Yine ailem ama farklı bir gelişme oldu

Yahu görmüyor musunuz anneniz mutsuz ve sırf parasızlıktan dolayı geri dönmeye zorlayıp dönerse de araba alırım hesabı yapıyorsunuz. Bir de Demişssiniz ki herkes kocasından çekiyor diye. Kusura bakmayın herkes kocasından çekmiyor kimsede çekmek zorunda değil. Siz araba alın daha rahat yaşayın daha iyi şartlarda evlenin diye o kadının daha fazla psikolojisinin bozulmasımı lazım. Bi zahmet arabanızdan rahatınızdan fedakarlık yapında annenizin mutlu olmasına yatırım yapın. Kendi menfaatlerini uğruna barışması için psikolojik baskı yapıyorsunuz. Pes dedim.

Aslında burda "Çocuklarım için çekiyorum" diyen kadınlara ibretlik bir örnek. Sen senelerce çek, onlarda sonra senin hakkında böyle düşünsün sırf para ve kendi rahatlari uğruna

Aslında burda "Çocuklarım için çekiyorum" diyen kadınlara ibretlik bir örnek. Sen senelerce çek, onlarda sonra senin hakkında böyle düşünsün sırf para ve kendi rahatlari uğruna
Çok doğru bir söz. Ben o yüzden derim kimse için kendinizden vermeyeceksiniz. Kadın yıllarca çocukluğunda bakmış büyütmüş kızıda gelmiş burda çocuğunun eline bakmasın gitsin kocasının yanına kocası baksın diyor. Ne için? Daha rahat evlilik ve mal mülk için. Diyecek bir şey bulamadım.

Evimizin içinde olmadığınız için ne yaşadığımızı da bilemezsiniz tabi
Çalışır diyorsunuz çalışmıyor söyledim evde yapılan işler var dedim yapamam diyor
Gez çarşıya çık diyorum çıkmıyor, kardeşimden para isteyemiyor öyle evde bütün gün mutsuz mutsuz oturuyor ne yapıcam ben sonum ne olucak diye düşünüp duruyor böyle çok mu iyi
50 li yaşlarda olan kadınlar kocalarını evden gönderiyor yemek dışında pek bir araya gelmiyor herkes kendince takılıyor torunu torbası, çocuğu vakit geçiriyor işte
Benim etrafımda olanlar böyle, bu yaşlarda herkes canımı cicimli olmuyor, biraz saygı gösterilerek devam edilebilir bence
Sürekli mutsuz böyle de mutsuz ki, önceden babamın adını bile anmazken kendisi barışsam mı dedi yani baskı yapan biz değiliz

Benğm de annemle babam boşandı mesela. Annemin çöpü bile yoktu. Kardeşim bekar ve sıfır ev açtı anneme. Babam ayda 700 tl nafaka veriyor sadece. O Da kavga ile. Kardeşim anneme ve eve bakıyor. Ben de okuyan kardeşime ve anneme her ay para veriyorum. Kardeşim bir kere bile koca derdine düşüp ay nasıl evlenecem demedi hala demiyor. Ben de dert etmiyorum illaki anneme sahip çıkıyoruz. Babam icin aynı şeyi yapmam. Beter olsun bizi o bu hale getirdi ama anne kutsaldır ya. Konu sahibi araba evlilik derdinden annesine sıra getiremedi

Bırakın artık ana babanızın problemlerini de!

Kızınız için yardım aldınız mı?

Anne babanızdan daha ciddi bir sorun vardı evinizde ailenizde yavrunuzda!

Geç kalmazsınız umarım.
Allah akıl fikir versin aynı cevabı yazacaktın sen önce davranmışın

Babanıza söyleyin o zaman sabah çık akşam gel. Yüzünüzü yemekte görün. Kavga etmeyin diye. Tamam diyecek mi sizce? Yapsa bunca yol yapar ve anneniz De boşanmak istemezdi

bırakın annenizi karışmayın esas 50 li yaşlardan sonra kaldıramıyor insan bu yaştan sonra dayak aldatma yaşaması daha ağır olur. Nasıl evlatsınız anlamadım annenize destek yerine köstek siniz resmen

Böyle çok mı iyi kardeşimden para dahi isteyemiyor kapı dışarı çıkmıyor, bütün gün yatıyor mutsuz düşünüyor
Ben karşıdan baktığım zaman kıyaslandığımda annemin daha önce daha mutlu olduğunu görüyorum, üzerinde baskı yapmıyoruz ki yüzüne konuyu bile açmıyorum üzülmesin diye, kaldı ki barışsam mı diyem annem yani babamın adını bile anmazken barışmaya düşünen annem
Yüzüne üzülmesin diye söyleyemediklerimi buraya yazıyorum ben de ne yapayım

Ya hanım efendi ben annemin yüzüne birşey demiyorum konuyu açmıyorum ne derse yapıyoruz üzülmesin diye, köstek olduğumuz yok aksine annem çok iyi evlatlar olduğumuzu söylüyor ben sadece içimden geçenleri anneme söyleyemediklerimi buraya yazıyorum
Kadın yataktan kalkmıyor bütün gün

Belli bir nedeni yok geçmişin birikmesi ve patlamalar
Maddi açıdan daha rahat olucağı kesin ama böyle de mutsuz kardeşim evlenirse nasıl olucak düğününü yapmaya bile para yok nasıl olucak hiç bilmiyorum
Anne baba birbirinden ayrılınca ebeveyn olmaktan da ayrılmıyorlar ki.babaniz yardim etsin evlenmesine sonuçta babanız.illa birlikte olmaları gerekmiyor ki.

Belkide şu an deprosyandadır belki, sizde bunaltmışınız dır belki, hani yılların birikimi dediğin durum varya şu an yılların biriminin altında ezilmiştir atamıyordur kolay kolay neyse barışırlarsa sen arabanı alırsın, baban başına kalmaz derdin biter,kardeşinde evlenir amaaa.. annen yine babandan dayak yer.İnsan annesinin sacının teline kıydırmaz.

Boşanma davası açıp nafaka alsın o zaman.hem çocuklar da tabiki anne babaya destek olmak zorunda.bizlerin bu yaşa bu maddi imkanlara kavuşmamızda onlarin desteği çok.tabiki anneler çekinebilir ama evlat olarak bizler her zaman destek olmak zorundayız.sirf bizden para almasın babamın eline baksın ama mutsuz olmuş olmamış bizi ilgilendirmez diyemeyiz.herkes kocasından çekiyor demekte çok garip geldi.niye çeksin? Allahın sevgili kulu babanızda annenizde onun kölesi mi çeksin?bu yaşa kadar çekmiş, demek artık tahammül edemiyor insan dünyaya bir kere geliyor niye daha fazla heba etsin?

İsteyemez tabi sürekli evde geri dönsede araba alsam diye bekleyen bir insan var. Yüzüne söyleyin söyleyemeyin fark etmez bu tip şeyler hal haraket ten bile hissedilir. Hoş bu kadar ince hesaplar yaptıysanız zaten kadın istemediğini çoktan anlamıştır. Mutsuz çünkü üzerinde psikolojik bir baskı var. İlla bir şeylerin sözle ifade edilmesine gerek yok bu tip şeyler anlaşılır. Kadın o adamın yanına parasızlıktan dönmeyi düşünüyorum demiş onunla mutlu olurum belki öyle dönerim dememiş. Yani kadın para isteyemiyor benim param yok diyor. Bunu nasıl görmüyorsunuz ya. Kadın döneyim der demez hemen hesaba kitaba başlamışsınız. Birde çalış paranı kazan diye akıl vermişsiniz. Sonra diyorsunuz para istemiyor. Ben olsam bende istemem. Sürekli para davası içinde olan çocuklardan. Yani gerçekten ne tarafından bakarsam bakayım size hak veremiyorum kusura bakmayın.

Yaşınızın çok küçük olduğunu varsayiyorum yazdiklarinizdan. Okurken anneniz için çok üzüldüm kadın mutsuz evlatlarimla kendime düzen kurayim onlar bana sahip çıkar arkamda durur diye düşünmüş ama beklediklerini görememiş. O yüzden ne kadar mutsuz olsa da mecburen geri dönmeyi düşünmüş. Babanizla konysacaginiza abinizle konuşun annenize belli bir miktar harçlık versin. Babanızın barışma niyeti olsa bir çaba sarf ederdi. Rabbim yaşatmasın ama bir anneye evlatlarına yük olma hissinin ne kadar ağır bir duygu siz orayı anlayamamissiniz. Eğer babanızı sevdiğini hissetmiş olsaydı araya girin baristirin derdim annenize çok üzüldüm. Benim annem de çok zorluklar çekti boşanma cümleleri de söz konusu oldu keşke o dönem imkanlarim olsaydı annemin arkasında dimdik durabilseydim de babam hatalarını yalnız kalıp dusunseydi.annemi kaybedebilecegini bilseydi.

Anneniz depresyona düşmüş durumda siz farkında değilsiniz yalnız. Annenize psikolojik destek Lazim. Bu yaştan sonra yuvasız ortada kalmak kolay kaldirilacak birsey degil. Baskalarin evlilikleri ile ilgili verdiğiniz örnekleri ciddi alamayacagim maalesef.anneniz babaniz o şekilde birbirini idare edebilseydi durum böyle olmazdi. Ayrica anneniz "babanin nur yüzüne hasret kaldim" diye barismak istemiyor. Maddi açıdan dara düşmekten korktuğu icin. 50yastan sonra iş hayatına atılmak onun şu anki durumunda mümkün değil. Önce psikolojik destek lazim. Ve siz ne kadar inkar etsenizde anneniz sizin arkasından yaptığınız hesapları anliyordur. Çocuktan para almaktansa kocadan almak daha iyi mi diye sordunuz ya. Söyleyin babaniza bari bu saatdan sonra kadının nafakasini adam gibi ödesin. Kardeşinize üzülüyorsunuz ama sizin de annenize karşı zerre acıdığınız yok. Burdan öyle görünüyor. Keşke annenize piyango çıksa da hepsini toptan çıkarsa hayatindan.

Evlatları onu yük gördüğü için, bir an önce babamızla barışsa da kurtulsak diye gözünün içine bakarken kadın mecburiyetten kocama mi dönsem acaba diye düşünmüş olamaz mı? Ne acı bir anne için

Gerçekten pes diyorum
Annem arkasında olduğumuzu görmemişti babamla barışmak istemiş
Ne biliyorsunuz da bu kadar yazıyorsunuz, daha ne yapalım elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ama mutsuz kadın yine mutsuz ne yapalım yani kardeşim evi geçindiriyor para veriyor gezsin diye ben de öyle, ne anlatsa dinliyoruz baskı yapmıyoruz üzerine girmiyoruz, kendisi de dedi evlatlarının ne kadar hayırlı olduğunu şu dönemde anladım diye bu bile yeter bize
Ama mutsuz her şekilde mutsuz şu an mutlu olsa zaten barışmasını bile istemem ama önceden daha mutluydu

Gerçekten çok saçlamaya başladınız ya
Yük filan değil anlamıyor musunuz
Yorumlarımı okuyun önce, konu bile açamıyoruz anlatabildim mi elimizden geleni yapıyoruz oda söylüyor zaten ama mutsuz mutsuz mutsuz öyle de mutsuz böyle de mutsuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…