunabiliriz diyorsanız o zaman karnınızdakilere yazık etmeyin. Durumunuz o kadar iyiyse bir yardımcı daha tutarsınız. Benim komşum üçüzlerini iki yardımcıyla büyüttü yoksa kadın depresyona girip kendini atıcaktı yani kolay birşey değil tabii ki. Ama iş maddiyatta bitiyor işte

Maddi durumum iyi olsun, evde de yardimcim olsun tam 5 cocuk istiyorum. Gercekten! Korkum maddi de degil zaten cocuguma bakacak kimsem yok benim. ABD deyim, bir tane bebegim var, ben cok yogunum, cocuguma kimse bakmiyor, esim ve ben donusumlu bakiyoruz. Yalvar yakar 3 ay kv geldi, o kadar. Ah keske benim de ikizlerim olsa! Tanidigim biri var ilk cocuk tek kiz idi, sonra erkek ikizler oldu, kzi tek kalmasin diye 4. yu istedi o da erkek ikizler oldu :) Siz de ustesinden gelirsiniz, bakarsiniz. Hayirli olsun simdiden ikiz bebekleriniz.

Hamileyim x tane çocuğum var durumumuz iyi ne yapmalıyım konularını cidden anlamıyorum ya.
Taşıyacak olan, doğuracak olan, maddi ve manevi yanında olacak olan, ona iyi bir yaşam düzgün bir psikoloji sunacak olan sizsiniz.
Doğur diyenler çok olunca doğuracak ya da aldır diyenler çok olunca aldıracak mısınız? hayır.
Kimse de bunun vebalini almaz.
"Sizin hayatınız sizin kararınız".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…