Yine ailem ama farklı bir gelişme oldu

Kardeşinin hayatında evlenmeyi düşündüğü biri mi var?? Bu kadar düşünmen şaşırtıcı. Evlenmek isteyene her türlü çare bulunuyor. Anneni istemiyormussun da kardeşin bahaneymis gibi geldi. Baktım birkaç kişiye cemkirmişsin. Ama o kadar insan aynı şeyi anladiysa yazinda yazan o demektir.

Ben sizin anlattiginiz kadarını biliyorum. Kadın boşanma kararı almış nasıl bir mutluluk bekliyorsunuz anlayamadım.

sizede pes burdan anlattıklarınız ve açtığınız konudan ne kadar hayırlı bir evlat olduğunuzu bende anladım!!! mutlu olsa eşinden ayrılırmıydı. kadın deprasyonda belki bir doktora gittiniz mi Babanızla konuştunuzmu pişmanmı yaptıklarından

Annenizin hayatı, annenizin kararı, annenizin seçimleri sadece kendisini ilgilendirir. Eski konularınızı hatırlıyorum. Siz ne babanız ne anneniz ne kardeşiniz için üzülüp dertleniyorsunuz. Sizin tek derdiniz kendi rahatınız, kendi düzeniniz. Kendisini bunca şeyi yaşatan eski eşiyle sırf maddiyat için barışınca anneniz mutlu mu olucaksınız? Tabi babanıza yemek yapma, ev temizleme sorumluluğunuz ortadan kalkar, annenize de para vermek durumunda kalmaz arabanızı alırsınız rahat rahat. Siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz, annenizin mutluluğu işin hikayesi. Allah annenizin yardımcısı olsun

Sizin anlamanız değil annemin anlaması önemli benim için
Annem bize Sizin ne kadar hayırlı bir evlat olduğunuzu gördüm Allah razı olsun dedi ya benim için önemli olan o
Depresyonda olabilir psikoloğa git parasını vericem diyorum istemiyorum diyor
Ne öneri sunduysam hayır diyor, benim de elimden daha fazlası gelmiyor , vicdanım rahat herşeyi yapıyoruz ams şu an mutlu olsa barışmanın adını bile anmam, gözümün önünde hergün mutsuz ben de doğal olarak düşünüyorum acaba barışsa daha mı mutlu olur, boşandı ama hala mutsuz diye kendimi yiyip bitiriyorum, 1 senedir üüzlüyorum, babama kalsa babam hergün gidicek annemin yanına konuşmaya ama kardeşim girme diyor ileride belki sakinleşir diyor babam şu an hiç aramıyor ama o da üzgün, bakıyorum annem mutsuz babam mutsuz, aklımdan geçmiyor değil ama asla annemi başımdan atmam üzülmesini istemem

Ben size hak verdim. Kendilerine baksın diye çocuk sahibi olan toplumdan da bu tepkiler beklenir zaten. Annemize babamıza bizi dünyaya getirin diye biz demedik. Getirdiler kendi tercihleri, o yüzden de büyütmek zorundaydılar. Zaten bu toplumda herkesin nasıl çocuk yetiştirdiği gayet problemli bir mevzu neyse... Bizi yaptılar diye her daim emirlerine amade olmamız mümkün değil. 50 yaşında kadın eli ayağı tutuyor, çalışsın o zaman. Onu yapamam bunu yapamam de, bütün gün evde yat sonra parasızlıktan ağla...
E biz de öpücük ile geçinmiyoruz. Eli ayağı tutmasa anlarım.

Bence annenize babanızla barışması için değil, çalışması için telkinde bulunun.

İnancınız var mı bilmiyorum ama mübarek ramazan ayında kardeşimin de benim de günahımı alıyorsunuz
Bir kere biraz hiç bir zaman annemin yüzüne para hesabı yapmadık aksine sürekli kardeşim paran var mı anne diye sorar, her istediğini alır sevdiği şeyleri alır mutlu olsun diye, bir lafı olmamıştır anneme karşı ben de öyle maaşımı alınca para veririm nereye gidersem gideyim çağırırım canı sıkılmasın diye,bizi ne zaman çağırsa gidiyoruz, yüzüne asla barış demiyoruz, annemin de duasını alıyoruz ve hayırlı evlatsınız demesi bile bana yeter vicdanım rahat
Ama bir kendinizi benim yerime koyun:
Boşanıcam diye çok isteyen anneniz boşandı tamam dediniz ama hala mutsuz sürekli ağlanıyor evde öyle oturuyor ve siz elinizden geleni yapıyorsunuz mutlu olsun diye, bu durum eşinize ve çocuğunuza yansımış durumda, kardeşiniz de evlenemiyor çünkü annenize bakmak zorunda. Ne deseniz anneniz istemiyor mutsuz, bakıyorsunuz anneniz boşanmadan önce daha mutlu, üzerine bir de barışsam mı deyince barışmasını istemez misiniz
Arada fark var eğer şu an mutlu olsa ve kendini toparlasa asla barış demem ve istemem ama eskisinden ne mutsuz olunca ve geliri olmayınca ne düşünebilir ki bir evlat

Düşüncelerimi yazmışsınız gerçekten
Zaten çok mutlu bir çocukluğum olmadı ailemin yüzünden ve inanın artık annemin mutszj olmasına dayanamıyorum çünkü kendimi bildim bileli mutsuz. Bütün gün evde öylr yatıyor yüzü gülmüyor, telefon etmeye korkuyorum sesi nasıl olucak diye, kendi istedi boşandı birşey demedim ama şimdi bari mutlu olsun, kardeşimin eline bakıcağı belliydi çünkü geliri yok
Kardeşim de ben de para veriyoruz ama o isteyemiyor, çalış diyorum çalışamam diyor ama başka ne yapılabilir yani hep böyle mi olucak bu nereye kadar devam edicek
Bakıyorum eskiden daha mutluydu, barışsam mı acaba deyince ben de istedim yani doğal olarak
Biri annem biri babam, babam da anladıysa hatasını neden olmasın, ama burada yok efendim annem bize yükmülçş, para hesabı yapıyormuşuz bir sürü laf söylediler. Annem bize yük değil ben sadece annemin mutsuz olmasına dayanamıyorum hergün ağlamaklı eve kapanıp kalmasından sıkıldım, elimizden geleni yapıyoruz inanın artık çocuğuma yansıyor çocuğumun sınıfta kötü huyları oluştu eşim üzülme artık diyor
Çaresiz kalıyoruz

Size bir tavsiye verebilir miyim? Anneniz için iyi bir psikologdan randevu alın ve onu alarak beraber gidin. Anlattığınıza göre sizin yapabileceğiniz birşey yok şu anda. Terapi alması şart. Dışarıdan 3. Birisi ile konuşursa daha kolay acılir

@yozmen85 kaç konunuza yazıyorum cevap vermiyorsunuz
beğenmiyorsunuz herhalde mesajlarımı

Benim de annemle babamın bi takım problemleri var bana göre önemli değil yani hayati değil. Babam emekli boşluktan hastalık hastası tadında annem de onunla olmaktan bunalmış durumda vs vs. Her aradığımda dert yanan iki ebeveyn,eşimin ebeveynleri ayrı dandini vs vs. Pardon da bu problemler neden benim özel hayatımı baltalasın ben babama iyi bir psikiyatrist ayarladım randevu tarihini verdim eline,ister gitsin ister gitmesin 50 küsür yaşındaki adam. Nitekim gittiler tedavi başladı. Hala her konuşmada üç saat yakınıyor telefonu kapatınca konu benim için kapanıyor. Ben sorumluluğumu yerine getirdim mi ona bakarım gerisi umrumda değildir siz bi enteresansınız eşinize ve çocuğunuza çok üzülüyorum.

Yahu kadın boşanma gibi bir süreç içinde göbek atmasını mı bekliyorsunuz. Kadın mutsuz olduğu için evden ayrılmış para yok diye dönsem mi demiş konu bu kadar basit. Sanki baban evlilik yıl dönümünü unuttuğu içim evden ayrıldı, özledim geri dönsem mi diye de soruyor gibi bir algı oluşmuş sizde. Kadın mecburiyetten ne yapsam diye düşünürken o aradada sevinçle ortada dolanamaz. Üstelik kardeşim onun yüzünden evlenemiyor diye elli kere söylediniz. Bu tip şeylerin yüze söylemesine gerek yok zaten hisseder kadın kim ne kadar neyi isteyerek veya istemeyerek yapıyor.
Hala aynı cümleler etrafında dönüp duruyorsunuz.

Kardeşimiz mi sağlıyor annenizin geçimini eğer öyleyse mutlaka tamamını vermesin annenizde tutsun bi ucundan

@yozmen85 kaç konunuza yazıyorum cevap vermiyorsunuz
beğenmiyorsunuz herhalde mesajlarımı
Öyle mi Farkında değilim yazdım sanıyordum
Anneme baskı yapmıyorum zaten yüzüne söylemiyorum ama buraya yazdıklarım benim içimden geçenler, annemin babamla boşanmasını istemedim evet ama annemin mutlu olucağını düşünerek sesimi çıkarmadım yeterki mutlu olsun dedim ama mutsuz yine mutsuz kardeşimin eline baktığı için mutsuz ama böyle olucağı belliydi annemin mutsuz olucağını biliyordum hayatında boşluk oluştu, babamın hareketleri olmasaydı bolanmazdı ama Babamın da aklı başına geldiyse neden olmasın diye düşündüm ama bu annemi başımdan atmak istediğimden değil mutlu olmasını istediğim için buradaki yorumlar çok acımasız

Çocuğunuz var mı
Ben o kadar rahat olamıyorum, annem mutsuzken bütün moralim gidiyor aklım annem de kalıyor, önceden zaten yakınıyorduda çabuk barışıyordu babamla şimdi yine mutsuz, boşanmak ta çözüm değil, ne zaman mutlu olucak annem
Boşanmadan önce de aynıydı, boşandı yine aynı
Keşke ben de sizin gibi rahat olabilsem ama anneme o kadar düşkünüm ki olmuyor işte

Belli bir nedeni yok geçmişin birikmesi ve patlamalar
Maddi açıdan daha rahat olucağı kesin ama böyle de mutsuz kardeşim evlenirse nasıl olucak düğününü yapmaya bile para yok nasıl olucak hiç bilmiyorum
Barissalarda baba barismasalar da ne alaka düğünü nasıl yapacak. Yada düğün olmasın. Bu kadın kendi içinde neler yaşadı da bu zorluğa katlanıyor diye düşündünüz mü hiç.?

sonraki mesajlarınızda anlamaya başladım
anneniz hiçbir şartta mutlu olmayıp kolay pes edip hep mutsuz negatif bir kadın
babanızla barışacaksa bile çok çok iyi düşünsün bir daha bir daha üzmesin sizi

Ne kadar çirkinsiniz..
Siz cok güzelsiniz

Konu sahibinin cocugum para calıyor gibi bi baslıklı konusu var yazdıklarından buldugum bişey değil para calmak=hırsızlık aynı anlama sahip değilmidir
ki o zamanda üzülmüştüm cocugun durumuna yadırgamak icin yazmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…