Elimden geleni yaptım ama demek ki böyle bir kadınla sağlık bakanlığı bana nasip olmayacak. Arkadaşlarımın anneleri aman çocuğum ders çalışsın diye meyvelerini bile önüne getiriyor. Ama ben her gün neredeyse kavga dövüş içindeyim. Neden ev işi yapmadın sen şunu yapmadın sen bunu yapmadın diye. Psikolojik olarak bittim ben gölge. 25 yaşında gibi hissetmiyorum. Bak avmde iş buldum takı dükkanı. Gireyim diyorum hayır diyor. Ev işiyle kafayı bozmuş.Senacım bütün yaşadıklarına rağmen elinden geleni yaptın sınav için. Eğer evde huzurlu değilsen ilk açılan üniv hastanesine git. Bu işler hiç belli olmuyor şimdi çakılı kadro olabilir bakarsın seneye şartlar değişir.
Bi anne nasıl böyle olur anlamıyorum. Bende kız annesiyim. Vallahi saçının teline kıyamam.Hemşireyim lisans. Çok üzgünüm. Hayatım mahvoldu. Sabah sen uyanmadın ben kahvaltıyı hazırladım. Sen eşek gibi yatıyorsun diyor. Dün misafir ağırladım 11 de gittiler gece. Fincanları da ısladım unutmuşum. Cezveyle saldırdı parmağım mor. Diğer parmaklarım da kanıyor. Herkesin annesi kızına melek gibi davranırken benimki kuma gibi itişiyor affedersiniz. Sen şunu yapmadın sen bunu niye yapmadın. Sen ne işe arayacaksın gibi gibi
Zaten hep ben yapıyorum. Market bende cam silme bende. O tek çeşit yemek yapıyor sadece Final haftamda bulaşık biriktirdin diye çay bardağı fırlattı elimde izi var. Ertesi gün o yaramla farmakoloji finaline girdim. Hep ev işiyle kafayı bozmuştu. Eskiden beri öyle. Arkadaşlarım ders çalışırdı ben misafir ağırlardım. E böyle insan atanır mı tabi atanamaz.Yaşadığınız şiddeti, baskıyı asla normal görmüyorum ama 25 yaşındaki bir genç 66 yaşındaki annesiyle yaşıyorsa ev işi de yapmalı. Bunda bir şey yok, normali bu 3 senedir evdeymişsiniz.
Bir an evvel özel devlet vs demeden işe girin.
İşte salağım ben salağım. Bana dedi ki omü çakılı kadro. Gidersen sonra beni suçlarsın tayin hakkı yok diye dedi. Devlete atan diyor ama uygulamaya gelince bana ders çalıştırmıyor. Hemen iş çıkarıyor markete git, evi süpür bilmem ne diye. Der çalışmama engel oluyor ama devlete atan diyor. Zaten yeniden hazırlanma fikrini attım aklımdan.Şu şartlarda atannma ihtimaliniz varken ben istemedim demeniz de enteresan yani. O evde nasıl yeniden ders çalışmayı düşünüyorsunuz?
Özel hastane en yakın Ankarada var. Oraya da kira ödeyemem. Devlete atan o zaman evi taşırım. Ben de yanına geleceğim ahlakın bozulur dedi bana tek başına. Köreldim biliyorum. Salağım ben omü gelmişti çakılı kadro diye beni vazgeçirdi işte.Hemşirelik okumuşsunuz ama 3 senedir evde köreliyorsunuz. Sizinle aynı anda mezun olanların 3 sene iş tecrübeleri var ama siz armudun sapı üzümün çöpü yapıyorsunuz. Çalışsaydınız şimdiye sigortanız olurdu, meslekte körelmezdiniz. Her yer özel hastane dolu, orada çalışanlar hemşire değil mi? Kusura bakmayın da devlet memuru olma garantisi kimin var? Şu zamanda çoğu üniversite mezunu kendi işini bile yapamıyor. Siz avantajlısınız hemşire her yerde iş bulur.
Evden ayrılmaktan mı korkuyorsunuz?
Fincanı ısladım kuruyan yerleri için. Unutmuşum. Dün makineye sığmayanları elimde yıkadım. Onlar kalmış öyle.Eski konularını bilmiyorum, şimdi beğenmedimler gelir kesin ama ben de 66lık anne olsam 25lik kızımdan ev işi beklerim. Suböreği açmadın diye kızmamış sonuçta, tezgahta bulaşığı yetişkin genç kız iki gün tutmaz. Hemşire de olsan profesör de olsan yaşadığın evin işine kafa yoracaksın üzgünüm. Ha cezveyle saldırmanın savunulur yanı yok o başka
Ya çok samimi soruyorum; "Girdim anne başlıyorum" deseniz, sabah kalkıp işe gitseniz ne yapabilir?Bak avmde iş buldum takı dükkanı. Gireyim diyorum hayır diyor. Ev işiyle kafayı bozmuş.
Hayır diyor işte 3 yıl durdun da Aralık ayına kadar mı durmayacaksın diyor. Aralık ayındaki atama da kesin olacağı belli değil. Benim kurtulmam gerek bu evdenYa çok samimi soruyorum; "Girdim anne başlıyorum" deseniz, sabah kalkıp işe gitseniz ne yapabilir?
Ne yapacak yani eve mi kilitleyecek? Zincirle eve mi bağlayacak?
Yahu desin diyorum. İstediği kadar hayır desin.Hayır diyor işte
Calismaniz lazim derhal. Baska bi cozum yokHemşireyim lisans. Çok üzgünüm. Hayatım mahvoldu. Sabah sen uyanmadın ben kahvaltıyı hazırladım. Sen eşek gibi yatıyorsun diyor. Dün misafir ağırladım 11 de gittiler gece. Fincanları da ısladım unutmuşum. Cezveyle saldırdı parmağım mor. Diğer parmaklarım da kanıyor. Herkesin annesi kızına melek gibi davranırken benimki kuma gibi itişiyor affedersiniz. Sen şunu yapmadın sen bunu niye yapmadın. Sen ne işe arayacaksın gibi gibi
Artık çakılı falan demeyip bir yerden başlamam lazım. Köreldim zaten. Evet daha önce konuştuk sizinle. Şimdi de evlen defol git diyor. Başından öyle sepetleyecek. Keşke gitseydim. İşte o zaman iyi davranıp çakılı kadro diye caydırıyor. Devlet olsun diyor. Devlet için de ders çalıştırmıyor.Deprem bolgesine gitme olayini konusmustuk seninle hatırlıyorum.Gitmeliydin..Orda bir cok insana faydalı olabilirdin böyle kendi kendini tüketmezdin.
Çakılı kadroda olsa gir uni hastanesine ki oda cok zor ama. Ordan kpss calis atanana kadar en azindan meslegide iyice ogrenmis olursun.Evde kendini körelteceksin.
Çekip gideceğim, o zama ne bok yiyeceksin deyinHemşireyim lisans. Çok üzgünüm. Hayatım mahvoldu. Sabah sen uyanmadın ben kahvaltıyı hazırladım. Sen eşek gibi yatıyorsun diyor. Dün misafir ağırladım 11 de gittiler gece. Fincanları da ısladım unutmuşum. Cezveyle saldırdı parmağım mor. Diğer parmaklarım da kanıyor. Herkesin annesi kızına melek gibi davranırken benimki kuma gibi itişiyor affedersiniz. Sen şunu yapmadın sen bunu niye yapmadın. Sen ne işe arayacaksın gibi gibi
O zaman dinlemeyeceksin bundan sonra. madem gitmeni istiyor evlenerek degil calisarak git.Evlilik zamaninda senin kararinla olur.Önüne bak ve kendini kurtar.Artık çakılı falan demeyip bir yerden başlamam lazım. Köreldim zaten. Evet daha önce konuştuk sizinle. Şimdi de evlen defol git diyor. Başından öyle sepetleyecek. Keşke gitseydim. İşte o zaman iyi davranıp çakılı kadro diye caydırıyor. Devlet olsun diyor. Devlet için de ders çalıştırmıyor.
Kızlar hepinize cevabım çakılı kadro tayin hakkı yok demek. Oturduğumuz bir ev var onu da sattıracağım sana kuruş yok defol git diyor. Elazığ Fırat üniversitesi alım yapıyor şu an baktım 7 kişi. Başvuracağım. Bu evde fazlalığım ben demek kiO zaman dinlemeyeceksin bundan sonra. madem gitmeni istiyor evlenerek degil calisarak git.Evlilik zamaninda senin kararinla olur.Önüne bak ve kendini kurtar.
İşte ben salağım diyorum ya. Çakılı kadro diye gitmedim ileride tayin hakkı yok diye. Şimdi evlen defol git diyor. Emeklerim çöp oldu gitti. Elazığ Fırat üniversitesi alım yapıyor başvuracağım. Omü geldi gitmedim çok pişman oldumSanimiyetle, gerçekten sizi anlamak için soruyorum, çakalı kadro olunca ne oluyor? Akademisyenim, çakılı kadronun alası yani, ne ben ne çevremdeki diğer insanlar bunu sorun etmedi.
Sorununuza gelecek olursa, bir yeri kazanabiliyorsanız arkanıza bile bakmadan dönüp gitmenizi tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?